|
Математика |
Внеси реплика | страница <1 34567 23> |
Автор | |
NoShame
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pffff....zakon sum za matematikava ...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE SI TOLKU ZAKON KOLKU SO TI E PROSTOROT NEOGRANICEN BRAVOS |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не знае некој од вас колку е 64 на 64?
врска немам математика |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu
tolku mnogu sto rezultatot nema smisla Изменето од anakin - 30.Ноември.2007 во 19:37 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас па викам толку сум тапа што дури ни со дигитрон незнам да пресметам |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obichniot kalkulator i ne moze,....probaj ,...rachno!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тој број е од редот на...
64^64 = 10^((lg64)*64) ~ 10^(1.8*64) ~ 10^115
Значи станува збор за број со 116 цифри, кој доколку би го запишала во тетратка со квардачиња (притоа запишувајќи по една цифра во квадратче), неговата должина би била 58cm
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eden trgovec prodaval dva vida jabolki ednite bile pogolemi drugite pomali
imal 100 i 100 od dvata vida sekoj den i taka prodaval 2 za 1 denar od pogolemite i 3 za1 denar od pomalite i taka sekoj den eden den se razbolel i na pazar otide negoviot sin i zatoa so mislel deka e pobistar gi zamesal tie 200 jabolka i prodaval 5 za 2 denari e pobistar e isto pameten ili e poglup od tatko mu otkrijte |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дневницата на таткото била: (100/2)*1 + (100/3)*1 = 83ден и 1 мало јаболко. Дневницата на синот била: (200/5)*2 = 80ден.
Заклучок: Синот бил поглуп од татко му.
п.с. anakin, не ми искоментира ништо за двапати поставената задача со умните кинези и капите. АКо имаш решение на истата, ме интересира барем дали е истиот одговор?
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
odgovorot ti bese apsolutno tocen
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде малку да ја освежиме оваа тема..еве една полесна задачка:
Имаме две кофи. Едната е од 3 литри, другата собира 5 литри. Мора да наполните точно 4 литри вода во една од кофите без никакви други помагала. Вода имате неограничено и можете да претурате од едната во другата, па и надвор да истурате. Како да се наполнат точно 4 литри?
|
|
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOLKU E 4.021E-7 OVA GO DOBIVAM NA DIGITRON A TREBA DA E VREDNOST ZA KONDENZATOR PRETPOSTAVUVAM VO MIKROFARADI
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
4.02x10-7 mikroF = 0.4021 pikoF
0.4pF e mnogu malko - da nema greshka? |
|
MaVnaTa
Сениор Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 165 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja polnime kofata od 5 litri so voda.Od taa kofa prefrlame voda vo kofata od 3 litri. Vo kofata od 5 litri ni ostanaa 2 litri voda. Vodata od kofata od 3 litri ja isturame.Vo nea gi prefrlame onie 2 litri voda koi ostanaa vo kofata od 5 litri. Ja polnime so voda kofata od 5 litri i od taa kofa dostavame voda vo kofata od 3 litri.Vo kofata od 5 litri dobivme 4 litri voda,ona koe se barase vo postavenata zadaca. Pozz. do Evangelos i guska. |
|
Внеси реплика | страница <1 34567 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |