IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СОЖИВОТ - нешто доста чувствително
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СОЖИВОТ - нешто доста чувствително

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
Автор
Порака
kojotovik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Мај.2007
Статус: Офлајн
Поени: 369
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:10
A TOA AK47 ZA BUGARITE OSTAJ GI NIV TIE SE PAMETEN NAROD T.E. POVEJKETO AMA IMA I MEJGU NIV TAKVI KO TEBE SO LETAAT SO MOZOCETO. ZA BUGARITE SE SOSTAVENI OD SLOVENI I TIE OD OZGORA KAKO GI VIKAAT, BIDEJKI SO POJKE IDES NAKAJ MORETO TO POJKE SE KO DZUPCITE, AMA SO TEK NA VREME SE IZMESALE I BILE PAMETNI I SEGA SE VO EVROPSKA UNIJA, I SE PONAPRED OD NAS, A NIE SME PONAZAD ZARADI VAS!!!!!
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:12
Originally posted by AK47 AK47 напиша:

A moze ti moira da mi kazes , sto toa se bugarite, mozebi se onie starite makedonci  ???

NE, NEMA DA TI KAZAM ZATOA STO KAKO STO ZNAES DA VISIS NA INERNET PO FORUMI, MOZES DA GO KORISTIS INTERNETOT I ZA NESTO POKORISNO, DA SE EDUCIRAS, A AKO NE KNIGA VO RAKA PA UCI, AKO I OVA NE TI ODGOVARA, TOGAS IDI CUVAJ OVCI I NE SE SRAMI PO FORUMI
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:21
Абе убаво ве учела учителката бе шиптар вие доаѓате од зад карпатите-поточно од зад кавказијата.Од таму ве донеле турците за да си ја овековечат границата со италија и христијанскиот свет.Среќа постоеле како и денес што постојат христијански јунаци како Ѓорѓија Кастриот што ви го ретчат племето шиптарсконамигнување
Кон врв
AK47 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Октомври.2007
Локација: Albania
Поени: 286
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:22
Ne jas sum ucel , i znam deka toa se slavjani, juzni i tie :) nesto si mi licite
Ali sakav da slusnam sto toa ti mislis
Albanija za tebe mozebi se pamti od od 1912 , ali za mene od pred novata era,
Prvite dokumenti za albanskiot jazik se od 1555 , Deloto MESHARI I GJON BUZUKUT , znaci delo sto e napisano , a imalo dokumenti od porano, ali ova e veke delo , na ovoj jazik sto go zborime deneska ( priblizno) posto sekoj jazik si evoluiral i ima svoi menjanja

Veruvaj mi , samo interesiraj se za albanskata istorija i kultura , ti garantiram ke smenis mislenje, ali ne te krivam jas tebe, znam deka od neznaenje vaka pisuvas :(
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:22
Originally posted by AK47 AK47 напиша:

Total        0-4   5-9   10-14   15-19  20-24   25-29   30-34   35-39   40-44

Lipkovo 27058 ,   2656    3218  2984   2436    2079    2063   2289    2117   1694

Kocani   38092 ,   2143    2338  2718    2941    2937   2817   2716    2780   2953

Gledaj Go sostavot na naselenieto vo Opstina Lipokovo koja ima 27 iljadi ziteli, i Kocani koe ima 38 iljadi , iako Kocani ima 10 iljadi povise gledaj gi decata kolku se :) Od 0-4 godini se : Kocani 2143 , Lipkovo 2656 , umirate :(

шупак еден што сакаш со ова да кажеш....дека вие се котите повеќе од нас...е браво за успешноста, но си видел ли ти каде работат накотените шипци посебно од Липково....чистачи, котлари, терористи, убијци, следбеници на џихадот, абе еден нема асален и образован....а тоа е срамно за секоја етничка заедница...ама тргнувајќи од тебе нема ниту во догледно време да се едуцирате, а за котење е најлесно, но што ќе прават тие деца ќе продаваат шверцувани цигари и ќе просат по битпазар ....кажи барем како гласаше на анкетата, ако знаеш што е тоа анкета...изглеа ти годи кога те викам шупак па продолжуваш со мизерната дискусија...лутиналутина
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:24
Koj be slavjani juzni, bugarite li , idi uci, be i ostavi me film da gledam, koga ke naucis ke pravime muabet
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:24
bogie eve chitaj za Gjon Buzuku, i ke vidis koi sme albancite i od koga sme, a ne da se sluzime kako so vas , i so slavjanskata istorija, a i so makedonskata
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:25
Не бе зашто ја се интересирамм за Шиптарската историја и култура и затоа ова го пишувам.Кажи ми на кој јазик е напишана оваа книга а на кој јазик пишувал и читал Скендер Бегнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:27
AK 47 IMA I KAJ SO PISELE DEKA CEL SVET E MAKEDONCI AMA NEKAKO NE MI IZLEGA TAKA MUHAHAHAHAHAHAHAAHA
TOA TI E MORE PRESKA TI KAZAV TI GO POLNAT MOZOKOT SO ZELENI...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:28
i tie ALBANCITE SO MI KAZUVAS OD PRED NEZNAM KOLKU MOZE BILE TIE INDIJANCITE, PA SEA ZA TEBE SE ALBANCI, PA I ZA MENE TIE OD NELITOT SE SITE MAKEDONCI PA SO. TI SI MAKEDONEC VO GENITE I KRAJ!!!! hahahahaha taka zboris dete ti oseti se samiot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kojotovik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:30
i fakt e da ne bevte vie kosovarite ke bevme ponapred a ne sea ovde da se malteritirame so kopilina zakani i teror
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:30
Koga sme kaj Georgija Kastriot Iskedner, za edno godina dena, se nadevam deka i pobrzo, ke ja doznaete vistinata, ama onaa pravata
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:31
Тоа шиптарските племиња го остваруваат сето она против што се борел Скендер Бег и тоа го злоупотребуваат неговото име за нивна цел.
Неуки,необразовани,криминалци,чистачи,аргати и терористи ништо повеке не сте,со вас живот немалутина
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AK47 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 22:32
ALBANSKI , interesiraj se i ke se ubedis, kopiraj del od knigata, i prasaj nekoj albanec, Ali ti vikam , ne e isto kako denesniot albanski, ima razliki , ali moze da se razbere sto kazuva. Toa e i kaj vasite pisateli pr. ZA MAKEDONCKITE RABOTI, iako ova bilo ponovo delo od onaa od pred 5 veka,
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,328 секунди.