|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 4849505152 98> |
Автор | |||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
jas ne citiram bas nikogo sega, ama voglavnom site vernici velat, Bog e vo nas.... znaci li sega toa deka site lugje se Bogovi? |
|||
Gideon
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eh moze da se rece deka e taka,ama ne bas site tuku, recisi site....,no realno samo onie vistinskite Vernici,hahahahaha!!!!
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gideon
e aj sega pak reci mi deka Bog e praveden koga gi deli lugjeto, neli mu se site isti? |
|||
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sakam da mi dadete objasnuvanje i opravduvanje za religiskite vojni.
|
|||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
objasnuvanjeto e jasno, zelba za vlast, mok, slava.... a opravduvanje bas nema
|
|||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ej Butel ne gi deli samo im go pokazuva patot!im aj poikazuva vistinskata vera,spasenieto blagodatot!Sekoj so svojata vera i istrajnost ke zasluzi mesto vo Carstvoto!Zatoa site treba da ja pobarame vistinata i da go sledime patot!Toa e toa Butelke kolku i da zvicu bezmilseno!
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sega nemam bas mnogu vreme, a bas za toj pat sto site treba da go sledat, me interesira sto ke mi odgovoris. Ama nekoj drug pat.
|
|||
Gideon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
yes Indeed!Ok no problem samo poveli nekoj drugi put!
|
|||
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe tebe ako ne ti pasira odgovorot toa e druga rabota a deka ti odgovoriv FAKT e i se gleda pod sekoj tvoj post moja replika....
Sto e so tebe ??? Zosto ko slepec begas od moite prasanja neznam Neli e toa stapica za tebe ?
Ova e sramota ziva... i pazi,ova se celi temi koi mi gi izbegnuvas,da ne pram muabet za nekoi prasanja patem sto sum ti gi postavuval,kako na primer onie pogore za Juda i David.... Ne si ziv da setas... Da bese ziv Martin Luter ke te ubiese za ova sto go brukas....
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E pa da recis deka Bog e vo nas , toa znaci i vo mene i vo tebe pa i vo Miralem, ama toa ne znaci deka Jas ti i Miralem 1, 2, itn sme Bogovi, toa samo znaci deka i nie sme vo Boga, no ne sme Bog Apsolutniot koj vazi za site
|
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тројството, баш заради тоа што е несфатливо и НАД човековиот разум, е ДОКАЗ дека е од Бога а не од човек. Човек, ако измислувал ќе измислил еден бог, кој ќе биде гневен бог, ќе измислел религија во која е дозволено многуженство, дозволено убиство, дозволено лажење, дозволено... Чекај бе... ова да не е ислам?
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
несфатливо |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 4849505152 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |