IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Штосеви, вицеви...
  Активни теми Активни теми RSS - Последно нешто што ме насмеа.....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последно нешто што ме насмеа.....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 277>
Автор
Порака
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 11:08
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 16:51
Odat mazot i zenata da se odmorat malku pokraj ezero kade imalo sportski ribolov.Si sedi zenata pokraj mazot i si cita kniga.
Na mazot mu zdosadilo i otisol da odmori,a zenata ostanala da cita.
koga po nekoe vreme doaga inspektor.
-Gospogo ovde e zabranet ribolov.
-Gospodine jas ne lovam ribi samo si sedam i citam.
-Da gospogo ama pokraj sebe go imate potrebniot alat, i sekoj moment mozete da pocnete.
Odam vo policija da ve prijavam.
-Gospodine ako vie mene me prijavite i jas ke ve prijavam za siluvanje.
-Ama gospogo jas ne ve ni pipnav.
-Da gospodine, ama pokraj sebe go imate potrebniot alat taka da moze sekoj moment da pocnete.смеење

PS. Ne doagajte vo komflikt so zena koja cita zosto znae kako da vi odgovori.
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
Sho-Sana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Ноември.2008
Поени: 2944
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sho-Sana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 23:12
http://farm3.static.flickr.com/2013/2216584748_450df98ea3.jpgсмеењесмеењесмеењесмеењесмеење
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот,
- не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот.
Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 07:52
Ова во Шпицтага
Разумен компромис за Георги Јованов

Бранко Героски

Нов спор за името! Албанците што сакаат да си ги запишат децата во средното медицинско училиште во Скопје без приемен испит, упатија писмена претставка, во која нашиот претседател го именуваат со привремената референца Георги Јованов. Иако сите знаеме дека неговото име е Ѓорге Иванов, а ние од милост си го викаме Џоле.
Неофицијално дознавам дека се водат преговори привремената референца да биде заменета со ново име за надворешна употреба. Идентитетот на Џоле не е доведен во прашање, како и правото самиот да си се нарекува како што сака. На повидок е постигнување разумен компромис, кој мора да биде одобрен на референдум.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 13:17
газење%20од%20смеење ...... eeeee Horhe , Horhe ......... i imeto ne mozat da ti go zapametat ......... mislam deka najprifatlivo i najrazumno kje bide FIKUS голема%20насмевка
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 13:36
ми се јавува татко ми газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење легенда е човеков на моменти......

тато..... шо праиш сине......
ја : еве чекам една другарка...
и ми вика ааааа... ти се јавувам да те прашам..... да не испаѓаш навечер изненадување....
и ја викам испаѓам нормално......кул
и после ми вика.... ааааа да не си идеш дома во 12 глупирање и викам нееее газење%20од%20смеење

ми вика... ете така треба... не цела младина во 2 се прибира... 9-10 доста ти е..... тајм%20аут и ја ахам да да..... газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

п.с. не си идам во 12, покасно си идам газење%20од%20смеење во 10 испаѓам голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 18:19
Zlatnik i rascistuvanje na  dilemata za tatkovstvoto na Filipголема%20насмевка

Zlatnik
Модератор
Модератор
Лик
Регистриран: 23.Август.2005
Локација:
Macedonia
Онлајн статус: Офлајн
Пораки: 1239
Цитирај Zlatnik Одговорbullet Испратена: Денес во 15:14
А кој е оној воајерот што ѕирка позади Зевса?голема%20насмевкаплазењесмеење

Изменето од mamamd - 13.Јули.2009 во 18:19
Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Јули.2009 во 23:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:11
Pismo muzu kompjuterasu

Dragi muzu,
Saljem ti ovo pismo u laznoj koverti od neke kompjuterske kompanije, da bih bila sigurna da ces ga procitati. Molim te oprosti mi za ovu prijevaru, ali mislila sam da bi trebao znati sto se desava u kuci u zadnje dvije godine otkako si kupio taj kompjuter. Djeca su dobro. Marku je 7 i nacrtao je portret cijele obitelji. Tako bi bio ponosan na njega da samo vidis kako je tebe nacrtao. Stolica i vrh tvoje glave odostraga izgledaju vrlo realisticno. Maja je napunila 3 ovog rujna. Jos uvijek je presretna sto si proveo s nama njezin rodjendan. Kaze da joj je to bio najbolji dan, iako je padala kisa i nije bilo struje. Ja sam takodjer dobro. Ofarbala sam se u plavo prosle godine. Moj sef se brine o mojoj karijeri i postao je jako dobar obiteljski prijatelj. Kad sam primijetila da ti ne smeta da usisavam oko tvoje stolice vidjela sam da je odrzavanje kuce postalo mnogo lakse. Kuca dobro izgleda. Nisam sigurna da si primijetio da sam ofarbala zidove proslo proljece. E, dragi moj, moram se ici pakirati. Moj sef nas vodi na skijanje. Zaposlila sam cistacicu da se brine o tebi i o kuci dok nas nema. Dolit ce ti kavu, donijet ce ti jelo za stol, bas onako kako ti volis. Nadam se da cete ti i tvoj kompjuter provesti lijepo vrijeme zajedno dok nas nema.
Marko, Maja i ja cesto mislimo na tebe.
Pokusaj nas se sjetiti dok restartas kompjuter.

S ljubavlju, tvoja žena.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:12
Dnevnik jedne plavuse

Dragi dnevnice,

prosle sam godine dala na kuci zamijeniti sve stare drvene prozore sa novom pvc stolarijom i skupljim izo staklima.
Prozori su super, stedimo na grijanju i sve bi bilo izvrsno da me nije prije nekoliko dana nazvao vlasnik firme koja je postavljala prozore i rekao mi da je proslo godinu dana, a da prozori nisu placeni.
Bila sam jako iznenadjena tom njegovom izjavom pa sam mu ponovila sto su mi rekli njegovi iz prodaje kada sam kupovala :
"Ti su prozori toliko dobri i stedljivi da ce za godinu dana sami sebe otplatiti..!!! "

Halooooooo !!!!!!!!!!!!! Proslo je godinu dana !!!!!!!!!!!!!!
Ako sam plava nisam glupa!

S druge strane linije nastao je muk pa sam poklopila slusalicu.
Sigurno se tip sad osjeca kao zadnja budala....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:13
Iz dnevnika jedne plavusice:

HURRAAAA, DOBILA SAM VOZACKU DOZVOLU!
Napokon mogu voziti svoj auto, bez da mi instruktor stalno ponavlja: "Pazi! Pogresan smjer. Pazi pjesak!"... ili nesto slicno.
Uopce ne razumijem kako sam ga podnosila dvije godine, kakvo zanovjetalo!

8. ozujka
Autoskola je priredila zabavu, jer sam polozila vozacki.
Instruktori su bili stvarno ganuti. Jedan je cak rekao da ce darovati misu za mene. Cini mi se da je jedan od njih imao suze u ocima, a jedan je rekao da ce se radi mene od srece napiti.
Jako ljubazni decki, ali nekako mi se cini da moja vozacka nije toliko bitna za toliko pretjerivanja.

12. ozujka
Kupila sam svoj crveni automobil! Na zalost sam ga morala ostaviti u salonu da mi zamjene zadnji blatobran, jer sam ubacila u "rikverc" umjesto u prvu. Nemam prakse... tek jedan tjedan vozim.

14. ozujka
I konacno, moj auto je tu! Bila sam tako zadovoljna da sam se odlucila jos malo provozati. Vjerojatno su i drugi imali istu ideju, jer je iza mene odjednom bilo puno automobila. Trubili su kao ludi... vjerojatno je to bila svadbena kolona, pa sam im se i ja pridruzila i smanjila brzinu sa 15 na 10 km na sat.
Vjerojatno im se to svidjelo, jer su poceli jos jace trubiti.

22. ozujka
Moji susjedi su bas super. Napisali su veliki natpis "PAZI SUSJEDA MANEVRIRA!" i dali su mi najvece parkirno mjesto, a djeci su zabranili da se igraju dok ja ne parkiram.
Pretpostavljam, samo zato kako mi ne bi smetali. Kako su to dobri ljudi.

30. ozujka
Drugi vozaci oko mene stalno trube, masu mi i pokazuju nekakve znakove. Mislim da je to vrlo ljubazno, ali je opasno.
Neki tip mi je nesto govorio, ali ga nisam razumjela, jer nisam nasla gumb za otvaranje prozora... umalo sam pogodila pjesaka.
Dobro je da sam vozila svojom standardnom brzinom... 15 na sat.

10. travnja
Malo su cudni ti vozaci. Ne samo da stalno masu, nego stalno i vicu. Nikako da saznam sto hoce, jer jos uvijek nisam nasla gumb za otvaranje prozora...
Mozda mi zele dati nekakve korisne informacije? Mislim da je tako, jer sam cula jednog kada je rekao: "Idi kuci, idi!". Nevjerojatno! Kako je znao da upravo vozim kuci!? Kad nadjem gumb za otvaranje prozora, bit ce mi malo jasnije sto mi pokusavaju reci...

19. travnja
Nocu je grad vrlo slabo osvijetljen. Danas sam prvi put izasla van nocu, pa sam morala stalno imati upaljena duga svjetla da bih uopce nesto vidjela.
Izgleda da su se i ostali vozaci, koji su vozili u susret, sl*gali sa mnom, jer su i oni odmah palili duga svjetla. Jedino sto ne razumijem, zasto su i trubili!? Mozda da prestrase pa potjeraju pse ili macke s ceste? Kakvi cudaci!!!

26. travnja
Danas sam imala prometnu nesrecu. Usla sam na rotor (kruzni tok), a kako je bilo puno automobila (nisam sklona pretjerivanju, ali bilo ih je najmanje cetiri), nikako nisam mogla izici. Kruzila sam i kruzila, trazila mogucnost za izlazak. Od kruzenja mi se tako zavrtjelo u glavi da sam udarila u spomenik na sredini rotora.
Stvarno bi morali ograniciti voznju u rotoru na samo jedan automobil!

3. svibnja
Nesreca me drzi i drzi. Danas sam isla po auto u garazu, a kad sam izlazila na cestu, fulala sam pedalu te pritisnula gas umjesto kocnice. Pogodila sam prolazeci auto te mu razbila cijelu desnu stranu. To je bila cista slucajnost da sam udarila upravo mog instruktora voznje.
Dobar covjek... posve neupitno. Ja sam stalno ponavljala da sam ja kriva, ali on je neprestano ponavljao drzeci se za glavu: "Oprosti mi Boze, molim te!.... Oprosti mi Boze, molim te!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:14
Dakle, sta smo naucili iz Americkih filmova:

1. Kasalj je znak smrtonosne bolesti.

2. Detektiv moze da resi slucaj samo ako je suspendovan sa duznosti.

3. Muskarac nece pokazati znakove bola dok prima najokrutnije udarce, ali ce se tresti dok zena pokusava da ocisti njegove rane.

4. Jedna sibica dovoljna je da osvetli sobu bilo koje velicine.

5. Svaka brava moze se u sekundi otvoriti kreditnom karticom ili spajalicom -osim ako to nisu vrata koja vode u zgradu u plamenu s detetom zarobljenim unutra.

6. Nije neophodno reci "dobar dan" ili "do vidjenja" kada zapocinjete ili zavrsavate telefonski razgovor.

7. Eiffelov toranj moze se videti s bilo kojeg prozora u Parizu.

8. Jedan covek koji puca u dvadeset ljudi ima vise sanse da ih ubije, nego dvadeset ljudi koji pucaju u jednog coveka.

9. Kuhinje nemaju prekidace za svetlo. Kad u nju ulazite nocu, treba samo da otvorite vrata frizidera i koristite njegovo svetlo kao zamenu.

10. Nije vazno ako ste visestruko nadbrojani u borbi koja ukljucuje borilacke vestine - vasi neprijatelji cekace strpljivo da vas napadnu jedan po jedan,plesuci naokolo u pretecem maniru sve dok ne oborite njihoveprethodnike.

11. Majke svakog jutra pripremaju jaja, slaninu i kolace za svoga supruga i decu, iako oni nikada nemaju vremena da ih pojedu.

12. Jednom nanesen ruz za usne nikad se nece izbrisati - cak i dok ronite s punom ronilackom opremom.

13. Policajcima se uvijek dodeljuju partneri koji su njihova potpuna suprotnost.

14. Automobili koji se sudare gotovo ce uvek eksplodirati u
plamenu.

15. Cak i pri voznji niz potpuno ravan put neophodno je energicno okrenuti volan s leva na desno svakih nekoliko trenutaka.

16. Posteni i radisni policajci po pravilu bivaju upucani tri dana pre penzije.

17. Ako pozelite da se izdajete za nemackog oficira, nije neophodno da znate nemacki jezik - dovoljan je nemacki naglasak.

18. Sef policije uvek ce suspendovati svoga glavnog detektiva ili ce mu dati 48 sati da zavrsi posao.

19. Sto vise muskarac i zena mrze jedno drugo, veca je
verovatnoca da ce se zaljubiti.

20. Ventilacioni sistem bilo koje zgrade savrseno je mesto za sakrivanje. Niko nikada nece ni pomisliti da vas u njemu trazi i mozete bez teskoca da putujete do bilo kojeg dela zgrade.

21. Kada se suocite sa zlim medjunarodnim teroristom, sarkazam i duhovitost su vase najbolje oruzje.

22. Kada placate taksi, ne morate pogledati u novcanik dok vadite novcanicu samo zgrabite jednu nasumce i dajte je. Bice to uvek tacan iznos cene voznje.

23. Kada su sami, svi stranci vise vole da govore engleski.

24. Skidanje do struka moze muskarca uciniti neranjivim za metke.

25. Ako borave u opsednutoj kuci, zene treba u najoskudnijem rublju da istraze svaki neobican zvuk.

26. Ako treba ponovo da napunite oruzje, uvek cete imati dovoljno municije - cak iako je pre toga uopste niste ni poneli.

27. Ako se nadjete uhvaceni u situaciju koja se moze brzo razasniti Jednostavnim objasnjenjem, za ime Boga, drzite usta zatvorena!

28. Ako vidite veliko staklo, neko ce ubrzo biti bacen kroz njega.

29. Ako vas neko lovi po gradu, mozete se skloniti u paradi Svetog Patricka Koja je otvorena u svako doba godine.

30. Ako odlucite da plesete po ulici, svako na koga naidjete znace korake.

31. Kada je neko zaljubljen, uobicajeno je da odusevljeno zapeva pesmu.

32. Kada je osoba onesvescena udarcem u glavu, ona nikada nece pretrpeti Potres ili ostecenje mozga.

33. Kada se vozi auto, normalno je gledati - ne na put, vec u osobu koja sedi pokraj vas ili na straznjem sedistu, za vreme celog putovanja.

34. Na kompjuterskom ekranu nikada se ne vidi k*rsor, nego samo: "Enter Password Now".

35. Prezivecete bilo koju bitku u bilo kom ratu osim ako ne napravite gresku ipokazete nekome fotografiju vase voljene kod kuce.

36. Televizijske dnevne vesti obicno sadrze pricu koja vas licno pogadja tacno u tom trenutku.

37. Lako je prizemljiti avion ako postoji neko u kontrolnom tornju da vam daje uputstva.

38. Elektricna ograda dovoljno mocna da ubije dinosaurusa nece izazvati trajne posledice kod osmogodisnjeg deteta.

39. Tokom svih policijskih istraga bice neophodno bar jednom posetiti striptiz-klub.

40. Uvek je moguce parkirati neposredno ispred zgrade koju posecujete.

41. Uvek mozete pronaci motornu testeru kada vam zatreba.

42. Vecina ljudi cuva album novinskih isecaka, posebno ako je netko od njihove porodice ili prijatelja poginuo u neobicnoj nesreci.

43. U Americi svaki "dejt" zavrsi fakingom.

44. U Americi se niko ne vozi podzemnom osim kad bezi pred FBI- em ili psychokillerom.

45. U Americi je do 40. godine sasvim O.K. ziveti sa
cimerom/cimerkom.

46. Nijedna zena ne planira udaju pre 40-te. Nijedna zena ne planira da ima decu pre 45-te.

47. Ljudi kod kuce skoro nikad ne idu u WC, ali dok su na poslu, pola vremena rade, pola provode u unisex ve-ce-u. Niko ne radi fizicki posao, svi rade po kancelarijama ili su glumci...48. 99% neces izgubiti parnicu (ma koliko glupa bila) ako te brane glavni likovi.

49. U Meksiku je moderno oblaciti se kao kauboj i tako izlaziti u grad.

50. Zivi svaki dan kao da ti je poslednji i jednog dana bices u pravu.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 17:15
...::: PRDNI PA DA TI KAŽEM KO SI :::...

1) UČTIV - prdne i kaže "Pardon!".
2) CINIK - prdne i gleda te u oči.
3) KAVALJER - pusti damu da prva prdne.
4) GURMAN - prdne iz sopstvenog zadovoljstva.
5) OSEĆAJAN - prdne i kaze "Oh!".
6) IDEALISTA - prdne iz uverenja.
7) VESELJAK - prdne i kaže "Ko prdi zlo ne misli".
8) SENTIMENTALAN - prdne i misli kako bi bilo lepo da nije prdnuo.
9) ŠEPRTLJA - prducka po ceo dan.
10) NAIVČINA - prdne i misli da čini veliko delo.
11) LEPO VASPITAN - pre nego sto prdne, moli za dozvolu.
12) GOROPADNIK - prdne da se prozori tresu.
13) REALISTA - smatra prdenje za normalnu pojavu.
14) NESTRPLJIV - jedva čeka da prdne.
15) EGOISTA - prdi samo za sebe.
16) PESIMISTA - još nije ni prdnuo, a vec misli da se usrao.
17) DVOLIČAN - prdne i pita ko je prdnuo.
18) DISKRETAN - prdne i kaže "Neka ostane medju nama".
19) KOLEGIJALAN - daje priliku da i drugi prdnu.
20) NEOPREZAN - prdne i usere se u gaće.
21) SNOB - prdi samo u dobrom društvu.
22) GLUMICA - prdne i čeka aplauz.
23) SPORTISTA - ako neko prdne jednom, on ce dva puta, da obori rekord.

:jao::jao::jao: 

Изменето од miroslav_g8 - 15.Јули.2009 во 17:16
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 277>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.