|
Што претставува монаштвото? |
Внеси реплика | страница <1 5354555657 97> |
Автор | ||
bratljube
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
loso e da se fali covek, no loso e pak i da se ostavi neukiot da bide vo zabluda. tocno e, deka imame poveke nahraneto, napoeno, obleceno, od celata pravoslavna crkva vo poslednite 100 godini sto ima napraveno. sekogas, ama bas sekogas, haritativnata dejnost e bez nikakva duhovna prisila, bidejki vo verata ne ni moze da ima prisila. za zal, vladicite gi 'izedoa' vasite pari, pa ne ostana za siromavite. |
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
stevo?! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako be stevo bas mi e milo samo napred samo ne mi e jasno sto hranite gulabi.....zeznati se tie za oblekuvanje, mnogu mrdaat, no so malku maka se se poztiza neli???
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
veruvaj mi, stotici iljadi bedni makedonci, albanci, romi, srbi, turci, ne se smeat. a nitu se smee otecot nebesen. p.s. stevo!? Изменето од bratljube - 31.Октомври.2008 во 19:05 |
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eres. nikade vo celata nauka hristijanska nema da pronajdeme deka monasite se tie sto ne bare na svojot grb go nosat tovarot na grevot. svetot ne e klackalka. podobro da si go zamislime kako krst, na koj od edna strana e siot tezok i bezobrazen grev covecki, a od druga strana e voskresnatiot HRISTOS. Римјаните: 8:34 Христос Исус, Кој умре, но уште и воскресна, Кој е од десната страна на Бога и се застапува за нас! |
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво кажано, макариос. Монасите се единствените кои се молат постојано, кои се секогаш бидни, а ревносната молитва на праведникот има голема улога. Господ само заради Илија се смилувал на цел народ и дал дожд, а што да речеме за повеќемина кои ги исполнуваат Неговите заповеди...се додека има монаси на земјава за да се молат за целиот свет - убаини, ама кога ќе ги снема и нив...
|
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многи добро кажано bratljube. Навистина голема ерес е да веруваме и проповедаме дека одредени луѓе (монасите, а не Христос) го носат товарот на гревот. Оваа ерес ги поткопува основите на христијанското евангелие, ја поткопува суштината на христијанската вера.
Многу повеќе ми се допаѓа твојата илустрација: гревот на едната страна од Крстот, а воскреснатиот Христос на другата
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МОНАХОТ СО СВОЈОТ ЖИВОТ И ДЕЛА ПРАКТИЧНО ГИ ИСПОЛНУВА ХРИСТОВИТЕ ЕВНГЕЛСКИ ЗАПОВЕДИ!!!
А АКО ВИЕ ИМАТЕ ДИРЕКНА ВРСКА СО ХРИСТОС-АКО ВАС ВИ СЕ ОТКРИВАТ И ДИРЕКНО ОД НЕГО И ДОБИВАТЕ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФОРУМОВ ТОГАШ ВИЕ СТЕ ПОТПАРОЛИ НА ХРИСТОС ...
ОСТАВЕТЕ ГИ МОНАСИТЕ ...
НЕЛИ СЕКОЈ ШТО ГО ИСПОВЕДА И ПРИЗНАВ ХРИСТОС ЗА СПАСИТЕЛ КЕ БИДЕ СПАСЕН?
ШТО ВИ ПРЕЧАТ ТОГАШ МОНАСИТЕ - ТЕБЕ И НА СТЕВОМПЦ (БРАТЉУБЕ)
|
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Твојата реплика нема врска со она за што ме цитираше.
|
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
БЕ НЕ БИДИ ДОСАДЕН И ЕДНАШ КОНЕЧНО РАЗБЕРИ ...
55 СТРАНИ СЕ НАПИШАНИ ТУКА!
ШО НЕ ТИ Е ЈАСНО
ГЛЕДАЈ СИ ЈА ИЗВОРНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА И НЕ ПРОВОЦИРАЈ!!!!!!
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми е јасно како можат монасите да бидат во улога на Исус Христос и тие, а не Христос, да бидат тие што го носат товарот на гревот на целиот свет?
|
||
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ехххх, да беше барем малку просветлен со Светиот Дух.... не ќе ги извртуваше зборовите дека монасите се во улога на Исус Христос... и ќе го знаеше значењето на мојот потпис.... ЉУБОВТА ПОКРИВА МНОГУ ГРЕВОВИ!!! |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и мене не ми е јасно КАКО ТИ МОЖЕШ ДА СЕ НАРЕКУВАШ ИЗВОРЕН ХРИСТИЈАНИН?
А ЗА ОВАА ГЛУПОСТ ШТО ЈА НАПИША НИКОЈ НИКОГАШ НИКАДЕ НЕ РЕКОЛ ТАКА!!!!
|
||
|
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema sto da se izvrtuva, monahot vo svojata gordost go postavil monastvoto na mestoto na Hristos, a toa e golem eres, golemo ponizuvanje na Hristos, golem grev.
|
||
Внеси реплика | страница <1 5354555657 97> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |