![]() |
|
Aнтички или словенски? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 74> |
Автор | |
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
me interesira vaka kako laik i polupismen covek nesto vo vrska so onaa Igenea .... velat , utvrdile tamu so procenti ova - ona .... a moze li nekoj da mi objasni kako toa uspeale ? mislam , od kogo go zele onoj osnovniot , nulti gen za da posle imaat osnova za komparacija so primerocite od denesnive od koi se zemani primeroci za sporedba
![]() ![]() |
|
![]() |
|
пивце ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Секако дека не тврдам дека сум 100% Словен, исто како што е апсурдно било кој во поголемиот дел на светов да тврди дека е 100% нешто.
Но, за тоа дека сум доминантно Словен, и за тоа се она по што еден народ е дефиниран, македонскиот народ е словенски, да, тврдам Абе јас се чувствувам Македонец, и нема што само да се чувствувам, јас тоа сум. Ниедно право не ни е ускратено како македонци, верувај ми. Некој сака да направи да изгледа дека нешто ни е ускратено. |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Ama isto taka nemozes da tvrdis deka si 100% sloven. Zatoa sto ne si.
Bitno e da se cuvstvuvas kako Makedonec, kako sto se nadevam deka se cuvstvuvas i da se boris, odnosno da se borime za svoite prava. ![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
пивце ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 19.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Мене не ми е сеедно. Баш од причина што не сакам некој да ми ја менува историјата и да ме прогласува за некаков си антички, не можам да дозволам да не им објаснам некои работи на тие што сакаат да ме направат таков
|
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Neptun74 ![]() Сениор ![]() ![]() Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
![]() Ostavi ne nas neobrazovanite da si se izborime za ona sto smetame deka e nase... Tebe i taka sekade ke ti bide seedno, sto si, kaj si, koj si... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
ПА има некои тајни дувла во форумов на кои не им се допаѓаат некои мои и твои мислања, ставови и слично. Ама ако, реков веќе неколку пати, ќе речам пак: Кој губи, па нека се лути! |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
![]() |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Vlad Tepesh ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Zosto e trgnata anketata od temata?
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
![]() |
|
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
е не баш сите ![]() |
|
![]() |
|
![]() Ke konstatiram: Znaci site sme Makedonci ovde... Batalete politika... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Епа одлично, значи, и ти кажуваш дека само Солуњаните можеме да ги наречеме антички Македонци. Ти Солуњанин си? |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Па не е проблем, можеме и повторно да го научиме, има полно записи на тој јазик, ги има низ цела античка Македонија: http://www.youtube.com/watch?v=xuCDwfUlrXQ Ајде сите на часови по грчки! |
|
Навигатор Цветко
|
|
![]() |
|
Nekoi pametni lugje vo minatoto kazale - razdeli pa vladej... Dosta od niv i go primenile toa...
A gledam deka i uste go primenuvaat... Dodeka nie se karame sto sme, nekoj ke ni go skroi... |
|
DeepBlue
|
|
![]() |
|
Владо ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 185 |
Еве и ова
„Велес бил важен и за јужните Словени. Градот Велес го добива името по овој бог. Интересен е фактот дека над Велес постои рид кој го носи името на Илија громовникот, кој бил христијанската замена за Перун. Овој тренд може да се забележи и кај хрватскиот град Волоско, кој е изграден под врвот Перун на планината Учка“ http://mk.wikipedia.org/wiki/Велес_(бог) Е како може да не сме Словени како и сите останати Словени?! ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4950515253 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |