|
Старо и Црковно словенски(Средовековен Македонски) |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | ||
да бе
Нов член Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e STAROSLOVENSKI - CRKOVNOSLOVENSKI e |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ne bas sega so toj jazik ne se zboruva znaci e staroslovenski |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako trgneme deka toa nebil jazikot na golemo moravcite
zasto go baraa bas toj a i pismoto jas vo severnite drzavi polska ceshka slovacka gi citav togasni spisi pisuvani na toj jazik, ne beja samo crkovni spisi nego i ukazi na knezevite na golema morava a toj jazik e najblisku do makedonskiot bi rekol deka i do bugarskiot, no bugarski jazik takov nepostoi toa bil samo makedonski so sega bugarite huni go prifatija oti ako ima nekoj jazik na bugarsko pleme BUGARI togas toa se kup nerazbirlivi za nas i so e posmesno i za samite bugari, zborovi Изменето од anakin - 18.Март.2009 во 15:16 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bradaty
Нов член Регистриран: 29.Декември.2015 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se nadevam deka temata e seuste aktuelna. moeto prasenje e do anakin. dokolku e mozno da se donavrze i da kaze za koj gjavol se odnesuva.
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За да ви биде ДИСКУСИЈАТА ПОБОГАТА,прво би ве упатил да ВИДИТЕ ШТО ГИ УЧАТ нашите деца не само од ПРОМАШЕНАТА деветолетка,туку и средното образованињ со стариот КУМУНИСТИЧКИ начин на учење,видете кој јазик е и ПОТЕКОЛОТО на Македонскиот јазик.
Мисалам не е на одмет,затоа што ние можеме едно да зборуваме,а стручната ЈАВНОСТ е друго што НАМЕТНУВА.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Потполно се согласувам со горе кажаното... Ами шо знам, да одиме да видиме...Ама дали ќе не пуштат на часовите?! |
||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||
bradaty
Нов член Регистриран: 29.Декември.2015 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.e-ucebnici.mon.gov.mk/
tuja moze da spustite bilo koj ucebnik od osnovno i od sredno |
||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фала многу, ќе видам да даунлоадирам некој учебник. Многу ти фала за странава.
|
||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |