|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | |
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvo... povisoki svetovi. Kade se razbiranjeto, ljubovta i proshkata za grevovite? Neli i samoubistvoto se smatra za grev? Nekoi raboti sami od sebe se kosat. Pa neli sme ovde da naucime sto e toa ljubov niz maka i ubosti.. kakvi se sega ovie muabeti? Zarem ako nekoj se samoubie nema da najde nacin tamu nekade, za kaj i da zborite, da si prosti?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne postoi tamu nekade i aj ushte ednash kje kazham postoi samo TUKA i SEGA
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, ama se diskutira na tema samoubistvo za tamu nekade po religiski osnovi, a ne za segasniot mig koj rezultira so nashe postoenje.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne zboram po religiski osnovi ili kje moram?
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa demek da ne bideme off topic kojznajt
|
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa si postoi opcija...
|
|
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се е манипулација на мозокот ekszi88, се, поентата (добро си напишала) е како да се манипулира. Имаш два избора - да се самоубиеш и да ја завршиш приказната. И второ - да останеш, да го ревидираш ликот во приказната и да ја напишеш приказната до крај! И првото и второто се решенија. Во првото, сите ние ќе дојдеме, ќе одадеме почит и ќе кажеме "Добра беше, Бог да ја прости". Во второто - сите ние ќе дојдеме, сите ќе ја купиме книгата, на сите ќе ни се потпишеш. Секако, сите ќе ја препорачуваме како прекрасно дело, како уникатна приказна. А и секако, ќе бидеме горди што те познаваме. И кога некој друг, нема да има излез, ние секогаш ќе посочиме на твојата книга, на твојот живот, на твоето изборување. Ние (луѓето) те прифаќаме како таква ekszi88, но прифати не и ти нас (луѓето), зошто и ти ни требаш нам |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грев на арамејски (мислам и старогрчки) значи кикс, застранување од патот. Бог е толку голема љубов, што уште однапред ни простил се. Кога правиме грев, си грешиме на самите себе си. Простувањето на гревот е измирување со истиот (да сум го направил) за да може човек да продолжи понатаму, без тежина на душата. Од тоа ќе научи дека ако го повтори пак, пак ќе си има мака на душа. Ако се самоубиеш, како ќе се измириш со тежината на тоа дека си ме повредила мене со твојата загуба? Како ќе можеш да си простиш за мојата повреда? За повредата на сите околу тебе? |
|
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ke si kazam najiskreno...
ziveam za da ne gi povredam onie sto gi sakam. Ne e ni bitno sega toa. ne sum jas bitna vo temava
|
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onoj shto zhivee za da ne gi povredi drugite, toj sekako gi povreduva...
Grev oznachuva i koga si ja promashil celta. Dali voopshto i postoi cel? Postoi ama vo nash*te glavi! Na zhivotot ne mu e potrebna cel, taa mu e potrebna na chovekot... za da uvidi koj e! ili potochno koj ne e! |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу добро кажано! Токму тоа се обидувал Исус да им го објасни на фаризеите кои секогаш слепо оделе по законите и казнувањата, наместо да ги премавнат и да минат на повисоика свест на егзистирање. Царството Божје, а со него и Рајот и пеколот, не се некаде горе или долу, туку се постојано во нас, ние активно ги креираме и живееме со нив. С'е додека веруваме оти Рајот е некаде горе, надвор од нас, никогаш нема да го доживееме. Затоа Исус ги учеше луѓето вака да се молат: Оче наш кој си на небесата, да се свети името Твое, да дојде Царството Твое, да биде вољата Твоја, како на небото така и на земјата . Изменето од Messenger - 24.Јануари.2012 во 15:02 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Majkl - 25.Јануари.2012 во 06:26 |
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kako znaes sto potoa? Kako znaeme kako e tretirano samoubistvoto tamu ili onamu? Govorite kako toa tamu da ste go videle...
|
|
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored mene, toa se osoznava, ne se doznava... Toa, chovekoviot um ne mozhe da go doznae - kolku i da mechtae...
Postoele, postojat i kje postojat takvi chovechki bitija - shto ushte za vreme na ovozemskiot zhivot, toa go osoznavaat i za toa propovedaat ili kako i da se vika... Zatoa postoi nadezh i verba... pred da se osoznae. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |