IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Месото е убиство !!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Месото е убиство !!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 14>
Автор
Порака
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:03
Originally posted by james dean james dean напиша:

Ако зборуваме за суровост - од човекот посурово суштество нема. Да не набројувам што се прави човекот, не само со животните, туку и со самиот човек!

Токму затоа! Човек на човека му е ѕвер. Дали е оправдана целата суровост на човекот?!? Дали човекот го има тоа право?!?
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:05

Еве, ќе се вратам на примерот што го дадов малку погоре во врска со преживеаните од авионската несреќа на Андите. (Според кој е снимен и филмот Alive со Нандо и дружината). Тие јаделе од мртвите луѓе за да преживеат дур да бидат пронајдени од спасувачите. Знам дека заради тоа имало судски процес, но не сум сигурен каква била крајната пресуда! Но во секој случај - ако не јаделе - сигурно ќе умреле!

Изменето од james dean - 05.Февруари.2010 во 19:39
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:17
za shto imalo sudski proces?,...zatoa shto nemale drug nachin da preziveat?,...ne e bash za veruvanje,...drugo e ,..doma nekoj da si go seckash za gotvenje ,..a,sosema treto ,...toa shto go kaza,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:24

Originally posted by brza brza напиша:

za shto imalo sudski proces?,...zatoa shto nemale drug nachin da preziveat?,...ne e bash za veruvanje,...drugo e ,..doma nekoj da si go seckash za gotvenje ,..a,sosema treto ,...toa shto go kaza,..

Јас ти гарантирам дека имало судски процес. Провери, ќе видиш! А и јас се изненадив. Па сите знаеле дека тоа им е единствената шанса да преживеат. Изгледа тужителите мислеле дека е подобро преживеаните да умрат отколку да јадат од нивните блиски!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:31

Малку забегав од првобитната идеја. Значи, самата еволуција во крвната група на човекот, кажува дека човекот може да се смени и да се храни со нешто друго, без опасност по опстанокот на цивилизацијата (за што збори Анакин).

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:41
toa moze ( ako e voopshto mozno) samo spontano da bide,...a,ne ,...eve,...nema vekje chovek meso da proba od ,...utre,...kako da ne!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 01:01
Jas sum golem ljubitel na zibotni, i sekogas tesko mi paga nivnoto zloupotrebuvanje, kako sto e primer so modnata industrija
Kolku se alarmantni povicite za zastita na retkite vidvoti na zivotni, no za dzabe se site tie kampanji i povici, koga malata slata bogataska resila da nosi bunda....
No od druga strana, konzumiram meso, vo mali kolicini i sosema retko.
Mesoto e edinstvenito produkt koj izbiluva so vitaminot B12 i so folna kiselina, koja e neophodna za covekoviot organizam...Zatoa e potrebno negovoto konzumiranje Ova e najverodostojna inf.
A za krvolocnoto ubivanje, pritoa...Sosemea se soglasuvam so vas na koi "kolenjeto " ne im se dopaga. Znam deka ova ne e veroispoved, no ete jas sum tuka. Pratenikot Muhammed,nbmn, pri kolenje na zivotnoto sekogas nezno go miluval, i mu zboruval se so cel da ne ja oseti "opasnosta" koja nadoga, i ne poducil nas istoto da go pravime. Da ne dozvolime zivotnoto da se izmacuva.

Изменето од Aisha - 29.Април.2008 во 01:02
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 10:37
Ubi go,
ama gledaj neka ne se maci,
samo nezno !!!

Eee , toa ti se vika milosrdie !!!!!!!

Изменето од којсумјас - 29.Април.2008 во 11:35
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 16:51

Ako go gledame jadenjeto meso od aspekt na ubistvo (da, ubistvo e, se slozuvam so James), jas sum sigurna deka golem procent od lugeto ke se otkazat od mesoto ili ke go namalat negovoto konzumiranje (toa bi mozele sekako da go napravime)... Fakt e deka lanecot na prirodata e takov kakov sto e.. Jademe meso zatoa sto ni e potrebno vo ishranata, barem za mene e (mozebi zaradi krvnata grupa, ne znam), iako ne e i nezamenlivo!.. Sigurno nema da umram ako go zamenam mesoto so nekoj drug produkt, no dali ke gi substituiram site negovi korisni sostojki ne sum sigurna.. Gi sodrzi vitaminite od grupata B12 (ne i folnata kiselina ili acido folico koja se sodrzi vo zelencucite so zeleni listovi), koi se neophodni za pravilno iskoristuvanje na folnata kiselina, koja pak ni e neophodna za proizvodstvo na DNK i za razvoj na nervniot sistem kaj fetusot uste vo bremenosta..itn, seto toa prirodata ubavo go podredila, pa jas nema sto mnogu tuka da storam!..

Da, i mene mi e zal i ne sakam da mislam kako li izgleda ubivanjeto na edno zivotno, no sto da se pravi, prirodata e surova, i covekot e surov (i kon covekot i kon zivotnite), zivotnite se surovi (samite megu sebe pa i sprema covekot)... Gi sakam zivotnite, no sepak go pretpocitam covekot (pa makar toj i da e crn, kako sto kaza nekoj)!.. Ne mi se dopaga lazno moraliziranje: da gi sakame zivotnite, da ne dozvoluvame da se ubivaat, a od druga strana ic oko da ne ni trepnuva za iljadnicite gladni usti sto umiraat sekojdnevno niz svetot!..
Pravo na sekoj e da odluci so sto ke se hrani i tuka ne e potrebno nikakvo ubeduvanje!..намигнување
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:07
-"Navistina e chovekot kral na site zivotni,
   zatoa shto negovata zloba ja pominuva nivnata.
   Nie ziveeme od smrtta na drugite.
   Nie sme-podvizni grobovi"-
                                               L.Da Vinci

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:30
Originally posted by mamma mamma напиша:

L.Da Vinci

Navistina e taka! Tazno e ama taka e!тага
Кон врв
Zaspana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 429
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zaspana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 17:32
Можеби подобро би било да бидеме ВЕГЕТАРИЈАНЦИ....
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:29
Originally posted by anastea anastea напиша:

<FONT face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif" size=2>Gi sakam zivotnite, no sepak go pretpocitam covekot (pa makar toj i da e crn, kako sto kaza nekoj)!.. Ne mi se dopaga lazno moraliziranje: da gi sakame zivotnite, da ne dozvoluvame da se ubivaat, a od druga strana ic oko da ne ni trepnuva za iljadnicite gladni usti sto umiraat sekojdnevno niz svetot!..

Pravo na sekoj e da odluci so sto ke se hrani i tuka ne e potrebno nikakvo ubeduvanje!..намигнување

Prekrasno.........
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 18:42
Originally posted by mamma mamma напиша:

L.Da Vinci

prv pat smetam deka leonardo nemal vrska
covek ne e zloben ni prema zivotni ni prema drugite lugje
nie ziveeme kako i site na planetata
nie sme del od zemjata i kje staneme zemja

ova vazi za covek generalno- ne za ludaci poedinci

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 14>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.