|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 525354 |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу добро срочено. За ваквото објаснување имавме со години бројни дискусии на пдф Вероисповед, Филозофија и Наука. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od idividi e
odlicno e
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.idividi.com.mk/futurama/nauka/
30.11.2014 dokolku znaes postavi go linkot
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот со докажување на постоењeто на Бога е што како битија со лимитиран капацитет од секој поглед се соочуваме со нешто што е неограничено. Тоа е како да собереш еден океан во чаша за вода… … бидејќи de facto невозможно е таквото осознавање, а со тоа и егзактно докажување, приморани сме до истото да дојдемe во симбиоза со факти и верба (faith). На некој начин до тоа осознавање доаѓаме со епифанија. Знам дека објаснувањево не е научно за да ги задоволи сите луѓе, но тоа е тоа... П.С. Не знам дали постои соодветен збор во македонскиот јазик за faith. Тоа не е вера бидејќи за неа во англискиот јазик постои збор believe. Мислам дека зборот е верба, но не сум сигурен. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Биди сигурен
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус рекол - заборавете ме
не рекол - памтете ме |
|
едно е - не се две
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во македонскиот јазик ги имаме зборовите, Вера,верба,доверба.
|
|
dekixxx
Нов член Регистриран: 23.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Saka samo edno kratko objasnenie ako se mojt.Ako postoi bog,dali e toj onaj religiskiot ili pak nesto drugo?
|
|
dekixxx
Нов член Регистриран: 23.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
?
|
|
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деки,дали можеш да ни објасниш како ти го замислуваш религискиот бог,а како тој друг ентитет за да ја прошириме дискутијата и најдиме заедничко решение. |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pitanje na mesto:
|
|
You live only ONCE!
|
|
Внеси реплика | страница <1 525354 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |