|
ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности |
Внеси реплика | страница <1 5354555657 173> |
Автор | |
computer
Сениор Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто си толку сигурен дека цитираната членка нема поима што е вмро, неговата историја, идеологија, заложба, програма итн ... Зошто си толку сигурен дека јас така размислувам - цитирам: "Битно е да си ИН под наводници и да си тераш инает со останатиот народ... Уствари работава испаѓа, вие испоцркајте мене ми е гајле, јас си имам за мене и убаво ми е..." Те молам не донесувај вакви глупави заклучоци, затоа што воопшто и не ме познаваш. Јас ти одговорив на прашањето што направила позитивно оваа влада, во темата соодветна за тоа, но ти намерно го избегна и прескокна одговорот. Ајде сега излези гол на плоштад и признај дека си морон Оваа влада нема да падне, колку и да го посакувате тоа вие од сдсм. И ќе додадам - кој губи има право да се лути И да, уште нешто. Како не ви е срам. Место да ни честитате на 20 годишното постоење, и да ни посакате уште 100 години постоење и владеење, вие веднаш свртувате на што направи оваа влада, иако тоа не е темата. Ама и покрај тоа што ова не е таа тема, јас со гордост ви одговорив, а вие менувате тема и несакате и едно најобично честито да речете. Епа срам да ви е! Да се немало ни трошка почит кон партијата која се залагаше против комунизмот, партијата која се залага за подобра Македонија, најмоќната, најисполнителната партија ... Но, нешто како да ми велеше дека вака ќе биде на овој форум. Тоа е тоа. |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lele golema rabota - se borela protiv komunizmot.A protiv fasizmot?I kako toa se borela, pa najgolemite komunjari im se ideolozi vo ovaa rekomponirana vlada i partija.Videte gi dosiejata na postarite clenovi, sekretari na SK, clenovi i t.n.A i sto podrazbirate pod komunjari, i dali feudalizmot koj ni se instalira e napredokot vo sistemot?
Ili plukanjeto po neistomislenicite e osnovata na deluvanjeto.Porano neistomislenicite gi proglasuvaa za liberali.Zna;i da se etiketira nekoj t.e. da se ispluka. Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 23:55 |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku sto dobro se sekjavam, a blagodarenie na temata Sto napravila ovaa vlada, postovite si stojat. Zapocnavme edna debata, na koja sto te povikav da gi izneses argumentite sto napravila ovaa vlada, na koi sto argumenti ti se otkaza i se iskluci od forumot... Kako i da e, postovite uste se tamu. Svrti samo 2-3 strani nanazad. Taka da seto toa pokazuva i ukazuva deka samo teras inaet so narodot... Nitu znaes zosto go sakas Vmro, nitu pak znaes zosto tuka agitiras... Najiskreno ti kazuvam za posleden pat... Nikogas ne sum go sakal SDSM, nitu sum glasal nekogas za niv. I za tvoja informacija, koga VMRO ja prezede vlasta od SDSM jas glasav za VMRO, i raka stavav vo ogan za niv, ama posle site nivni debilni raboti, i toa kako gi zamraziv. A uste poveke vcera koga vidov kako clenovite na vmro, vo drasticno smalen broj, bea pod silno policisko obezbeduvanje... Prasav zosto, nikoj ne znae da mi odgovori. Taka da seto toa sto go kaza, definitivno ti pagja u voda... I stojam pozadi toa deka neznaes sto e VMRO, negoviot istorijat, negovite zalozbi i partiska programa. A uste pomalku znaes sto tocno pravi Vmro otkako e na vlast... Ustvari znaes toa sto vi e preneseno.. Samo faktite debelo izostanuvaat od vmrovskite govori. Razmisli ubavo, skokni pa kazi OP.... zasto utre nema nazad... Изменето од Анастеа - 16.Јуни.2010 во 23:57 |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Очигледно е дека ДПМНЕ нема подршка во народот, туку во кастата која ја создаваат и која е над народот и надвор од него.
|
|
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И додека ние се надмудруваме..светот си гради свое мислење..за нас..и против нас..
Кој зборува со омраза? |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Разрешен директорот на Охридско културно летоМинистерството за култура почна со смената на директори од културните институции, кои подолго време не ги дале очекуваните резултати во менаџирањето.Мислам дека треба бајаги смени во бајаги дејности. Само со чистки на непознавачите на функциите кои им се доверени работите во земјата ке се средуваат...нека е и со желкин чекор... Во образование на пример врие заради неусогласенот со препораките од министерот. Директорите ги тераат наставниците да ги собираат (родителите да ги враќаат) учебниците кои токму министерот рече дека не треба да с евраќаат. Кој е крив, министерот или оние кои не ги разбираат неговите препораки??? Кој е за смена ..министерот или тие кои не ги почитуваат неговите укажувања???? |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да-немате.
Немате право да прославите затоа што не постои 20 години ВМРО.Ова е класичен маркетиншки трик со кој се зема не заслужена слава(ако може да се нарече слава владеењето кај нас)
Вашето то ест на Груевски ВМРОто не постои 20 години,тоа постои од расколот во 2004 година реално.Единствено што остана во вас од ВМРОто формирано во ‘90 е името и по некој пратеник од тоа време.Најголем број од министирите на сегашнава влада тогаш имаа тли годинки нити за вмро знаеа нити за ништо.Вклучуваќи го и госн.Груевски кој до ‘94та беше на факултет што значи дека во ‘90та едвај имал средно завршено.Со самото тоа што ти не го знаеш ова ја докажуваш тезата на Енерџи погоре дека нити за ВМРО знаеш нешто нити за истакнатите дејци негови туку само на митинг што си потслушнала нешто.
Правите луѓе кои всушност го формираа и беа по истакнати во тоа вмро се персона нон грата на вашиот митинг.И затоа вие може да славите 6 години од постоењето на вашето ВМРО не 20.
Да ви честитаме?Што?Тоа што 20 години ја крадете и разнебитувате земјава на смени со вашите БФФ СДС?
И дај намали со клише фразиве-не си на митинг не мора секоја реченица со партиски пароли да ја завршуваш. Изменето од Zajcef - 16.Јуни.2010 во 21:23 |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И овде чекам одговор од Важна и лепо друштво |
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A mislis deka ke go dobies, kako sto e red... Ke dobies samo napred Vmro so tebe sme. Vmro ispolnuva... Ete toa ke dobies... Nieden konkreten argument... Moze i da dobies povraten odgovor, kao u stilot sto napraile prethodnite... Samo toj muabet go verglaat sledbenicite na ve me ro to... nisto poveke i ne ni znaat...
Taka da i jas cekav odgovor, za na kraj da si zaminat glasnogovornicite so izgovor sega moram da odam, drugpat ke prodolzime... prodolzetokot t.e zavrsetokot seuste go cekam i jas.... Koj ceka, moze i da rikne od cekanje... |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали овие од ДПМНЕ знаат да разликуваат што е партија а што е држава .Тоа се виде и од дел на учесниците на прославата - па се разбира државата ќе ги платела автобусите, нормално без наплата на рампите,нормално нашиов кој вработувал не моѓе да биден суден како оној кој побегна во Полска, нормално е нашите да бидат над останатите тие се лојални а другите се предавниците - затоа што го немаат нашето поимање на државата,владеењето,мислењето,полтронисувањето,влаституирањето...затоа што се разликуваат од нас.
Затоа да живее ДПМНЕ а сето останато????????? Да го нема??? |
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како една вест може да се трансформира. Слушам вчера во првичните соопштенија дека се судриле полицајци (и нормално помислив дека брзале во некоја акција). Сега сама на себе си се смејам за сериозното сожалување кон луѓето кои го ставаат животот на коцка за доброто на сите нас.Зошто/
Па каде брзале Повредени готвачи на полициската единица ЕБР |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брзале дома да зготват и за себе.Не се виновни тие, виновен е возачот кои не видел цел автобус.Среќа што е полицаец - тие не одговараат. |
|
|
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубителите на животни за утре напладне најавија марш за правата на животните, кој ќе почне од Градот, па преку Владата ќе заврши пред Собранието. Изменето од Анастеа - 23.Јуни.2010 во 01:00 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
@novace
Јас колку што знам маршот е денес...
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Внеси реплика | страница <1 5354555657 173> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |