![]() |
|
Штo e Бoг? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 13> |
Автор | ||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Auuu ne, ke mi ja zakaca toa kamche peticata
![]() ![]() |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|
Еве и од мене ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
И од мене !
![]() ![]() ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Сето оноа што знаеме за Бога од писанијата и кажувањата е само човеково толкување за Него... Тој не е тоа. И самото име Бог е човекова измислица... некои го нарекуваат Алах, други Брама, трети Големиот Архитект, јас си ги нарекувам Креатор... и да, тоа е енергија, токму како што велиш ти. Според тоа, приказните што ги читаш во писанијата се само човекови интерпретации на таа енергија, најчесто претcтавени како метафори и параболи, а не како буквални збиднувања. Како што и самата знаеш, животот не е научна дисциплина за да се презентира и објасни со математички формули. Тој е толку комплексен и недофатлив што се вели дека е мистерија... а мистеријата се допира само со срцето, не со главата. Затоа не треба да се аргументира и докажува ништо за Него. Тоа е потполно бесплодно и јас имам обичај секогаш на оние кои се нафаќаат со таа сизифовска работа да им кажам дека ако успеат во нивниот обид сигурно ќе добијат Нобелова награда. ![]() Таа Енергија само може да се почувствува и да се стопи со неа... да се стане и остане Едно, како што одсекогаш Е... Тоа наше умирање е повторното раѓање во Неа, повторно биднување Неа или како што се вели со оној човечки верски јазик забележан во писанијата - од син човеков да се стане Син Божји: 21 3а да бидат сите Eдно; како што си Ти Татко во Мене, и Јас во Тебе, така и тие да бидат Eдно во Нас. ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, Глава 17 19 А Исус пак во одговор им рече: „Вистина, вистина ви велам, Синот не може ништо да прави Сам од Себе, ако не види што прави Таткото; зашто она што го прави Таткото истото го прави и Синот. ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, Глава 518 Кој верува во Него, нему не му се суди; а кој не верува веќе е осуден. ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, Глава 3Изменето од Messenger - 27.Јануари.2012 во 16:02 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Дај му го на царот царевото, а на Бога божјoто. |
||
|
||
![]() |
||
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
|
Fala vi za site gushki i vashata grizha.. jas znam deka temava ne e za toa.. ama pocuvstvuvav toplina vo mene... Vozvrakam... Energija? Vo pravo si za toa sto velis za prezentaciite.. jas verojatno mlado a i karakteristika mi e toa da trcam ko prle pred magare... megutoa se slozuvam so se sto napisa. Energijata e nesto bozestveno.. moze vaka, neli? ![]() |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
![]() |
||
|
Eve ushte nekolku od mene zlato !
||
|
||
![]() |
||
Novak Nastich ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Јануари.2012 Локација: Mauzdonia Статус: Офлајн Поени: 364 |
|
Bog e edna bolna iluzija...just my opinion |
||
Mantijata e Klovnovski kostum sto go nosat dvorskite shutovi na nebesniot dvor
|
||
![]() |
||
zoranjanev1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
|
Јас сум пантеист; Јас тврдам дека отсекогаш Сѐ било Бог, сега Сѐ е Бог, и секогаш Сѐ ќе биде Бог; Но, сакам да кажам нешто друго: Дури и (хипотетички) да не било отсекогаш Сѐ Бог, после крајот на времето, секако, Сѐ ќе биде Бог; Тоа го потврдува следниот, недвосмислен и јасен, стих во Библијата: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
.
. А бе на луѓето им е дадена слобода скоро се’ да мислат, веруваат и кажат, но тоа не е никаков гарант дека тие не се лажат! Што мислите вие, кои што се сметате себеси рамни или дури попаметни од Христос и Неговите вистински Апостоли и следбеници (?): Дали духот и темнината во лажгото, во убиецот, во педофилот, во лажниот пророк, во антихристот, во негаторот на Евангелието ... исто така е (вашиот) “бог“!? . Изменето од spiros - 16.Мај.2012 во 18:27 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
|
Бог не е тологија и догма. |
||
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Како сега Бог не е ...? ![]() Зарем не рече пред некој пост дека Бог е се’? ![]() Без *Светата Мудрост (Милост) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - и *Светиот Дух БОЖЈИ, човекот никогаш неможел, неможе, нити пак ќе може да Го запознае, осознае и знае Единствениот Вистински и Совршено *Светол БОГ! ![]() Бог е Дух и оние што Му се поклонуваат, треба да се поклонуваат со дух и со вистина. Ев. Јован 4:24 ![]() |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
Штo e Бoг?...shto bil bog? ![]() ..pa, toa e neshto shto...go nema!
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |