|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 4748495051 138> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...i koga mislam deka znam
ke se pojavi nesto sto ke go pobie toa, pa se prasuvam dali voopsto nesto znam ili samo si fantaziram |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да те заборавам или мразам
нема шанси заради печат лично мој кој да се брише не може. Да изградам дом нов повторно посилен и поцврст од оној што беше за кој не знаеше дека го има, а не знаеше ни дали сум скитник. Лесно ти е да ти биде јасно а се прашуваш кога ќе ти биде мислиш ништо не знаеш заради тие што страдаат паметни да бидат, а не можат. Изменето од zbunet - 06.Јануари.2009 во 20:37 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pesna posvetena licno za mene od mojot omilen poet
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ti bese tuka
na dlanka,pred mene jas bev slepa za tebe Koga jas bev slaba ti bese tuka sekogas samo jas ne go svativ toa ne bese vazno togas Koga ti bese slab jas bev gorda,silna zaboraviv da ti vratam so ista jacina Koga ti bese mal kako zrno grasak jas samo pomina,te zgaznav se stori prav,pepel No zar ne me nauci ti milo na seto ova sto sega go znam Zar ne kinese zivci duri svatam kako i sto treba I sega...kade e greskata nema greska,ne postoi Ne postois i ti veke Miren si,spasen si milo |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cekoram napred,a cuvstvuvam
nanazad se vrakjam Odam so dignata glava,gorda a cinam nosot mi se vlece po kalta ispravena,silna,cvrsta a tezina ogromna gi grebe plekite nasmevka na lice,prekrasna a bolna grimasa cinam mi go krivi licevo i sakam da prodolzam prodolzuvam,no kade ke te dofatam li tebe sonce se cinis tolku daleku ke te dopram li tebe nebo izgledas tolku golemo ke te najdam li tebe srekjo kilometri mi begas pred mene ke blesne li ovaa dusa kako nekogas minato ,dalecno zaboraveno no pred mene si sonce se siris pred ocive nebo se blizis srekjo na dofat si ke bleska poveke od koga i da e so siot svoj raskos i novo ruvo pred mene e go gledam zivotot... Изменето од butterflyM55 - 07.Јануари.2009 во 05:14 |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me gali soncev zrak
mi gi pecka pospanite oci So nasmevka zirkam da vidam kolku e ubavo A toa se siri so svoite zraci kako paun so svojot opash isprepleteni bezbroj boi bleska so siot svoj sjaj Povikuva na vozduh na toplina mila koja go gali teloto kako najnezen dopir na sakaniot mami nasmevka bez pricina ednostavno pozitivna energija sila i elan zraci me ispolnuva... |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za tebe Ti koj me smiruvas i inspiriras Enigma bese,mozebi seuste si No sekogas e prijatno so tebe Tvoeto prisustvo,iako nemo ponekogas Zraci nevidliva sila me inspiriras,me osloboduvas Zasluga tvoja e delovo moe Zasluga moja e prisustvoto tvoe Ne zapiraj,ne se svrtuvaj Ovde sekogas ke ja najdes nasmevkata koja nekoi mozebi i ja zaboravile Tuka sekogas ti stoi topla pregratka od iskren prijatel Zasluzena,tvoja Nikomu drug ne pripagja taa samo tebe ti pripagja NAJDRAG MOJ PRIJATELE Изменето од butterflyM55 - 07.Јануари.2009 во 05:28 |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Woow Silata na poetskiot zbor ...ovde gledam mok
|
|
vendi
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ВРАТИ СЕ
Седам сама во темната соба,а единствениот зрак доаѓа од твојата слика,сместена во полицата на ѕидот.Размислувам... Се сеќавам на миговите минати со тебе,кои можеби и некогаш ќе ми се вратат,а можеби и не.Моите очи секогаш се навлажнети со неколку солзи "благодарение" на тебе.Секогаш кога ќе помислам на тебе чувствувам како по телото ми лазат трнчиња.И секогаш кога ќе се сетам на тие денови во душата ми се раѓаат се поголеми јадови.Живото ми станува неподнослив... Ти замина некаде далеку od мене,мислејќи дека таму е поубаво.Но изгледа згреши.Те нема веќе една година.Телефонските разговори не менуваат многу,само надополнуваат една мала празнинка во моето срце.Рече дека таму ти е многу убаво и дека ќе останеш подолго.Но дали знаеш дека тука некој те чека?Се надевам дека еден ден ќе сфатиш тоа што јас залудно се обидувам да ти го објаснам.Кога ќе се вратиш ќе има уште многу убави мигови како оние од порано. Затоа те молам врати се,неможам без тебе. |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бели пеперутки летаат
самовили весело оро играат млада невеста на кладенец излегла вода да наточи сува уста накваси. Тивка музика од ветрец се слуша, шепоти шумата,гранки за блага молитва спремат млада невеста благослов и дадат младо момче што го љуби,срце,душа од љубов изгори. Млада мома нажалено гледа тажни зборови зборува солени солзи рони што пари нема венчален фустан да спреми што пари нема весела музика да зсавири. Не тажи момо убава ,ти солзи не рони пеперутки на твоето тело ќе слетат венчален фустан од бели крилја сошијат ветер музика од твои долги коси ќе свири. Сите пеперутки долетаа,бел фустан сошија, ветер со долга коса се игра,волшебна,тивка музика самовили весело оро заиграа,младо момче намамија љубовна магија во млади срца засадија. Љ У Б О В Н А М А Г И Ј А Даница Петровска„08„ |
|
Љубов и само љубов
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам
посебна да те направам како и правев можам во висини да те издигнам како и правев но не давај црвот на сомнежот да ми ја одзема силата како што прави но не давај спремена трпеза други да ја испоганат макар и на шега која да заболи знае да те направам никаква како и правев од земја да те треснам како и правев со трошки расфрлани кловнови да се сладат кои во нешто те потсетија на мене. Изменето од zbunet - 08.Јануари.2009 во 11:29 |
|
butterflyM55
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Легнувам ноќе
со мисла за тебе Сонот ми бега, се губи во ноќта И долго превртувам низ глава слики, случувања,спомени... И конечно заспивам со тебе во себе Конечно спијам а не спијам Пак ти си тука ми го крадеш и сонот Немирно спијам а телото се грчи Пот ме облева како какпки роса во пролет И се будам пак со тебе во себе И сваќам Јас не сум само ЈАС Јас сум и ТИ Ние сме едно |
|
Внеси реплика | страница <1 4748495051 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |