|
Дали Марија имала деца после Исус? |
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Автор | |||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да ама од кај знаел тој дека Марија ке зачне? |
|||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Angelite se Bozhji glasnici (Angelos = Glasnik). Znaci samiot Bog mu kazal na angelot za da i prenese na Marija.
Epa zosto ne go branis pravoslavieto i na temava, tuku naprotiv go napagas so toa sto negiras deka Marija si ostanala vecna devica
|
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас Исус, го испратив својот Ангел да ви го посведочи тоа по црквите.Јас сум коренот и родот Давидов утринската и светла ѕвезда....(Откровение Епилог 22,16-20)
Кој е сега тука Ангелот. Значи Исус е бог и на земјата праќа гласници т.е.Ангели за праќање на пораки (брза пошта) Мислам дека никаде не го напаѓам православието само ги барам грешките во библијата а пред се вистината. Според мене вистината е дека Исус е човек од царска лоза и се борел за слобода на својот народ межутоа од Константин и неговото спојување на Римското царство е возвишен на ова ниво во библијата. Точните преводи на евангелијата не се како во библијата оти грчките преведувачи во 4век или грешеле или намерно така пишале. |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ова ке почнам да го сметам за провоцирање. |
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Filipe ne mi bese namerata da te provociram, naprotiv respekt na toa kolku lesno naodzas greski vo biblijata
Izvini da te prasam, da ne si Pravoslaven-ateist, sum slusnal i takva religija postoela ili se varam?
|
|||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дај ми ја и нивната книга според која се раководат па ке збориме вака неможам. |
|||
biser
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Интересни размислувања. Што правиме ако можеби порано знаеле и за царски рез, а за забременување преку петинг, значи без пенетрација, има милиони примери, јас знам за еден пример лично. Знам дека е вулгарно и бизарно кажувањево, но е вистинито.
|
|||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
biser kakva vrska ima carskiot rez i zabremenuvanjeto so peting so temava?
Makedon-Filip kakva vrska imaat angelite so temava?
Pustinski Lav kakva vrska imaat tvoite nevrzani dobacuvanja kon Makedon-Filip so temava?
Aman naucetese pred da komentarate na odredena tema da go procitate prvo naslovot na temata. Tuka temata e dali Marija ostanala devica posle ragjanjeto na Isus ili rodila uste deca posle nego. Za ova vtoroto bea izneseni desetina citati, a za vtoroto niti eden, a jas bash mislev deka ke ima dobra odbrana od pravoslavnite za ova prvoto
|
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Steta i jas mislev.
|
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pravoslavnite i katolcite nemaat nikavi argumenti osven zhelbi.
Za mene i toa e vo red, dokolku takviot stav im se dopagja i sakaat da se drzhat za nego. Koj e hristijanski vernik bi rebalo da go prifati i da ne postavuva prashanje okolu toa i gotovo. Ako toa gi pravi srekni, koj sum jas da im ja rasipuvam taa sreka, ushte poveke sto vo praktichniot zhivot ne mi znachi apsolutno nishto. Изменето од Messenger - 24.Јануари.2008 во 23:46 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dozvoli mi da te popravam Messenger. Pravoslavnite vernici se tie koi ja prifakjaat dogmata deka Marija ne rodila drugi deca posle Isus, dodeka hristijanskite vernici se drzhat do Biblijata i veruvaat vo sprotivnoto.
|
|||
Your sweetest nightmare
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se izvinuvam sto ne bev dovolno precizen vo komentarot. Jas sekogash gi podrazbiram vernicite kako lugje koi moraat bezrezervno da ja prifatat dogmata na crkvata, pa zatoa podrazbirav deka znaete oti vo komentarot gi podrazbirav pravoslavnite i katolichkite vernici. Se razbira deka ima i hristijani koi ne se slozhuvaat vo site raboti so organiziranata religija i so pravo ne sakaat da bidat staveni vo istite grupi.
Znachi potpolno se slozhuvam so tebe. I jas go delam istoto mislenje. P.S. Zatoa ne sakam da me etiketiraat kako nikakov vernik. Veruvam vo onoa vo shto veruvam i toa e vechen evolutiven proces. Sekoja veshtachki postavena granica samo ke me limitira i ke me zarobi vo nechii nekogash zamisleni prangii, vo koi sekako ne pripagjam po nikoja osnova. Изменето од Messenger - 25.Јануари.2008 во 04:33 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |