|
Шиизам |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | ||||
Erco
Нов член Регистриран: 18.Мај.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vo Islamot nema podelbi, samo nekoj se deli od nekogo. |
||||
el_kevser
Сениор Регистриран: 12.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 832 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vie erko siit ste?
tokmu takka vo islamot nema podelbi no koje toj sto se deli |
||||
kazuvajte ja vistinata kolku i da im e gorcliva na lugeto
|
||||
Erco
Нов член Регистриран: 18.Мај.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A sto vie podrazbirate pod siit? |
||||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Би сакал да прашам за АЛАВИТИТЕ од сирија.
Читав во најновиот број на национална географија каде се вели дека со векови биле маргинализира шиитска групација на која Французите и дале воена моќ за да ги контролира побројните сунити. И сега ја држат власта во Сирија. Па ме интересира дали се они исти шиити како во иран или се нешто поразлични во своите верувања? п.с Кога се појавило исламското братство во Сирија и сакало да се претвори Сирија во исламска држава од сунитски тип овие со авиони го срамниле со земја делот од дамаск каде биле активни браќата и послем уапсиле едно 10.000 луѓе. И во корен го уништиле исламското братство во Сирија. Алавите ги бие глас дека многу се заштитнички расположени кон Христијаните и Друзите,секако од политички причини како противтежа на сунитите. |
||||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||||
Erco
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Temata e za Siizam a ne za sekti. Siizmot e priroden produkt od Pratenikot savsa. |
||||
Erco
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ako imas poznavanje, iznesigo tuka.Vremeto na ovie tvoi izjavi pomina.Tito umre, go nema veke........ |
||||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 299 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
||||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ќе го нема човек некој ден и сешто ќе се искоментира на негова адреса.
Авероес не омаловажувај и не преценувај се! Долга ќе биде зимата, па ќе имаш можност да го запознаеш моето познавање. Патем, посети ја четвртата страница пост број пет и одговори на поставеното прашање, па потоа чекај одговор на твоите прашања. |
||||
Erco
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dzamite gi razlikuvas ti? ili se tie Allahovi kuki kade se obavuva molitva.Siitite vo MK kade obavuvat molitva? na ulica ili vo Dzamite? Prasanjevo e apsurdno i ne postoi, ili podobro kazano, ja pokazuva tvojata neimformiranost za Islamot. |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пред малку бев со една шиитска посестрима од ирак (кој ќе ја наречам Нора ) и морам да кажам дека е една прекрасна особа!
Колку шиити познавате лично? |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mene Shizm me potsekja samo na edna stvar koja e mnogu ateisticka
http://www.youtube.com/watch?v=Zur1ufWVi10 |
||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
it's "schism" not "schizm". |
||||
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е баш ти фала за укажувањето. За ова не сум знаел,демек само камче од кербела мукаддеси е валидно за намазот. Дај бре дете информирај се за основни работи па после коментирај. Инаку по однос на темава да го кажам и тоа дека шарт (еден од условите) на шиитската религија ( тие секогаш самите така се прогласуваат и не го кријат тоа), е ТУКЈА односно претворање или лажење за шиитските интереси. Начинот на нивното делување кај другите е полн со лаги и никогаш до крај не се отворени и не одговараат на прашањата. Односот на шиитите кон останатите муслимани во нивната литература и изјави од ајатоласите е ист како оној на евреите кон христијаните кој га имаат запишано во Талмудот. |
||||
Averoes
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 299 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
NE POSTOJAT LUDI LUGE, TUKU SAMO TAKVI, KOI NE SE VO POTPOLNOST SFATENI OD OSTANATITE !
|
||||
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |