|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 5152535455 138> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ноќва ќе те чекам
додека блицови и мисли ми светкаат за она се што беше и што можеше да биде дали на можење и натака ќе биде за желби кои се множат за само една цел како кула надвисува во облаци врв стрмни скали задишан и слеп пред себе пипам нешто бар малку да потсети на тебе нема враќање немам каде отсекогаш само ти никогаш друг избор и немаше само судбина имам за да те имам. Изменето од zbunet - 17.Јануари.2009 во 20:15 |
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
П И С М О
Во раце треперливи збрчкани од години долги стуткано,пожолтено писмо избришано мастило,букви замаглени. Од капки солзи ли се или дождот ги испрало можеби сонце ги испржило или време букви замаглило. Долги години низ писмо проткаеани живот,искишенија насобрани тажен поглед,солзи исушени треперат усни, писмо читат. „Мила мајко,мили татко долги години изминаа туѓина клета невеста ми стана студој, душа,срце ми закова. Железни ококови ми стави темни денови,сонце не изгрева дали кај вас сонце грее или темнина во срце ви царува. Илина, тагува ли по мене име дали ми спомнува ме чека ли под оревот стар везило за дар го навезе ли. Класјата се нишаат ли на ветрот златно жито го ожневте ли во поток брз кошули дали испра птиците пеат ли во летните ноќи. Татко,нива дали насеа коски стари го служат ли помал брат нека му помага тебе мајко, студена вода од бунар донесе. Другари дали на собор одат невести млади под око гледат Стевче,се омажи ли за Мара невеста во куќа прибра ли. Длабока ноќ се спушти свеќата скоро догорува сега само месецот свети по некоја ѕвезда трепери. Повторно јас писмо ќе напишам штом пари за мастило соберам најубава бела хартија ќе купам поздрав од туѓина ви испратам. Каде и да сум,со кого и да сум мила мајко,мили татко во срце ве чувам парче света земја во душа јас носам небо сино на него сонце изгреано.„ Изминаа години, писмо нестаса дали хартија не купи или мастило пресуши стара мајка болен татко лекува син во туѓина вечно остана. Даница Петровска „08„ |
|
Љубов и само љубов
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Он ја сакаше неа,
она го сакаше него, и тој ја сакаше неа и таа го сакаше него кавги имаше многу зошто она муабет му прави на тој што ја сакаше неа, а она му викаше многу зошто па тој муабет и прави на таа што го сакаше него. Кучко една, опашка ти мрда ! Мајмун еден, јајцата ќе ти ги сечам ! Јурнаа еден од друг по оружја ладни кој од дедо кој од баба кој по сабја кој по менгеме низ подруми мрачни оќорени така се акнаа ептен еден па во друг убаво им дојде. Еј, друг пат немој, ако ? Бузиче ми дај, нервозно едно ! Цмок, шљок, срк, лиз, мљац ! Ах, ах, ух, ух ! Воов, колкав ти е ! Уау, ама ти е слатка ! |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оригинално нема што Ми го разубаве утрово и ме насмеа |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
данке
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега сум тука ЈАС
сама и тажна А таму далеку си ТИ а недела е неважна Јас секогаш мислам на тебе. Ме сакаш ли бар малку ти мене. Ма баш ти е гајле за мене. Ти си среќен со неа нема дилема за тебе. Останува само да чекам јас. Бар за миг да се сетиш денес на нас. |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...за песмата
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тенкју
Изменето од butterflyM55 - 19.Јануари.2009 во 09:13 |
|
|
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сеуште сум таа истата.
Онаа чистата јас во срцето. Сеуште те барам во ноќите. И будна те сонувам тебе додека блеска светлоста на денот. Те барам во сонот ноќе. Те наоѓам во мислите свои кога испашена се будам од сонот. Пружам раце да те допрам кога дождот ми прави силуета од тебе. А те допирам само во срцето мое. Во вените те чувствувам,патуваш се шириш како зараза во мене. Во очиве те има,блескаш,се намсевнуваш. Те гледам во одразот на огледалото. Сеуште те има премногу силно во душата моја,за да престанам, да те сакам. |
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Буре
Две будали си најдоа буре на буниште, па се умеа и се думаа што буре е тоа и за што, дали некој се греел на буре, или чувал ракија во буре, или туршија, или е тоа бурето на Диоген. Две будали најдоа буре на буниште и се умеа и се думаа што да прават со бурето: бурето може да стои, но буре не е буре ако не знае да се тркала, ма буре може сè - и да плови и да лета ... и решија да влезат во него и да се спуштат по Нијагара. Две будали во бурето правеа гаргара и се сторија каша попара. |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ех,штом спомени
во мисли побарам, веднаш во ламја се претворам, со глави четири и очи осум, ако тогаш те сретнам ќе видиш која сум. Од тебе ќе бришам нозе од кал, што газев по ниви, кај што ти си посеал, само треви диви, таму пораснаа и сега ке си жнееш додека на памет свој од мака се смееш. Самовила со ликот мој да истераш не ќе можеш од видик тесен твој, ни алкохол ни бајачки згодни, нема да знаат магија права, да запрат дожд што врне само врз твоја глава, среде лето врело, дур на плажа лежиш, а морници те лазат по целото тело. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
арно му е
така му треба |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gotov e toj, na zemja mi mirisa
|
|
Внеси реплика | страница <1 5152535455 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |