![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 588589590591592 824> |
Автор | |||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Држете се до темата, не се темата Македонците, туку Бугарите.
|
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Темата е за потеклото на Бугарите, не е за потеклото на Македонците, ниту за Мисирков, за ова имате други теми каде што може да пишувате. Во однос на тоа што го пишувате за мене и за Буги, знаеме двајцата многу добро што пишувате, нема потреба да ми кажуваш, а и искрено, пишувајте што сакате таму, не ме засега, посебно кога ке видам од кого е напишаното ( болдираното не се однесува на тебе ). Сепак, додека сме ние тука, правилата ќе се пишуваат, па макар пишувале се најлошо на вашиот форум. Изменето од Македон - 23.Декември.2009 во 17:02 |
|||
![]() |
|||
eptendosadno ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
||
Земските грбови докажуваат идентитет , белег , знак за распознавање - разликување , затоа и служат грбовите . Инаку , самиот тој период е наречен национал-романтизам . Вака , да бидам појасен , пирамидите во Африка постојат илјадници години , и биле еден голем куп камења , но токму во тоа време они стануваат значајни , историјата интересна за светот , и.т.н. Изменето од eptendosadno - 23.Декември.2009 во 17:40 |
|||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
ТуркоМонголските Бугари и ден денес постојат - славоБугарите се иэмислена нација,тие се наметнати од Русите эа обединување на раэни народи кои се се друго освен Бугари
![]() |
|||
![]() |
|||
eptendosadno ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
||
Јас се извинувам , но тоа што ми одговарате и ги оспорувате ( согласувате ) со моите пишувања јас го разбрав како полемика , а не како некој укор мисионерски наменет за бугарската историографија . Јас не сум во можност со истата да полемизирам , па затоа побарав полемика со учесниците на форумот , кажав дека , политички и наменски е наметната границата - 861 год., со што се ускратува правото да се побара “ монголското “ или пак “ хунското “ во потеклото на Бугарите , оние од 7 век . Извини , недоразбирање . Изменето од eptendosadno - 23.Декември.2009 во 17:55 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Пишувајте по темите - эа да не има поголеми санкции
![]() |
|||
![]() |
|||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
||
Грците ги нарекувале бугарите "хондрокефалос", што значи дебелоглав, во смисла тврдоглав, туп, прост. На Запад во средновековието еретиците нарекувале "бугри" (фр. bougres), што потекнува од bulgare (бугарски) и значело нешто лошо. Според француската енциклопедија "Ларус" означува навредливи термин ругање. Во речникот на Бл. Маврово таа значи тип неранимајко, проклетник. Академик Јордан Иванов в книгата си "богомилската книги и легенди", пишува дека во францускиот јазик останале и до ден денешен зборови и изрази, иделе од името "Бугарин" (bougre) во негативно значение
... А пак то не е Бугарија, ниту Бугарите воопшто се живи, а сме диви и простаци ние, кои ги знаеме само да хулим, за да се покажеме дека божем многу сме виделе и многу знаеме ... " BOZHIDAR DINKOV Изменето од Македон - 28.Декември.2009 во 22:41 |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
![]() |
|||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
![]() |
|||
Pirinski tatar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 25 |
||
1.ТуркоМонголските Бугари има само во исторjaта писна во РМ. 2.Има разлика между Туски и Тjуркски !!! 3.Монголите немат ништо исто со бугарите ! 4.Има значение кога пишеш за бугарите коj са на Балканот и бугарите во Татаристан,Чувашиа и Кобанино блхариj! Изменето од Македон - 28.Декември.2009 во 22:46 |
|||
![]() |
|||
||
Ти се правиш на Енглес ? ![]() ![]() ![]() Си слушнал за делот от историјата на Бугарите , твојата , нешто со наслов “ Битка на овновите “ ? Изменето од Македон - 28.Декември.2009 во 22:46 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
||
Буги, зошто си ми го избришал постот каде му објаснував на Мунгоса дека БУГРИ во никој случај не може да биле нашите претци, туку вашите?
Ние никогаш не сме се нарекували БУГАРИ, а секогаш БЛГАРИ. Бугри е од богомилите, а тие според вас се од Македонија. Така да ... |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Македонците никогаш не се поистоветувале со Аспарух и др. ТуркоМонголски Бугари - може од богомилите да сум ама од Аспарух и Родот Дуло никогаш
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Pirinec, уште еднаш обрати му се некому со тие зборови со кои му се обрати на Буги ( неписмен ) и слично, добиваш суспензија веднаш. Ти не си повикан овде да делиш "епитети" на било кој член од форумот!
|
|||
![]() |
|||
||
Повели имаш автор на цитатот и него објасниму а не мене,мене ми е јасно од каде сте ![]() |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 588589590591592 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |