Се се случува со причина
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=6320
Датум на принтање: 04.Декември.2024 во 09:51 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Се се случува со причина
Постирано од: Flix
Наслов: Се се случува со причина
Датум на внесување: 20.Јануари.2007 во 15:27
Сакам да го слушнам вашето размислување за оваа мисла
Се се случува со причина
------------- http://flixter.deviantart.com/">
|
Коментари:
Датум на внесување: 20.Јануари.2007 во 16:55
Pa odlicno razmisluvanje girl power.
Ovaa misla e premnogu optimisticka, no nekoj ke recat deka optimist e pesimist koj sto veruva, no verata go pravi covekot, odnosno mu go olesnuva zivoto. Odnosno se naoga nekoja smisla. I najcesto mnogu raboti sum zaprimetil se slucuvaat so pricina. Sto znam moze da e taka moze da ne e , no bidejki jas sum golem optimist, zasega seuste vuruvam deka se se slucuva so pricina.
Poslednata misla mnogu mi se dopadna
|
Постирано од: Alekta
Датум на внесување: 21.Јануари.2007 во 14:11
pa fakt e deka zivotite na site lugje se povrzani megjusebno....i deka
se sto se slucuva e del od krugot....i za da se zacuva sovrsenosta na
krugot....se slucuvaat mnogu raboti...gi pravime samite nie, ili nekoj
ni gi pravi nas....
a toj krug e ispolnet so hharmonija od dobro i loso.....fakt e deka se se slucuva so pricina....
------------- and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
Постирано од: Cvekence
Датум на внесување: 21.Јануари.2007 во 23:13
ja samo se tesam taa misla...koa ke zae*am nesto ili koa ke mi se desi neso loso...e samo mojava replika e tolku"prazna" bez misli i filozofiizalam
------------- respect my authoritaaa
|
Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 21.Јануари.2007 во 23:19
ama posle pricina ima posledica....
zatoa e podobro da pravite nastani ...
otkolku da vi se slucuvaat nastani ...
nisto ne e slucajno...
osven ako marfi so negovite marfievi zakoni
ne zamesa prsti...
eden marfiev zakon:
- lepceto so margarin
sekogas padja
na stranata na margarinot!!!
Toa normalno zavisi kolku e skap tepihot...
poskap tepih ...
margarinot e dolu....
ete deka se se slucuva so nekoja pricina ...!!!
------------- PARADISE MACEDONIA
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2007 во 13:36
I ova e jako
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 22.Јануари.2007 во 15:07
да а причината сум јас -- ако некам нешто да се случи нема...
јас избирам во кои ситуации ке влезам.ако излезе добро тоа е зашто јас така сум одбрала и обратно. секој си го креира животот.
нема ништо случајно . што правиш и посакуваш тоа добиваш
-------------
|
Датум на внесување: 22.Јануари.2007 во 16:05
Taka e se e nasa sudbina i zatoa se se slucuva so pricina
|
Постирано од: mara
Датум на внесување: 01.Февруари.2007 во 04:18
Koga veke ste kaj lepceto so margarin so ako ti se slizne od raka bez da sakas, toa bese slucajno ti padna bez da saks no ete se stori.
Ne sekogas ni se ispolnuva ona sto posakuvame da se stori, duri nekogas kolku i da se trudime moze da izlezi nesto nepredvideno.
jas mislam deka ima slucanjo. ako sekogas dobivame sto sakame i posakuvame kako sto veli acerela togas nemase da imame nikakov problem.( bez navreda acerela sto ti se obrakam ne e namerno) samo sakav da go napisam ona sto jas mislam.
------------- Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
|
Постирано од: ivana_zi
Датум на внесување: 08.Февруари.2007 во 15:25
It never works out like it is planned, it always works out like it should.. Не е ова моја мисла, ама не знам баш кој ја кажал.. =)
------------- Ништо не е таинствено освен за да биде разоткриено, и ништо не е скриено освен за да биде откриено...
|
Постирано од: soncence
Датум на внесување: 08.Февруари.2007 во 17:35
Pa sigurno se se slucuva so pricina...moralo da ima pricina da ja povredam nogata pa celo leto da si sedam doma...ali koja e taa pricina samo Gospod znae...mozda sakal da me zastiti od nesto poloso...
-------------
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 14.Февруари.2007 во 09:19
Нема последица без причина - Волтер
Се букавално има некоја можда провиднаили скриена причина
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Постирано од: angelmk
Датум на внесување: 15.Февруари.2007 во 05:38
некои нешта и не можат да се објаснат туку -така.не може да се најде причина за све.ногу работи се случуват без некое разумно образложување.ја стојам зад идејата дека се е базирано на среќа или малер.не можеме се да предвидиме,а откога се случи тогај ни светне сијаличката
------------- "BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
Датум на внесување: 15.Февруари.2007 во 12:29
Za se postoi objasnuvanje no toa zavisi od nas, za nekoi raboti ne sme dovolno pametni odnosno psihicki razvieni da gi objasnime.
|
Постирано од: ASTRIX
Датум на внесување: 23.Февруари.2007 во 12:08
нема последица без причина.
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 25.Февруари.2007 во 21:27
Секој човек поседува огромна количина на енергија која свесно и несвесно ја троши во својата околина.Можеме да речеме да шири околу себе некои вибрации а како ги шири така и свесно и несвесно ги прима од околината.Ако гледаме дека човекот е средиште од каде почнуваат вибрациите и се шират околу него како бранови кои ке направат како да ке капне капка во мирната вода, тогаш можеме да запазиме како можеме да добиеме информација пред стварно нешто да ни се случи (на пример да ја сретнеме особата на која пред некоја минута сме помислиле).И ова дали е случајност?Да за мене е случајност..Или еве во љубовта, кога најмалку се надеваш ке го запознаеш...
Кога најмалку очекуваме тогаш сме најотворени за нови работи бидејки кога очекуваме го добиваме тоа што сме го очекувале со сите карактеристики кои ги сакаме или со сите мани кои предизвикуваат кај нас страв како основа од искуството-поврзување на фрекфренцијата.
Кога не очекуваме,кога нема никаква „намерна„ случајност, ние сме спонтани, без план и кога немаме план го немаме и стравот што ќе биде..е сега колку личноста е здрела да не ги носи своите минати искуства во нешто ново и со тоа враќа се на иста фрекфренција од која телата се решиле на времето едни од други (бившиот партнер)тоа зависи од самата личност, бидејки не е ретко да особата оди од врска во врска па потоа да речи дека случајно се сретнала со новиот партнер..
Јас не верувам дека се што се случува има причина, зошто за да има причина тогаш сами го правиме настанот со причина(значи работиме по некој наш зададен план кој сме си го поставиле ) за мене се е случајност, кој како сака нека каже..... но не верувам дека имам потполна контола над својот живот, па макар велела дека за себе сум личност со голема самоконтрола, да ја имам но во одредени моменти...(како и да е човечки е и да се погреши)
Ништо не се случува со причина, се се случува случајно...
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: angelmk
Датум на внесување: 26.Февруари.2007 во 04:30
maja напиша:
Секој човек поседува огромна количина на енергија која свесно и несвесно ја троши во својата околина.Можеме да речеме да шири околу себе некои вибрации а како ги шири така и свесно и несвесно ги прима од околината.Ако гледаме дека човекот е средиште од каде почнуваат вибрациите и се шират околу него како бранови кои ке направат како да ке капне капка во мирната вода, тогаш можеме да запазиме како можеме да добиеме информација пред стварно нешто да ни се случи (на пример да ја сретнеме особата на која пред некоја минута сме помислиле).И ова дали е случајност?Да за мене е случајност..Или еве во љубовта, кога најмалку се надеваш ке го запознаеш...
Кога најмалку очекуваме тогаш сме најотворени за нови работи бидејки кога очекуваме го добиваме тоа што сме го очекувале со сите карактеристики кои ги сакаме или со сите мани кои предизвикуваат кај нас страв како основа од искуството-поврзување на фрекфренцијата.
Кога не очекуваме,кога нема никаква „намерна„ случајност, ние сме спонтани, без план и кога немаме план го немаме и стравот што ќе биде..е сега колку личноста е здрела да не ги носи своите минати искуства во нешто ново и со тоа враќа се на иста фрекфренција од која телата се решиле на времето едни од други (бившиот партнер)тоа зависи од самата личност, бидејки не е ретко да особата оди од врска во врска па потоа да речи дека случајно се сретнала со новиот партнер..
Јас не верувам дека се што се случува има причина, зошто за да има причина тогаш сами го правиме настанот со причина(значи работиме по некој наш зададен план кој сме си го поставиле ) за мене се е случајност, кој како сака нека каже..... но не верувам дека имам потполна контола над својот живот, па макар велела дека за себе сум личност со голема самоконтрола, да ја имам но во одредени моменти...(како и да е човечки е и да се погреши)
Ништо не се случува со причина, се се случува случајно... |
добро кажано.целосно те подржувам ,се се случува случајно у тоа е бизрноста на битието човеково.човек не може да има контрола над све.те држи у неизвесност до последниот здив...
------------- "BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
Датум на внесување: 26.Февруари.2007 во 11:43
maja напиша:
Ништо не се случува со причина, се се случува случајно... |
Super kaza se soglasuvam so tebe
|
Постирано од: maja
Датум на внесување: 26.Февруари.2007 во 14:02
Ви благодарам што ви се допадна моето мислење:)
човек не може да има контрола над све.те држи у неизвесност до последниот здив...Баш така angelmk , да не е малиот предизвик на нештата нема што да ти даде мотивација за размислување и впуштање во неизвесноста која сепак се случува без причина , сама по себе..
------------- [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 04.Март.2007 во 18:27
Nemoznosta da se razbere kauzalnosta i so toa da se dolovi prichinata, ne e nikakov dokaz deka nestata se sluchuvaat bezprichinski. Vsushnost, samata ideja deka nestata se sluchuvaat "nekako sluchajno" e kompletno nadvor od site materijalni i duhovni iskustva i znaenja do koi sme doshle do denes. Imeno, taa "a priori" gi negira site nauchni terkovi na soznavanje, proveruvanje i dokazhuvanje na zbidnuvanjata vo ovoj poznat svet vo koj zhiveeme i koj go narekuvame Univerzum.
A dali imame ili nemame kontrola nad prichinite i posledicite...toa e kompletno druga tema za filozofiranje.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Bufce
Датум на внесување: 05.Март.2007 во 00:08
da u pravo si se se slucuva so
pricina zaso rabotite
se postavuvaat taka da ima konec
so gi komplicira nestata ! I nie lugeto nekogas svesno, nekogas ne go zategame a decata se sposobni da go odvrzat!
------------- put crepe bows round the white necks of the public doves...
|
Постирано од: Isis
Датум на внесување: 20.Март.2007 во 09:27
и јас го поддржувам ставот т.е законот за каузалност, секоја последица има причина.... а како крајна алка во ланецот треба да има нешто, на кое не му треба причина за неговото постоење. а како законот за каузалност би важел за Универзумот а не и за нештото? Се што има почеток има и причина, Универзумот има свој почеток затоа има и причина... а тоа нешто кое е прапричина на се, нема свој почеток и е вон времето и просторор. затоа не му треба причина
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 09:31
i onie raboti koi ni se slucuvaat slucajno ili nenamerno imaat svoja pricina. bas sve ima svoja pricina.
lepceto so margarin padnalo bez da sakame, nenamerno... no i toa ne e slucajnost, sekako ne sme go zemale vo raka kako treba , pa ni padnalo...
|
Постирано од: Delfin
Датум на внесување: 21.Март.2007 во 09:47
Се, што не опкружува е поврзано мегу себе . Законитостите на мегусебните релации најчесто се многу сложени за нашето ниво на свест и со самото тоа неразбирливи. Некаква си промена таму негде далеку, или за нас неважна, може да предизвика верижно дејство ( за нас невидливо и нејасно ) кое ке манифестира како резултат нешто кое не го разбираме ( од каде сега ова ? ) . Не сум сигурен дали убаво објаснив :) .....
Демек...
ДА се се случува со причина !
|
Постирано од: LEGENDA
Датум на внесување: 15.Мај.2007 во 13:47
Messenger напиша:
Nemoznosta da se razbere kauzalnosta i so toa da se dolovi prichinata, ne e nikakov dokaz deka nestata se sluchuvaat bezprichinski. Vsushnost, samata ideja deka nestata se sluchuvaat "nekako sluchajno" e kompletno nadvor od site materijalni i duhovni iskustva i znaenja do koi sme doshle do denes. Imeno, taa "a priori" gi negira site nauchni terkovi na soznavanje, proveruvanje i dokazhuvanje na zbidnuvanjata vo ovoj poznat svet vo koj zhiveeme i koj go narekuvame Univerzum.
A dali imame ili nemame kontrola nad prichinite i posledicite...toa e kompletno druga tema za filozofiranje.
|
Nisto ne e slucajno
|
Постирано од: someone
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 11:50
mislam i ubeden sum deka za se ima pricina,koga ne bi imalo pricina ne bi imalo posledica neli.toa se dolzi na redot,na harmonijata vo nasiot kosmos.mislam deka se sto se slucuva vo prirodata strogo determinirano,edinstveno covekot moze i ja unistuva taa ramnoteza.zamislete vo godinata ke se rodat tolku zajaci,tolku volci i tolku treva za da mozat site da se hranat i vidot da im opstane.se se slucuva so pricina,se si ima svoe zosto i kako,e sega tesko ni e na nas lugeto da veruvame deka nie ne si ja kroime sudbinata ama delumno e taka
|
Постирано од: gunslinger
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 13:30
akcija - reakcija vo se ...nema lutenje
|
Постирано од: lost addict
Датум на внесување: 24.Јуни.2007 во 00:56
EVERYTHING HAPPENDS FOR A REASON-Lost
Se slozuvam.bez nekoi filozofii i slicno.ednostavno.za nesto so si go napravil koga ke razmislis svakas deka za se postoi pricina bez razlika sto e i kakva e...
------------- All we need to survive, is the one person who truly loves us!!
|
Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 28.Јуни.2007 во 19:22
Постирано од: that's me
Датум на внесување: 28.Јуни.2007 во 19:42
ne tuku niso ne se desava bes pricina
------------- Пази,памтам к'ту слон.
|
Постирано од: superbaby
Датум на внесување: 16.Август.2007 во 17:56
pa se se slucuva so pricina t.e. toa e nasata sudbina i kako e predvideno taka ke bide ;)
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 20.Август.2007 во 04:43
Se sto se slucuva ima svoja pricinsko posledicna vrska! -(ova po vtor pat go pisuvam, ama na druga tema bese)
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 21.Август.2007 во 12:43
moira напиша:
Se sto se slucuva ima svoja pricinsko posledicna vrska! -(ova po vtor pat go pisuvam, ama na druga tema bese) |
ne e vazno po koj pat go pisuvas istoto vazno e toa sto navistina si vo pravo
|
Постирано од: 551mb
Датум на внесување: 22.Август.2007 во 02:44
I KOGA SE SLUCUVA SO PRICINA AKO NE E VO RED SPROTIVSTAVISE ILI BAREM
|
Датум на внесување: 27.Август.2007 во 07:28
aktivnostite imaat pocetok, vremetraenje i kraj ...
sluckite se momentalni ...
aktivnostite i sluckite se povrzani vo nekakva struktura ...
nasite i tudjite aktivnosti i sluchki,
povrzani se vo redna, paralelna i kompbinirana konfiguracija ...
da se bide ili da ne se bide ...
ke bide prasanjeto ...
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 22:53
FLipsi напиша:
Сакам да го слушнам вашето размислување за оваа мисла
Се се случува со причина
|
За причината треба да има повод.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 15:20
Ne postoi slobodna volja...postojat logicno zivotni orbiti po koi se dvizime...minatoto i idninata se od ista materija, a segasnosta ne postoi zosto dokolku reces : - Sega !... toa veke e minato...a ke reces : - Sega !...zosto toa e odnapred postaveno.
Ona sto bilo...pak ke bide...od vselenata do nasite mikrokosmosi...
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 15:32
zbunet напиша:
Ne postoi slobodna volja...postojat logicno zivotni orbiti po koi se dvizime...minatoto i idninata se od ista materija, a segasnosta ne postoi zosto dokolku reces : - Sega !... toa veke e minato...a ke reces : - Sega !...zosto toa e odnapred postaveno.
|
...знаеш , во право си изгледа.....само да размислам подлабоко...
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: Andrew
Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 14:58
moira напиша:
Se sto se slucuva ima svoja pricinsko posledicna vrska! -(ova po vtor pat go pisuvam, ama na druga tema bese) |
DA! neli imase tema SUDBINA, epa sega dali ke pisete "SUDBINA" ili "se se sluchuva so pricina" mene ovie dve temi mi se sinonimi.
Taka da no comment od mene tuka.
------------- Mudrosta ne e da gi izbrois kapkite od vodopadot, tuku da znaes zosto vodata kopnee po zemjata.
|
Постирано од: Andrew
Датум на внесување: 14.Октомври.2007 во 15:01
zbunet напиша:
|
Tocno! Nemalo nisto i BANG, potocno Big Bang i ni dve ni tri ete ti cela vselena, no kako sto taa se sirela i seuste se siri, eden den ke pocne da se sobira. No dali od koga ke se sobere i povtorno pukne...dali se ke bide isto?????? Sto se sekirame? I taka nikoj od nas nema da bide tuka.
------------- Mudrosta ne e da gi izbrois kapkite od vodopadot, tuku da znaes zosto vodata kopnee po zemjata.
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 07:31
sekoja pricina si ima svoja posledica ...
samo da e na arno ...
|
Постирано од: Kristin969
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 14:10
taka e marco, na kraj i ne e interesno da znaeme se, neli? ako si znaeme se, nema ni da bideme vo tela, nema da ima poveke potreba da ucime......a vo Univerzumot se e sovrseno postaveno i zakonot na pricina-posledica, akcija-reakcija fumkcionira besprekorno, nezavsino kako nie go razbirame.......
------------- Ljubov i Svetlina!
|
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 14:34
mnogu ubavo kazano kristin ...
mnogu slicno razmisluvame ...
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 15.Октомври.2007 во 21:49
Причината е повод за се.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 06.Август.2008 во 00:10
se povekje veruvam deka e taka!
cesto, nejasni raboti se slucuvaat protiv nasa volja, pa se nervirame i se prasuvame, zosto? i kosi korneme da go preusmerime tekot na nastanite
otkako kje pomine dovolno vreme
i prasinata kje slegne
puzlite kje si se naredat sosema pravilno i kje ni se pokaze vistinskata pricina zosto toa taka moralo da bide
------------- се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 06.Август.2008 во 00:16
...i sekogash pricinata ja doznavame nenadejno i togas koga ke prestaneme da se prasuvame i da ja barame
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: An4i
Датум на внесување: 06.Август.2008 во 17:45
i toa najveke koga ne se nadevas
------------- ...i taka sega princezite go baraat princot koj demek bil zaba i nekoja princeza trebalo da go bakne za toj pak da se pretvori vo princ...
Pred da go najdes princot, treba da baknes mnogu zabi :D
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:36
Убедена сум дека се си има своjа причина.
|
Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 10:58
ili nisto ne e bez pricina!
------------- You live only ONCE!
|
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:35
Momentalno mislam nema picina za ova sto mi se slucuva.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 07.Август.2008 во 12:39
јасно, се се случува со причина, ама ова не е фер.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: tante1990
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 01:18
veruvam deka se se slucuva so pricina,i toa e indirekten nacin da bideme bezbolno spreceni da napravime nesto,nozebi nekoja odluka,ili realnost koja ne sakame da ja prifatime ili razdelba,podobro e vo sekoj slucaj otkolku nekoj da ni kaze deka taka treba da bide,koga sudbinata ke spreci nesto,ednostavno se pomiruvame so toa....i se se slucuva so pricina,ako nesto ne bilo ili se sluculo,vie dlaboko vo vas ke ja znaete pricinata poradi koja ne ste imale samite hrabrost da si ja priznaete,taa lezi vo vas....ja znaete iako nekogas vi e tesko da si priznaete deka e toa
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 10:13
sekogas postoi pricina....
|
Датум на внесување: 05.Февруари.2009 во 19:13
Било каква одлука води до некаква последица. Ама подобро е ден поминат лош секс, наместо добар работен ден
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 11:51
... теорија на хаосот, хехе
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 20:45
Se slucuva najcesto da bidam samo del od tugi pricini
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: defma
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 21:43
И јас сум приврзаник на таа мисла дека за се има причина и последица, дека светот го движи причинско-последична врска.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 22:28
Се се случува со причина-и ништо без причина не се случува.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 23:22
Jasno mi e deka se se slucuva so pricina...ama koja e pricinata poradi koja jas padnav i sega me boli kolenoto
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 23:26
mamamd напиша:
Jasno mi e deka se se slucuva so pricina...ama koja e pricinata poradi koja jas padnav i sega me boli kolenoto
|
аааааа...ова на снаата ми мириса
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 23:28
Ma povekje na samootepancija od zaseda
|
Датум на внесување: 08.Февруари.2009 во 01:22
Nema poutesno objasnuvanje od ova za se sto ne sum sakala da mi se sluci.
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 02.Септември.2011 во 16:26
Некогаш навистина посакувам да ја дознаам причината..
|
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 17:34
Bidejkji prichinata vo sushtina e rezultanta od mnogubrojni aktivni elementi (prichini) najchesto ne mozheme da ja otkrieme i doznaeme vo potpolnost.
I toa e tajnata na zhiveenjeto. Ne popusto lugjeto velat deka zhivotot e misterija.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 17:47
a sto ako se svrtime kon sebe i na sebe da si pokazeme kolku sme ednostavni?
kompleksnosta e vo moda,oh yeah...
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 17:52
http://www.youtube.com/watch?v=8Q7FFjUpVLg -
|
Постирано од: Феникс
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 18:04
se se sluchuva so prichina i se si ima svoja posledica .....pozitivna ili negativna....vazno e da ne si izmisluvame sami razno- razni prichini i opravduvanja za postapkite
------------- ...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 03.Септември.2011 во 18:11
ubavo kazano
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 19.Септември.2011 во 16:32
Секоја причина му е добро позната на секој човек, само треба да поработи на себе да ја освести. Или ќе ја освести или не. Сите одговори се во нас.
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 21.Септември.2011 во 09:20
I jas mislam deka site odgovori se vo Nas, a kade bi bile?
Rabotite se sluchuvaat... i teshko deka chovek kje mozhe da ja najde prichinata za nekoja sluchka-zatoa shto postojat povekje prichini, ne edna. Se e isprepleteno...
A nie lugjeto, ne sakame da stradame. Postojano tragame po srekjata i prichinite koi ni ja poprechuvaat...
Ponekogash;
Go sakame zdravjeto a postojano zboruvame za bolesti.
Ja posakuvame srekjata a postojano zboruvame kolku sme nesrekjni.
Sakame da pravime dobri dela a se zaboravame vo nashata sebichnost.
...
Koga sakame da se oslobodime od "zloto", od "pekolot"-sakame da go isfrlime od nas, no pritoa zaboravame deka toa mozhe da ni vleze od "zadnja vrata"...
Ne mozhat nekoi raboti da se zaboravat, no mozhe da se nadminat! A so toa i prichinata kje ja izgubi svojata vazhnost.
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: pHp
Датум на внесување: 21.Септември.2011 во 12:39
viktorija123 напиша:
Rabotite se sluchuvaat... i teshko deka chovek kje mozhe da ja najde prichinata za nekoja sluchka-zatoa shto postojat povekje prichini, ne edna. Se e isprepleteno... |
Со правилен и непристрасен не-егоистички пристап колку и причини да имало, ќе ги дознаеме.
viktorija123 напиша:
Go sakame zdravjeto a postojano zboruvame za bolesti. | - Постојано говорење за болести носи кон болести.
viktorija123 напиша:
Ja posakuvame srekjata a postojano zboruvame kolku sme nesrekjni. | - Затоа сме несреќни.
Замислете кога секој ден би благодареле за сите работи околу нас, наместо да се жалиме? Да говориме колку добро се чуствуваме, наместо да се насочиме кон она што не боли? Малку само да се смени начинот на гледањето на работите и малку повеќе благодарност, но тоа е веќе друга тема на разговор.
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 27.Јануари.2013 во 12:10
e taka e
------------- vivi
|
Датум на внесување: 27.Јануари.2013 во 18:17
Секоја случка е универзална, може да се поврзе со друга и да се створи некоја логика и заради тоа ни’ се чини дека има некоја преодреденост или кратко кажано, од секоја глупост може да се створи логика
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 29.Октомври.2013 во 22:13
mene mi se potvrduva deka e taka
------------- vivi
|
Датум на внесување: 03.Ноември.2013 во 00:34
С'е се случува со причина, дури и оноа што е безпричинско.
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 08.Април.2019 во 00:55
Во светот во кој времето е кружно, секое стегање на рака, секој бакнеж, секое раѓање, секој збор, ќе се повторат без каква било промена. А исто така и секој момент во којшто двајца пријатели престануваат да бидат пријатели, секое распаѓање на семејството заради пари, секоја отровна закачка во брачна кавга, секоја прилика ускратена од сомничавоста на претпоставениот, секое неодржано ветување. И како што сите нешта ќе се повторат во иднината, се' што сега се случува, веќе се случило милион пати некогаш порано. Малкумина луѓе во секој град нејасно се сеќаваат, во сните, дека се' веќе се случило во некое минато време. Тоа се луѓе што во животот ги следи несреќа и тие чувствуваат дека нивните лоши проценки и погрешни постапки и лошата среќа веќе се случиле во претходниот временски јазол. Во некое глуво доба од ноќта овие проколнати граѓани се борат со постелнината, немајќи мир, погодени со свеста за тоа дека ниеден чин и ниедно движење не можат да се променат. Нивните грешки од претходниот живот до детаљ ќе се повторат во овој живот. И само овие двојни несреќници укажуваат на тоа дека времето е кружно. Бидејќи во секој град, доцна ноќе, пустите улици и балконите се полнат си нивното цивкање.
|
|