![]() |
|
СОЖИВОТ - нешто доста чувствително |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 17> |
Автор | |
kojotovik ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 369 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A TOA AK47 ZA BUGARITE OSTAJ GI NIV TIE SE PAMETEN NAROD T.E. POVEJKETO AMA IMA I MEJGU NIV TAKVI KO TEBE SO LETAAT SO MOZOCETO. ZA BUGARITE SE SOSTAVENI OD SLOVENI I TIE OD OZGORA KAKO GI VIKAAT, BIDEJKI SO POJKE IDES NAKAJ MORETO TO POJKE SE KO DZUPCITE, AMA SO TEK NA VREME SE IZMESALE I BILE PAMETNI I SEGA SE VO EVROPSKA UNIJA, I SE PONAPRED OD NAS, A NIE SME PONAZAD ZARADI VAS!!!!!
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
NE, NEMA DA TI KAZAM ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Абе убаво ве учела учителката бе шиптар вие доаѓате од зад карпатите-поточно од зад кавказијата.Од таму ве донеле турците за да си ја овековечат границата со италија и христијанскиот свет.Среќа постоеле како и денес што постојат христијански јунаци како Ѓорѓија Кастриот што ви го ретчат племето шиптарско
![]() |
|
![]() |
|
AK47 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 24.Октомври.2007 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 286 |
Ne jas sum ucel , i znam deka toa se slavjani, juzni i tie :) nesto si mi licite
Ali sakav da slusnam sto toa ti mislis
Albanija za tebe mozebi se pamti od od 1912 , ali za mene od pred novata era,
Prvite dokumenti za albanskiot jazik se od 1555 , Deloto MESHARI I GJON BUZUKUT , znaci delo sto e napisano , a imalo dokumenti od porano, ali ova e veke delo , na ovoj jazik sto go zborime deneska ( priblizno) posto sekoj jazik si evoluiral i ima svoi menjanja
Veruvaj mi , samo interesiraj se za albanskata istorija i kultura , ti garantiram ke smenis mislenje, ali ne te krivam jas tebe, znam deka od neznaenje vaka pisuvas :(
|
|
![]() |
|
PAVLIN ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
шупак еден што сакаш со ова да кажеш....дека вие се котите повеќе од нас...е браво за успешноста, но си видел ли ти каде работат накотените шипци посебно од Липково....чистачи, котлари, терористи, убијци, следбеници на џихадот, абе еден нема асален и образован....а тоа е срамно за секоја етничка заедница...ама тргнувајќи од тебе нема ниту во догледно време да се едуцирате, а за котење е најлесно, но што ќе прават тие деца ќе продаваат шверцувани цигари и ќе просат по битпазар ....кажи барем како гласаше на анкетата, ако знаеш што е тоа анкета...изглеа ти годи кога те викам шупак па продолжуваш со мизерната дискусија... ![]() ![]() |
|
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Koj be slavjani juzni, bugarite li
![]() ![]() |
|
![]() |
|
AK47 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 24.Октомври.2007 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 286 |
bogie eve chitaj za Gjon Buzuku, i ke vidis koi sme albancite i od koga sme, a ne da se sluzime kako so vas , i so slavjanskata istorija, a i so makedonskata
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Не бе зашто ја се интересирамм за Шиптарската историја и култура и затоа ова го пишувам.Кажи ми на кој јазик е напишана оваа книга а на кој јазик пишувал и читал Скендер Бег
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
AK 47 IMA I KAJ SO PISELE DEKA CEL SVET E MAKEDONCI AMA NEKAKO NE MI IZLEGA TAKA MUHAHAHAHAHAHAHAAHA
TOA TI E MORE PRESKA TI KAZAV TI GO POLNAT MOZOKOT SO ZELENI... |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
i tie ALBANCITE SO MI KAZUVAS OD PRED NEZNAM KOLKU MOZE BILE TIE INDIJANCITE, PA SEA ZA TEBE SE ALBANCI, PA I ZA MENE TIE OD NELITOT SE SITE MAKEDONCI PA SO. TI SI MAKEDONEC VO GENITE I KRAJ!!!! hahahahaha taka zboris dete ti oseti se samiot...
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
i fakt e da ne bevte vie kosovarite ke bevme ponapred a ne sea ovde da se malteritirame so kopilina zakani i teror
|
|
![]() |
|
Koga sme kaj Georgija Kastriot Iskedner, za edno godina dena, se nadevam deka i pobrzo, ke ja doznaete vistinata, ama onaa pravata
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Тоа шиптарските племиња го остваруваат сето она против што се борел Скендер Бег и тоа го злоупотребуваат неговото име за нивна цел.
Неуки,необразовани,криминалци,чистачи,аргати и терористи ништо повеке не сте,со вас живот нема ![]() |
|
![]() |
|
ALBANSKI , interesiraj se i ke se ubedis, kopiraj del od knigata, i prasaj nekoj albanec, Ali ti vikam , ne e isto kako denesniot albanski, ima razliki , ali moze da se razbere sto kazuva. Toa e i kaj vasite pisateli pr. ZA MAKEDONCKITE RABOTI, iako ova bilo ponovo delo od onaa od pred 5 veka,
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 34567 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |