|
Поддршка за А1 Телевизија? |
Внеси реплика | страница <1 5657585960 84> |
Автор | |||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ma , ostaj se,...jas ne veruvam deka toj voopshto i mrdnal so prst okolu toa , tuku ednostavno samo imeto mu go pozajmile!..(treba samo da se vidi koj raspolaga so reklamnite panoa ,pa ke im bide jasno ,..ama ,samo na tie shto sakaat da im bide .)
...normalno ,so negova soglasnost i,.... samo nekoj krajno naiven moze da pomisli deka toj nema da ima i nekoj kjar od toa, ...... osven ako ne e nekoj glupak ...dabome! ..a be ima lugje ne znaat kolku iljadi evra mesechno ''zarabotuvaat'' pa edvaj deset dinari da mu dadat na nekoe detence shto im ja izmilo shofershajbnata !! ..a, ne ovoj ke mi se razbacuva so iljadarki,..a,zoshto? ...mu skisnalo shto on plakjal a nekoj ne plakjal ,a? ...zivi smeshki...ne drugo ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Audiofil
Сениор Регистриран: 23.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 374 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vidi jas vakvite kampanji za da se plaka danok potpolno gi podrzuvam od vladava zatoa sto i mojata firma plaka danok za site vraboteni i sekoj vo ovaa drzava treba da plaka danok no me nervira nacinot na koj gi pravat ovie kampanji.No zosto od tolku mokni biznismeni koi ne si gi znaat parite ne se pojavi nitu eden sto ke dade 1300 evra tuku ni pomalku ni poveke vraboten vo Vodovod sto zarabotuva 400 evra mesecno!100% mu e veteno podobro rabotno mesto i plus vrakanje na parite sto gi dal.Mislam deka go iskoristija nego za da ne ispadne deka pozadi ovaa kampanja stoi vladeackata partija i celiov slucaj da ne ispadne deka e politicki.
|
|||
Генерал Митре
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор бадајалџија Регистриран: 19.Ноември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 646 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баш би сакал да ги видам фискалните сметки на тој водоводџијата што ги издал кога работел приватно. Многу ме интересира колку данок платил..
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e bash!....voopshto ne ispadna taka....
...i vrapcite na drvata toa go gledaat, ...a, mozebi i zatoa shto imaat podobar vidik...,...koj ke go znae! ..a be , mnogu jasno deka site treba ,ama , site i ne plakjaat , ..ama , treba i site da gi fakjash za gusha a ne samo onie koishto tebe ne ti se ulizuvaat, ..samo, na ovoj zgreshija shto mu ja zakachija i tvlizijata, sigurno si mislele, ..."ej, lesna rabota,..ke se oslobodime od nea , ovoj ne plakjal danok be"..... ama , se prerachunale u smetkata, bidejki televizija ne se zatvora tek taka ,..koga ke mu prdne na nekoj, ....osobeno koga ima nekoi i ponechisti od nea... |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријателе, јас многу добро знам што си преживеал, на историја го пишуваше тоа и немам намера да навлегувам во твоите интимни нешта. Но, она што го кажа за емигрантите ме потсетува на политиката на СФРЈ и комунистите против емиграцијата. Истото што го кажа ти- го велеа и они. Токму затоа и кажав, дека, дури и несвесно, генерациите од тој систем си го носат бремето. За образованието, за високото секако, нема потреба ништо да ми објаснуваш. Се што требаше објасни на темата и можевме да видиме кој што и колку знае за истото. Јас немам никаква поврзаност, ниту можам да носам бреме од поранешниот систем. |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мамамд, народот немаше бесен говор, ама, затоа и тогаш емиграцијата беше обележана, не сета, но беше. Многумина беа посочувани со прст како виновници за неуспесите на системот, заговорници и националисти, шовинисти и што уште не. За основното и средното образование не коментирав ништо, говорев за високото. А за партизирањето, свесни сме сите. Не само во образованието. А бесот кон нашинците е излеан токму како во народната поговорка, кога не може да се удри по магарето, па се удира по самарчето. Емигрантите колку што знам не не' бркаат од работа. А како што гледам на форумов, не сите од надвор мудруваат. Некои се обидуваат да дознаат повеќе за секојдневниот живот во Македонија, некои дури и да дадат добар совет. За останатите комунистички земји подобро и да не дискутираме. Словенија излезе од Југославија, ама ги елиминира од политички води сите пројугословенски кадри, истите ги замени со кадри кои забрзано спроведуваа демократизација и транзиција на земјата. Да не говорам на сите осуди од страна на Словенците на комунизмот. Не случајно и во анкетите Словенците се најмалку југоносталгичари. И сите држави кои бргу се ослободија од напластокот на минатиот систем, бргу извлекоа полза од тоа. За жал, Македонија тоа не го стори. Резултатот на тоа е јасен. |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Повели, прочитај.. Прочитај ги само податоците, не мора да го читаш другото. Само бројките се доволни да се сфати. |
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е маил кој пред извесно време ми го испрати еден пријател Солвенец. Прочитајте анлзизирајте и проценете сами. Мене овја апел ми игледа како да се однесува за останатите екс ЈУ држави, а не за Словенија. Се разбира перспективата е различна, но речникот е ист, мито, корупција, непотизам, партиски војници........ Кој тоа вели дека Словенија расчистила со багажот или дека биле помалку југоносталгичари од останатите?! GNILA SLOVENIJA LJUDJE – ODPRITE OČI Politiki pozabljajo, da so tam, ker smo jih MI izvolili. Občutite negativizem in jezo, ker naši politiki pred očmi celotne slovenske javnosti zlorabljajo moč in položaj, da zase, svoje družinske člane, sorodnike ali prijatelje, ki jih finančno podpirajo, pridobivajo ogromne vsote denarja? Ste se kdaj vprašali, zakaj jih nihče v tej državi ne ustavi? Ste naveličani spremljati afere, ki se redko končajo s sodnim epilogom? Postopki zastarajo ali o njih čudežno nikoli več ne slišimo. Taisti pa bogatijo še naprej na naš račun. Se vam upira pogovor o zgodbi, kako je stotine ljudi ostalo brez dela, ker je njihov izvršni direktor namenoma in s pomočjo politike uničil perspektivno podjetje, da si je pridobil premoženjsko korist zase in svoje bližnje? Se vam obrača, da član vlade izrabi položaj, da svojemu prijatelju priskrbi najemno pogodbo za poslovne prostore, za katere bo naša država z našim denarjem plačevala tretjino višjo najemnino od tržne vrednosti? Ste zgroženi, da smo davkoplačevalci plačali 3,5 krat več denarja za izgradnjo šentviškega predora, kot je stala izgradnja najdražjega tunela v sosednji državi? Se vam ne zdi skrajno primitivno, da župan vaše Ljubljane kmetijska zemljišča prekvalificira v zazidalna in s tem omogoči nenormalno visok zaslužek svojim sinovom? Se vam zdi, da govorice o neznanskih zaslužkih pri nakupu vojaške opreme niso le govorice? Vam je popolnoma sprejemljivo, da se član vlade javno zlaže in da predsednik naše države laž označi kot napako? Vam je popolnoma sprejemljivo, da predstavništvo podjetja, s katerim je isti član vlade povezan, posluje v prostorih rezidence slovenskega veleposlanika na Japonskem, medtem ko morajo druga slovenska podjetja plačevati visoke najemnine za svoja predstavništva v tujini? Se vam ne zdi skrajno noro, da bomo slovenski davkoplačevalci dvakrat poplačali Novo Ljubljansko banko, medtem ko so bavčarji, šroti in kordeži še vedno na prostosti in denarja nikoli ne bodo vrnili? Denar pa bodo zagotovili tudi javni uslužbenci - z znižanjem že tako mizernih plač!? Se še vedno sprašujete, zakaj in čemu? Našo državo vodijo lobiji, ki jim je malo mar za vas in za vaše otroke. Visoko izobražene strokovnjake, ki bi iz naše države naredili biser, bizarno plačujejo in njihove poglobljene analize pred očmi javnosti, že ves čas ignorirajo. SLOVENCI – ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Naši politiki vodijo našo nekoč čudovito in izjemoma perspektivno državo v pogubo. Ne primerjajte se z našimi južnimi sosedi, iz pozicije, ki ste jo imeli, bi bili danes lahko Švici za vzgled. Naši politiki vodijo našo državo kot vladajoče elite centralno-azijskih držav. Naša demokracija je obležala na papirju naše Ustave. Levi in desni so povezani bolj kot si mislite, levi in desni so eno. SLOVENCI – ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Murgeljski bazen in radovljiško hišo smo plačali mi, z našimi bizernimi plačami, vittonova torbica v roki umetelne smrklje je v bistvu naša, biserni uhani na ministričinih uhljih in njeni nakupovalni izleti, je bil denar za naše pokojnine, ki je nikoli ne bomo prejeli. Denar, ki se je izgubil ob nakupu oklepnikov bo plačal volilne kampanje prihodnjih volitev. SLOVENCI - ZBUDITE SE in UKREPAJTE. Denar, ki nam ga pobirajo pred nosom, je denar, ki bi ga lahko porabili za boljšo opremo naših bolnišnic, za boljše in varnejše ceste, za več in cenejše vrtce, za več in boljše znanstvene raziskave, za naše fantastične kulturnike in talentirane športnike, ki životarijo, denar, ki nam ga kradejo, je denar za naše železnice in boljši javni potniški promet, je denar za naše zdravje, ki nam uhaja skozi zasaveljske dimnike. VPRAŠAJTE SE, ALI KOMU V DRŽAVI SPLOH ŠE ZAUPATE? ODGOVOR JE – NE ZAUPAJTE NIKOMUR. UKREPAJTE. POIŠČITE ALTERNATIVO. Dvignimo glas skupaj in ustavimo politike in njihove prijatelje, ki so nam ukradli in uničili podjetja. Zaradi njih nimamo zaposlitve, zaradi njih v bolnišnicah ni prostora za nas, zaradi njih nam nižajo plače in zmanjšujejo že tako nizek standard življenja, zaradi njih si ne moremo privoščiti stanovanja, zaradi katerih varčujemo 10 in več let, da si privoščimo avtomobil nizkega srednjega razreda, zaradi njih ni prostora v vrtcih za naše otroke, zaradi njih naši otroci nimajo subvencionirane prehrane v šolah, ZARADI NJIH ŽIVIMO TAKO KOT ŽIVIMO. VPRAŠAJTE SE, ALI SMO V SLOVENIJI RES VSI PRED ZAKONOM ENAKI? VPRAŠAJTE SE, ZAKAJ SO AROGANTNI LAŽNIVI ČEFERINI, SENICE TAKO VSEMOGOČNI? VPRAŠAJTE SE, KOGA IN ZAKAJ PREDSEDNIK ŠČITI GOLOBJE GLAVE????? VPRAŠAJTE SE, KAM JE IZGINIL DENAR IZ GRADBENIH LOBIJEV? NE SPRAŠUJTE V NEDOGLED. Ob teh dejstvih smo razočarani in besni. Namen te pobude je, da se nas zasliši, spoštuje in upošteva. Zahtevamo enak zakon za vse, zahtevamo, da se oblasti ne zlorablja in da se take zlorabe dosledno, brezkompromisno in učinkovito sodno preganjajo. |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи Македон,спорред тоа ТИ си тој кој нема никаква врска со ништо ,па се труди да се прави паметен,според твоето признавање и немањето врска со тоа време ,ТИ си супериорно чист,а потеклото сигурно ти е нешто друго,и немам што да се докажувам со самобендисани,ако мислиш така нека ти биде,а на темата за образование,ама баш ништо паметно не кажа ,само повторуваше дека јас немам никакво познавање,а ти ништо не објасни со аргументи и таа беше дебатата.
И кпга немаш поврзаност и не носиш ништо од тоа време,ТИ немаш благе везе и да дискутираш за тоа ,само си помислуваш дека знаеш нешто и коментираш за тоа,биди малку појасен. |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај да се вратиме на А1
Имам дојам дека колку повеќе им го стегаат обрачот, тие стануваат по силни (македонски инат за опстанок и во најтешки услови- ама типичен ПИРЕЈ, ти го корнеш-тоа никне и се шири). За прв пат ми е топло околу душана- и мислам дека ќе не биди како земја- сепак има надеж кога имаме новинари кои се трудат и сакаат да докажат дека може да опстанат (ако малку Црвенковски не им го расипува со она што демек ги брани) Симпатично ми е што-колку оние на Сител се мачат да им го заматат денот- толку бре овие имаат поголеми “фенови“ и ги растеруваат облаците Чудо едно- ама ни збор не кажаа како директен атак за Сител или Латас или она Тањето (популарната Бумбарка). Мислам дека затоа и обиваат поени во очите на народот |
|||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хаха - мамамд овај ентузијазмов твој на бранови доаѓа и заминува. Сега е плима, после некое време осека и така ...
Ќе не биде како земја, секако, но не заради А-НУЛА или Сител. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ццццц Простено и од Бога и од мене |
|||
DameMak
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 617 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ммм дааа заборавив - прочка барам до сите - ако сум им згрешил. |
|||
ZOTE
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 627 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
вчера добив информација нема да ви се верува дечкото водоводџија александар илиевски е син на тренерот Џиџи Илиевски инаку тие што не се сеќаваат тренерто џиџи беше на чело на македонската репрезентација во фудбал. |
|||
Внеси реплика | страница <1 5657585960 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |