|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 5455565758 67> |
Автор | |
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubav postaje ljubav.
Kad te natjera da places. Kad ju mozes prstom da dotaknes. Kad te natjera da patis. Kad cijelu noc ne zaspis. Kad je nitko ne shvaca. Kad je ludilo hvata. Kad pred njom zbunjen stojis. Kad i dok mrzis zavolis. Kad pocne da te prezire. Kad sve ostalo umire. Kad vidis kako drhti od straha. Kad te ostavlja bez daha. Kada ti napakosti,a ipak ti nju molis da ti oprosti. Kad je i nije sretna. Kad shvatis da nije vjecna. Kad je na sve spremna. Kad niceg drugog nema. Ljubav postaje ljubav... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Povlačim se u svoju samoću
tamo gde su ljudi moga kova tamo gde se teško živi noću od tišine i opasnih snova Digao sam ruke od skandala od prošlosti i pogrešnih zelja od lepote izvora svih zala od ljubavi i od prijatelja Povlačim se a ostavljam ljude u njihovoj zabludi od zlata da me nađu kad i njima bude zakucala samoća na vrata. |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Твојот живот е твој живот,
не дозволувај да потоне во болна вистина на поднесување. Биди внимателен, секогаш постои излез. ...Некаде има светлина. Можеби нема многу светлина, но подобро и тоа отколку темнина. Биди внимателен, Боговите ќе ти дадат шанса. Сознај ги, искористи ги. Не можеш да победиш смрт, но можеш да ја победиш смртта во животот, понекогаш. И што почесто тоа го правиш ќе има повеќе светлина. Твојот живот е твој живот. Знај го тоа додека го имаш. Ти си чудо. Боговите чекаат да уживаат во тебе. Чарлс Буковски |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NEMAM
Изменето од Renatax - 14.Март.2012 во 17:42 |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
MalcolmX
Група Регистриран: 11.Март.2012 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Она што го правеа над тој народ во втората светска војна, тој народ(мислам знаеш кој) тој геноцид тоа сега го прави над палестинскиот народ во Газа. Изменето од MalcolmX - 14.Март.2012 во 18:03 |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се скрши небото на половина
Од облаците протече подмолно пискање Не тоа беше болката на птиците Некои ја нарекоа ноќ на ѓаволите Грешникот на каменот клекна Сонот со игли го бодеше Шест изглодани месечини блеснаа Проѕирна сива виделина настана Црната радост живи сенки роди Кој сурово безгласно липаа Недостижната ноќ кукавички избега Само сонливите гласови во сон се прпелкаа Повеќето молчеа отколку што шепотеа На грешникот во темнина роден стрели отровни фрлаа Те знаеме курвини сине Од курвинско семе оплоден Со горчливи мириси ли сега не мамиш Пенливи вирови на омраза нудиш Ехото на татнежот го донесе Моли се сега ти Молисе за земјата да не мириса на свеж гроб. |
|
alexa_1
Сениор Регистриран: 07.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~ EPITAF ~
Ne stoj pokraj moga groba i nemoj tugovati! Ja nisam tamo... Ne bih u njemu mogao spavati! S hiljadu i jednim vetrom letim... Ja sam poput dijamanta, blistavi sjaj snega, na zrelome žitu sunčev zrak. Ja sam nežna kiša jesenja. Kad se budiš u miru jutra, ja sam uzlet ptice iz svog gnezda. Tu sam! Pogledaj! Na noćnome nebu blaga zvezda. Ne stoj pokraj moga groba i nemoj plakati! Ja nisam tamo... Ja ne mogu umreti. |
|
alexa_1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Digni oči k Nebu, Šta ćeš tamo naći? Jedna zvezda drugu Hoće da nadzrači. Obazri se dole, Šta ćeš ovde naći? Jedna "zvezda" drugu Hoće da – pomrači. |
|
Човек гледа добро само со срцето, најсуштественото е невидливо за очите.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Везилка – Блаже Конески
2.
|
|
|
|
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
alexa_1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja nisam ja.
Ja sam taj što hoda pored mene, a ne vidim ga; kojega, katkada, vidim, i kojega, katkada, zaboravljam. Taj što šuti, spokojan, kad govorim, taj što oprašta, blag, kada mrzim, taj što šeće tamo gdje mene nema, taj što će ostati uspravan kad ja umrem. Juan Ramón Jiménez |
|
Човек гледа добро само со срцето, најсуштественото е невидливо за очите.
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ODI et amo. quare id faciam, fortasse requiris.
nescio, sed fieri sentio et excrucior. C. VALERIVS CATVLLVS |
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затвори ги очите ноќва и погледни ме со душата. Слушни ги рацеве како шепотат по телото, и запеј со мојот копнеж во ритамот на треперливите емоции. Никој нема да ја слушне, никој нема да ја види ниту да ја почувствува играта на страста, танцот на немирот низ сонежливите души. Ни самите нема да разбереме јасно, но сепак ќе уживаме во таа неразбраност, во таа нејасн... |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Внеси реплика | страница <1 5455565758 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |