IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 12:35
Меси, се што пишуваш е супер, но мораш да признаеш дека твојата референтна рамка на размислување е различна од нашата реалност. Твоето пишување е идеалистичко, а луѓето едноставно немаат простор за тоа, притиснати од реалноста.
Негативноста и апатичноста за која зборуваш е просто веќе дел од енергијата која тука тече, на овие простори. И сето тоа обвиткано со велот на немоќта која сите јако ја чувствуваат.

Тој потег со билбордите е вака оддалеку одличен - а позадината на тоа и на врапчињата им е јасна. Затоа нека не те чуди ироничноста со која се гледа на потегов.

Јас се согласувам со тебе дека кај народот, особено кај некорумпираната интелигенција, треба да проструи една здрава нишка на храброст, одлучност за реакција кон се што не чини. Кога реакцијата има здрава основа и добри и чесни намери- на сите ќе им биде тоа јасно и сите ќе го прифатат. Никој нема да реагира иронично и со недоверба. Јас сум сигурна во тоа, оти длабоко во себе, на овој народ мора да му е смачено од сите глупости во кои живее...без разлика на тоа што ги прифаќа и свеста е сеуште на ниско ниво...

П.С. Јас А1 ја поддржувам едниствено од истата причина: тие луѓе се заземаат храбро за себеси, и за медиумот...настрана од делата или неделата на нивниот газда. 

Изменето од Kali - 04.Март.2011 во 12:37
Кон врв
KUKOC7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Барон Минхаузен

Регистриран: 26.Октомври.2007
Поени: 1852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KUKOC7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 12:44
Originally posted by Kali Kali напиша:

Меси, се што пишуваш е супер, но мораш да признаеш дека твојата референтна рамка на размислување е различна од нашата реалност. Твоето пишување е идеалистичко, а луѓето едноставно немаат простор за тоа, притиснати од реалноста.
Негативноста и апатичноста за која зборуваш е просто веќе дел од енергијата која тука тече, на овие простори. И сето тоа обвиткано со велот на немоќта која сите јако ја чувствуваат.

Тој потег со билбордите е вака оддалеку одличен - а позадината на тоа и на врапчињата им е јасна. Затоа нека не те чуди ироничноста со која се гледа на потегов.

Јас се согласувам со тебе дека кај народот, особено кај некорумпираната интелигенција, треба да проструи една здрава нишка на храброст, одлучност за реакција кон се што не чини. Кога реакцијата има здрава основа и добри и чесни намери- на сите ќе им биде тоа јасно и сите ќе го прифатат. Никој нема да реагира иронично и со недоверба. Јас сум сигурна во тоа, оти длабоко во себе, на овој народ мора да му е смачено од сите глупости во кои живее...без разлика на тоа што ги прифаќа и свеста е сеуште на ниско ниво...

П.С. Јас А1 ја поддржувам едниствено од истата причина: тие луѓе се заземаат храбро за себеси, и за медиумот...настрана од делата или неделата на нивниот газда. 

Vo se se sl*gam so tebe....pa duri i so P.S ot......no kaj bea tie istite da se pobunat protiv vlasta!!! ....da proraboti coveckoto vo niv koga ostanaa bez rabota i bezparce leb..... zosto im blokiraa izatvorija se.....im go zemaa parceto leb na Vrabotenite kaj bajrus.....nastrana od delata na Bajrus koj znaeme deka e krimnalec!!! Zatoa kazuvam....deka i novinarite koi se prikazuvaat deka se relani....ne se do tolku!!!
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 15:20
колку мене ме служи памет А1 секогаш ги кажуваше недостатоците на владата...на СЕКОЈА ВЛАДА!
е сега,не излегуваа пред влада,ако на тоа мислиш кога бараш поддршка за вработените кај Бајруш...А1 извести за настаните а пред влада треба да одат вработените кои биле кај Бајруш...не е реално да бараме некој друг да ги бие нашите битки
јас ги поддржувам,иако понекогаш знаат и да претераат,ама бар секогаш ја критикувале работата на моменталната власт,кога била за критика се разбира
и Латас на почетокот имаше една многу убава емисија-ПРОФИЛ(ако се сеќавате),но многу брзо ја смени песната

