|
Дали верувате во БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 5556575859 73> |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zs taka mislis? |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma udeben sum
kje si kaze utre, toj GARANT |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesna ti e parabolata za vernicite i nevernicite, vo posledno vreme gledam deka koristis mnogu ilustracii i paraboli, mozebi ke stanes veronauticar, kojznae Sto se odnesuva do ilustracijata ili parabolata koja ja kaza, voopsto ne e off topic i mnogu e interesna. Samo moze da ja nadopolnam tvojata prikazna, jas skoknav i se uveriv , bidejki slusnav kakov zvuk dade kazmenceto,a i go vidov kako kamenceto letna nagore,( ke ni gi pogodese glavite koga zirkavme nadolu:))))) a toa bese zvuk na trabulina, i eve , uste sum ziv i zdrav a skokot bese nezaboraven! Sega skokaj, Lambe !!! HEHEH |
|
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немањето доказ за нешто не значи дека нештото не постои. Тоа значи дека само нема доволно докази. Со доказ се докажува постоењето, но од тука не следува дека со немањето доказ се докажува непостоењето.
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokazite za Bog se gledat vo tvorestvoto, vo rabotite koi ne se sozdadeni od covek. Za mene toa e tolku ocigleden dokaz, sto ne sfakjam kako ne sum go razbiral pred da stanam vernik ? No uste pocudno mi e kako nekoi luge imaat predrasudi i kolku dokazi da im dades tie pak si stojat na svoeto , deka Bog nema...Jas imav hrabrost da priznaam deka ne sum vo pravo... Mozebi nekoi posakuvaat da nema Bog , kojznae... Jas koga gi razgledav dokazite bev iskren i prvo sto sfativ e deka ima Visa Sila , koja go stvorila univerzumot i planetata, a potoa so citanjeto i serizno proucuvanje na Biblijata so pomos na eden moj prijatel Jehovin Svedok, sfativ deka Biblijata e drugiot prozorec kon Boga. Edniot prozorec e tvorestvoto okolu nas, drugiot prozorec e Biblijata. Tretiot prozorec kon Bog e delotvornata molitva, i tuka veke padnaa site somnevanja sto gi imav okolu verata i postoenjeto na Sevisniot, dodeka patuvav po taa , za mene nezaboravna avantura, koja mi go promeni zivotot za sekogas, slava mu na BOGA! Toa e moeto iskustvo , deka BOG postoi. AMIN! |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
убо е тоа
и така треба секој со својот звук ТРЕС или ПИНГ звукот нема никого да го направи подобар човек но слично е со музиката..... луѓето уживаат во звуците кои ги слушаат живот нема да биде подобар, но поинтересен за секоја единка со песна каква и да е, животот игра во тој ритам Изменето од anakin - 12.Јуни.2009 во 01:10 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro e prijatele , sto kaj tebe ima razbiranje i tolerancija... Za toa sto si iskren covek mislam deka ima idnina za tebe brat. Neka te blagoslovi mojot Bog, tebe i celata tvoja familija |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ма да
за својата иднина , сам сум си одговорен немам на кого да се вадам и не ми ни треба фала ти за желбите моќеби за некој велигден кје се видиме како вртиме кругови обожавам тој обичај не го пропуштам за ништо на светот |
|
|
|
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
HAHAHA Mozno e, se si biva Изменето од KINGDAVID - 12.Јуни.2009 во 01:22 |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Првпат доаѓам овде и сакам да кажам , но и да прашам нешто....
Милијарди луѓе кои доаѓаат од различна социолошка, интелектуална, емоционална и образовна позадина и средина, веруваат дека постои Создател, Бог кого треба да Го обожаваат. Но тоа што толку многу луѓе веруваат во нешто не значи дека е вистинито. Но кога толку многу луѓе со векови се лично убедени дека Бог постои, дали може да се каже со стопроцентна сигурност дека сите тие биле/се во заблуда?
„Антрополошките истражувања покажале дека дури и во најизолираните и најпримитивните племиња денес, постои општо прифатено верување во Бог. Исто така и во најраната историја и во разните усно пренесени легенди од разни народи низ светот, се гледа дека првичниот концепт секогаш бил Бог, Кој бил и создателот. Дури и во денешните политеистички општества изгледа дека порано тие обожувале еден Бог.... Кога станува збор за можноста дека Бог постои, Библијата вели дека доста луѓе виделе доволно докази, но сепак одлучиле да не веруваат во Бог.1 Од друга страна пак, за оние кои сакаат да Го запознаат Бог доколку навистина постои, Тој вели: „Ќе ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце и ќе оставам да Ме најдете.“2 Ако Бог навистина постои, јас би сакала да Го запознаам? Како и каде да го најдам ... ??? |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje go najdes vo pricinite, koi te teraat da go baras
na niedno drugo mesto ne mozes samo tamu si e TOJ |
|
|
|
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сосема си во право Пчелке. Оној кој навистина бара, со искрено срце ќе Го најде. А Тој не е далечен, туку ни ја пружи Неговата рака во овој момент и чека да ја прифатиме. Но, дали ќе прифатиме или не- тоа е само наш избор, во кој Бог не сака да се меша.
|
|
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сите човекови потреби се природни. Кога чувствуваме глад- бараме храна, кога чувствуваме жед- бараме вода... кога во нас се создал духовен вакум, една празнина која не може да ја пополни ништо материјално- тогаш очигледно дека треба да побараме во нематеријалното, во оностраното и таму да Го побараме Оној Кој ни фали- Нашиот Татко, Спасител и Господ.
Молете и ќе ви се даде, барајте и ќе најдете, чукајте и ќе ви се отвори! (Исус во Евангелието по Матеј 7:7) |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог ни се објавил преку Библијата и во самата Библијата има многу потврди за тоа. Бог во неа објавил голем дел од Својот карактер, атрибути, па и чувства што ги има кон нас Неговите созданија. Доколку сакаш да Го запознаеш, читај ја Библијата.
Ако немаш Библијата, обрати ми се по ЛП
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 5556575859 73> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |