IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5657585960 98>
Автор
Порака
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2007 во 23:27
Dobro vas  ateistcinjata neznam sto ne vi e jasno.
Eve  da  receme jas  na primer sum sreken vaka i ubavo mi e .
Sto da pravam spored vas? Da smenam i da  stanam nesreken?голема%20насмевка

Ajde mudreci pricajte!големо%20гушкање
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 00:00
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Dobro vas  ateistcinjata neznam sto ne vi e jasno.
Eve  da  receme jas  na primer sum sreken vaka i ubavo mi e .
Sto da pravam spored vas? Da smenam i da  stanam nesreken?голема%20насмевка

Ajde mudreci pricajte!големо%20гушкање

Кој може да ти брани да веруваш? На кого сме должни да полагме сметки освен на Аллах (Бог на арапски). Ако тие се среќни како атеисти , ние сме среќни како верници среќа Колку ми е смачено веќе од ваквите разговори, што им смета на атеистите што има луѓе кои си веруваат и си дебатираат за прашања поврзани со религиите? Јас не видов некој со нож под грло да стои некому и да го ТЕРА да поверува со сила изненадување Слободен Избор - се сеќавате?! Убав пост калифе намигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 00:37
Sto da pravam spored vas? Da smenam i da stanam nesreken?

od kade ti vide deka nie sme nesrekni?

stvarno ubav post
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 00:39
Секој човек го прават среќен различни нешта...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 00:50
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

stvarno ubav post

Ne rekov deka  ste nesrekni nego pricinata  sto jas sum sreken e mojata
cvrsta vera,pa normalno koga bi ja nemal bi bil nesreken голема%20насмевка

I da ne dojde do zabuna ,neveruvam samo radi toa sto me pravi toa
sreken nego jas sum ubeden vo toa sto go veruvam големо%20гушкање

E sega ne mi e jasno sto vam ve pravi srekni i kolku ste vie ubedeni голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 15:41
veke nekolku pati sum napisala sto me pravi srejna vo zivotot, megjutao kolku vie toa go sfakate,,,,bas i ne znam.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 16:33
Neznam zoshto,no koga ke kazete-atesti...
mi zalichuva na teroristi.....
Nie sepak ne sme nesrekni zatoa shto ne veruvame vo nekoja "sila"
koja shto nemozeme da ja vidime.......,za da se nadevame,veruvame
vo sebe i svoite sposobnosti ne ni treba bog,ushte pomalku
da ne recham najmalku ni treba za da ljubime

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
transcript Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2007
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај transcript Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 16:46

Tvojot go procitav, blagodaram

ne se slozuvam deka slikite moze da doprinesat za iskrivuvanje na verata.

Site nie so nekoi raboti mozeme da se slozime, da gi prifatime ili da ne se slozime, da gi otfrlime. Kako i da e, imame mnogu primeri kade sto so slikite se iskrivuva ona izvornoto veruvanje, izvornata zapoved od Boga.
Site nie veruvam deka ja znaeme zabranata za pravenje sliki navedena vo Stariot Zavet (SZ). Ovaa zabrana katolicite i pravoslavnite ja tolkuvaat poinaku, obiduvajki se da gi opravdaat slikanjata na ikoni dodavajki uste nekoi Bibliski stihovi od SZ* i pravejki ja ovaa zabrana pomalku, odnosno nevazecka. Kaj protestantite ova e mnogu poinaku. Protestantite se reformatorite, onie koi izvrsile pobuna bas protiv ovie izvrtuvanja i dodadeni raboti vo hristijanstvoto vrseni od katolicite.
Zaklucok: "slikite sekako moze doprinesat za iskrivuvanje na verata, primer e hristijanstvoto i pobunata od protestantite".

Suum Cuique - Cicero
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 10:17
Originally posted by mamma mamma напиша:

Neznam zoshto,no koga ke kazete-atesti...mi zalichuva na teroristi.....Nie sepak ne sme nesrekni zatoa shto ne veruvame vo nekoja "sila"koja shto nemozeme da ja vidime.......,za da se nadevame,veruvamevo sebe i svoite sposobnosti ne ni treba bog,ushte pomalkuda ne recham najmalku ni treba za da ljubime

ma da, nie sme osudeni po default ...

jas ne mozam nikako da ja stavam verata vo Gospod pred nasmevkite i pregratkite od moite deca i nekoj ke mi kaze deka sum nesrekna....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 14:12
butel i big mama mnogu ve pocituvam sepak dosega ne ste  kazale
nekoj cvrst  argument zasto ne veruvate.

Znam deka ste po dusa komunistki i radi toa cisto sumljam deka
vistinski ste  se obidele da ja svatete  smislata na zivotot i dali
ima nekoja visa  sila koja vladee so nas
Кон врв
emi$ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emi$ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 18:56
jas imam edno prasanje za praznikot ramazan mislam taka se vika ke mi prostat ako ne e taka среќа zosto ne jadat za vreme na toj praznik dodeka ne zajde sonce sto im pokazuva toa sum go sretnala toa kaj nekoi moi poznanici a mi bilo nezgodno da gi prasam среќа
... only God can judge me ....
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2007 во 09:00
Originally posted by emi$ emi$ напиша:

jas imam edno prasanje za praznikot ramazan mislam taka se vika ke mi prostat ako ne e taka среќа zosto ne jadat za vreme na toj praznik dodeka ne zajde sonce sto im pokazuva toa sum go sretnala toa kaj nekoi moi poznanici a mi bilo nezgodno da gi prasam среќа
aj preformuliraj, i te molam, upotrebi nekoj interpunkciski znak, kolku za da se razbereme.намигнување
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2007 во 09:02
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

stvarno ubav post

Ne rekov deka  ste nesrekni nego pricinata  sto jas sum sreken e mojata
cvrsta vera,pa normalno koga bi ja nemal bi bil nesreken голема%20насмевка

I da ne dojde do zabuna ,neveruvam samo radi toa sto me pravi toa
sreken nego jas sum ubeden vo toa sto go veruvam големо%20гушкање

E sega ne mi e jasno sto vam ve pravi srekni i kolku ste vie ubedeni голема%20насмевка
Bidi siguren deka ste nesrekjni, kako na ovoj, taka i na onoj svet!

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
transcript Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Септември.2007
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај transcript Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2007 во 14:29
Originally posted by emi$ emi$ напиша:

mnogu lugje koi ne pripagaat na religijata Islam, koga razgovaraat za nea, vo vrska so taa religija, namerno ili ne pravat greski vo nivnoto izrazuvanje.
Ramazan e svet mesec za muslimanite. Negovata svetost moze da se dokaze so nekolku raboti, edna od niv e objavuvanjeto na k*ranot.
Odgovorot na tvoeto prasanje mozes da go najdes vo k*ranot ako otvoris i gi procitas stihovite vo vtoroto poglavje, broj 183 do 185. 2:183-185.

Suum Cuique - Cicero
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5657585960 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.