|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 557558559560561 824> |
Автор | |
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто во средината на Бугариjа-во Карлово-презимињата се нормално на ЕВ.
Ако е Евлиjа Челеби, тогаш нема да е на ЕВ. Нема тука врска Игнатиев,Венелин или Фата Моргана. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не нема врска - мењавате презимиња како што си сакате - човекот убаво пишува дека е Георги а не Георгиев
|
|
lav4eto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти сега крштелното ли му виде?
Нормално ако татко му е Георги, он да е Георгиев. Изменето од lav4eto - 22.Септември.2009 во 21:58 |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OOOOOOOOOOOOOOO
Па ти тоа сериозно а - Ајде тогаш ке си го викаме кој како сака,очигледно во Бугарија нема персонално право туку политичко,државно право и да не загрозуваме вакви работи. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И објасни ми те молам зошто на гробницата во Бук*решт му пишува Evlogi Gyorge а не Георгиев
|
|
lav4eto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Русите викаат на Станишев "Сергеj Дмитриевич".
Тоа дали го прави русин? За гробницата може да има илjади причини-важното е делото-зар не оставил парите за бугарски универзитет? Ако беше влав, мислам во Бук*решт мора да ги остави, нели? |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ООООООООООО - па зар не ве ослободија Русите - зар и тие се сега Бугари
|
|
lav4eto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ослободиjа ни,ама ни зедоа Северна Добруџa, па jа дадоа на Румуниjа заради Бесарабиja и Молдова.
Значи сме си jа платиле слободата, па уште и со златни пари потоа. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сте платилеАбе слобода имало и цена аПа така е - кога купуваш нешто туѓо нормално дека во пари ке го цениш
|
|
lav4eto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаеш дека никоj не гине за црните ти очи.
Освем со териториj и со крв сме jа наплатиле. Зар не си слушнал за Ополчението? |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џабе ти е се - сега потврди дека ТуркоМонголите на Аспарух џабе гинеле и вие денешниве Бугари немате врска никаква со нив,вие сте туѓ народ кој политички е Бугаризиран
|
|
lav4eto
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алелуjа!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш - ме разочара - толку мислев дека сте славни наследници на Аспаруховата туркомонголска хорда а оно вие од се по нешто сте биле - и Срби и Грци,Власи и Евреи,Турци и Румуни - абе се само Бугари не
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледам ништо не сум пропуштил, иста мета исто отстојание.
Сепак ми се чини дека така наречените современи бугари помалку отстапуваат и на некој начин признаваат дека немаат ништо заедничко со слваните, азиски бугари. Сега ќе треба да се утврди и изнуди признание какви тоа бугари се овие денешниве, односно скорешниве. Не ми оставаат простор за ништо друго сем да се вообразам и поверувам дека сум бил јасновид. Додуша потполно сум свесен дека често пати се повторував во изминативе 700 страници, но сметам дека е тоа мала цена кој требеше да ја платам за да им се предочи на денешниве бугари дека тие во суштина не се бугари туку БУГАРИЗИРАНИ. Политички исконстурирана нација во која доминантна улога играат пред се политички бугаризираните македонци (до 50% од населението) па останатите доброволно бугаризирани етнички групи како власи, ерменци, гагузи, кумани, печенези, шопи.... Да не заборавиме дека 28% од населението на Бугарија иако се нејзини државјани несакаат да имаат ништо заедничко со современите бугари и едноставно одбиваат да бидат бугаризирани. Добар почеток во секој случај. |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Внеси реплика | страница <1 557558559560561 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |