IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Јеховини сведоци
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Јеховини сведоци

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2010 во 18:22

Seto ova sto go napisa Maranata gore e vo red, toa e del od nivnoto ucenje i e izvadeno od nivniot web sajt.

Inaku velis :

Туку, мене ме заинтересира оваа нивна изјава:

„...не смееме на кој и да било начин да примаме во нашето тело крв од други луѓе, па дури ни сопствена крв која била складирана (Дела 21:25).“

Ako e toa od nivnata web strana togas i taa izjava mora da e tocna.

Sega , dali nie se slozuvame so nivnoto ucenje ili ne, toa e nase mislenje.

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2010 во 02:21
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Inaku velis :Туку, мене ме заинтересира оваа нивна изјава:

„...не смееме на кој и да било начин да примаме во нашето тело крв
од други луѓе, па дури ни сопствена крв која била
складирана (Дела 21:25).“
Ako e toa od nivnata web strana togas i taa izjava mora da e tocna.Sega , dali nie se slozuvame so nivnoto ucenje ili ne, toa e nase mislenje.

Во која смисла е твојов коментар? Сакаш да кажеш дека нивното учење е христијанско или?

Изменето од Maran Ata - 28.Мај.2010 во 02:22
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2010 во 15:55
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Inaku velis :Туку, мене ме заинтересира оваа нивна изјава:

„...не смееме на кој и да било начин да примаме во нашето тело крв
од други луѓе, па дури ни сопствена крв која била
складирана (Дела 21:25).“
Ako e toa od nivnata web strana togas i taa izjava mora da e tocna.Sega , dali nie se slozuvame so nivnoto ucenje ili ne, toa e nase mislenje.

Во која смисла е твојов коментар? Сакаш да кажеш дека нивното учење е христијанско или?

Sakav da kazam deka sosema korektno i tocno si gi prenela informaciite od samiot izvor za nivnoto ucenje.

A dali jas i ti se slozuvame so niv, toa e nasa rabota , isto kako sto e nivno pravo i tie da ne se slozuvaat so nas.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2010 во 08:32
Jehovini svedoci - ne mi e jasno na kogo i na sto svedocat tie i kako ne im sram rano nasabjale ili vo pravo pladne da tropaat po vrati ????
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
terranova Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Август.2010
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај terranova Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2010 во 01:01
Еве нешто што можеби ке ти помогне.
Прочитај :Езекиел 33:8,9 8 Ако му речам на безбожникот: ‘Безбожнику, ќе умреш!’ - а ти не проговориш и не го опоменеш безбожникот за да се врати од својот лош пат, безбожникот ќе умре заради својот грев, ама неговата крв ќе ја барам од твојата рака.

9 Но ако го опоменеш безбожникот за да се врати од својот лош пат, а тој не се врати од својот пат: тој ќе умре заради својот грев, а ти ќе го спасиш својот живот.

Матеј28:19 19 Така одејќи, направете ги сите народи Мои ученици, крштавајќи ги

Дела 1:8 8 Туку ќе примите сила кога Светиот Дух ќе слезе на вас и ќе Ми бидете сведоци како во Ерусалим, така и во цела Јудеја, и во Самарија, и сè до крајот на земјата.”
И секако Матеј24:14 14 И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет, за сведоштво на сите народи, и тогаш ќе дојде свршетокот.”
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2010 во 01:19
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Во јавноста владее голема медицинско-правна неинформираност околу тоа што значи да се вадат органи од мртов човек(кој всушност и не е навистина мртов, бидејќи од мртовец органите се неупотребливи, макар бил и тазе мртов).

За ова си сосема во право. Секој кој сака повеќе да дознае за овој проблем, нека го прочита Законот за условите за земање, разменување, пренесување и пресадување делови од човековото тело заради лекување*.

*за да се преземе текстот на законот, потребна е регистрација

Изменето од Македон - 08.Август.2010 во 01:19
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Август.2010 во 04:49
Povekje za transplatacii imame diskutirano tuka.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Andrejrulz Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Октомври.2010
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andrejrulz Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2010 во 21:41
Инаку тоа може многу лесно да се објасни а тоа е што нивните пионери(оние што висат по улици)е дека претходно мора ДА ГИ КУПАТ ТИЕ ИСТИ БРОШУРИ.Така да главната ценатрала во Њујорк ја боле уво дали нивните брошури се трошат или не ,вашно се платени ОДНАПРЕД,и тоа од нивните членови

e vaka sea :) jehovinite svedoci ne placaat za da ja zemat taa literatura .. tie so pomosh na dobrovolni prilozi niz celiot svet ja shtampaat taa literatura i ja raznesuvaat niz celiot svet .. preku 300 i nesho zemji .. i ustvari niv im je gajle dali vie ce ja zemete ili ne zasho vie gubite so toa :S
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2010 во 20:36
Originally posted by Andrejrulz Andrejrulz напиша:

e vaka sea :) jehovinite svedoci ne placaat za da ja zemat taa literatura .. tie so pomosh na dobrovolni prilozi niz celiot svet ja shtampaat taa literatura i ja raznesuvaat niz celiot svet .. preku 300 i nesho zemji .. i ustvari niv im je gajle dali vie ce ja zemete ili ne zasho vie gubite so toa :S

Moжеш ли да ни објасниш што губиме ние со тоа?

При еден разговор со еден Јеховин сведок на истава тема, добив одговор дека со тоа што се изгубило со неземањето списанија било спасението, иако не добив детален одговор како тоа со неземање списание се губи списанието.

Дали можеш ти да објасниш?
Кон врв
Andrejrulz Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Октомври.2010
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andrejrulz Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 00:26
брат ако нема ти шо да изгубиш , они па ич нишо не губа ... не се секирај ако не земеш ти ќе земе некој друг .. кој ќе видиш ...
Кон врв
DragancoLeskoec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Август.2009
Поени: 984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DragancoLeskoec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 00:28

i ustvari niv im je gajle dali vie ce ja zemete ili ne zasho vie gubite so toa :S

Штета голема ..
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2010 во 00:36

брат ако нема ти шо да изгубиш , они па ич нишо не губа ... не се секирај ако не земеш ти ќе земе некој друг .. кој ќе видиш ...

Јас прашав што губи тој што не зема, а не дали ќе земе некој друг или трет. Ама не добив одговор очигледно.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јануари.2011 во 23:12

Megjunarodna konvencija na Jehovinite svedoci 2009

Moram da kazam deka e prekrasno da se vidi edno takvo megjunarodno bratstvo! Sekoja cest!
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
gospel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 01.Април.2008
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gospel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2011 во 23:20
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Jehovini svedoci - ne mi e jasno na kogo i na sto svedocat tie i kako ne im sram rano nasabjale ili vo pravo pladne da tropaat po vrati ????

Точно така!! И јас така размислувам. Еве што мене ми се случува: Пред секоја поголема „Слава“ ми ѕвонат на ѕвонче и по default, штом некој ѕвони треба да му отвориш. Отворам врата и .......„дали ќе крштевате вода за Петковден, Дуовден, Ѓурѓовден (во зависност од славата која следи) за да запишеме дали попот да помине да ви крсти вода.
Јас им одговарам дека ние сме Христијани и не крштаваме вода, туку луѓето ги крштеваме во вода.

А иронијата да биде поголема, кога попот доаѓа да крштева вода во мојава зграда, обавезно ѕвони и никако да ме прескокни (најверојатно бидејќи вратата од станот е нова, а останатите се постари, па си вели има пари овде).

Се чудам како еднаш не ме научија, и не ме оставија на мира?

И не само мене и на мојата фамилија, туку и на уште неколку други фамилии во спротивната зграда, кои сме Христијани и кои што не сакаме попот да ни крштава вода, бидејќи единствено луѓето треба да се крштеваат во вода, а не водата да биде крстена од луѓе.

Од трката за заработувачка, забораваат да ме внесат во списокот на непрофитни лица, од кои што нема да имаат профит.

Тоа е тоа, што може да се прави, нема лутење!!! Тие ќе ѕвонат, јас ќе им отварам.......и така со ред, пред секоја поголема слава.

А ТИ мислеше дека само јеховините сведоци се „муви наплувки“???

Со почит, Госпел.
"Be strong and courageous. Do not be terrified; do not be discouraged, for the LORD your God will be with you wherever you go." - Joshua 1:9
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.