|
ПРАШАЊА ЗА РЕЛИГИИТЕ |
Внеси реплика | страница <1 4546474849 98> |
Автор | ||
Rile
Нов член Регистриран: 19.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto mislite :Dali e vo red vo crkvite da ima INTERNET?
|
||
Veruvaj mu samo na svoite jajca !!!!
|
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
end off days 15...14...13....
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
во секое спознавање, на прво место доаѓа верата дека нешто е така, па истражувањето, па вистинското ЗНАЕЊЕ.
п.с. реков зошто Јосиф не можел да провери, како шо ти мислиш дека правеле гинеколошки прегледи во она време, пред да стапи во брак. Било спротивно на религиозните правила. |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A zosto da ne e vo red? Pa kako ke procitaat koj gluposti se pisuvaat na forumov od strana na odredeni ucesnici |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
алоооо миро???? |
||
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OD ADZIJA
п.с. реков зошто Јосиф не можел да провери, како шо ти мислиш дека правеле гинеколошки прегледи во она време, пред да стапи во брак. Било спротивно на религиозните правила. NE bilo sprotivno adzijo.....sekoj mozel da proveri sto zene ke zeme vo kukata,zatoa sto otkako ke ja zeme za zena veke e docna......NELI??? во секое спознавање, на прво место доаѓа верата дека нешто е така, па истражувањето, па вистинското ЗНАЕЊЕ. najprvin adzijo se somnevas dali toa e taka.....pa zatoa i proveruvas odnosno go istrazuvas toa. ako jas ti kazam deka na primer imam kuka na vodno a ti mi veruvas mene zosto bi proveruval????? osven ako ne se somnevas vo moeto tvrdenje......... znaci ...... |
||
end off days 15...14...13....
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam nekolku prasanja :) Sto stanalo so Juda... i tuka naogjame kontradikcija
Mat 27-5Tогаш ги фрли сребрениците во Храмот, излезе и отиде и се обеси.
Vo delata na apostolite pisuva deka skoknal na ostra skarpa i mu izlegla celata utroba:
On, eto, steče predio cijenom nepravednosti pa se stropošta, raspuče po sredini i razli mu se sva utroba."
Moze uste edno prasanje ?
Prema 2 Samuel 24,1
Isusov Otac - dobri Bog, naređuje Davidu da raspiše popis stanovništva.
Prema Letopisite 1 19,13 zli Satana potiče Davida na popis.
Znaci,ocigledna kontradikcija. Aplogetite velat ne. I Bog i Satanata go nagovarale David na ista rabota.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Он имал прашања
А случајно меѓу прашањата да не ти залетал (по грешка) некој одговор?
Свесен си дека цела редица се создаде од луѓе што чекаат одговор да дадеш?
Само да знаеш, ако некогаш (хипотетички зборам) ти се отвори дизната за одговарање, да знаеш дека јас чекам ред од 23 МАРТ и прв да ме пуштиш ок?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ajde kazi go veke ednas toaprasanje... A ti usput mozese da odgovoris
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Откако ти ми постави прашање (услов) каде Исус дословно рекол "Јас Сум Бог", и откако јас ти одговорив (отварајќи ти нова тема за тоа) дека Исус никаде не рекол дословно "Јас Сум Бог", а ти напишав и огромен пост зошто Исус дословно не рекол "Јас Сум Бог",
потоа ти го поставив еквивелантното контра-прашање...
Ова прашање Мирко ти е поставено над 15 пати од 23 Март. Засрами се! |
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Знаев дека и овој пат ќе ми избегаш од одговорот, ама искрено да ти кажам не ни очекував да ми одговориш
Слушни си го само изговорот "да не спамирам"
Па секој твој пост Мирко е спам, зошто баш на ова прашање се загрижи да не спамираш?
Зошто се утепа од спамирање на темата Коранот ја признава Библијата (се со цел да ја засениш мојата реплика на the king), а тука не сакаш да спамираш.... оооо Мирко
Ајде еве тука ти дозволувам да направиш еден спам...ама само еден и тоа по можност да биде одговорот
Ајде и тоа чудо да го видам
|
||
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E pa ajde eve da vidis,koga veke moram da ti povtoruvam kako na detence. Prvo od Anakin:
Ete,neznam sto treba poveke da ti se trubi. Nemal potreba da im kazuva deka e covek,oti,go gledale kako takov,krvarel,placel,jadel,piel,bil krv i meso,odel po nuzda....... a za vreme na negoviot zivot mu kazuval deka Bog e duh,deka Bog nikoj nikogas ne govidel,Bog nikoj nikogas ne go slusnal........... So veli Anakin,treba jas da odam niz grad sega i da im kazuvam na lugevo deka sum covek ???
Za cudata MILION pati gi opomenil deka gi pravi vo Imeto na Boga,deka ne moze bez negova dozvola nisto..... Jasno im bilo na lugeto deka Isus bil Covek,sto treba da im veli....
Neli Isus na Krstot vikal "Boze moj ! Boze moj! Zosto si me ostavil Matej 24:76 ???? MatejAjde objasni ti se molam. Ili slednovo: .....Se vrakjam pri svojot Otec i vasiot otec,pri svojot Bog i vasiot Bog Jovan 20:17
Ili:
.... Oce moj,ako e mozno neka me odmine ovaa casa; no ne kako jas sto sakam,tuku kako Ti Matej 26:36-39
ili:
Jovan 1:18 Бога никој никогаш не Го видел.... (Isus mu veli na negovite sledbenici,dodeka site go gledaat)
Jovan 5:37 И Таткото, Кој Ме прати, Самиот сведочи за Мене. Вие ни го чувте некогаш Неговиот глас, ниту го видовте Неговото лице,
Jovan 14:28 ....mojot Otec e Pogolem od Mene.
„…бидејќи јас сум излегол и доаѓам од Бога. Оти не сум дошол сам од себе, а Он ме прати“. (Јован 8:42);
Луka 22:42; „… Но нека не биде мојата волја, туку твојата!“; и во Јован 5:30 „… оти не ја барам волјата моја, а волјата на Отецот, Кој ме пратил.“ So treba so ovie citati da im veli deka e COVEK,jasno se opisal.
Eve kade podrobno ti e odgovarano okolu toa prasanje,oti begas sega ti od prasanjata,odi tamu na taa tema ke vidis deka ti e daden odgovor na prasanjeto na koj kako SLEP begas i se pravis ko da ne go gledas.
Originally posted by EvAngelos
Тоа што ти не го разбираш (или поточно не сакаш да го разбереш) Тројството и Богочовечката природа на Исус, тоа воопшто не ја тангира Библијата, ниту пак божественоста на Исус. Pa tuka sme da ja objasnime,neli.
Ona sto vo biblijata moze da se najde od Isusovata usta,se' jasno ni kazuva deka Isus ne e Bog i deka Bog ne e Isus deka Isus e Bozji pratenik,kako i drugite Bozji pratenici... nema nitu eden stih,ako gi citame vo kontext koj upatuva na toa deka Isus e Bog.Naprotiv,se' jasno kazuva deka Isus i Bog nemaat nisto,toa e i normalno za sekoj eden razumen covek koj razmisluva so svoja glava.
"Boze moj ! Boze moj! Zosto si me ostavil Matej 24:76 Osven sto ovoj citat ni dava razlika pomegju Boga i Isus,tuka moze da se primeti i nesto drugo..... sprotivno od uste edna vasa izjava a toa e raspnuvanjeto-spasenieto. Isus OCIGLEDNO nemal poima za toj plan.Ako Isus znael za toa spasenie,nemase da deluva taka i da se vika i da go moli Boga za da go spasi ! ISUS BARA ZA NEGO SPASENIE,ZA NEGO SE MOLI DA BIDE SPASEN.
.....Se vrakjam pri svojot Otec i vasiot otec,pri svojot Bog i vasiot Bog Jovan 20:17 Sosema logicno.Site sme od Boga i site nemu ke mu se vratime,taka i Isus.
.... Oce moj,ako e mozno neka me odmine ovaa casa; no ne kako jas sto sakam,tuku kako Ti Matej 26:36-39 Ete jasno,nisto ne bilo po negova volja tuku po volja Bozja-Allahova.
Jovan 1:18 Бога никој никогаш не Го видел.... Taka Isus im velel na negovite sledbenici,dodeka site nego go gledale.... Uste im rekol:[/quote]
Jovan 5:37 И Таткото, Кој Ме прати, Самиот сведочи за Мене. Вие ни го чувте некогаш Неговиот глас, ниту го видовте Неговото лице, ,,,[/quote] Dodeka site nego go slusale.
NAJ JASNO:
Jovan 14:28 ....mojot Otec e Pogolem od Mene. „…бидејќи јас сум излегол и доаѓам од Бога. Оти не сум дошол сам од себе, а Он ме прати“. (Јован 8:42); praten e od BOGA a ne doagja sam i ne e sozdaden sam i ne postoi od sekogas.
Луka 22:42; „… Но нека не биде мојата волја, туку твојата!“;
и во Јован 5:30 „… оти не ја барам волјата моја, а волјата на Отецот, Кој ме пратил.“ Sto ti treba tuka pojasno... sive ovie citati za EvAngelos ne se dokaz deka Isus NE E BOG. Dokaz deka Isus e Bog se citatite:
Isus rekol "jas bev" i potoa se pusta na filozofija,kade sto se maci i se maci da izvadi nesto sto bi "dokazalo" a pogore citatot koj e tolku jasen,koj veli "MOJOT OTEC E POGOLEM OD MENE" go prefrla.
Nikoj ne go narekuva BOG. Toma veli "Moj gospod(ine)-mislejki na Isus i Moj Bog,mislejki na Boga. Moj Boze,nikoj nikade.
Deka ne gresel,vo smisla bil Pokoren na Boga,znaeme i veruvame. No deka znael se... ke se olabavis malku....
Isus bil gladen(gladen bog?)od daleku videl drvo smokvi,od srekja (srekniot bog?)pocnal da trca da kasne nekoja smokva,no koga stignal tamu... se iznenadil (iznenaden bog?) zatoa sto na drvoto NEMALO SMOKVI (se' znajniot bog?)
Marko 11:12-13
13. I videvsi izdaleka smokvu s liscem dodje ne bi li sta nasao na njoj; i dosavsi k njoj nista ne nadje osim lisca; jer jos ne bese vreme smokvama. Neznael koe godisno vreme e i deka vo taa doba smokvi nerastat ??? Toj e seznaen bog ???? Mani toa,,, (bogot na ljubovta??) ja prokolnal pustata smokva,sto nemala plod a toj (bog) odreduva koga da ima koga da nema......
Ete go seznajniot Bog....
Deka dava zivot vecen... Na kogo toa mu dade zivot vecen,ziti zdravje ??? Ili se misli na onoj koj i Mojsie mu go dal na negovite sledbenici,na koi mu go pokazal edinstveniot ispraven pat do Boga ?????????
Toa se citatite koi Jasno ni kazuvaat deka Isus bil BOZJI PRATENIK. JASNI I GLASNI,NEDVOSMISLENO.
Zatoa da ne ja macime ovaa stranica,tamu imas odgovor,citiraj go pa da go resime.... mada e resen i prasanjeto ti e naj glupavo sto do sega si go napisal.Zosto Isus ne rekol jas sum covek..... Svesen li si sto prasuvas ? |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ми се верува дека во своето безумство и сета паника бидејќи немаш одговор почна и од Анакин да се "позајмуваш" со одговори и да спамираш оф-топик само за да киднеш од одговорот
И што треба сега јас да спамирам со мојот одговор на Анакин?
Па ако морам, зошто да не...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 4546474849 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |