|
Мој став за хомосексуалноста |
Внеси реплика | страница <1 34567 103> |
Автор | ||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Теоријава ти е крај! Значи ти се палиш на педери и слични хомичи а? Зато изгледа ти е жешко.... Изменето од RebeL - 08.Јануари.2008 во 19:11 |
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
RebeL
Сениор Регистриран: 20.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 656 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За сите оние кои имаат нешто да дискутираат за хомосексуалноста од морална гледна точка, одете на оваа тема.
|
||
-=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА! |
||
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e navistina sesto...i sto sega na ova da se odgovori? |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Би сакала некој семеен човек од форумов (а не некое детиште од 16-17 год. од “типот јас имам другар геј и тој е добар“), кој има или планира да има потомство во догледно време, да се изјасни, дали би му било прифатливо неговото дете да гледа двајца хомосексуалци како се бакнуваат на улица, и на тоа да гледа како огуглан, и кога детето ќе го праша околу тоа, дали ќе му рече па синко ова е нормално, исто како што јас и мама се држиме за раце и се бакнуваме, така и лица од ист пол се засакале и имаат право јавно да се покажат.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OBJASNUVANJETO NA TAA SLIKA E ODPRILIKA ISTO TOLKU NEZGODNO KAKO I SMISLUVANJE ODGOVOR NA PRASANJETO:
"AMA KAKO, KAKO DOSLO BEBETO VO STOMAKOT NA MAMA?"
NE, MISLAM DEKA NE MI E PROBLEM DA MU OBJASNAM NA MOETO DETE ZOSTO DVAJCA LUGJE SE SAKAAT. TREBA NA DETETO OD MALO DA MU SE VSADUVA VO DUSICETO CUVSTVO ZA TOLERANCIJA I RAZBIRANJE.
A KOGA TAKA GO VOSPITUVAS, DEKA LUGJETO SE DOBRI,SE SAKAAT I POCITUVAAT,TOGAS...
MNOGU POTESKO E DA MU OBJASNIS ZOSTO MAKEDONCITE I ALBANCITE SE MRAZAT, OTKOLKU ZOSTO DVAJCA MAZI ILI DVE ZENI SE SAKAAT
|
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
глупост!
двајца луѓе од ист пол можат сосема нормално да се сакаат, без тоа сакање да преминува во сексуално сквернавење какво што е хомосексуализмот. Хомосексуалците не се луѓе „вљубени“ едни во други, бидејќи тоа е возможно и без секс. Тоа се луѓе кои се сексуално дезориентирани, и кои го сквернават природно дадениот начин на сексуално општење. Следствено на тоа, таквата слика на детето би му ја објаснил исто, како и кога би видел лопов на дело, тепање на старо лице, воајер во парк, итн. Т.е. би го објаснил како израз на злото, на неморалното и на гнасното од човековата природа. |
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DA, DA, MOZE DVAJCA LUGJE I DA SE SEXSAAT BEZ LJUBOV,
MOZE I DA SE SAKAAT BEZ SEX.
MOZE, NE VELAM NE, AMA...
KOMPLETNI SE KOGA ODAT ZAEDNO.
KOGA NEKOGO SAKAM, TOGAS VO MENE SE RAGJA ZELBA DA GO GUSNAM, DA GO DOPRAM, .............DA VODAM LJUBOV SO NEGO. NE MORA, AMA TOA E POSLEDOVATELNO, LJUBOVTA TOA GO BARA. A KOJ KE ME PRIVLECE I KOGO KE GO SAKAM NE BIRA MOJOT RAZUM, NEGO ZA TOA NIKOJ NE GO PRASUVA, BIRA MOETO SRCE, MOITE HORMONI.
I TOA VAZI ZA SITE : HOMO ILI STR8
MOZES DA SE BORIS PROTIV TOA I DA SE ZALAZUVAS DEKA SI JA DOBIL BITKATA, AMA NA KRAJ KE SFATIS DEKA SEKOJA BITKA SO PRIRODATA E ODNAPRED IZGUBENA
|
||
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Т.е. би го објаснил како израз на злото, на неморалното и на гнасното од човековата природа.
GNASNOTO BARAJ GO VO COVEKOVATA IZOPACENOST
ZBOROT PRIRODA E CIST I SVET SAM PO SEBE
|
||
|
||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...abe mene uotshte i ne mi e jasno sto bara temava na seks, koa nema vrska so seksot ima vrska mozebi so blud ili pak nekoja filozofija nechiva...moe mislenje...:)
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сметам дека местото и е во подфорумот Медицина.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сум стрејт, но немам ништо против гостољубивите, дарежливите, лојалните, миротворците и хомосексуалците.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JAS SUM STR8, AKO SI TI DOBAR COVEK, MOZES DA MI BIDES PRIJATEL, BIL TI HOMO ILI STR8
|
||
|
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa normalno ne ti smetaat, zosto ako bi ti smetale samiot ke si smetase na sebe...a vo koja kategorija se vcrstuvas...ke ostavam na tebe sam da si odlucis.. |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ti izvrsis ubistvo, togas ti si napravil zlo nad drugo covecko bitie, ili edinka,i si ostetil nekogo za sto i soodvetno ke odgovaras spored zakonot. Homoseksualcite so dobrovolno seksualno opstenje pomegju sebe, ne pravat nikakvo zlo...i nikoj ne e afektiran od nivniot polov odnos pomegju sebe. Tuka e sustinata na problemot vo koj ti mesas babi i zabi... Ostavete gi lugjeto da si go ziveat zivotot onaka kako sto sakaat i da bidat srekni... Nikoj nema pravo da se stavi vo pozicija na Vrhoven Sudija i javno da pokazuva so prst sto e moralno i eticki a sto ne....spored nekoi si normi i pravila.. A i da ima, za koi normi od socioloski apekt zboruvas? Moralni ili Opstestveni? Nikoj ne saka negoviot intimen zivot da mu bide staven na tapet, za diskusija, dali toa sto go pravi bilo dobro ili loso. Dali e dobro vo denesnoto opstestvo sto zenite se izlozeni na seksualna diskriminacija i eksponiranje na zenskoto telo, od sekakov tip? Gledas spot na MTV ,nema ni 5 minuti da ne vidis nekoi recisi goli devojki kako se eksponiraat.. Zenskoto telo go ima duri i na bilboardi i reklami za gumi za avtomobili.... Zenite se gledaat kako seksualen objekt seuste... Zenite se najgolemi zrtvi vo trgovijata so belo robje... Dali e toa moralno, ili e samo proizvod na macho-sovinisticki pogledi i ureduvanja vo ova denesno opstestvo vo koe "se e normalno i OK" samo homoseksualnosta ne e vo red, i e bolest?(i toa samo vo Makedonija) Изменето од Neonic - 10.Јануари.2008 во 00:50 |
||
Внеси реплика | страница <1 34567 103> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |