|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 34567 67> |
Автор | |
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што никој неможе да го поседува
залезот на сонцето каков што е оној што го гледаме ние во една вечер. Како што никој не може да ги поседува дождовното попладне и тропањето на дождот по прозорецот,или мирот кој го шири детето додека спие,или вилшебниот миг кога брановите се разбиваат од карпите.Никој не може да го поседува она жто е најубаво на земјата-но можеме да учиме и да сакаме. Преку таквите мигови Бог им се покажува на луѓето. „Не сме сопственици на сонцето, ни на вечерта,ни на брановите, ни на Божјата визија-зошто не можеме да се поседуваме самите себе.“ ......................................... -Луѓето подаруваат цвеќиња затоа што во цвеќињата се состои вистинската смисла на Љубовта.Тој што сака да го поседува цветот,ќе го види како вене.Но тој што само го гледа в поле,засекогаш ќе остане со него.Затоа што цветот се вклопува во вечерта,во залезот на сонцето,во мирисот на влажната земја и во облаците на хоризонтот. ............................................. Извадоци од романот БРИДА на Пауло Коелјо Изменето од butterflyM55 - 05.Март.2009 во 07:39 |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
picky
Сениор Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сеќавање за геноцидот извршен од германските нацисти врз српски цивили (дечиња)
Krvava bajka - Desanka Maksimovic (1898-1993) Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu, umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu. Iste su godine svi bili rođeni, isti su im tekli školski dani, na iste svečanosti zajedno su vođeni, od istih bolesti svi pelcovani, i svi umrli u istom danu. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, umrla je mučeničkom smrću četa đaka u jednom danu. A pedeset i pet minuta pre smrtnog trena sedela je u đackoj klupi četa malena i iste zadatke teške rešavala: koliko može putnik ako ide peške... i tako redom. Misli su im bile pune istih brojki i po sveskama u školskoj torbi besmislenih ležalo bezbroj petica i dvojki. Pregršt istih snova i istih tajni rodoljubivih i ljubavnih stiskalo se u dnu džepova. I činilo se svakom da će dugo, da će vrlo dugo trčati ispod svoda plava dok sve zadatke na svetu ne posvršava. Bilo je to u nekoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, umrla je mučeničkom smrću četa đaka u istom danu. Dečaka redova celi uzeli su se za ruke i sa školskog zadnjeg časa na streljanje posli mirno kao da smrt nije ništa. Drugova redovi celi istog časa se uzneli do večnog boravišta. |
|
No expectations, no disappointments!
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Duša mi je u prolazu
makar bi vječna trebala biti kao ja i ti dok gazimo svak svoju stazu svjestan da si stvarna zato tu dođem a onda u tamu ponovo prođem gdje je sve podložno dodiru a ja volim samo tebe moj virtuelni nemiru. |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
by Anakin
.......... Хм, не бев свесен дека се изгубивме.
А каде беше ти? Изменето од Sho-Sana - 13.Март.2009 во 20:50 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
didi26 Vleze vo moeto srce, Taka tivko,tolku neosetno... Vleze i zavladea so mene, vo mislite moi, zarem sakash da se tvoi? Ljubovta na sonishtata, Iskrenosta so nezhnosta! Se ke e tvoe veruvaj mi. Mojot zhivot e tvoj, tvojot ke e moj. Zhiveam so tajna, tajna,shto ja cuvam samo za sebe, tanja deka te sakam samo tebe. Zhiveam vo son, son vo koj sme vljubeni jas i ti, sonuvam vljubeni, po celi dni po celi sni... |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Paѓање___На непознатиотКако кадифен дождна скршено стаклоили брезов листво ек на пролетта,како изгубена надежпо пастелно небоили контура на сонцево тмурен ден. ...така те снема.Каде ли те најдов?Каде ми те изгубив?Мој забранет залакуод највкусното овошје?http://oblog.blog.com.mk/ Изменето од kejt-d-grejt - 13.Март.2009 во 23:49 |
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zbunet
Што ако те сакам кога најповеќе сум сам што ако те сакам кога повремено ми велиш од патот да ти се тргнам да не те кочам да бидеш слободна онака како сакаш. Ќе ти се тргнам ќе ме снема но веќе не ме барај тогаш кога сите спијат еден сум со ниеден друг не сум патот мој чист е кон јасност тежнеам во именик ме нема не сум еден од многуте меѓу нив не барај ме ме не барај ме веќе воопшто ме нема. Изменето од butterflyM55 - 14.Март.2009 во 19:04 |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Herman Hesse - Biti srećanU životu ne postoji nikakva dužnost |
|
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BOL
Nikad neces biti tako jaka da bi umrla s mojim imenom. (Rahman Dedaj) Изменето од Sho-Sana - 24.Март.2009 во 21:52 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Otici tamo...Otici tamo gdje je sreca korak, Tamo gdje svako oko Tamo gdje laznog savrsenstva nema, A ti, neduzan i bezgrijesan |
|
|
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pero Zubac - Ljudi u nasim godinamaLjudi u nasim godinama |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ravnodusan prema placu
i konacno sasvim sam obozavam ilovacu ne moze mi nista sljam. Bora Corba |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
And everytime I try to fly
I fall without my wings I feel so small I guess I need you baby And everytime I see you in my dreams I see your face, it's haunting me I guess I need you baby queen britney spears |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |