IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 213>
Автор
Порака
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Статус: Офлајн
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јуни.2008 во 23:12
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

e pa vaka..jas sum JUGONOSTALGICAR...priznavam..Mnogu mi e tesko..da ja svatam gluposta..Yugoslavija..zemjata vo koja sum roden..nekoj so samo eden dekret da mi ja odzeme i da mi kaze deka poveke ne postoi..Za samo nekolku godini da se naviknam deka  poveke Julijskite Alpi ne se pokrivot na mojot dom..nego toa e Sar Planina (vo koja baj d vej,sega se sankaat nekoi "novi decki")..da mi kazat deka ako sakam mozam da se brckam samo vo Ohridskoto ezero..na onie nekolku plazi polni so razni pozeri..ne blagodaram..ne sakam da stojam pred ogledalo nekolku casa pred plaza..Sakam povtorno da mozam da trgnam od Ulcinj kon Istra...da se brckam vo Bar..da setam po Stradun vo Dubrovnik..da odmaram na Splitskata Riva...da trknam do festivalot vo Neum..so traekt da prosetam do Korcula..a vecerta da ja zavrsam u nekoj lokal na Hvar..utredenta sakam da gi vidam Brioni..Plitvickite ezera..da vlezam vo Postoinskata jama...da vozam tocak nekade niz Alpite..a na vrakanje sakam da uzivam vo Slavonija..vo Vojvodina..da lezam u seno..da gledam vo neboto (koj ne go poglednal neboto nad Slavonija..mnogu izgubil)..sakam da se spustam po ubaviot plav Dunav..zal mi e no Vardar e premnogu maten za mene...A vecerta moze pijacka na Petrovaradin..ili Kalemegdan..zavisi do kade ke stignam (bidejki ovaa zemja ne se proaga za 3 casa..za nea trebaat 3 meseca)...na vrakanje..Kopaonik..Zlatibor...Da bidam iskren mene teritoriite nikogas ne mi nedostasuvale..mi falat lugeto na tie teritorii..i nivnite vina..Na Sar Planina ionaka ne sum bil 15 godini..a Aerodrom odamna go osekam kao moja republika......Da mozeme bar da se vratime vo 1990 godina i malku poinaku da gi rezirame narednite 15 godini.Bi sakal Yugonostalgijata da se siri kako epidemija..Pod istoto zname osvojuvavme pehari..zlatni medali..bevme sampioni..evropski..svetski..i naednas pred 18 godini vremeto zastana..nisto..mrak..nekoi idioti ne zrtvuvaa site nas poradi udobnosta na sopstvenite fotelji....Reagirajte kako sakate...me boli uvo..ali brate ne sakam Velika Srbija..ne sakam Hrvatska do Drina..ne sakam Golema Albanija..si ja sakam bre mojata stara dobra Yugoslavija љубов

Ти пријателе како трипати да си бил на екск*рзија низ Југославија. Да не си понављал четврта у гимназија три-четири пати, па толку добро си научил географија? среќа

Шала настрана, Југославија беше држава со сите нишани. Она што остана после неа, освен Словенија, Хрватска и Србија, не може да се нарече држава, ниту пак има капацитет за држава. Жалам големоантичкимакедонци, ама тоа е факт.

Изменето од moira - 16.Јуни.2008 во 23:48
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
kire_nedelkov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 23.Февруари.2008
Поени: 1228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 01:15
jugoslavija bese drzava. isto taka i zanzibar e drzava. i nepal. toa nisto ne znaci. drzavi, osobeno vakvi vestacki, se ragjaat i umiraat, brzo-brzo.

jugonostalgijata e normalna pojava na nekoj sto cel zivot go vlozil vo propadnat proekt i sto docna sfakja deka cel zivot bil lazen.
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 01:18

Jas ne sum nostalgicar, ama mi se cini dek aKire zboruva za sebe i za proektot Makedonija.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 09:46
proektot makedonija, za razlika od proektot jugoslavija, ne e od vcera.

postoi i opstojal iljadnici godini. juga ne opstana ni eden vek.
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 12:13
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

proektot makedonija, za razlika od proektot jugoslavija, ne e od vcera.

postoi i opstojal iljadnici godini. juga ne opstana ni eden vek.

Македонија како држава за прв пат постои од 1945 година... се друго е фарса... да не се лажеме самите себе сега, стварно... А Македонија како обележана како географски топоним, постои уште од библиско време... Значи уште кога нациите не постоеле и тоа е тоа...

Изменето од DelijaSkopje - 17.Јуни.2008 во 12:15
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 13:46
abre srboslave... ne si samo srboslav tuku si i najdolen makedomrzec.

baram da se intervenira na laznata srboslavksa propaganda, isto kako sto se intervenira koga mrsnite bugari gi sirat nivnite lagi. zosto na ovie sranja stalno se progleduva niz prsti?
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 13:49
covek sto mrzi drugi nacii,ne moze da ja saka ni sopstvenata..liko0vite kako Kire se sakaat samo sebesi..zalno..zalno..zalno

Изменето од moira - 17.Јуни.2008 во 14:10
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 13:51
najzalosno e koga nekoj se obiduva da nametne ljubov kakva sto nemu mu odgovara  ............. a uste potesko e da ne znae nitu samiot kako e da se saka ........ pa makar i samo so nostalgija .......
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:04
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

covek sto mrzi drugi nacii,ne moze da ja saka ni sopstvenata..liko0vite kako Kire se sakaat samo sebesi..zalno..zalno..zalno

koja toa druga nacija ja mrzam?

jugoslovenskata???? postoi li takvo cudoviste?

Изменето од moira - 17.Јуни.2008 во 14:10
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:08
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

covek sto mrzi drugi nacii,ne moze da ja saka ni sopstvenata..

апсолутно точно........

Изменето од moira - 17.Јуни.2008 во 14:09
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kire_nedelkov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:12
tezata e tocna, no ne e primenliva na kire.

isto taka i covek koj poveke gi saka tugjite interesi, otkolku interesite na svojot narod se narekuva (kako?)???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:16
Кире.......не е сега на мене да изигравам психолог тука.......факт е дека секој има право на свое мислење,определба.......вака излегува дека лесно паѓаш на провокации.......што има тука лошо.......а може и има......којзнае........зошто омраза меѓу нас за други држави.......ете Хрватскиот и Српскиот народ веќе се смирија а ние тука ќе продаваме бардиња за нешто за коешто нема потреба од толку кревање пепел.......размисли малце
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:17
pa dobro ... vo red .... ama od kade kaj tebe ideja deka nekoj koj se cuvstvuva i izjasnuva kako jugo nostalgicar e kontra Makedonec ? ...... ne zaboravaj ... tokmu vo taa jugoslavija za prv pat bea postaveni temelite na Makedonskata drzava ..... od kade tolkava omraza kon taa nostalgija kaj onie koi ja iskazuvaat ? ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2008 во 14:18
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

pa dobro ... vo red .... ama od kade kaj tebe ideja deka nekoj koj se cuvstvuva i izjasnuva kako jugo nostalgicar e kontra Makedonec ? ...... ne zaboravaj ... tokmu vo taa jugoslavija za prv pat bea postaveni temelite na Makedonskata drzava ..... od kade tolkava omraza kon taa nostalgija kaj onie koi ja iskazuvaat ? ....

потполно ја поддржувам оваа констатација
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5556575859 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,406 секунди.