Испечати | Затвори го прозорот

Само САД ,Турција и Словенија ни се прија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Свет
Опис на форумот: Масони, Рокфелер, Ирак, Иран, Балкан Експрес...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13094
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 21:33
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Само САД ,Турција и Словенија ни се прија
Постирано од: Polaris
Наслов: Само САД ,Турција и Словенија ни се прија
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 03:05
Кои земји се пријатели на Македонија јасно се покажа на Самитот во Бук*решт. Оние кои до последен момент ја убедуваа македонската јавност и даваа лажни ветувања дека Македонија дефинитивно ќе влезе во НАТО, кога седнаа на одлучувачката маса се предомислија.
Франција и Шпанија категорично кажаа НЕ на македонското членство во Алијансата, цврсто поддржувајќи го грчкото вето.
- Сите се надеваме дека ќе се пронајде решение за ФИРОМ, но ние сме на страната на нашите грчки сојузници. Кога некој сака да се придружи на НАТО, треба да направи барем минимален напор - истакнаа фрацускиот претседател Саркози.
Шпекулациите, пак, дека и Италија го поддржала грчкото вето денеска ги демантираше Италијанската амбасада.
- Италија до последен момент го поддржуваше проширувањето на Алијансата со Албанија, Хрватска и Македонија, што го потврди и обраќањето на Романо Проди - се вели во нивниот демант.
Зад Атина застанаа и Луксембург и Исланд. А нашиот источен сосед пак, Бугарија, кој со години се обидува да ја минира македонскта историја, но сепак јавно декларираше дека Македонија го заслужува членството во НАТО, на голематата маса во Бук*решт остана неутрален. За да биде бугарското лицемерие поголемо, по свршениот чин бугарскиот премиер Сергеј Станишев изрази големо жалење што Македонија не влезе во НАТО.
Сочувство за Македонија денеска изрази и германскиот амбасадор. Германија на Самитот беше на средина. Го поддржа македонското членство, но истовремено разбирајќи ја и позицијата на Грција.
Денеска Сител се обиде да стапи во контакт со амбасадите на земјите кои на Самитот ни го свртеа грбот. Побаравме да објаснат зошто лидерите на нивните земји одлучија да не го поддржат македонското членство во НАТО.
Според францускиот амбасадор Валеро, перспективите на Македонија за влез во НАТО и по Бук*решт се недопрени, Франција ќе помогнела Македонија да стане полноправна членка на Алијансата. И шпанскиот амбасадор површно одговори дека Шпанија ги охрабрува Грција и Македонија да ги надминат разликите и дека тие и понатаму ќе ги поддржуваат македонските евроатлански интеграции, притоа признавајќи ги успешните реформи кои Македонија ги оствари. Единствено нашиот прв сосед Бугарија поради срам или грижа на совест - одлучи да молчи.
Доследни на ставот покрај САД, кои сторија се што можат Македонија да стане дел од НАТО, останаа единствено Турција и Словенија.

-------------
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.

Коментари:
Постирано од: muhadzir
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 03:15
Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!

Teshucur Kardaslariсреќа

-------------
ISLAM VJERA ISTINE

Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 07:58
Така е и јас се согласувам....
Поголем пријател од турците немаме....
Се направија луѓето.....буквално се..
Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Постирано од: Quentin
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 08:13
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!Teshucur Kardaslariсреќа

Апсолутно се согласувам. I LOVE TURKEY!!!

-------------
http://www.thirdchapter.blog.mk - http://www.thirdchapter.blog.mk

http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk - http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk

Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:16
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

Кои ги сметаш за православни браќа ?? Како што знам, ни Србија ни Русија не се фактор у НАТО.

Ако ги сметаш бугарите за православни браќа, сме наебале.

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:20
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Така е и јас се согласувам.... Поголем пријател од турците немаме.... Се направија луѓето.....буквално се.. Повеќе муслиманите(зборам за турците а и некои други ни помогнаа сега а тоа се албанците) ни помогнаа отколку нашите православни "браќа".

Кои ги сметаш за православни браќа ?? Како што знам, ни Србија ни Русија не се фактор у НАТО.

Ако ги сметаш бугарите за православни браќа, сме наебале. Тоа диво лицемерно татарско племе.... мамката блгарска

Па еве ти кои ја уништија нашата држава.
, Бугарите, Грците и Русите......
И Русија не е фактор не викам не..
Ама знаеш што рече истата таа Русија пред 1 месец??
Дека ако се донесе одлука да прифатиме компромис со грците дека ќе застанат зад грците и дека ОДМА ќе не признаеле под новото име
Рекоа ДУРИ НЕ СЕ ГОРДЕАТ СО ОДЛУКАТА НА ЈЕЛЦИН ШТО НЕ ПРИЗНАЛ ПОД УСТАВНОТО ИМЕ..
Па сега ти види...
И ако не виде тоа БРАЌА го ставив во наводници...
Значи од православните "БРАЌА" сме виделе само лошо....
Ништо арно не видовме
Повеќе од муслиманите видов
Една Албанија и Турција застанаа зад мене..
Бугарите си ќутеа .....(како и во историјата додуша знаев јас дека ќе не поебат дека ова што викаат дека ни се братја и незнам си што дека е само нивна лага..зошто они во историјата одсекогаш биле познати по тие забивања ножови во грб.)
Не дека Албанија е нешто ептен попалена или дека не сакаат ептен шиптарите сите ги знаеме намерите на Албанија ама пак ....застана зад нас сега...

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:30
Тема: Само САД ,Турција и Словенија ни се пријатели???

Нема пријатели, само интерес. Што побрзо Македонците го сфатат тое, помалку ќе ги боли кога ќе им го начукуваат.

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:31
Цитирај

Па еве ти кои ја уништија нашата држава.
, Бугарите, Грците и Русите......
И Русија не е фактор не викам не..
Ама знаеш што рече истата таа Русија пред 1 месец??
Дека ако се донесе одлука да прифатиме компромис со грците дека ќе застанат зад грците и дека ОДМА ќе не признаеле под новото име
Рекоа ДУРИ НЕ СЕ ГОРДЕАТ СО ОДЛУКАТА НА ЈЕЛЦИН ШТО НЕ ПРИЗНАЛ ПОД УСТАВНОТО ИМЕ..
Па сега ти види...
И ако не виде тоа БРАЌА го ставив во наводници...
Значи од православните "БРАЌА" сме виделе само лошо....
Ништо арно не видовме
Повеќе од муслиманите видов
Една Албанија и Турција застанаа зад мене..
Бугарите си ќутеа .....(како и во историјата додуша знаев јас дека ќе не поебат дека ова што викаат дека ни се братја и незнам си што дека е само нивна лага..зошто они во историјата одсекогаш биле познати по тие забивања ножови во грб.)
Не дека Албанија е нешто ептен попалена или дека не сакаат ептен шиптарите сите ги знаеме намерите на Албанија ама пак ....застана зад нас сега...

Дали Русија тоа го има кажано или не, не сум сигурен, искрено да ти кажам не сум чул. Иначе за бугарите те прашав пошто имаше напишано православни браќа, па мислев да не мислиш на нив.

Меѓутоа, што очекуваш од Русите? да не поддржаваат кога тераме про-западна политика? како и на Србите што им го турија поради Тадиќ со прозападната политика...

Можеби Грците им одговараат пошто не ги сакаат Американците?газење%20од%20смеење кој знае...

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:34

Извини
Јас колку што знам Македонија до пред 5 години не беше со САД
Значи ние 12 години бевме неутрални
Каде беа русите да се понудат на помош????

Каде беа сега русите да кажат сега на самитот во НАТО..

"Нашата братска православна земја Македонија е во голема криза не сакаме да и се случи истото што и се случи на Србија затоа сакаме на вас г-дине Груевски да ви понудиме воен пакт со Москва.Да се обединиме ние православните народи време е веќе да ја заборавиме омразата помеѓу нас.Гледаме дека Европа старата к*рва не реметат нас православните како што сакаат па мислам дека е време нашите држави да ги зајакнат односите."

НИКАДЕ

А бугарите не ми ги спомнувај 

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:49

Колку што јас знам, Македонија од самото осамостојување води прозападна политика. Никогаш не водела проруска политика. Нека ме корегира некој ако не сум во право со специфични случки....

-------------
Македонија е вечна!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:50
П.С.
Гусарски не ме разбирај погрешно..
И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно)
Јас зборам за републиканците.....
Демократите не ги ставам на исто рамниште со републиканците.....
Јас демократите ги мразам
А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка
Јас го признавам само трудот на републиканците....

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:50

Незнам дали не водевме проруска политика
Јас би се запрашал малку тука...
Русите не ни сакаа да не признаат како држава беа притиснати...
И ти сега сакаш да кажеш дека Македонија треба да го започне тоа обединување на православни народи??
Кој фактор е Македонија????
Никој и ништо
Русија е најголемиот фактор меѓу православните народи...
А колку што гледам Русија ич к** не ја заболе за нас..
Да ја болеше нешто за православниве народи таков процес на обединување ќе беше започнат од страна на нив уште пред 17 години.

И Гусарски
не ме разбирај погрешно..
И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно)
А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка
Но како и да е факт е дека Америка повеќе направи од Русија за нас..
Тоа мора да се признае....

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 09:56

П.С.
Гусарски не ме разбирај погрешно..

На следните претседателски избори во Америка ќе биде избран претседател од демократската партија. McCain нема шанси, не затоа што не го бива, туку затоа што Буш мали ја заглави и економијата, и во Ирак, и во Авганистан... А познато е дека кога демократите ќе победат тензиите се префрлаат од Блискиот Исток на Балканот.

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 11:02
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

П.С. Гусарски не ме разбирај погрешно.. И Американците не не сакале многу многу да не заборавиме до пред 5 години американците што ни направија(демократите поточно) Јас зборам за републиканците..... Демократите не ги ставам на исто рамниште со републиканците..... Јас демократите ги мразам А ако добијат демократите на избори сега тогаш викам дека ќе го наебеме и од Америка Јас го признавам само трудот на републиканците....

На следните претседателски избори во Америка ќе биде избран претседател од демократската партија. McCain нема шанси, не затоа што не го бива, туку затоа што Буш мали ја заглави и економијата, и во Ирак, и во Авганистан... А познато е дека кога демократите ќе победат тензиите се префрлаат од Блискиот Исток на Балканот.

Незнам јас имам други информации
Дека и Мек Кејн има огромни шанси да добие...
Барак Обама сепак го бијат гласини низ Америка дека носел турбан(каков што носат муслиманите).....а и ја имам видено сликата
Ако сакаш можам да ти ја покажам....

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: al_pachino
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 11:05
amerikanci nekomu prijateli? .... samo na son ..... i samo po potreba ... vo ineters na nacionalnite interesi ... a potoa prijatelite kako stara krpa , gi kinat i otfrlaat .......

-------------
borbata e teska ama ce pobedam

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 11:18
Originally posted by al_pachino al_pachino напиша:

amerikanci nekomu prijateli? .... samo na son ..... i samo po potreba ... vo ineters na nacionalnite interesi ... a potoa prijatelite kako stara krpa , gi kinat i otfrlaat .......

Пачино или Мирослав
Во политиката нема пријатели има само интереси
Ама важно е и ние да имаме некаква придобивка од тие интереси тука лежи зајакот.....

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 11:28
primetuvam deka me narekuvas so razni iminja .. nema vrska ... samo da kazam deka vo politikata e tocno deka ima samo interesi , no problemot e sto posle ? .... kako so sadam i bin laden ? .... dodeka si potreben ok , a posle toa si zakana za nacionalnata bezbednost ? ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:02

primetuvam deka me narekuvas so razni iminja .. nema vrska ... samo da kazam deka vo politikata e tocno deka ima samo interesi , no problemot e sto posle ? .... kako so sadam i bin laden ? .... dodeka si potreben ok , a posle toa si zakana za nacionalnata bezbednost ? ....

Со Бил Ладен друга е политиката со нас е друга политиката....
Сепак да беше секаде едно исто досега светот ќе беше цвеќе за мирисање...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:10
e pa vo toj slucaj , dokolku amerite se zagrizeni za nas i nasata bezbednost , zosto tolku dilemi i stravovi okolu eventualnoto priznavanje na kosovo? ...... i od kogo strav ? .... dokolku ne treba da se priznae , nema da go prizname , no , dokolku nasite " zastitnici " ni nalozat da go priznaeme , dali toa znaci deka sme navistina seriozna , suverena i nezavisna zemja so svoja nadvoresna politika ? ... ili sme samo banana drzava za ednokratna ili mozebi i dvokratna upotreba ? .. kako kondom  ? posle upotreba da se frli ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:22

e pa vo toj slucaj , dokolku amerite se zagrizeni za nas i nasata bezbednost , zosto tolku dilemi i stravovi okolu eventualnoto priznavanje na kosovo? .

Што ми го збориш ова на мене
Знаеш ти дека јас на србендите прв им ја честитав независноста на Косово.....

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:29
ma znam jas deka si ti patriota od najvisok rang .... i deka sekogas gradis dobrososedski odnosi ama samo po nalog na drugi ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:31

ma znam jas deka si ti patriota od najvisok rang .... i deka sekogas gradis dobrososedski odnosi ama samo po nalog na drugi ....

Ти благодарам што ме сметаш за голем патриот...
Знам дека си искрен....
Јас се осеќам за голем патриот....
А за налогот тоа си е твое мислење и немам ништо против...
Јас не се сметам за патриот по налог ама ти така сметаш и тоа си е твое мислење а не мое..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:31
samo sto zaboravas na edna pogovorka ..... koj so djavolot tikvi sadi , od glava mu se krsat ... a kako trgnale rabotive , izgleda deka makedonskata glava ispadna potvrda i od legendarnata , bosanskata .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:33

samo sto zaboravas na edna pogovorka ..... koj so djavolot tikvi sadi , od glava mu se krsat ... a kako trgnale rabotive , izgleda deka makedonskata glava ispadna potvrda i od legendarnata , bosanskata .....

Ние веќе 17 години садевме тикви со православниот ѓавол и ништо не добивме со тоа садење...
Само омраза и поголема желба да не асимилираат.
Јас ти викам искрено повеќе Турција ни помогна отколку Русија или Србија или овие од страна

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:34
velat deka prazna raka ne baknuva nikoj .... a so turcin alasveres ne se pravi ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:37

velat deka prazna raka ne baknuva nikoj .... a so turcin alasveres ne se pravi ....

Абе дали се прави или не се прави тоа незнам
Јас само гледам како се одвиваат работите

А тоа е дека Турција повеќе ни има помогнато и од Грција и од Србија и од Бугарија и од Русија
А муслиманска земја
Јас не го сакам муслимот ама постапките на Турција ме изненадија
За Албанците знаеме дека не се сакаме со нив......
Зборам само за турците.....
Тие што најмногу требаше да ни помогнат најмногу не плукаат и имаат огромна желба да не уништат.....

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:43

Абе дали се прави или не се прави тоа незнам
Јас само гледам како се одвиваат работите

А тоа е дека Турција повеќе ни има помогнато и од Грција и од Србија и од Бугарија и од Русија
А муслиманска земја
Јас не го сакам муслимот ама постапките на Турција ме изненадија
За Албанците знаеме дека не се сакаме со нив......
Зборам само за турците.....
Тие што најмногу требаше да ни помогнат најмногу не плукаат и имаат огромна желба да не уништат.....
------ Turcija ne e muslimanska zemja. Turcija e sekularna zemja...

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:45
buuuuuuhaaaaaaahhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...... znaci , site onie dzamii vo turcija se samo turisticki marketing ........ hahahahaaaaaaaaaaahaahahahahaahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 14:48
Originally posted by xxll xxll напиша:

Абе дали се прави или не се прави тоа незнам Јас само гледам како се одвиваат работите А тоа е дека Турција повеќе ни има помогнато и од Грција и од Србија и од Бугарија и од Русија А муслиманска земја Јас не го сакам муслимот ама постапките на Турција ме изненадија За Албанците знаеме дека не се сакаме со нив...... Зборам само за турците..... Тие што најмногу требаше да ни помогнат најмногу не плукаат и имаат огромна желба да не уништат.....
------ Turcija ne e muslimanska zemja. Turcija e sekularna zemja...

?????????

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:14
Turcija ne e muslimanska zemja. Turcija e sekularna i moderna zemja...

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:16
e da de ... a silnite dzamii niz cela turcija se samo poradi turisticki marketing .... za privlekuvanje turisti od islamskite drzavi ..... BUUUUUUUHHHAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAA

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:16
i sto " samo " 95 % od naselenieto odat vo dzamii .... poradi reklama ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:19

Ama ne sakas da sfakas normalno deka muslimani ima vo Turcija no vo megunarodna scena ne e deklarirana kako muslimanska zemja tuka e rabotata neznam dali me sfakas i neznam da li znaes kolku crkvi ima vo Turcija bidejki ima i mnogu hristijani nema samo muslimani...

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:20

Ama ne sakas da sfakas normalno deka muslimani ima vo Turcija no vo megunarodna scena ne e deklarirana kako muslimanska zemja tuka e rabotata neznam dali me sfakas i neznam da li znaes kolku crkvi ima vo Turcija bidejki ima i mnogu hristijani nema samo muslimani...

Само во Истанбул нели??
Зошто сепак таму е Цариградската(Грчката) Патријаршија
А надвор од Истанбул??

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:24
vidi prijatele , xxl .... premnogu dobro sum zapoznat so sekularnosta na turskata drzava ... i so moznosta , dadena so ustavot na turcija , da armijata ima pravo i na drzaven udar dokolku oceni deka sekularnosta e zagrozena ... a znaes li od kogo ? .... bi mozela da bide zagrozena ? .... sto , dokolku sledis denovive sto se slucuva no i sto ce se slucuva vo turcija , mislam deka potesko sekularnosta ce go izdrzi naletot na golemiot , ogromen broj na muslimani koi vprocem na minatite izbori i mu e dadoa svojata doverba na aktuelniot premier ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:30

Само во Истанбул нели??
Зошто сепак таму е Цариградската(Грчката) Патријаршија
А надвор од Истанбул??
  Da ima i nadvor od Turcija vo Antalya vo izmir vo Trabzon bidejki ima tamu i ermenci..------ I da li znaes deka Turcija 500 godini sto bilo vo balkanot ni edna crkva ne bilo unisteno i so sila nikogas ne terale da stanuvat muslimani za razlika teroristite vo 2001 zapalija crkvata vo lesok a turcite 500 godini bile ovde i ne napraele takvo nesto. A vo Turcija ima sekakva religija i se postovuva i  i,maat sekakva demokratija bidejki religiskite prava naj mongu se postovuva vo Turcija imase i dokumentarna za ova Discovery emituvase ne znam dali imas gledano..

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:32

Само во Истанбул нели?? Зошто сепак таму е Цариградската(Грчката) Патријаршија А надвор од Истанбул??
Da ima i nadvor od Turcija vo Antalya vo izmir vo Trabzon bidejki ima tamu i ermenci..------ I da li znaes deka Turcija 500 godini sto bilo vo balkanot ni edna crkva ne bilo unisteno i so sila nikogas ne terale da stanuvat muslimani za razlika teroristite vo 2001 zapalija crkvata vo lesok a turcite 500 godini bile ovde i ne napraele takvo nesto. A vo Turcija ima sekakva religija i se postovuva i i,maat sekakva demokratija bidejki religiskite prava naj mongu se postovuva vo Turcija imase i dokumentarna za ova Discovery davase ne znam dali gledano..

Човек чим на времето терале турците и албанците(во сојузништво) македонци да се муслиманизираат....тогаш можеш да замислиш како им било на христијаните во Турција
Зборувам за Турција пред да дојде Кемал Ататурк.......
Значи ова што го зборуваш ти е џабе.

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:33
i " samo " sto pred krajot na I - ta svetska vojna izvrsija genocid vrz ermencite ubivajci preku milion ludje ... nisto povece ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:35

Само во Истанбул нели?? Зошто сепак таму е Цариградската(Грчката) Патријаршија А надвор од Истанбул??
Da ima i nadvor od Turcija vo Antalya vo izmir vo Trabzon bidejki ima tamu i ermenci..------ I da li znaes deka Turcija 500 godini sto bilo vo balkanot ni edna crkva ne bilo unisteno i so sila nikogas ne terale da stanuvat muslimani za razlika teroristite vo 2001 zapalija crkvata vo lesok a turcite 500 godini bile ovde i ne napraele takvo nesto. A vo Turcija ima sekakva religija i se postovuva i i,maat sekakva demokratija bidejki religiskite prava naj mongu se postovuva vo Turcija imase i dokumentarna za ova Discovery davase ne znam dali gledano..

Човек чим на времето терале турците и албанците(во сојузништво) македонци да се муслиманизираат....тогаш можеш да замислиш како им било на христијаните во Турција
Зборувам за Турција пред да дојде Кемал Ататурк.......
Значи ова што го зборуваш ти е џабе.

----- Sega jas zboruvam za segasnata situacija a nesto te potsetiv i porano sto se slucilo dobro sekoj ima razlicni mislenja...

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:35
problemot na Mekedonecot e pokompleksen otkolku sto izgleda .... nikogas ne sme mozele a nitu mozeme da najdeme sojuznik koj ce bide po nasa merka .... sekogas sojuznicite gi odbirame samo spored potreba i vo daden moment na potreba ... lutame .... a zaboravame deka ne sme USA ....

-------------

Постирано од: Feromona
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:37

Da ima i nadvor od Turcija vo Antalya vo izmir vo Trabzon bidejki ima tamu i ermenci..------ I da li znaes deka Turcija 500 godini sto bilo vo balkanot ni edna crkva ne bilo unisteno i so sila nikogas ne terale da stanuvat muslimani za razlika teroristite vo 2001 zapalija crkvata vo lesok a turcite 500 godini bile ovde i ne napraele takvo nesto. A vo Turcija ima sekakva religija i se postovuva i  i,maat sekakva demokratija bidejki religiskite prava naj mongu se postovuva vo Turcija imase i dokumentarna za ova Discovery emituvase ne znam dali imas gledano..

Turcite gi pocituvam kako nacija.No za informacijata za slucuvanjata za vreme na otomanskata imperija deka 500 g.na Balkanot,tie ne zapalile crkva ili ne asimilirare narod kako da ne mi e verodostojna!!!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:39
i ne e ..... za veruvanje ..... sekako ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:41

problemot na Mekedonecot e pokompleksen otkolku sto izgleda .... nikogas ne sme mozele a nitu mozeme da najdeme sojuznik koj ce bide po nasa merka .... sekogas sojuznicite gi odbirame samo spored potreba i vo daden moment na potreba ... lutame .... a zaboravame deka ne sme USA ....

А да аплицираме да станеме држава на САД ?

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:50
wow!Pa kaj bese do sega so vakvata idea?
Why not be?Koja dzvezda na amer znameto ke bideme po red?
51 ili 52,so ogled na toa sto Kosovo pred nas izvadi "vleznica"?

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:50

--- Да да и после ќе стануваме како црнечки квартови.. И ќе сме робови на американците...

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:55

--- Да да и после ќе стануваме како црнечки квартови.. И ќе сме робови на американците...
A ZAREM NE SME ROBOVI???...No ke opstoime...nie sme PIREJ!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 15:55
a tie kako sto moze da se primeti , vednas napravile mesto za uste edna zvezdicka ..... a sto ce im e uste edna drzava koga vaka kako sto e im e poubavo ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:08
Originally posted by Feromona Feromona напиша:

wow!Pa kaj bese do sega so vakvata idea?
Why not be?Koja dzvezda na amer znameto ke bideme po red?
51 ili 52,so ogled na toa sto Kosovo pred nas izvadi "vleznica"?

Абе јас незнам која ѕвезда ќе бидеме али знам дека после тоа Европјаните ќе го д**** за да не станеме членка на САД

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:10
ma so idei sme polni ... samo realizacijata e taa sto ne jebe .... stalno ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:13

ma so idei sme polni ... samo realizacijata e taa sto ne jebe .... stalno ....

Абе види тоа не е лоша идеја само тоа што викаш..
На кој да му текне....јбг за политичкава елита си во право..не се залагаат за некои такви идеи сакаат да си останат со Старата грда к*рва Европа

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:14
Знаеш дека Јапонија требаше да стане држава на Америка после Втора Светска Војна??

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:17
Luge moi!
I samiot zbor ni kazuva-POLITIKA>poli-povece,tika-lica(ako ne gresam)NIKOJ ne ne saka zaradi toa sto sme licni.INTERES sekogas bil i ke bide vo prasanje.Ako sami ne se sakame,nemozeme da ocekuvame nekoj drug od nadvor da ne saka.Nam ni treba strategija od nacionalen interes,partiskite politickite sekojdnevni banalni prepukuvanja da gi stavat ZAD edinstveniot nacionalen interes,a toa e REPUBLIKA MAKEDONIJA.
Na SAD ne saka oti zatoa sto e svaka so Makedonija(po zenata po Bushoviot brat)ili Krivolak..ili neznam sto???
Im treba vakvo labilno tlo za siva ekonomija slicno na Kosovo za da moze da gi drzi koncite na svoite marioneti vo svoi race(Makedonija,Albanija,Kosovo,pa i na Hrvatska donekade)

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:20
iako bev predupreden poradi koristenje na emo ikoni , ne mozam da ostanam indeferenten vo vrska so vaa izjava pa poradi toa samo na kratko аплауз 

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:20
Originally posted by Feromona Feromona напиша:

Luge moi!
I samiot zbor ni kazuva-POLITIKA>poli-povece,tika-lica(ako ne gresam)NIKOJ ne ne saka zaradi toa sto sme licni.INTERES sekogas bil i ke bide vo prasanje.Ako sami ne se sakame,nemozeme da ocekuvame nekoj drug od nadvor da ne saka.Nam ni treba strategija od nacionalen interes,partiskite politickite sekojdnevni banalni prepukuvanja da gi stavat ZAD edinstveniot nacionalen interes,a toa e REPUBLIKA MAKEDONIJA.
Na SAD ne saka oti zatoa sto e svaka so Makedonija(po zenata po Bushoviot brat)ili Krivolak..ili neznam sto???
Im treba vakvo labilno tlo za siva ekonomija slicno na Kosovo za da moze da gi drzi koncite na svoite marioneti vo svoi race(Makedonija,Albanija,Kosovo,pa i na Hrvatska donekade)

Да бе Феромонче во право си
Во политиката нема пријатели има само интереси
Ама ако има Македонија некаква придобивка од интересите на САД тогаш зошто да не а Феромонче?

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:26
kakvi i da se pridobivkite na makedonija vo odnos na interesine na amerika , tie ce bidam i krajno stetni i kratkotrajni za makedonija .... drzava ne se gradi po osnov momentalni rezultati na svetskata scena .... rezultatite se vrtat ... i vo posleden mig ... a imperitte , kako i niz celata istorija na covestvoto , propadjaat .... poradi svojata golemina i nezgrapnost ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:28
Рускиот амбасадор во НАТО ги обвини САД и Турција дека со испраќањето воена помош на Косово вооружува поранешни терористи и оцени дека тој потег може да предизвика нови насилства во регионот.Турција и САД во најскоро време“ ќе достават неколку авиони „ф16“, како и стрелачко оружје, за косовските сили за безбедност. Денешниот турски весник Хуријет пишува дека Турција со САД заедно ќе го вооружуваат Косово со нај модерно оружје. Турскиот генерал Јашар Бујук Анит изјавил дека Турција со САД се договориле во иднина да се отвори неколку воени бази на Турција во Косово. Поранешниот командант на маринците  Џејмс Џонс  истакнал дека САД со Турција има таен договор за балканот. Можно е во иднина Турција да контролира балканот а САД ќе се насочува кон арапските територии.  

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:33
po ne znam koj pat ce e povtoram izjavata na pokojniot turki pretsedatel turgut ozal dadena vo 1991 deka turskata imperija povtorno ce se prostira od kineskiot zid pa do jadranskoto more ..... a ova so ispracanjeto na voena pomos vo bespravno otcepena i samoproglasena drzava ne e nisto drugo osven SLAKANICA na celata medjunarodna zaednic i medjunarodnoto pravo ( dokolku postoi ) ..... i ne znaci nisto osven prodlabocuvanje i eventualno prosiruvanje na eventualnite balkanski a so ova tempo na razvivanje i na cela evropa ....... sepak , amerika e daleku i nema sekoj moznost da nesto stori vo vrska so toa .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:36

kakvi i da se pridobivkite na makedonija vo odnos na interesine na amerika , tie ce bidam i krajno stetni i kratkotrajni za makedonija .... drzava ne se gradi po osnov momentalni rezultati na svetskata scena .... rezultatite se vrtat ... i vo posleden mig ... a imperitte , kako i niz celata istorija na covestvoto , propadjaat .... poradi svojata golemina i nezgrapnost ......

Dosega ne sme "vkusile" niti kratki,niti dolgi pridobivki....a tolku ne "pominale"...
Nego aj so SAD da pocneme...neka bide KRATKO,AMA SLATKO!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 16:39
ha ..... kratko ama slatko no na kraj gorko ..... a sto se odnesuva do turcija , treba da znaete deka turcin bez esap prijatel ne e .....

-------------

Постирано од: novace
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 17:56

Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!

Teshucur Kardaslariсреќа

Секоја чест искажувам кон Турскиот Народ и Државата на Ататурк...за покажаниот принцип на неменливост на ставовите..посебно искажани кон нашата Македонија..
А дали некој од надлежните овде кај нас ..помислил... барем  јасно и со дела да им се заблагодари на овие наши принципиелни во се пријатели?
Тие биле... и сеуште се Империја..и така и се однесуваат..кон сите.
За Македонија велат дека некојпат сме биле истотака голема Империја..ама дали исто како и Турците ..се однесуваме како да  некојпат сме биле така?.
Во недостаток од јавна благодарност ..јас како граѓанин и во име на Македонија..им благодарам на граѓаните на Република Турција..за се што  добро направиле за нас.
Бог да ги благослови..
голема%20насмевка

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 18:03
Originally posted by novace novace напиша:

Turcija nie najgolem prijatel.. oni medzu prvite ne priznaa kako nezavisna drzava i toa pod ustavno ime Republika Makedonija,, a prijatelstvoto uste povece go potvrduvaat so podrskata sto ni ja davat za NATO!Teshucur Kardaslariсреќа

Секоја чест искажувам кон Турскиот Народ и Државата на Ататурк...за покажаниот принцип на неменливост на ставовите..посебно искажани кон нашата Македонија..

А дали некој од надлежните овде кај нас ..помислил... барем јасно и со дела да им се заблагодари на овие наши принципиелни во се пријатели?

Тие биле... и сеуште се Империја..и така и се однесуваат..кон сите.

За Македонија велат дека некојпат сме биле истотака голема Империја..ама дали исто како и Турците ..се однесуваме како да некојпат сме биле така?.

Во недостаток од јавна благодарност ..јас како граѓанин и во име на Македонија..им благодарам на граѓаните на Република Турција..за се што добро направиле за нас.

Бог да ги благослови..

голема%20насмевка

Е арно тоа што викаш
Бог да ги благослови

И јас тоа го викам
Него еве за тој што викаше дека Турција сакала повторно да си ја поврати империјата
Моира извини ќе отидам малце офф топик
Еве извадок од писмото што било испратено од Теодосије(до Дионисиј) двајца македонци од 1890 година Теодосиј беше скопски митрополит...и се залагаше за обединета и независна Македонија на Македонците а и нормално за обновување на Охридската Архиепископија како Македонска
Еве па тој што вика...

Значи еве од тогаш што се зборувало за православните браќа

Повеќе коментари немам
Ама не е битно тоа битно е дека ние пак утре истата песна

Тамооо далекоо.....тамо је село моје тамо је Србија

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 18:45
Инаку еве едно мислење сега ќе постирам од друг форум..

Цитирај
До Русија дојде работава а?
Втората најлоша работа која може да и се случи на Македонија и се случи. Тоа е грција да ни е сосед. Полошо од тоа е само да веруваме дека Русија теба да ни биде сојузник.
Мислам не знам како може да се прашуваме и да се мислиме дали треба да се стави Македонија на страната на САД или Русија.
Американците можеби функционираат на принципот на остварување на своите интересни да бараат сојузници, но Русите функционираат на друг принцип. Тие за остварување на своите принципи безмилосно ги цедат до последната капка здрав живот своите “сојузници“. Русија функционира на царистички менталитет како дома така во надворешната политика. Мене ми е жал за Србија што во моментов се колне во Русите, а за година, две, пет ќе остане со прстот у уста, а Русија ќе ја заврши целата работа која намислила. Видете што и се случува денес на Украина и Грузија. Срам не помал од нашиов јадат денес и тие само затоа што Русија гласно го преќуте Косово.
Денес европскиот дел од НАТО вели не за Грузија и Укр. со образложение, претеравме во однос на нашите руски приајтели со Косово и сега треба малку да се смириме. А и да црпиме гас и нафта нормално нели.
Не постои длема САД или Русија, барем не за нас. Можеби Молдавија да има дилеми или Беларус, ама ние не треба да имаме.

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 18:58

Цитирај
Втората најлоша работа која може да и се случи на Македонија и се случи. Тоа е грција да ни е сосед. Полошо од тоа е само да веруваме дека Русија теба да ни биде сојузник.
Мислам не знам како може да се прашуваме и да се мислиме дали треба да се стави Македонија на страната на САД или Русија.
Американците можеби функционираат на принципот на остварување на своите интересни да бараат сојузници, но Русите функционираат на друг принцип. Тие за остварување на своите принципи безмилосно ги цедат до последната капка здрав живот своите “сојузници“. Русија функционира на царистички менталитет како дома така во надворешната политика. Мене ми е жал за Србија што во моментов се колне во Русите, а за година, две, пет ќе остане со прстот у уста, а Русија ќе ја заврши целата работа која намислила. Видете што и се случува денес на Украина и Грузија. Срам не помал од нашиов јадат денес и тие само затоа што Русија гласно го преќуте Косово.
Денес европскиот дел од НАТО вели не за Грузија и Укр. со образложение, претеравме во однос на нашите руски приајтели со Косово и сега треба малку да се смириме. А и да црпиме гас и нафта нормално нели.
Не постои длема САД или Русија, барем не за нас. Можеби Молдавија да има дилеми или Беларус, ама ние не треба да имаме.

Па добро, не треба баш да се меша Русија со Советскиот Сојуз. Работите секаде во светот се менуваат. Можеби не е некој најдобар пример за демократија, но секако дека тоа не е онаа истата Русија од времето на Сталин или Брежњев. А работите во светот се менуваат на еден природен начин и ништо не може да им застане на патот на тие промени. Америка е се` уште сила бр.1 во светот, но Русија е во подем. А за Кина и да не зборам. Според многу светски економски анализи, за околу 20 до 30 години, кинеската економија ќе биде страшно развиена. Како и да е, САД започнуваат да го губат приматот. Со тоа не мислам дека Американците ќе пропаднат или дека ќе паднат во втор план, но сигурно е дека нема да останат единствена суперсила (каква што беа по распадот на СССР)

-------------
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 19:01
sekoja cest za ovoj post ..... samo , opasnosta , pred se za evropa e tokmu poradi moznosta za gubenje na primatot kako supersila br 1 od strana na usai sozdavanje na konfliktni situacii nasekade niz evropa pa i posiroko ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 19:04
sto za zal , na ostatokot na covestvoto , zasega dobro im pominuva .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 19:14
Уште еден пример дека Русите и не се баш некој фактор на нестабилноста.
Во Естонија ги има околу 27 посто (значи поголем процент од Албанците во Македонија). Руското малцинство таму е доста обесправено, но не сум слушнал досега да прават таму Русите некои поголеми проблеми, да повикуваат на граѓанска непослушност и.т.н. Најважниот аргумент за нивната обесправеност е тоа што во сегашната Естонска влада нема НИЕДЕН РУСИН, што значи дека воопшто ги нема во највисоките инстанци на извршната власт. А замислете дали би можела Македонија да функционира без некоја албанска партија во Владата? Секако дека не може. И се сложувам со тоа Албанците да бидат дел од Владата. Но ете, во Естонија, која е членка и на ЕУ и НАТО се кршат малцинските права и никому ништо. Русите и натаму не прават проблеми. Единствен поголем настан беше кога пред некое време Русите излегоа на масовни протести поради преместувањето на Споменикот на Советскиот војник во Рига. Тогаш полицијата ги разби протестите, во кои беше убиен еден демонстрант. И толку. Се` се заврши на тоа.
Друга работа е тоа што Русите не направија некој проблем при распадот на СССР и практично комунистичката империја се распадна без поголеми воени судири. (Чеченија е друго. Таа не беше Советска социјалистичка република, туку автономна република во склоп на Русија)

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 19:18
Mnogu se razocarav od Rusija vo periodot koga bea NATO napadite vrz Srbija.Na vesti stom pocnese da se komentira pomosta za Srbija od strana na Rusija,vednas ke se pojavese snimka od edno brodce so odzak.Kao trebase da trgne brodot "LIMA"..a toj brodot cekaj go eve go,ete go - a toj NIKADE ne stigna...im svrte i Rusija grb na srbite.A zosto?Povtorno INTERES sigurno bil vo prasanje...nema ljubov vo politika,samo parite go vrtat svetot.

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 20:24
Originally posted by dudulovski dudulovski напиша:

Цитирај

Па добро, не треба баш да се меша Русија со Советскиот Сојуз.

Русија беше Советскиот Сојуз Дудуловски
Се виде тие републики што беа во алијанса со русите што добија
Тотална сиромаштија и нивната економија беше исцедена до максимум за една цел..
Русија да има 30 000 нуклеарки и.т.н.

Во Естонија ги има околу 27 посто (значи поголем процент од Албанците во Македонија). Руското малцинство таму е доста обесправено, но не сум слушнал досега да прават таму Русите некои поголеми проблеми, да повикуваат на граѓанска непослушност и.т.н. Најважниот аргумент за нивната обесправеност е тоа што во сегашната Естонска влада нема НИЕДЕН РУСИН,

Естонија се православни христијани така ???

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: only_me
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:18

Zborot pravoslavni braka nebi trebalo da se koristi ni pod navodnici vo ovoj slucaj. Pravoslavjeto za zal na ovie prostori ne e nisto poveke otkolku prazna gordost, daleku od ona sto bi tebalo da bide - religija. Vo ova pravoslavje sto go propoveduvame ostanalo se drugo samo ne verata, ona za sto bi trebalo vsunsot da bide temelot na taa godost!
Ako nekade se rodi pravoslavieto togas se rodi ovde, Vo Makedonija, koja grcite ja narekuvaat nivna,  no za zal vo Biblijata stoi sosema drugo zabelazano. No i toa ke im go prepiseme na nivnata nacionalna NEkultura, koja e daleku od ona Elenistickata. Ako sv Pavle pred 2000 godini gi napisal svoite poslanija oddelno do grcite i do Makedoncite naveduvajki gi razlikite i netrpenijata megu istite epa togas ona sto im preostanuva na grcite i sto dlaboko od srce im go posakuvam e da si otkinat po edno pogolemo kamence od nivnite paganski hramovi i neka si go vrzaat okolo nistozniot vrat pa neka se frlat vo naseto Egejsko  More, vo ovaa Drama neka ne izostanat i nivnite golemi pravoslavni braka, srbite, blgarite rusite i tn...Dragi moi Makedonci nie nemame potreba od ovakvi braka, nemame potreba nekoj da ne priznae, nitu pak da ni dade soglasnost za da bideme ona sto sme, Makedonci, onakvi kakvi sto sme so vekovi, blagosloveni i krsteni od Sv Pavle, najgolem megu apostolite, cin zapisan vo najverdostojnata istorija! Pogolem i poverodostoen dokaz od Biblijata nema da ni treba! Ova samo vo slucaj dokolku nekoj se somneva vo negoviot identitet!! Da zive Bibliska Makedonija, Portata na hristijanstvoto vo Evropa!!!!

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:23
A tie sto mislat deka treba da im se svrtime na Rusite se lazat. Luge pred edna mocana "malaka" grcija ako klekna Amerika, velesila br 1, kakva rusija kakvi prikazni!!!
Ne ni treba Rusija! Rusija ne ima poveke pati iznevereno vo istorijata ni krvava...taka da poveke moderni  krvo prolevanja ne ni se potrebni.
Aferim za Turcite!!! A od Albanija od zapad:) pomos ke ni treba samo vo slucaj da si go priberat smetot sto ni go pratija vo drzavata i da ni gi vratat ubavinite so ni gi zedoja!!!
aj sozdrvje

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:26

Цитирај

Па добро, не треба баш да се меша Русија со Советскиот Сојуз.

Русија беше Советскиот Сојуз Дудуловски
Се виде тие републики што беа во алијанса со русите што добија
Тотална сиромаштија и нивната економија беше исцедена до максимум за една цел..
Русија да има 30 000 нуклеарки и.т.н.

Во Естонија ги има околу 27 посто (значи поголем процент од Албанците во Македонија). Руското малцинство таму е доста обесправено, но не сум слушнал досега да прават таму Русите некои поголеми проблеми, да повикуваат на граѓанска непослушност и.т.н. Најважниот аргумент за нивната обесправеност е тоа што во сегашната Естонска влада нема НИЕДЕН РУСИН,

Естонија се православни христијани така ???

Владимире, Естонците не се православни сигурно. Мислам дека се повеќето католици или евентуално протестанти, православни не се. Сиромаштијата не е дело на Русија, туку на претходниот систем (социјализмот). Русија денес е пазарна економија, така?

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:39
Ама сепак и сепак едно е кога живееш со христијани а друго е кога живееш со муслимани нели?
И ние збориме за поставеноста на Русија кон нејзините сојузници.......
Низ историјата се знаело дека Русија така се поставувала секогаш, да цица некого до максимум.....нели?

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:40
Luge nie sme mala drzava, nie imame potreba od edna rabota vo segasniov moment, a i vo idnina. Sloga! Dodeka Sekerinska I Grujo prodolzuvaat, kako lideri na najgolemite makedonski partii, da si gi vadat ocite, makedonija ke odi samo vo slepi ulici, dodeka ne dojde na vlast eden politicar roden od vistinska Makedonka, nas ni Amerika ni Rusija nema da ne izlvecat od propasta koja seriozna ni se zakanuva! Ovde lezi spasot za milata Makedonija.

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:43
Originally posted by only_me only_me напиша:

A tie sto mislat deka treba da im se svrtime na Rusite se lazat. Luge pred edna mocana "malaka" grcija ako klekna Amerika, velesila br 1,

Америка не клекна...туку Грција го искористи правото на вето(тоа го има секоја членка)..
И НАТО така функционира треба сите членки да имаат согласност за прием на една земја
Доколку една земја се спротистави тогаш нема влез..
Тоа е тоа...
Само знам дека Грција ни даде аргумент на нас македонците да се повлечеме од преговорите и да си го вратиме старото знаме и нашето библиско име....
Да не бидеме веќе под референцата ФАЈРОМ

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:44
ubavo kazano ... no i pokraj se , se nametnuva edno prasanje ..... dali go imame nadminato sindromot na samobitisuvanje ? ..... ili i ponataka prodolzuvame pa duri i posilno od koga i da e ? ....

-------------

Постирано од: Pustinski-Lav

Ама сепак и сепак едно е кога живееш со христијани а друго е кога живееш со муслимани нели?
Низ историјата се знаело дека Русија така се поставувала секогаш, да цица некого до максимум.....нели?

Sto edno so hristijani a drugo so muslimani??

Nadajtese na rusija ce stignete daleku, kako srbija `99тага

-------------
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE

ubavo kazano ... no i pokraj se , se nametnuva edno prasanje ..... dali go imame nadminato sindromot na samobitisuvanje ? ..... ili i ponataka prodolzuvame pa duri i posilno od koga i da e ? ....

Е за тоа ќе видиме деновиве..
Само знаеш кој ќе ја започне работата со вината за "неуспехот" на Македонија..
СДСМ и крелето Макрадули....им треба рејтинг тоа ти е...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:46
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

Sto edno so hristijani a drugo so muslimani??Nadajtese na rusija ce stignete daleku, kako srbija `99тага

Јас не се надевам на Русија кажи им го тоа на другите..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:48

За тоа си во право. Стара вистина е дека во политиката не постојат вечни пријатели и вечни непријатели, туку во прв план се интересите. Не велам дека Русите се подобри од Американците или Кинезите. Секогаш оној што е силен, ги диктира правилата. Но тоа важи и за Американците, зар не? Германија јавно се извини за злосторствата од Втората светска војна, но дали американската држава официјално се извини за злосторствата во Хирошима и Нагасаки? Јас сум малку проруски настроен, пред се, поради културната и јазична блискост со Русите. Тоа е субјективно од моја страна и така е. Но и Американците не се сигурно поарни.

-------------

Постирано од: Pustinski-Lav
Датум на внесување: 05.Април.2008 во 21:51
Gemanija ne se izvini javno za evreite samo za drugite narodi. Merkel im se izvini na evreite vo knezetot, ama politika si e politika. svabo uste gi mrazi evreite, a i zosto da neголема%20насмевка

-------------
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:11

За тоа си во право. Стара вистина е дека во политиката не постојат вечни пријатели и вечни непријатели, туку во прв план се интересите. Не велам дека Русите се подобри од Американците или Кинезите. Секогаш оној што е силен, ги диктира правилата. Но тоа важи и за Американците, зар не? Германија јавно се извини за злосторствата од Втората светска војна, но дали американската држава официјално се извини за злосторствата во Хирошима и Нагасаки? Јас сум малку проруски настроен, пред се, поради културната и јазична блискост со Русите. Тоа е субјективно од моја страна и така е. Но и Американците не се сигурно поарни.

А дали Јапонија се извини за Пел Харбур???
А и со Јапонија е друга приказната
Има една интересна приказна со Јапонија
Дали знаеш дека Јапонија требала да стане држава на САД??
како и да е мислам дека Јапонија не треба да не интересира треба да не интересира само Македонија...и оние од кои можеме да извлечеме нешто...
Факт е дека во политиката нема пријатели туку интереси
Ама колку што знам ние од Руската политика ништо не добивме, од американската политика барем добивме нешто
Од русите ништо не добивме ама баш ништо.......
Сега неодамна рекоа ако се постигне компромис со грците дека одма ќе не признаеле под новото име
Рекоа дури и не се гордеат со одлуката на Јелцин што не признал под уставното име...
Дудуловски да се разбереме
Русите се баш тие што ги поебаа работите на Балканот
Токму тие им го испраа мозокот на бугарите и на србите дека ние сме дел од нивните народи..........иако повеќе работеа за бугарската кауза........
Тоа веќе го знаеме зошто
Друго во времето на комунизмот на големо ја ширеа таа теоријата за словените демек ние сме братски народи ова она, се со цел да бидеме ние нивни сателит исто како што беше Бугарија на пример сателит..........
Цитирај Факт..
Во Југославија тоа го разбра Тито затоа и му кажа НЕ на Сталин ја разбра неговата политика
Тоа му беше ептен паметна одлука
Придобивки
Подобра економија од Русија каде, каде
Вратите беа отворени и кон Запад и кон Исток

Али да се вратиме на Русија
Значи тоа беа се само интереси Русија ич не и е гајле за нас.....еве што не направија сега нешто во врска со Косово
Што не нападнаа на Косово???
Него они дозволија америте да ги скршат србите, и они тоа паметно го изиграа го искористија тоа им понудија рамо за плачење за да стане Србија поблиска со Русија .....
Така оставена од сите и наеднаш Русија се најде како пријател ОП тоа со една цел да добие Русија повеќе авторитет врз Србија...
Зошто знаеш друго е кога ќе осетиш поддршка од некој во моменти кога си отфрлен од сите и скршен тоа многу повеќе влијае...
А тоа е со една цел нели??
Сите знаеме зошто.......
И верувај дека нема само Србија да биде руски сателит
Ќе биде и Црна Гора руски сателит, а можеби ќе биде и Босна руски сателит зошто сепак во Босна има огромно српско малцинство........

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:19
Владимир, тоа истото сакам и јас да го кажам. Сите се исти кога ја имаат силата. А знаеш како се вика: Сила Бога не моли. Се` е во сооднос со некои повисоки интереси на големите сили. Тие ја водат играта... Сепак, пред некое време, Јапонија се извини за злострствата над Кинезите. Перл Харбур е напад врз воени објекти, додека атомските бомби се чисто покажување сила, да се види кој е кој. Фрлија една бомба, не им беше доволно, па после уште една. А во тој случај цивилите беа најголеми жртви. А последиците се уште се чувствуваат. На крај, морам да се исклучам, да не ме разбереш погрешно, во овој склоп од околности, секако дека Македонија треба да влезе во НАТО

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:34

Да ама сакам да ти кажам со Америка е подруго..
Америка ти вика..
Ние си имаме свои интереси али ако ни станите сојузници и вие ќе имате придобивки од тие интереси...
А Русија ти го ветува тоа и на крај те поебува..
Тука лежи зајакот...
А придобивките од Америка еве скоро цел Запад не призна..
Тоа е огромен пораз за грците они сега ни ставија на пример вето ама пак они многу повеќе изгубија од нас...
тоа не го менува фактот дека нас не признаа 120 земји
добивме аргумент за да се повлечеме од преговорите и да си го вратиме името и знамето...
Грција испадна црната овца пред целиот свет...
Се спротиставија на политиката на САД што е тоа лошо......
И сега сигурно дека ќе потпишеме воен пакт кој е подобар од НАТО(како и да е за ова оставам и малку простор за МОЖЕБИ), нема да плаќаме милиони за членство во НАТО а пак ќе имаме воена поддршка од Америка и пак они ќе се обврзат да ни ја гарантираат безбедноста......
А Америка рока по целиот свет......друг никој, Америка е НАТО.......

И Америка е сигурно дека ќе останат светска супер сила
Можеби Русија пак ќе се издигне ама Русија јас мислам дека порано или подоцна ќе стане членка на НАТО...
зошто еве и самиот види..
Америка води политика да и ги затвори сите врати на Русија
Нема да ја нападне зошто ако ја нападне тогаш цел свет отиде во П.М.
Од нуклеарките .....
Туку ќе направат да ја притиснат да не излегува од пештерата, ќе и постават капија........и нормално на таа капија ќе има чувари..
Америка и НАТО сојузниците играат на таа карта според мене.....
А инаку тој сојуз мислам дека сега се остварува главно поради исламот, поради луѓето што се на Блискиот Исток(не зборувам за турците турците се подруги кога дојде Кемал Ататарук) зборувам за оние закоравените фанатици што се доле....

И не би рекол дека Перл Харбур беше само напад врз воени објекти
Да бидеме реални...
Освен тоа пола флота им ја потопеа бре..
А и повеќе од пола флота......
Знаеш што беше тоа??
Катастрофа..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:43
aj da skartime .... vo momentov , mislam deka pogolem prijatel od sosednata Albanija nemame .... od koi pricini e taka , ostanuva da se vidi ... no , so ogled na fktot deka izvisivme so priemot vo nato a so samoto toa i otvaranje na vakum vo zonata na bezbednost na Makedonija , mislam deka barem dosega , i samite Albansci vo Makedonija a i samata Albanija deluvaat mnogu prijatelski i razumno koga e vo prasanje celokupnata bezbednosna situacija vo Makedonija .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:45
zosto , kako i do koga , ostanuva da se vidi ..... a do togas , zdravje .... ta ne e samo eden samit i pokana za priem samo ednas .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:47

aj da skartime .... vo momentov , mislam deka pogolem prijatel od sosednata Albanija nemame .... od koi pricini e taka , ostanuva da se vidi ... no , so ogled na fktot deka izvisivme so priemot vo nato a so samoto toa i otvaranje na vakum vo zonata na bezbednost na Makedonija , mislam deka barem dosega , i samite Albansci vo Makedonija a i samata Albanija deluvaat mnogu prijatelski i razumno koga e vo prasanje celokupnata bezbednosna situacija vo Makedonija .....

Ќе се пополни тој вакум.......него каде беше Русија самата да се понуди на воен пакт да потпише со Македонија(исто како што се понуди Америка на пример а не ја прашавме Америка туку самата се понуди)....????

Тоа сакам да те прашам..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:51
i nemoj ... tolku sum zamoren sto edvaj imam sili i za tipkanje .... medjutoa , ce ti odgovoram na ist nacin kako i ti na mene ... so kontraprasanje .... ne zboruvav za rusija vo prethodniot post , zboruvav za Albanija ..... kako , zasega , edinstven razumen i iskren sosed .....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:54
ajde da se obideme da bideme malku porazlicni od onie koi sekogas gi obvinuvame za omraza upatena na nasa adresa .... da bideme malku i samokriticni i predi se , iskreni samite sprema sebe ....  zosto sekogas da go barame spasot a i od kogo bi barale spas dokolku ne sme zagrozeni , od drugi a ne od samite sebe i sosedite ? .... znaes , ima edna pogovorka vo mojot kraj , pretezno naselen so Albanci , pogorka koja veli " nekogas prviot sosed mi e pogolem brat od bratot koj zivee daleku " ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:56
i koga velime samo so edinstvo i zaednicki sili da go nadmineme teskoto sto bese a mozebi i sleduva , ajde da se obideme da vo toa gi involvirame i site ostanati koi ziveat zaedno so nas a i nie so niv .... sepak , ne ziveeme sami , neli ? ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 22:57

ajde da se obideme da bideme malku porazlicni od onie koi sekogas gi obvinuvame za omraza upatena na nasa adresa .... da bideme malku i samokriticni i predi se , iskreni samite sprema sebe .... zosto sekogas da go barame spasot a i od kogo bi barale spas dokolku ne sme zagrozeni , od drugi a ne od samite sebe i sosedite ? .... znaes , ima edna pogovorka vo mojot kraj , pretezno naselen so Albanci , pogorka koja veli " nekogas prviot sosed mi e pogolem brat od bratot koj zivee daleku " ....

Јас колку што знам разговараме за руските стратегии не разговараме за албанците.....
Незнам зошто се префрли на албанците...али ајде нема везе..а ако толку сакаш да ти одговорам одговори ми појасно....зошто зборуваш во шифри..
Ама ти некако нејќеш да ми одговориш..
Зошто Русија сега не се понуди на самитот да не земе под нејзина закрила како што се понуди Америка на пример???

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 23:01
nekogas , mozebi naskoro ce ti pojasnam .... medjutoa , dokolku gi sledis zbidnuvanjata okolu Rusija , ne bi trebalo da te zacudi faktot deka Rusija mozebi pomalku i e vozdrzana , mozebi samo navidum , vo vrska so nasata situacija ... sepak , mislam deka vo momentov , za nea pogolem problem pretsavuvaat nekolku raboti medju koi se , moznata invazija vo iran od strana na bush i manijakot sarkozi a da ne go zaboravime i " antiraketniot stit" pa i priemot na ukraina i gruzija vo nato ( vece zaboravena stranica ) ..... i kako za kraj , koga nie , Makedoncite sme pobarale pomos od Rusija iako dobro znaeme deka medju prvite ne prizna i pod ustavnoto ime no sto e i povazno , kako narod ......

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 23:03

nekogas , mozebi naskoro ce ti pojasnam .... medjutoa , dokolku gi sledis zbidnuvanjata okolu Rusija , ne bi trebalo da te zacudi faktot deka Rusija mozebi pomalku i e vozdrzana , mozebi samo navidum , vo vrska so nasata situacija ... sepak , mislam deka vo momentov , za nea pogolem problem pretsavuvaat nekolku raboti medju koi se , moznata invazija vo iran od strana na bush i manijakot sarkozi a da ne go zaboravime i " antiraketniot stit" pa i priemot na ukraina i gruzija vo nato ( vece zaboravena stranica ) ..... i kako za kraj , koga nie , Makedoncite sme pobarale pomos od Rusija iako dobro znaeme deka medju prvite ne prizna i pod ustavnoto ime no sto e i povazno , kako narod ......

Епа можам да кажам дека Путин е лузер и ништо друго..
Можеше да и лапне на Америка уште едно бонбонче....
Ќе добиеше најверојатно уште еден сателит руски на Балканот...
и ќе се зацврстеше довербата на македонците кон русите.....
Ама изгледа поважни се грчките и српските браќа
Мора да останеме со своите браќа сепак и Русија беше дел од грчката кујна која готвеше лажна народност на македонците и ја сервираше каде што ќе стигне...
Тоа ти е...

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 23:08
de bre vlade .... sekogas vo nedostig na argumenti etiketiras nekogo deka e nesto sto sakas da go mrazis ..... nemoj taka vlade .... so etiketiranje i samiot gledas do kade stasavme .... ostanavme bez poddrska i od tie koi se kolnea vo nas i nasata demokratija i postignuvanjata na toa pole .... a toa so bush , nisto povece od ona sto go kazav : i volkot sit i ovcite na broj " .... nedostasuva samo ovcarot ....

-------------

Датум на внесување: 05.Април.2008 во 23:11

de bre vlade .... sekogas vo nedostig na argumenti etiketiras nekogo deka e nesto sto sakas da go mrazis ..... nemoj taka vlade .... so etiketiranje i samiot gledas do kade stasavme .... ostanavme bez poddrska i od tie koi se kolnea vo nas i nasata demokratija i postignuvanjata na toa pole .... a toa so bush , nisto povece od ona sto go kazav : i volkot sit i ovcite na broj " .... nedostasuva samo ovcarot ....

Па не би рекол дека останавме без поддршка на тие
Грујо јасно кажа кој застана зад наш грб а тоа е Италија Турција, Германија Словенија, Чешка, САД и.т.н.
А ако не си толку сигурен вклучи сега Канал 5

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 06.Април.2008 во 03:17
Po ubo so SAD i so Turcija da sme nego so Rusija i Srbija...

Постирано од: muhadzir
Датум на внесување: 06.Април.2008 во 04:41
I na ovaa tema se slozuvam so al-pacino, nemozeme da barame prijateli medzu drugite dodeka vo nasata drzava ne sme prijateli site. Ne zboruvam za nacionalna baza, zboruvam za site gradzani na Makedonija.  Gradzanite na Svajcarija imaat eden nadimak koj vazi licno za niv, i go koristat medzu sebe, -genosse sto ima znacenje na povece od prijatel-. Znaci oni medzu sebe se narekubvaat so prijateli, pa zatoa se dojdeni do stepen da citav svet im se vosh*tuva.   
Vo pravo e al-pacino koga kazuva deka treba da gi pocituvame onie koi ne pocituvaat, i da gi imame za prijateli onie koi sakaat da im sme prijateli.

Nie mora da se osvestime i da trgneme objektivno da gi gledame rabotite, da rabotime za posvetla idnina na nasata drzava i nasiot narod, zato sto rezervna drzava nikoj ne ti dava, i kaj i da si kako medzu svoite nema da si (ova od licno iskustvo go naveduvam)

-------------
ISLAM VJERA ISTINE

Датум на внесување: 06.Април.2008 во 10:27
А чим нас Америка не почитува тогаш треба и ние Америка да ја почитуваме нели?

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 06.Април.2008 во 11:02

Neznam kaj gi gledas prijatelite vo Albanija mnogu mi e cudno ova! Ne se ni tie site crni ovci sigurno.... no fakt e deka tie najdobri komsi so vikas ti pred idejata za golema albanija  "bakljavite za bajram gi zamenija, bez oko da im trepne so kasikari taka li?
I kakov prijatel e toj so ti kopa grob, dodeka ti go gostuvas vo tvojata tatkovina?
Ako gi prasas za konfliktot tie site bile protiv, arno si ziveele, ne znaele tie nisto nitu koj ubival nitu koj kidnapiral i macel..nevini se tie, angeli be vla angeli so rogovi vo glaata namesto krilja!!
Treba da se svestime...

Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 06.Април.2008 во 11:10

Po ubo so SAD i so Turcija da sme nego so Rusija i Srbija...

gledam deka poleka se budime...

Датум на внесување: 06.Април.2008 во 11:18
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Po ubo so SAD i so Turcija da sme nego so Rusija i Srbija...

gledam deka poleka se budime...

Грешка си има уште многу такви кои спијат

-------------

Linkin Park - Crawling

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk