![]() |
|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 98> |
Автор | ||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Dobro vas ateistcinjata neznam sto ne vi e jasno.
Eve da receme jas na primer sum sreken vaka i ubavo mi e . Sto da pravam spored vas? Da smenam i da stanam nesreken? ![]() Ajde mudreci pricajte! ![]() |
||
![]() |
||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|
Кој може да ти брани да веруваш? На кого сме должни да полагме сметки освен на Аллах (Бог на арапски). Ако тие се среќни како атеисти , ние сме среќни како верници ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
Sto da pravam spored vas? Da smenam i da stanam nesreken?
od kade ti vide deka nie sme nesrekni? stvarno ubav post |
||
![]() |
||
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
|
Секој човек го прават среќен различни нешта...
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
Ne rekov deka ste nesrekni nego pricinata sto jas sum sreken e mojata cvrsta vera,pa normalno koga bi ja nemal bi bil nesreken ![]() I da ne dojde do zabuna ,neveruvam samo radi toa sto me pravi toa sreken nego jas sum ubeden vo toa sto go veruvam ![]() E sega ne mi e jasno sto vam ve pravi srekni i kolku ste vie ubedeni ![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
veke nekolku pati sum napisala sto me pravi srejna vo zivotot, megjutao kolku vie toa go sfakate,,,,bas i ne znam.
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Neznam zoshto,no koga ke kazete-atesti...
mi zalichuva na teroristi..... Nie sepak ne sme nesrekni zatoa shto ne veruvame vo nekoja "sila" koja shto nemozeme da ja vidime.......,za da se nadevame,veruvame vo sebe i svoite sposobnosti ne ni treba bog,ushte pomalku da ne recham najmalku ni treba za da ljubime |
||
![]() |
||
transcript ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 78 |
|
Site nie so nekoi raboti mozeme da se slozime, da gi prifatime ili da ne se slozime, da gi otfrlime. Kako i da e, imame mnogu primeri kade sto so slikite se iskrivuva ona izvornoto veruvanje, izvornata zapoved od Boga.
Site nie veruvam deka ja znaeme zabranata za pravenje sliki navedena vo Stariot Zavet (SZ). Ovaa zabrana katolicite i pravoslavnite ja tolkuvaat poinaku, obiduvajki se da gi opravdaat slikanjata na ikoni dodavajki uste nekoi Bibliski stihovi od SZ* i pravejki ja ovaa zabrana pomalku, odnosno nevazecka. Kaj protestantite ova e mnogu poinaku. Protestantite se reformatorite, onie koi izvrsile pobuna bas protiv ovie izvrtuvanja i dodadeni raboti vo hristijanstvoto vrseni od katolicite.
Zaklucok: "slikite sekako moze doprinesat za iskrivuvanje na verata, primer e hristijanstvoto i pobunata od protestantite".
|
||
Suum Cuique - Cicero
|
||
![]() |
||
|
ma da, nie sme osudeni po default ... jas ne mozam nikako da ja stavam verata vo Gospod pred nasmevkite i pregratkite od moite deca i nekoj ke mi kaze deka sum nesrekna.... |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
butel i big mama mnogu ve pocituvam sepak dosega ne ste kazale
nekoj cvrst argument zasto ne veruvate. Znam deka ste po dusa komunistki i radi toa cisto sumljam deka vistinski ste se obidele da ja svatete smislata na zivotot i dali ima nekoja visa sila koja vladee so nas |
||
![]() |
||
emi$ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 150 |
|
jas imam edno prasanje za praznikot ramazan mislam taka se vika ke mi prostat ako ne e taka
![]() ![]() |
||
... only God can judge me ....
|
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
aj preformuliraj, i te molam, upotrebi nekoj interpunkciski znak, kolku za da se razbereme.
![]() |
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
Bidi siguren deka ste nesrekjni, kako na ovoj, taka i na onoj svet!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
transcript ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 24.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 78 |
|
mnogu lugje koi ne pripagaat na religijata Islam, koga razgovaraat za nea, vo vrska so taa religija, namerno ili ne pravat greski vo nivnoto izrazuvanje.
Ramazan e svet mesec za muslimanite. Negovata svetost moze da se dokaze so nekolku raboti, edna od niv e objavuvanjeto na k*ranot.
Odgovorot na tvoeto prasanje mozes da go najdes vo k*ranot ako otvoris i gi procitas stihovite vo vtoroto poglavje, broj 183 do 185. 2:183-185.
|
||
Suum Cuique - Cicero
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5657585960 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |