IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 84>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2011 во 13:14
изненадување...na chesnite ne im prechi da bidat trueni ....osobeno so  ochigledni ''otrovi''!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
tosomacorot80 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 24.Февруари.2011
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tosomacorot80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 08:58
Многу ми е жал кога гледам како пропагандната машинерија на А1 успеала да заведе голем број граѓани.Иритира фактот дека сега сите треба да го браниме Велија и да му ги простиме долговите,само за да работи А1.Според тоа,во оваа држава можеш се да правиш,ако имаш медиум што ќе те покрие!На своја кожа сум ги осетил РЕКЕТАРСКИТЕ навики на новинарите на А1,кои ти доаѓаат ,не со понуда,туку со уцена да рекламираш кај нив,инаку ќе ти го исплукаат производот на нивната телевизија и не ќе можеш ништо да продадеш.Ти после суди се и докажувај дека не е така,ама бизнисот пропадна.Велија имаше дури и судски фонд,со кој ги финансираше судските трошоци на неговите новинари за евентуалните тужби.А тој во малите дуќањчиња си ја продаваше својата роба без конк*ренција.Е ЗА ТАКВА ТЕЛЕВИЗИЈА НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ЗАЛОЖАМ И ВРЕМЕ Е КОНЕЧНО ДА ГИ ЗАТВОРАТ за да може во медиумскиот простор да се воспостават правила за нормално функционирање на сите учесници.
Кон врв
tasak Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2011
Поени: 8
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tasak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 09:01
BAS ME INTERESIRA DALI IMATE 3CISI I DALI JA OPRAVDUVATE BLAMAZATA NA NOVINARITE OD PILJARA BR.1 POD DIREKTIVA NA SDSM I PILJAROT RAMKOVSKI.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 09:30
...ma, taa nekako i se trpi tuku,

...ostajte go vekje chovekot na mira da si ''lezi'',

...ima ushte bezbroj koishto go pravele i go pravat istoto  shto i toj ama,

...za ''divno'' chdo,

...nikoj da gi pipne!

...koj ke znae  zoshto....kojznae!"збунетост "

Изменето од Анастеа - 24.Февруари.2011 во 09:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 09:37
" за да може во медиумскиот простор да се воспостават правила за нормално функционирање на сите учесници. "

hahahah,....газење%20од%20смеење normalno vika?!изненадување

...demek,...kjuti si i traj,
...pa, shto sakash praj
...i nikoj nema da te chachka!

....toa e normalnoto za nekoi....
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 09:44

Добредојде за новите членови на форумов.

tasak  ќе те замолам да исклучиш Caps Lock и да пишуваш со нормален фонт.
За се' што е поврзано со случајот Перо Наков бб, В.Рамковски, новинарите и А1 да пишувате на темава, да не се отвараат нови теми секој ден за истиот случај.

Кон врв
zugo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 18.Август.2010
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zugo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 11:24
kako mozi kaj mene vo dukan da idi inspekcija po 7-8 pati godisno,a vo A1 ednas na 6 godini.Ako ne e vladata vmesana togas neznam koj e vinoven,kako bas sega najdoja pred izbori smetki da blokiraat.ni velija ne mi se dopaga,no novinarite i televizijata kako institucija ja ima mojata podrska
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2011 во 12:25
Originally posted by tosomacorot80 tosomacorot80 напиша:

Многу ми е жал кога гледам како пропагандната машинерија на А1 успеала да заведе голем број граѓани.Иритира фактот дека сега сите треба да го браниме Велија и да му ги простиме долговите,само за да работи А1.Според тоа,во оваа држава можеш се да правиш,ако имаш медиум што ќе те покрие!На своја кожа сум ги осетил РЕКЕТАРСКИТЕ навики на новинарите на А1,кои ти доаѓаат ,не со понуда,туку со уцена да рекламираш кај нив,инаку ќе ти го исплукаат производот на нивната телевизија и не ќе можеш ништо да продадеш.Ти после суди се и докажувај дека не е така,ама бизнисот пропадна.Велија имаше дури и судски фонд,со кој ги финансираше судските трошоци на неговите новинари за евентуалните тужби.А тој во малите дуќањчиња си ја продаваше својата роба без конк*ренција.Е ЗА ТАКВА ТЕЛЕВИЗИЈА НИКОГАШ НЕМА ДА СЕ ЗАЛОЖАМ И ВРЕМЕ Е КОНЕЧНО ДА ГИ ЗАТВОРАТ за да може во медиумскиот простор да се воспостават правила за нормално функционирање на сите учесници.

Кој бара да се поштеди велија?Никој!Ниту новинарите од А1 не го бараат тоа.Барањето е да се остави А1 на мира,а со тие во затвор според законот да се однесуваат,а не да ја користат секоја дупка во законот за да ги малтретираат.Зошто да ја затворат А1 бе?Оти тебе не ти се допаѓа?Како може така да барате затворање на медиуми!?Еве мене сител не ми се допаѓа ај нека ја затворат!

Изменето од Анастеа - 24.Февруари.2011 во 12:36
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 01:46
Ксј мене во маало има и дилер на дрога,јебига можи и е поголем(кепец е во стварност), без работа си напрај кујча, до трансформатор си намести гулабарници(а, овој е на отворено и опасност создава за сите), па никој не реагира,ЕВН не преземаат ништо, полиција не го гони ,тој сигурно плајча ДАНОК,еее колку ги има такви,..но да треба да се почни од А1 оти,таа му боди очи на дафи дак, му го разнишува рејтингот,односно кажува какви шалабајзерски работи прави.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 01:57

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

...но да треба да се почни од А1 оти,таа му боди очи на дафи дак, му го разнишува рејтингот,односно кажува какви шалабајзерски работи прави.

Се почнало уште пред 5-6 години, ама тогаш некој политички сопрел.
Е па сега, му дошол редот на Велија.
Како што се надевам ќе им дојде редот на сите слични на него
.да

Изменето од Анастеа - 25.Февруари.2011 во 03:09
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 06:31
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

...но да треба да се почни од А1 оти,таа му боди очи на дафи дак, му го разнишува рејтингот,односно кажува какви шалабајзерски работи прави.

Се почнало уште пред 5-6 години, ама тогаш некој политички сопрел.
Е па сега, му дошол редот на Велија.
Како што се надевам ќе им дојде редот на сите слични на него
.да

Daj boze, daj boze
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 11:10
Ај.че почнам по старски,али че биди долго незнам,се почна раните 90-ти години,тогаш сеуште бев студент во метрополата,арно ама сакав да одам и низ природа,во една пригода со пријатели се качивме на Водно,кај ресторанчето,таму спружена антена ,на олкава, си прајме муабет чија е(тогаш почнаа да се пуштаат муабети дека некој че праел ТВ-приватна),и така кој ,што се разбра дека некој од дебрште,се дозна велија го викале,одма си рековме чим торбеш почнал,се е "чисто се е законски и подмачкано" е од тогаш почна,а да знаете ,сигурно повозрасните знаат какви дубари правеше тогаш,е сега кој го е тоа дозволил?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
ЦрвеноЖолта Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)
тоа е боја

Регистриран: 25.Февруари.2011
Локација: Macedonia
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ЦрвеноЖолта Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 21:15
Одамна го следам форумот политика и забележав доста присутно политичко препукување скоро на сите теми. Оваа тема не е исклучок.
На сите ни е јасно дека секој си го брани своето, тоа е сосем нормално. Но, добро би било да погледнеме од страна како изгледа сето ова. Јас токму тоа го направив и се запрашав:

- Зошто толкава врева околу А1 телевизија кога и самите признавате дека нејзиниот сопственик Велија Рамковски вршел криминални активности и во нив ја вмешал и телевизијата? Зошто мислите дека треба да се одблокираат сметките на А1, Велија да се ослободи и криминалот да остане неказнет?

- Дилема во мојата глава. Новинарите на А1 се потплатени да поддржуваат криминал или се навистина толку наивни?

- Зошто опозицијата мисли дека Груевски може да му диктира на судот?

Дали истото се запрашавте и вие?
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2011 во 23:08
Originally posted by ЦрвеноЖолта ЦрвеноЖолта напиша:

Одамна го следам форумот политика и забележав доста присутно политичко препукување скоро на сите теми. Оваа тема не е исклучок.
На сите ни е јасно дека секој си го брани своето, тоа е сосем нормално. Но, добро би било да погледнеме од страна како изгледа сето ова. Јас токму тоа го направив и се запрашав:

- Зошто толкава врева околу А1 телевизија кога и самите признавате дека нејзиниот сопственик Велија Рамковски вршел криминални активности и во нив ја вмешал и телевизијата? Зошто мислите дека треба да се одблокираат сметките на А1, Велија да се ослободи и криминалот да остане неказнет?

- Дилема во мојата глава. Новинарите на А1 се потплатени да поддржуваат криминал или се навистина толку наивни?

- Зошто опозицијата мисли дека Груевски може да му диктира на судот?

Дали истото се запрашавте и вие?
1.прво, тие што се согласуваат дека Велија е криминалец, се согласуваат и дека треба да бидеа затворен, јас не знам од каде ја извади твојата теза збунетост  фрустрациите со ситуацијава потекнуваат од многу фактори кои ме мрзи да ги повторувам по 100 пати во темиве, да не должам пролистај, прочитај и ќе видиш што ме мачи во врска со Велија
2. Јас навистина не знам зошто постојано ги тормозите новинарите на А1 кога немаат врска со ова, си ја работат работата луѓето, па сигурно нема да зборат против оној што им дава плата, а доколку не сакаат да се префрлат на друго работно место, сиугурно си имаат свои ставови
3. само наивен може да не се сомнева во тоа колку му е корумпирана власта, особено врвната власт во државата која има целосна моќ и е најбогата и нереално е да не се сонмеваш кога некој донесува нерационални одлуки во корист на власта, па и еден уставен суд што малку се противеше на власта, се потепаа да го растурат

размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5051525354 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.