|
Дали име Славо-Македонија е срамно за Мак |
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Автор | |
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nie sme slovenci i dzabe se furame za anticki narod i fico i ace i kompanija..
ne vikam deka aco ne e nas ama tvrdam deka nikoj od nas ne e negov potomec. posle ace se rascepila cela imperija,pa dosle rimjanite pa ne raseluvale kako im tekne. edno semejstvo pratile da ide vo rim i tamu da robuva, drugo vo azija i tamu da robuva.pa regrutirale anticki makedonci vo rimskata armija .pa i tie se raseluvale po cel svet.posle toa imalo i drugi raseluvanja ,pa dosle slovencite.ispokolele i toa malku narod sto nasle tuka. celta mi e deka deneska ne mozes da pratis koj e potomec na anticka krv.mozebi potomcite na alexandar se germanci(denesni) i se poise anticki mak. od mene . slavo makedonija ne e voopsto sramno, tuku naprotiv e realno i prifatlivo |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А тие што отишле во римската војска биле нарекувани славни македонци па подоцна само слав(ја)ни и ете денес ти ги викаш словенци - эначи сепак имаме нешто со Александар Македонски
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Словенци се нашите бивши сонародници од северот на Југославија. Ние (и тие) сме СЛОВЕНИ.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па дај убаво објаснување - а Словените се Венети или Македонско племе од антиката кое и пред Римјаните и по Римјаните мигрираат на североисток
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иако идеата ни е да разговараме за култура и традиција, ако имаме некакви нови сознанија (како твоите зборови погоре), мислам дека би било добро тука да ги изложиме. Со тоа ќе ја збогатиме темата... и така ќе добиеме малку поинаков тек, бидејќи од коментарите досега, како што гледам “идеата“ не е потполно разбрана од сите кои пишуваат тука... Целта е да прочитаме нешто ново и интересно, а не некои членови цело време да “спорат“ офтопик... Изменето од Tetratka - 01.Ноември.2009 во 00:26 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
kapo
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 126 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstveno sto ne mi se dopaga vo toa ime e sto ostava
prostor za spekulacii.Kako na primer ,ako ova e Slavo Makedonija i nie sme sloveni, sledi deka ima i druga Makedonija (demek grckata) ,vo koja zivee drug narod.Ako go prifatime ova ime cela nasa anticka istorija im ja prepustame na niv i se prifakame kako sloveni i samo toa.Sepak antickite makedonci ziveele na prostorov i treba da gi vmetneme vo nasiot identitet |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислев дека е прочитано во историја
Кој е мајчиниот јаэик на Александар Македонски? Александар Македонски - роден од племето ВЕНЕТИ Венетска Митологија - Славјанска Киевските Руси тврдат дека предците им дошле од эад карпатите Доста эа почеток - повеке понатака |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
п.с. Идем да спавам - утре ќе продолжиме - со овие линкови темата ќе иде во правата наскоа... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве вака имам еден предлог: ајде тие што ја застапуваат и кажуваат темата -,,Словенство и Словените дојдени од зад Карпатите,,- веднаш нека почнат да се декларираат како Словени и наместо во документите да пишуваат Македонец нека си пишуваат Словен.
Е сега , доколку излезе дека во Македонија има над 30% Словени јас ке бидам првиот Македонец што ке бара да биде сменето името во Славо-Македонија , а доколку нема такви би ве замолил веке да не го спомнувате зборот Словен и искривената теза за Словените која е тотално извадена од контекст и претставена како некоја приказна која сега ние треба да ја прифатиме како наша историја и реалност само за да можат овие нашиве комшии мирно да спијат за сето она икрадено од нас и нашата историја и територија. |
|
Feniks 76
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ние децидно се изјасниме за славјанскиот карактер тогаш има надеш да ги спасиме во Егеј тие што сеуште не се погрчени. Вака со антиката само му одиме во прилог на Грчката пропаганда, и тие малкумина што останаја да се чуствуваат различно од Грците, со ова му ги носиме право во на волкот во уста.Зошто кога некој Македонец од Егеј ќе кажи дека Александар не е Еленин па згора на тоа уште прататко на словените толку многу докази му истураат и исмејуваат што веке никој несака да се поистовети со него. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема потреба од такво нешто - предците на Славјаните се Античките Македонци или поточно Античко Македонските племиња а едно од нив(најголемото) се Венетите
|
|
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама тоа ретко кој го знае пошто кај нас у школо се учат од кај се другите а не учат и дека ние сме дојдени. Па доста е од онаа теза од зад карпатите кој се осека како таков нека истапи јавно и нека се декларира како Словен. |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ја пропуштате поентата, а тоа е дека сме Македонци и не смее тоа да се менува, па после ќе дебатираме дали бил наш александар или некој од зад карпатите
не може да бидеме нити словени, нити антички, ние сме си македонци, а тоа е нашата историја, од 2009 до 300 год п.н.е. има многу време и многу работи се смениле, но ние денес треба да бидеме познати како Македонци без разлика на нашата историја |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |