![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 81> |
Автор | ||||||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
|||||
Па што да се прави, сепак Конески морал да се задоволи и со тоа што го постигнал- подобро врапче на дланка отколку гулаб на гранка. Треба да се има в предвид дека сепак не му успеало да ја воведе српската азбука. А зошто не успеал, мислам дека е очигледно- сепак ние Македонците не ги сакаме толку многу Србите и српштината колку што некои се обидуваат тоа да го прикажат така. Што се однесува до разбирањето, мислам дека многу добро се разбираме, ама нека остане така, бидејќи Македон ми изрече забрана да не ти се приближувам на повеќе од десет метри ![]() |
||||||
Zero Tolerance For Silence
|
||||||
![]() |
||||||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
|||||
Мислам дека се самозалажуваш со тоа дека во Југославија првин сме биле Македонци а потоа Југословени. Дека не било така ќе ти дадам само еден звучен пример- Ристо Шишков. Што се однесува до заобиколувањето, ова е јавен форум и секој може да си ги изразува своите мислења и ставови, јас не сум ти ни тој пријател, ни сум твој роднина па да бидам засегнат од вакви емотивни испади. И ќе коментирам за било што и од било кого, тоа си е мое право, се дури некого не навредувам, така би си ја заслужил суспензијата. Е сега, убаво би било кога тоа се однесува на сите членови и сразмерно, ама тоа најдобро модераторите си го знаат. Изменето од Pat - 29.Март.2010 во 20:36 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
eptendosadno ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
![]() |
|||||
Да сум ги читал , но за разлика од некои јас се обидувам да не завземам страна туку да бидам неутрален за да можам пореално да “ судам “ . Ги повторувам аргументите на кој не вешто избегнуваш да ги негираш . Нема улица , сокак или биле нешто такво со името на некој роднина на Конески , дедо , татко , чичко , ни еден “ србоман “ , според критериумите на МАНУ за србомани , нема прогласено за преродбеник , национален херој , биста , патрнонен празник и сл. Втор аргумент . Македонската историографија зборува за институционални пропаганди од Романија , Грција , Бугарја , Србија , Турција и др. и како доказ дека истите дејствувале на територијата на Македонија посочува докази , како што е и доказот за просрпските и пробугарските паравоени чети на територијата на Македонија и.т.н. Би ти објансил , но не сум сигурен дека ќе има ефект . ![]() Изменето од eptendosadno - 29.Март.2010 во 14:19 |
||||||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
||||||
![]() |
||||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() |
|||||
Во ред, се сложувам, го потврдувам предлогот. Што да се прави демократија, рамковен договор....., а пустото и лошите и добрите се државјани. Едно не ми е јасно што ќе правиме со оние што сакаат да си бидат Македонци, ама Бугари?! |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
![]() |
||||||
val ![]() Група ![]() Регистриран: 14.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
![]() |
|||||
Ма тоа стана сосема различна фраза од таа на Гоце според Талев, бе. А и има некои нелогичности во неа. Например, немакедонски држав'анин ги застапува интересите, или пак неко' си мноогу лош Албанец, Б'лгарин, Влах, Грк, Србин, Турчин, етц., ако ги застапува интересите, одма става добар и т.н. Извини, Платениче, ама мора да направим нешто... Затоа ти предлагам: "Онај кој ги застапува интересите може да биде само добар, ама не и Македонец." ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() |
|||||
Точно така, секој еден кој ги застапува македонските интереси е само добар Македонец. Сите оние кои не се етнички Македонци, а несакаат да се поитиоветуваат со македонското етничко име, а ги застапуваат интересите на македонската ддржава и народ се само лојални и добри македонски државјани. Е ре, з’ш да неможит?! Се се мојт и нишчо не е тешко кога се сакат! Гледам Македон ти го корегирал постот, ако не ти е мака испрати ми го по ЛП избришаниот дел, онај кој бил зацрвенет. |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Пази сега, колку и да имало недостатоци во југословенската федерација, сепак во рамките на тој систем Македонија ја има постигната својата полна афирмација. Во секој поглед. Во една таква консталација, луѓето пред се биле Македоенци, а потоа југословенски државјани. Се разбира во таков случај јас би ја одбрал таа алтернатива отколку таа што ти ја нудиш, односно бугарската опција, според која Македонците се Бугари. Македонците небиле Бугари и неможеле да бидат Бугари. Бугарите биле азиско племе кое се населиле на тие простори. Со оглед дека бугарската политика на многумина не им пречи, туку ги прави горди, тогаш нема зошто да се кажуваат за Македонеци, едноставно нека прифатат и кажат дека се бугарско малцинство од Македонија. Сигурен сум дека не ги изгледа клиповите кои ги приложив, а и да си ги изгледал, според твоите изјави, верувам дека неможеш да видиш ништо негаторски, нито навредливо. Напротив, веројатно те правата погорд. Сите тие личнисти кои ги наброја се Македонци по род. За жал само последните двајца на списокот се Бугари по убедување, кои се ставиле во функција на туѓите интереси. Значи според Талев, тие се само добри Бугари, а не добри Македонци. Да се зборува за минатото нетреба само да се научи историјата, туку истата првенствено треба да се разбере. Ќе те молам во иднина да се обидеш да ме заобиколувш, всушност исто како што побарав од еден мој добар пријател кој беше роден Македонец, стана голем Југословен, за да на крајот го “затвори кругот“ и се осозна како Бугарин од Македонија. Од таквите, на кои македонската кожа им е тесна, Македонија неможе да крене глава. Врховисти, бугарофили, гркомани, србомани..... заблудени Македонци. Изменето од Platenik - 26.Март.2010 во 02:54 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
|||||
Не. Јас не сум обожавател на Талев. Сепак, не почитувам фашисти кои потоа стануваат комунисти. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
|||||
Не, туку во тој музеј ќе ги има сите, позитивните личности, а и негативните. Михајлов и Караѓорѓевиќ се негатините чинам. ![]() |
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Аааа, всушност сега разбрав ОК е
![]() ![]() |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
![]() ![]() ![]() Изменето од Pat - 25.Март.2010 во 21:33 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Тогаш ти си еден од ретките. Да не го имаш и „Илинден“, бидејќи таму е спорниот цитат? |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
Platenik, опомена имаш за анализа, квалификации на други членови. На наредно такво нешто, ќе морам да те санкционирам.
|
||||||
![]() |
||||||
![]() |
|||||
А јас да ти предложам како на нов член да пишуваш македонски, а не половина постови да ти се на англиски, а од друга страна објасни го зацрвенетото, затоа што ако е тоа што мислам дека е, ќе има санкции. |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |