IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Во Библијата убиство заради поглед!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Во Библијата убиство заради поглед!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
Автор
Порака
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:49
pa eve demantiraj deka ne se izvadoci od biblijata
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:52
Абе Куме, па нели до сега прочита некаде дека ние христијаните имаме Нов Завет склопен со Бог преку Неговиот Единороден Син, со кој Законот беше исполнет.
Така да овие закони не се веќе на сила кај нас христијаните. голема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:54
mare
taka mi e matno sto ne znam koi zakoni se vo sila momentalno kaj vas.
pa biblijata ne e krivicen zakonik pa da se smeni koga sakas

ako imas so sto da ja demantiras happy napravi go toa

Изменето од BACHIOS - 21.Април.2008 во 17:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:56
Не смее да ти биде матно, немој да си го дозволиш тоа никогаш, зашто во матно може да те уловат.
Друго, точно е дека Библијата не е кривичен законик (ете видиш, можело и да се согласиме за нешто), но таботата е што токму тој ЗАКОН не е променет, но со доаѓањето на Христос о неговата жртва истиот беше исполнет.среќа

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 17:58
i od togas nema zakoni... anarhija
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:00
Напротив.
Десетте Божји заповеди се на сила, а од нив пак, замисли, првите две го исполнуваат целиот закон.
1. Сакакј го Господ
2. Љуби го ближниот свој како себеси.

Ај кажи ми сега, доколку ги исполнуваш овие два закона, ќе правиш ли зло?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:00
matno mi e mare imate tolku verzii na biblija, prosto covek da se zbuni

eve ti od ,,najnovata,, verzija
levit
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:03
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Напротив.Десетте Божји заповеди се на сила, а од нив пак, замисли, првите две го исполнуваат целиот закон.1. Сакакј го Господ2. Љуби го ближниот свој како себеси.Ај кажи ми сега, доколку ги исполнуваш овие два закона, ќе правиш ли зло?

nisto ne kaza, tie deset zapovedi se od ,,stariot zavet,,

od edna strana vikas deka starite zakoni ne vredat, a druga nekoi vredat...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:04
Абе каква ти е оваа верзија? (Мака имам со машинава, ама ако ти е ова Трета Книга Мојсеева, таа се нарекува Левит и е дел од Стариот Завет. Никаква верзија не е тоа, туку дел од Мојсеевото Петтокнижие.

Кон врв
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:05
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Зависи Бачиос, она што одговара се зема како доказ и валидно, а другото се отфрла, барем тоа досега така го сватив.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:06
Што е извадено од контекст? Кој не верува дека Библијата навистина вели ‘УБИВАЈТЕ‘ нека отвори и нека прочита дека таму навистина така пишува. Затоа ги дадов изворите на сите цитати. Ништо не кријам. Кој не верува, нека отвори својата Библија што ја има дома, нека ја отвори посочената книга (било Левит или Броеви или Езекил или...) и нека ја прочита цела. Тогаш можеби ќе најде уште некој цитат за оваа тема.
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:06
pa ubavo pisuva new international version
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:08
Originally posted by im happy im happy напиша:

Што е извадено од контекст? Кој не верува дека Библијата навистина вели ‘УБИВАЈТЕ‘ нека отвори и нека прочита дека таму навистина така пишува. Затоа ги дадов изворите на сите цитати. Ништо не кријам. Кој не верува, нека отвори својата Библија што ја има дома, нека ја отвори посочената книга (било Левит или Броеви или Езекил или...) и нека ја прочита цела. Тогаш можеби ќе најде уште некој цитат за оваа тема.

mislam deka taa ne se vodi od biblijata tuku od nekoja nejzina verzija za toa kako treba da se veruva. toa e mojot zaklucok
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2008 во 18:08
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Напротив.Десетте Божји заповеди се на сила, а од нив пак, замисли, првите две го исполнуваат целиот закон.1. Сакакј го Господ2. Љуби го ближниот свој како себеси.Ај кажи ми сега, доколку ги исполнуваш овие два закона, ќе правиш ли зло?

Никаде не реков дека Дессете Божји заповеди не важат, напротив, тие важат, а Исус ни налага да се држиме до нив, појаснувајќи дека само во овие први 2 се содржани сите десет.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,168 секунди.