и да не ме разберете пак погрешно,поддршка за А1
а Велија...ако има правна држава треба дебело да си одлежи,да се комфискува бесправно стекнатиот имот,а со тоа и да заживее конечно законот за потекло на имот...и да важи за сите без пардон...не само за некои по нарачка...оти Велија егзистира на нашиве простори одмна,нели?
дури и нам,лаиците,ни беше јасно што работи Велија

Изменето од Andjelina - 04.Март.2011 во 15:25
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 15:30

Originally posted by brza brza напиша:

...zarem stvarno misli nekoj deka od svoj djeb gi izvadil paritre?изненадување...mozebi i taka e ama ,..treba prethodno da se vidi,.od kaj mu se  tie pari ...vo negoviot djeb!ovdeshniot chovek teshko vadi i na prosjakot pet pari da mu dade, a ne pak...edna godishna plata na ...nekoi gragjani na ovaa zemja!...bez odnapred definiraniot negov interes od negovoto rasfrlanje so pari pred siromashnite dve tretini od narodov!

Да бе брзакис, стварно мислам дека некој од џеб ги извадил парите. Зошто да не? И од будалата има побудала
Кога веќе тргнаа во екстремности, не гледам зошто на некој да ме му дојде преку глава и за залепи неколку плакати со ова .. Јас не сум А1... бла бла бла...

Е сега, од друга страна гледано, парите може да му се од било каде. Може некоја партија да му ги пикнала во џеб, може некој бизнисмен, некој селанец, уличар...и што ти не. Да, оние последните немаат демек пари, ама од кај да знам
И за истите тие пари можеби не е платен данок. Па кој да знае За некои можеби тоа е една годишна плата, за некои месечна плата, за некои заработка за половина месец. Инаку човеков е вработен во Водовод.

Денес никој не мрда со прст, ако нема интерес. Тоа е повеќе од јасно. Кај и да е .. и интересот на човеков ќе излезе на виделина

Илиевски доби денес поддршка и од невладини организации од Скопје и Штип. -И покрај големата граѓанска поддршка што ја добив почнаа и многу организации и невладини организации да пружаат поддршка. Тие дојдоа да ја дадат поддршката на она што јас го започнав како една мала кампања против А1 телевизија, односно против неплаќачите на данок, истакна Илиевски. Тој доби поддршка и од невладината организација „Синергија“ од Штип, од каде посочуваат дека ја поддржуваат кампањата бидејќи како обичен човек граѓанин решил да се спротистави на една цела машинерија.Илиевски досега има собрано околу 490 потписи.

линкот од тоа погоре...да не излезе непроверени информации

http://k u r i r.mk/makedonija/vesti/21328-Kampanjata-na-Ilievski-poddrzana-od-nevladinite-organizacii

Изменето од Анастеа - 08.Март.2011 во 01:54
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 16:07
И јас сакам да работам во водоводголема%20насмевка
Мноооогу издржана анализа на нашава моментална ситуација
И јас сакам да сум инкасант
Од друга страна, за да биде нашата општествена гротеска поживописна, завчера Скопје осамна „разубавено“ со билборди со текстот „Јас не сум А1, јас плаќам данок“, потпишани од Александар Илиевски, граѓанин на Република Македонија, патем инкасант во „Водовод и канализација“. Парите што ги дал вределе и не биле партиски финансирани. Е па, тогаш, и јас сакам да сум инкасант во „Водовод и канализација“. Сигурно нарачателот има европска плата штом може да си дозволи така, на гладно срце, да фрсне повеќе од 1.000 евра за да искаже став. Просечниот граѓанин на земјава, оној на кој никој не мисли во екот на (не)партиските престрелки, обично мора да штеди (или да подигне кредит) и да си скратува од основните секојдневни трошоци за да заработи, на пример, за автомобил, за ново парче мебел или за која и да е потрепштина што излегува од вообичаените рамки. И да чека избори за да искаже став.
Кон врв
saso.jankov Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 13.Февруари.2011
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saso.jankov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 18:44
Читам и не можам да се изначудам на дел од коментариве. Веке десетина години не одам ни на гласање а не пак да сум за некоја партија, ама сакам да кажам дека не сум на страната на Велија ако е крив нека одговара или било кој од Управителите, ама ни под разно не смее ни да се помисли да се затвори А1 ТВ, бидејки без неа власта (кој и да биде) тек после неа има да аздисува без никој да им ги кажува на народот нивните апашлуци.
Кон врв
evangelist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Bo&#382;e ne znam &#353;ta mi je, pale m

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2011 во 21:32
Инспириран од а1 ексклузив мислам дека треба ова да се сподели со вас:
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=11/beti-lambe-pop.wmv&VestID=135124

Од она што го видовме на прилогот, логично е да прашаме: Дали секој што го посетил манастирот: добива етикета на ПОП???

http://www.bigorski.org.mk/index.php?content_type=nastani&action=details&record_id=59

А1 ексклузив специјално прашање до Вас:
Дали господинот Бранко Црвенковски се откажува од политиката и ќе стане ПОП затоа што го посетил Бигорскиот манастир???

.... ах... бреее А1 - башата лудост нема крај...
убаво е човек да создава пријатели не да шири омраза. Но реалноста секогаш е сурова.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 01:22
Originally posted by Kali Kali напиша:

потпис на ова kali да
и јас како меси се обидувам да размислувам за тоа како би требало да биде во нормална држава, но реалноста просто ме утепува
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 01:38
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Абе да ти кажуам право имат такви који позитивно мислет,ама со г,зот се у срансво и се им е рамно,па се прават мутаи и сеа се позитивци,иначе овде нас ни ет ,ногу убо и знајш многу се восхитуеме на онаа будалана која од џебо се дала 1500 еври,демек тој плајчал данок,а за тие еврите плати данок или владата на дафи пу плати да прај циркус,абе ви велам ваква пропаганда на власта имало и порано кај хитлера во нацизмо тие така и напајџале евреите и им велеле дека се криви за положбата на немците,ама тогај

Сега сфаќаш зошто на темата за образованието ти говорев дека некои нешта во демократска Македонија ти се непознати? Ти, со ова што го напиша, само несвесно потврди, дека во демократијата го донесе комунистичкиот багаж на СФР Југославија. Ова кое си напишал наликува на бесните говори на челниците на Комунистичката партија против емиграцијата, кој нели, постојано работи против државата, која секако, токму од таквите не може да напредне, затоа што нели, постојано се обидувале да го нарушат братството и единството. Со ваков однос, некогаш навистина се чудам, како успеаа емигрантите од поранешна СФРЈ да останат на некој начин поврзани со Македонија, знаејќи дека народот со обете раце ја прифати политиката на своите комунистички "татковци".

Не случајно говорам јас дека тие генерации треба да се отстрани од политичките процеси мошне бргу, доколку навистина сакаме да изградиме демократска Македонија.

А за крај, само да укажам дека и таа држава во минатиот систем, чија политика сеуште одѕвонува преку вакви и слични коментари, а и Република Македонија, својата економија ја движат, благодарение на дотациите од нашите емигранти во странство. Тоа може секој да го провери, независно за која и да е година.

Изменето од Македон - 05.Март.2011 во 01:48
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 10:04
Originally posted by Македон Македон напиша:

.........................
А за крај, само да укажам дека и таа држава во минатиот систем, чија политика сеуште одѕвонува преку вакви и слични коментари, а и Република Македонија, својата економија ја движат, благодарение на дотациите од нашите емигранти во странство. Тоа може секој да го провери, независно за која и да е година.

дискусијава оди off topic ама...
се прашувам за која економија зборуваш...??збунетост
и што уствари подразбираш под економија во Република Македонија...
ние демек имаме економија...??збунетост

а па за она дотации од нашите емигранти...
можеби сум јас тотално неимформиран...
ама еве кажи кои се тие...
и како со тие дотации ја движат Македонската...
таканаречена економија...

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 10:08

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Абе да ти кажуам право имат такви који позитивно мислет,ама со г,зот се у срансво и се им е рамно,па се прават мутаи и сеа се позитивци,иначе овде нас ни ет ,ногу убо и знајш многу се восхитуеме на онаа будалана која од џебо се дала 1500 еври,демек тој плајчал данок,а за тие еврите плати данок или владата на дафи пу плати да прај циркус,абе ви велам ваква пропаганда на власта имало и порано кај хитлера во нацизмо тие така и напајџале евреите и им велеле дека се криви за положбата на немците,ама тогај

Сега сфаќаш зошто на темата за образованието ти говорев дека некои нешта во демократска Македонија ти се непознати? Ти, со ова што го напиша, само несвесно потврди, дека во демократијата го донесе комунистичкиот багаж на СФР Југославија. Ова кое си напишал наликува на бесните говори на челниците на Комунистичката партија против емиграцијата, кој нели, постојано работи против државата, која секако, токму од таквите не може да напредне, затоа што нели, постојано се обидувале да го нарушат братството и единството. Со ваков однос, некогаш навистина се чудам, како успеаа емигрантите од поранешна СФРЈ да останат на некој начин поврзани со Македонија, знаејќи дека народот со обете раце ја прифати политиката на своите комунистички "татковци".

Не случајно говорам јас дека тие генерации треба да се отстрани од политичките процеси мошне бргу, доколку навистина сакаме да изградиме демократска Македонија.

Еее... мој пријателе ,а да видиш колку си ти НЕупатен во работите и што се вели по рисјански(а за тоа ти збори и аватарот ,ако е тоа вистинското лице),ТИ секоја норма на човештина ја прескокнуваш и веднаш СУДИШ.а богами и се мешаш во друга дискусија.
Прво ТИ не ни знаеш од каква лоза јас потекнувам,што сум преживеал и што сега преживувам за да ме споредиш со гнасните комунисти,второ дискусијата за "привремено вработените во странство" е сосема друга дискусија и нема проблем кажи на која тема ќе дебатираме за незе да се разјасниме,и трето суштината на исказот на секој дискутант е одликата за него односно неговото мислење,а овде немаш ти сопствено мислење ,само на пост и тоа кој се однесува критички на она што се вели безумие,СУДИШ така лесно и кажуваш негативности на дискутантот(мене).,а не си се погледнал кој си и што си и колку ти се познати работите,модератор како титула на форумот не е ништо ,со должна почит тоа ти е само непристрасност,а не и напаѓање и тоа без аргументи.
И на крај .од каде си ти чедо што генерација си ,па да толку фрлаш камен кон тоа бившо време,оти мене овие што сега се, ми личат само за другата страна на паричката,знаеш тоа ти се истите луѓе само што ја сменија страната,а за да опстоите нападот критиката и омаловажувањето ви е прва одлика,знаеш момче тоа го имало во сите времиња,не е ништо ново,само што сега се криете под плаштот на демократијата.
А за образованието ее...уште не сме завршиле со тебе,инаку каде сакаш и кога сакаш ќе ти разјаснам некои работи,и не само (како тебе) да видиш кој е во право туку суштината на проблемот да ја видиш и да сфатиш кој и зошто прави погрешни чекори во сета таа работа. Поздрав
П.С,Новите комунисти(УДБАШИ)сегашни волци,мене ме оставија без работа пред година дена ,и сега само јас знам како преживувам со фамилијата,а имам и дете,но јас не напаќам никој,јас само дискутирам против неразумноста ,самоволието,крволочноста ,нечовечноста сите одлики на оние кои се безумни,а се на власт и пријателе само да знаеш кој е сега на власт ,ама навистина ќе дуваш и во ладна вода и ќе бегаш.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 12:52

.

“Бесниот говор“ не е багаш од Југославија и комунизмот-затоа што во тоа време и немаше некој бесен говор оти народот имаше стандард на живеење (со мали исклучоци на педесетите години кога се вршело преструктуирање на системот).
Случајно, внимателно г читам и полемизирам со Горазд затоа што му се познати промените во образованието-ама за него тие промени реперкиураа со губење на работното место-за на неговото да дојде некој си партиски војник.
Никому не му било гајле дека еден наставник за да добие решение МОРА да одработи 5 години во образование, нити дали имал квалитети или не-чим е партиски неподобен си оди и на негово место си доаѓа друг кој со наредните промени ќе си оди.За жал-копал гроб на друг- и нему ќе му копааттага
Значи-револтот ил бесот не е кон нашинците надвор, туку кон нивното “мудрување“ колку нам тука ни е добро-та дури и кога не бркаат од работа за на наше место да се вработи друг. Убаво ни е и кога немаме плата и кога немаме од што да прехраниме семејство, да платиме сметки
збунетостзбунетост
И околу “остатоцте и бесот комуњарски“- Та Словенија не излезе од САД, и тие имаа на чело луге бившојугословенски функционери, ама таа замина во ЕУ.
Ене ја Хрватска кандидат, по неа одат и Црна Гора и Србија.
Ние со Косоо ќе останеме не ЕУовски . Зошто? Затоа што имаме “комуњарски бес“ према нашинцине-странци или затоа што покажавме дека сме “мравка која не се плаши ни од слон“збунетост па си дозволивме официјално да ги нападнеме сите кои барем до сега ни се преставуваа како пријатели и не подржуваа на нашиот пат кон ЕУ и НАТО.
И сега околу подршката на А1
Па каде може да се чујат вести и настани дека и не е се така розово во земјава наша -ако не на А!.
Затоа народот се подели-сиромаштијата и оние кои барем малку разбираат што значи слобода на говор и слобода на медиумите се на една страна, а другите кои не ја гледаат раската во своето а ја бараат гредата во туѓото око. За жал-поделени и околу медиумите.тага

Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13926
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 19:06
., se chitate li bre makedonci shto si pishuvate megjusebe., ochigleden e dridonesot na ., e aj ke kazham., A1., vo vashata megjusebna presmetka., pa neka vi e nazdravje i tolku od vas za zaednishtvo i nepodelenost na makedonskoto tkivo.,
Кон врв
Audiofil Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Мај.2006
Поени: 374
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Audiofil Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2011 во 20:52
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

И јас сакам да работам во водоводголема%20насмевка
Мноооогу издржана анализа на нашава моментална ситуација
И јас сакам да сум инкасант
Од друга страна, за да биде нашата општествена гротеска поживописна, завчера Скопје осамна „разубавено“ со билборди со текстот „Јас не сум А1, јас плаќам данок“, потпишани од Александар Илиевски, граѓанин на Република Македонија, патем инкасант во „Водовод и канализација“. Парите што ги дал вределе и не биле партиски финансирани. Е па, тогаш, и јас сакам да сум инкасант во „Водовод и канализација“. Сигурно нарачателот има европска плата штом може да си дозволи така, на гладно срце, да фрсне повеќе од 1.000 евра за да искаже став. Просечниот граѓанин на земјава, оној на кој никој не мисли во екот на (не)партиските престрелки, обично мора да штеди (или да подигне кредит) и да си скратува од основните секојдневни трошоци за да заработи, на пример, за автомобил, за ново парче мебел или за која и да е потрепштина што излегува од вообичаените рамки. И да чека избори за да искаже став.
Jas rabotam vo Vodovod celi 13 godini i koga jas bev primen koga nemase partiski vrabotuvanja tuku site mladi sto se primaa na rabota bea deca na vraboteni.Istava politika seuste vazi vo Makpetrol no ne i kaj nas.Tipov e inkasator taze primen ne znam tocno kolku vreme bas raboti bidejki inkasatorite se vrtat vo naplata sekoj den po polovina cas kaj pretpostavenite i potoa odat na teren i nikoj ne gi gleda taka da bilo koj vraboten sto e smesten vo bilo koja kancelarija da go prasate za inkasatorite nikoj nikogo ne poznava.E sega za vasa informacija neto platata na eden inkasator e okolu 24000 den mesecno.Sto se odnesuva do tie 1300 evra koi toj navodno gi dal jas ne veruvam deka tie se negovi pari i gi dal zatoa sto ima siroko srce bidejki 95% od vrabotenite vo Vodovod se zaglaveni do gusa so krediti i ziranti se po bankite eden na drug.A i da se negovi pari ve uveruvam deka tie ke mu se vratat najmalku dvojno i plus naskoro ke dobie unapreduvanje vo firmata a kakvo onoj moment koga ke doznam ke ve informiram site tuka na forumov.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.