|
Се се случува со причина |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас сум приврзаник на таа мисла дека за се има причина и последица, дека светот го движи причинско-последична врска.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се се случува со причина-и ништо без причина не се случува.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasno mi e deka se se slucuva so pricina...ama koja e pricinata poradi koja jas padnav i sega me boli kolenoto
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аааааа...ова на снаата ми мириса |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma povekje na samootepancija od zaseda
Изменето од mamamd - 07.Февруари.2009 во 23:28 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema poutesno objasnuvanje od ova za se sto ne sum sakala da mi se sluci.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некогаш навистина посакувам да ја дознаам причината..
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bidejkji prichinata vo sushtina e rezultanta od mnogubrojni aktivni elementi (prichini) najchesto ne mozheme da ja otkrieme i doznaeme vo potpolnost.
I toa e tajnata na zhiveenjeto. Ne popusto lugjeto velat deka zhivotot e misterija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto ako se svrtime kon sebe i na sebe da si pokazeme kolku sme ednostavni?
kompleksnosta e vo moda,oh yeah... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se se sluchuva so prichina i se si ima svoja posledica .....pozitivna ili negativna....vazno e da ne si izmisluvame sami razno- razni prichini i opravduvanja za postapkite
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavo kazano
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја причина му е добро позната на секој човек, само треба да поработи на себе да ја освести. Или ќе ја освести или не. Сите одговори се во нас.
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas mislam deka site odgovori se vo Nas, a kade bi bile?
Rabotite se sluchuvaat... i teshko deka chovek kje mozhe da ja najde prichinata za nekoja sluchka-zatoa shto postojat povekje prichini, ne edna. Se e isprepleteno... A nie lugjeto, ne sakame da stradame. Postojano tragame po srekjata i prichinite koi ni ja poprechuvaat... Ponekogash; Go sakame zdravjeto a postojano zboruvame za bolesti. Ja posakuvame srekjata a postojano zboruvame kolku sme nesrekjni. Sakame da pravime dobri dela a se zaboravame vo nashata sebichnost. ... Koga sakame da se oslobodime od "zloto", od "pekolot"-sakame da go isfrlime od nas, no pritoa zaboravame deka toa mozhe da ni vleze od "zadnja vrata"... Ne mozhat nekoi raboti da se zaboravat, no mozhe da se nadminat! A so toa i prichinata kje ja izgubi svojata vazhnost. |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |