IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 98>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 12:57
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Nema da recam deka ja citiram biblijata ami ke recam deka te citiram tebe kade samiot si odgovaras deka Isus se narekol edno so Boga
"[COLOR=#800080">30[/COLOR"> Јас и Татко Ми едно сме.”

jas ne citiram bas nikogo sega, ama voglavnom site vernici velat, Bog e vo nas.... znaci li sega toa deka site lugje se Bogovi?
Кон врв
Gideon Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Јуни.2007
Поени: 302
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:14
Eh moze da se rece deka e taka,ama ne bas site tuku, recisi site....голема%20насмевка,no realno samo onie vistinskite Verniciголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка,hahahahaha!!!!
голема%20насмевка
голема%20насмевка
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:18
Gideon

e aj sega pak reci mi deka Bog e praveden koga gi deli lugjeto, neli mu se site isti?
Кон врв
Bibi sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 10.Август.2007
Поени: 96
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bibi sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:20
Sakam da mi dadete objasnuvanje i opravduvanje za religiskite vojni. 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:22
objasnuvanjeto e jasno, zelba za vlast, mok, slava.... a opravduvanje bas nema
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:28
Ej Butel ne gi deli samo im go pokazuva patot!im aj poikazuva vistinskata vera,spasenieto blagodatot!Sekoj so svojata vera i istrajnost ke zasluzi mesto vo Carstvoto!Zatoa site treba da ja pobarame vistinata i da go sledime patot!Toa e toa Butelke kolku i da zvicu bezmilsenoголема%20насмевка!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:33
sega nemam bas mnogu vreme, a bas za toj pat sto site treba da go sledat, me interesira sto ke mi odgovoris. Ama nekoj drug pat.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gideon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:34
yes Indeed!Ok no problem samo poveli nekoj drugi putнамигнување!
In God we Trust!
God Bless our Land!
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 13:53
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

objasnuvanjeto e jasno, zelba za vlast, mok, slava.... a opravduvanje bas nema
аплауз
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Август.2007 во 14:10
Цитирај Абе ти навистина мислиш дека со спамирањава ќе успееш да ми се протнеш преку ред? среќа
Зарем јас после толку одговори што ти ги дадов и после толку теми што ти затворив, да бидам толку дрзок и некултурен и да не ти дозволам тебе да ми го одговориш ПРВОТО мое прашање поставено до тебе уште од далечниот 23 МАРТ? голема%20насмевка
Не Мирко, знам јас што е "бон тон" голема%20насмевка

Abe tebe ako ne ti pasira odgovorot toa e druga rabota a deka ti odgovoriv FAKT  e i se gleda pod sekoj tvoj post moja replika....
Sto e so tebe ??? Zosto ko slepec begas od moite prasanja neznam голема%20насмевка Neli e toa stapica za tebe ?

Ova e sramota ziva... i pazi,ova se celi temi koi mi gi izbegnuvas,da ne pram muabet za nekoi prasanja patem sto sum ti gi postavuval,kako na primer onie pogore za Juda i David....  Ne si ziv da setas... Da bese ziv Martin Luter ke te ubiese za ova sto go brukas....
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 03:34

Nema da recam deka ja citiram biblijata ami ke recam deka te citiram tebe kade samiot si odgovaras deka Isus se narekol edno so Boga

jas ne citiram bas nikogo sega, ama voglavnom site vernici velat, Bog e vo nas.... znaci li sega toa deka site lugje se Bogovi?
E pa da recis deka Bog e vo nas , toa znaci i vo mene i vo tebe pa i vo Miralem, ama toa ne znaci deka Jas ti i Miralem 1, 2, itn sme Bogovi, toa samo znaci deka i nie sme vo Boga, no ne sme Bog Apsolutniot koj vazi za site 
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 13:09

E pa da recis deka Bog e vo nas , toa znaci i vo mene i vo tebe pa i vo Miralem, ama toa ne znaci deka Jas ti i Miralem 1, 2, itn sme Bogovi, toa samo znaci deka i nie sme vo Boga, no ne sme Bog Apsolutniot koj vazi za site 
газење%20од%20смеење Eve go... ojte be naucetesi ja religijata. Arno rece Khaleefah... se dodeka trojstvo vi se pletka vo glava nemozete so nikogo da razgovarate !
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 14:42
Тројството, баш заради тоа што е несфатливо и НАД човековиот разум, е ДОКАЗ дека е од Бога а не од човек. Човек, ако измислувал ќе измислил еден бог, кој ќе биде гневен бог, ќе измислел религија во која е дозволено многуженство, дозволено убиство, дозволено лажење, дозволено... Чекај бе...изненадувањеизненадувањеизненадување ова да не е ислам? газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Септември.2007 во 16:35
Originally posted by аџија аџија напиша:

Тројството, баш заради тоа што е несфатливо и НАД човековиот разум, е ДОКАЗ дека е од Бога а не од човек. 

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење несфатливо  газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење ма%20ајде
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4849505152 98>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.