IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што претставува монаштвото?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што претставува монаштвото?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 97>
Автор
Порака
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 18:59
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by bratljube bratljube напиша:

na strasniot sud nema da te prasaat kade, kako i kolku si se molel i sozercuval, tuku dali si go nahranil, napoil ili posetil blizniot vas.

Da i ti sto ce kazes, deka vie vo vasata "crkva" ste naranile nekogo o jadna mu dusha na toj takov sto ste go naterale pred toa da se krsti kaj vas, eeee vie li opasni ste vie samo za onoj koj ne ve znae .....

loso e da se fali covek, no loso e pak i da se ostavi neukiot da bide vo zabluda.

tocno e, deka imame poveke nahraneto, napoeno, obleceno, od celata pravoslavna crkva vo poslednite 100 godini sto ima napraveno. sekogas, ama bas sekogas, haritativnata dejnost e bez nikakva duhovna prisila, bidejki vo verata ne ni moze da ima prisila.

za zal, vladicite gi 'izedoa' vasite pari, pa ne ostana za siromavite.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:00

Originally posted by bratljube bratljube напиша:

ne izigruvaj nekoj detektiv, zanimavaj se so temata. i mnogu jak stik ako si go znael brat ljube, preku treta raka. jas ti garantiram deka go znam podobro od tebe, zatoa brkaj rabota.

Hahahahaha abe stevo smesen si be brat no ajde da vidime koj kogo poznava hahahahahah

stevo?!   
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:03
Ako be stevo bas mi e milo samo napred samo ne mi e jasno sto hranite gulabi.....zeznati se tie za oblekuvanje, mnogu mrdaat, no so malku maka se se poztiza neli???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:05

Ako be stevo bas mi e milo samo napred samo ne mi e jasno sto hranite gulabi.....zeznati se tie za oblekuvanje, mnogu mrdaat, no so malku maka se se poztiza neli???

veruvaj mi, stotici iljadi bedni makedonci, albanci, romi, srbi, turci, ne se smeat.

a nitu se smee otecot nebesen.

p.s. stevo!?

Изменето од bratljube - 31.Октомври.2008 во 19:05
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:16
Originally posted by makarios makarios напиша:

Од целиот разговор пријателот отпосле ми го преведе само ова:„Замисли си го светот дека стои на детска клацкалка. На едната страна стојат гревовите на целиот свет. Тие гревови се смеа за демоните. Тие гревови печат и многу тежат. Од другата страна на клацкалката се монасите.

eres.

nikade vo celata nauka hristijanska nema da pronajdeme deka monasite se tie sto ne bare na svojot grb go nosat tovarot na grevot.

svetot ne e klackalka. podobro da si go zamislime kako krst, na koj od edna strana e siot tezok i bezobrazen grev covecki, a od druga strana e voskresnatiot HRISTOS.

Римјаните: 8:34 Христос Исус, Кој умре, но уште и воскресна, Кој е од десната страна на Бога и се застапува за нас!
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 10:15
Убаво кажано, макариос. Монасите се единствените кои се молат постојано, кои се секогаш бидни, а ревносната молитва на праведникот има голема улога. Господ само заради Илија се смилувал на цел народ и дал дожд, а што да речеме за повеќемина кои ги исполнуваат Неговите заповеди...се додека има монаси на земјава за да се молат за целиот свет - убаини, ама кога ќе ги снема и нив...
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 12:29
Многи добро кажано bratljube. Навистина голема ерес е да веруваме и проповедаме дека одредени луѓе (монасите, а не Христос) го носат товарот на гревот. Оваа ерес ги поткопува основите на христијанското евангелие, ја поткопува суштината на христијанската вера.
Многу повеќе ми се допаѓа твојата илустрација: гревот на едната страна од Крстот, а воскреснатиот Христос на другата големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:20
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Многи добро кажано bratljube. Навистина голема ерес е да веруваме и проповедаме дека одредени луѓе (монасите, а не Христос) го носат товарот на гревот. Оваа ерес ги поткопува основите на христијанското евангелие, ја поткопува суштината на христијанската вера.
Многу повеќе ми се допаѓа твојата илустрација: гревот на едната страна од Крстот, а воскреснатиот Христос на другата големо%20гушкање

МОНАХОТ СО СВОЈОТ ЖИВОТ И ДЕЛА ПРАКТИЧНО ГИ ИСПОЛНУВА ХРИСТОВИТЕ ЕВНГЕЛСКИ ЗАПОВЕДИ!!!

А АКО ВИЕ ИМАТЕ ДИРЕКНА ВРСКА СО ХРИСТОС-АКО ВАС ВИ СЕ ОТКРИВАТ И ДИРЕКНО ОД НЕГО И ДОБИВАТЕ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФОРУМОВ  ТОГАШ ВИЕ СТЕ ПОТПАРОЛИ НА ХРИСТОС ...
ОСТАВЕТЕ ГИ МОНАСИТЕ ...

НЕЛИ СЕКОЈ ШТО ГО ИСПОВЕДА И ПРИЗНАВ ХРИСТОС ЗА СПАСИТЕЛ КЕ БИДЕ СПАСЕН?изненадување
ШТО ВИ ПРЕЧАТ ТОГАШ МОНАСИТЕ - ТЕБЕ И НА СТЕВОМПЦ (БРАТЉУБЕ)
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:28
Твојата реплика нема врска со она за што ме цитираше.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:31

Твојата реплика нема врска со она за што ме цитираше.

БЕ НЕ БИДИ ДОСАДЕН И ЕДНАШ КОНЕЧНО РАЗБЕРИ ...

55 СТРАНИ СЕ НАПИШАНИ ТУКА!

ШО НЕ ТИ Е ЈАСНОизненадување

ГЛЕДАЈ СИ ЈА ИЗВОРНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА И НЕ ПРОВОЦИРАЈ!!!!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:37
Не ми е јасно како можат монасите да бидат во улога на Исус Христос и тие, а не Христос, да бидат тие што го носат товарот на гревот на целиот свет?
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:39

Не ми е јасно како можат монасите да бидат во улога на Исус Христос и тие, а не Христос, да бидат тие што го носат товарот на гревот на целиот свет?

Ехххх, да беше барем малку просветлен со Светиот Дух.... не ќе ги извртуваше зборовите дека монасите се во улога на Исус Христос... и ќе го знаеше значењето на мојот потпис.... ЉУБОВТА ПОКРИВА МНОГУ ГРЕВОВИ!!!
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:47

газење%20од%20смеење      газење%20од%20смеење     газење%20од%20смеење

и мене не ми е јасно КАКО ТИ МОЖЕШ ДА СЕ НАРЕКУВАШ ИЗВОРЕН ХРИСТИЈАНИН?изненадување

газење%20од%20смеење      газење%20од%20смеење     газење%20од%20смеење

А ЗА ОВАА ГЛУПОСТ ШТО ЈА НАПИША НИКОЈ НИКОГАШ НИКАДЕ  НЕ РЕКОЛ ТАКА!!!!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 13:49
nema sto da se izvrtuva, monahot vo svojata gordost go postavil monastvoto na mestoto na Hristos, a toa e golem eres, golemo ponizuvanje na Hristos, golem grev.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 97>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,137 секунди.