![]() |
|
Окупација од Бугарската војска 1941 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 98> |
Автор | |
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ќе си купиш еден скенер и да си поставиш тоа што ти душа сака.
![]() |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Сте се треселе,а гледам и уште се тресете на се Македонско...
Има еден еким низ прикаскиве наши шеташе...Ај да ви помогнам
рицинус му е мајката за вашиот страв од Македонија
![]() Човек што бил сведок,на српската и бугарската окупација...
|
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
aj skeniraj i go stavi
Skeniraj i stavi dokladot i zapovedta na vishiot oficer za ova kakvi treba da bidat odnoste na oficerite od Bugarija koj bojnicite od Makedonija dosta so citati od pianski nastani |
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Убаво што читаш , ама мистер дабе , прочитај што зборуваат скопските првенци на сослушувањето за настаните во ваташа. Историјата е за толкување а не е за на мис , па да сакаме да ве правиме убави или грди.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Е си мислеле , ама сте ги излажале.
|
|
|
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
golemata makedonks zelba e da se dokaze deka bugarite sa loshi - tatari, mongoli, aziati, glupi, vulgari, fashisti, diagnoza i taka natamu, deka mrazat makedoncite deka tepali makeodncite deka praveli genocid nad makedonskiot narod i t.n.i t.n.
ova koe me chudi e zoshto e nameshana evrejskata tragedia? koj fakt ot ot holokostot e dokaz deka bugarite gi tepale makedoncite aj sega ke mi skochite za Vatasha - za Vatasha faktot e deka oficerot koj go narachal masakarot e po poteklo etnichki Makedonec - FAKT Mr. Mungos ja ima broj 63. E ako mu stiska da prochita godishniot doklad za 1942 vo koj sa opishani site nastani po dni i po imena znam deka nema da go napravi oti veke me izbrisha nekolku pati ama broj 63 e fakt i se prodava za 10 lv i Archivata na VMRO ja ima i pismata na Georgi Delchev i dnevnicite na Misirkov i na Tatarchev, Gruev, Sandanski, i t.n. Изменето од d4 b3 - 01.Септември.2012 во 12:29 |
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
На 3.50 е интересно
„Мие мислевме дека ке ги зимат и ќе ги носат у некој логор и после ратот дека ќе се пуштаат“ |
|
![]() |
|
Изменето од mungos80 - 01.Септември.2012 во 10:10 |
|
|
|
![]() |
|
Ташко ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Ќе биде убаво кога немаш што да кажеш да престанеш со бесцелното тролање по темите.
|
|
![]() |
|
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Зошто мојот предлог до Мунгос е ставен на пендинг аппровал?
Ќе биде убаво Мунгос да ја продолжи традицијата да ги објавува недостапните за обичните луѓе книги. Да си го сочува реномето на книгопокажувач. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Едновреме прв аргумент ви беше србо-комунистички, сега приметувам дека многу поретко го користите. Дали ми се чини или навистина е така, но во последно време употребата на ова клише е само во недостаток на аргументи или немоќ?!
|
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
Ташко ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Последниов коментар со прашањево е до мене ли?
|
|
![]() |
|
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Ама ние сме Лазар Колишевски лично и повеќеперсонално само за на тебе да ти биде нареден македонскиот мозаик што си го имаш во главата, сите коцки да ти се на број и да можеш мирно да спиеш.
|
|
Zero Tolerance For Silence
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |