|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 5657585960 67> |
Автор | |
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemojte mi kupiti...
tlakomjer za rodzendan... Nemojte biti sretni... Ako ostarim... Ne mojte prichati o cjenama... Ni politika me ne zanima... Mozhda je to vama nezamislivo... Ali niti jedna stranka nije uspela... Da me savlada... Zbog toga ne padam na koljena... Ono shto uklanja fleke... Chista je kemija... Fleka nije toliko strashna da bi prolila... U more neshto shto ubija... Na fleku uvjek mogu... Nacrtati cvijet... Mozhda privuchem bumbara... Moj vrt je prepun... Samoniklih biljaka... I nechu ih pochupati... Samo zato jer su divlje... Nisam ni ja pitoma... Da...razgovaram sa susjedom... Kojeg nikog ne voli... Meni je bash simpatichan... I na kraju priznaj... Da volish kad me sretnesh... Uvijek se nasmejesh... To je zbog toga... Shto svako jutro ne popijem pravila... Pristojnog ponashanja... Изменето од viktorija123 - 09.Јуни.2012 во 13:55 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sve sto pocnem ja ne zavrsim
sve sto nadzem izgubim svako novo svetlo gasim. Jednom rukom usne sakrijem drugom oci pokrijem, dok zivot ceka da se nadzem sa njim. Sve ja to tako trebalo, da volim ludo,bezumno u svemu da preterujem. Sve je to tako trebalo, al nisam smeo nikako, da u lepo verujem I ova noc i svi zivoti nasi stopice se kao led u casi, procice sve, samo nebo sigurno je Samo je nebo sigurno |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не си ти
Доближи се слико на светот од едниот до другиот крај и по бојата на твојот фустан ќе погодам како ќе изгледа времето. Инаку во чија глава би ме темнело и во чија соба би ме разденувало, ако не си ти. Зборот мој го внесува поголемиот простор во помалиот и јас постојам само онаму кај што и ти постоиш. Оти никогаш досега не сум поминал онаму кај што ти не си била. Затоа не знам кого би го мразел и кого би го сакал ако не си ти. Навечер ја вадам мојата куќа од твојата куќа и светлото на инсектот од незнајните гласови што ги 'рѓосуваат машините во пчелите. и пак не знам каква ракија би пиел и кој со мојот сон би спиел, ако не си ти. Што не може да каже земјата му го порачува на растението, додека јас со туѓо лице те пронаоѓам, а со твоето те губам. И додека насекаде се распрашувам на кој крај од светот би се разминувале денот и ноќта, ако не си ти. Доближи се како цветот што има корен на небото и по бојата на твојата уста ќе погодам во кој овошен плод ќе заврши летото. Инаку кој дури зборува ќе го отвора кафезот за да ја пушти птицата што го збогатува воздухот ако не си ти. Петре М. Андреевски |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
камелеон
Сениор девојката со точакот Регистриран: 12.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 587 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ISKRA ŽIVOTA U OKU MOM
Osećam da sam živa, pogledaj unutra videćeš mene videćeš srce koje gori gori od života
vetar širi tu vatru i nosi me još više i jače, toliko jaka volja i želja da oči govore sve, govore ono što se reći ne može, vide ono što se videti ne može, osećaju ono što se osetiti ne može, puno topline i svetlosti. Priđi mi i osetićeš, priđi oseti deo mene, koji živi punim plućima srećno i raspevano jako kao nikada pre posle svih lupinga sada letim visoko ali ne i previsoko osećam vetar u kosi, osećam vetar u duši, ispunjava svaku iskru u oku životom slušaj moje uzdahe i kako dišem, sve će ti biti jasno, slušaj i čućeš, ali slušaj! Prolazila sam kroz dobro i loše, i jedva čekam još puno toga, jer to čini život, pun uzbuđenja i svrhu svega jer je kratak, kratak! Nema odgovora, samo suviše pitanja, i neumorna postavljam ih i dalje, učeći gazim kroz život, sve sigurnije. Kada želiš nešto najviše na svetu, to je i najteže dobiti ali vredi svake muke, kada udahneš vazduh i osetiš u povetarcu kako ti srećne misli šapuću lagano pesmu života nastavi, nastavi, samo joj daj ritam i biće tvoja pesma, samo tvoja Ne odustaj, nikada! Jednostavno je tako, nema objašnjenja! Čak i kada ti život kaže da sutra ne postoji, zaboravi tugu i kreni dalje, baš tada moraš ustati i još brže napraviti korak, ne odustaj, jer nada uvek postoji. Ne u svet, ne u ljude, već nada u samoga sebe! Život je vera, to je jednostavno tako! Verovanje u male i velike ciljeve, to nas pokreće i čini jačim iako ne znamo puno o životu, o prošlosti i budućnosti! ♥*♥ |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цел живот, откако знам за себе Цел живот, откако знам за себе Тихомир Јанчовски |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Излегоа ѕвезди.
Ти ми прошета по мислата и во неа остана. Ти послав пеперутки и заспа на нив. Те носев на крилата кои ми ги дадоа твоите вистини. Така ти летам: како што си ми воздух, од поглед до поглед и од ден во ден до секој следен ден. Излегоа ѕвезди. Секоја ноќ си ми во ноќта- на кожата и под неа, меѓу прстите, во зборот, во коренот на јазикот, во коренот на траењето, во моето кое го викам мое заради сето твое. Сето свето. Излегоа ѕвезди. Во првата го видов сјајот од секое утре. Втората ја нареков твоја и ја видов како паѓа. Те посакав во ѕвездата и ти ми засвети живот. Те чувам. Те чувам како што те нарекувам: реткост животворност бесмтрност. Излегоа ѕвезди. Прошета твоето по моето. Си доаѓаш. Ми заспиваат сништата на местото за твојата глава на моето рамо. Наше. Нема друго. Никогаш немало. |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Те прекрив со пајажинки Те прекрив со пајажинки од капки роса да не ти го гледам блесокот. Те сокрив под сенка од јаболково дрво да не се слуша твојот жубор. Те обоив со божилаци од бајка да не ме влечат твоите нитки. Те закопав во школки и те обвиткав со бран да не ми остане ни трага поленов прав од тебе. А ти свилено изрони во мојот прв сон оваа пролет. Како дете што се занело во игра со полумесечинки. Елизабета Дракуловска |
|
Milko01
Сениор Регистриран: 19.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 180 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што те допре...пајажината ли?
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нагазнав една школка... па ме допре. |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA SE RADUJEŠ
Neka sam dosadna. Ponoviću ti još sto puta ako treba. Srce je čudesan mehanizam, radi i na radost i na tugu.
Samo duže traje ako na radost radi. Ako ti usfali radosti... hm… Žuri, zajmi, makar kradi. Tuđe se radosno srce nikad ne može celo pokrasti. Al ako naiđeš na kakvo tužno srce, podaj mu malo radosti, ne cicijaši. Sažali se, seti se kako je kad na tugu radi. Da se raduješ! Neka sam dosadna |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uvijek neke granice.. |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 5657585960 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |