IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - BREAKING NEWS......!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

BREAKING NEWS......!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 75>
Автор
Порака Обратен редослед
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 4,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:25
...ова се паушални изјави без никаков доказ...не оправдувам насилство ниту пак некого бранам, но изјави од ваков вид не прифакам како доказ, секоја приказна има две страни...не е се бело или  црно.
А полицијата кога е во организирана акција и доколку и се пружи отпор се знае како делува, не само тука кај нас, туку насекаде во светот.
А оној што му се одмилело школото, верувам дека му се одмилело, но секако од други причини...сигурно не го пратат и имаат под присмотра затоашто им е симпатичен...и не се работи дали нас ни се допаѓа или не...меѓутоа квалификации од ваков тип воопшто не држат вода...и ви поставив неколку прашања но не добив одговор...така и си мислев...некои прашања не заслужуваат одговор, не за друго, туку затоашто ги НЕМА.
И сега повторно треба да се очекува да се организирате и протестирате исто како и за акцијата во Бродец?

Кон врв
cro Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Март.2008
Локација: Albania
Поени: 77
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:21
Kade e tuka uspesnosta sto pronajdoa, ili Gvujo samo eksperimentira kako so fiskalnite, i posle ima realen trosok pa nema realen trosok.

Policijata ne treba da odi na blef, treba da ima soznanija da gi fati storitelite i gotovo, a vaka sekoj den pretres po kuki paj ste go videle be ludje toa.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:17
Полицијата го претресуваше домот на издавачот на „Коха“

Цели два и пол часа, во раните утрински часови била претресувана и куќата на Арбен Раткоцери, издавач на весникот “Коха“.

Раткоцери не ги знае причините за претресот од страна на специјалните полициски сили, бидејќи не му бил покажан ниту судскиот налог, за да не може да го види името на истражниот судија.

„Денеска наутро, од околу четири часот се до 6.30 минути специјалните единици на МВР, околу 30 вооружени со маски на лице, влегоа во мојата семејна куќа, каде извршија детална контрола. На тој начин извршија невидено застрашување и терор врз моите две малолетни деца, како и врз моите родители и мојата сопруга. На мое инсистирање да го видам судскиот налог за претрес, тие одбија со образложение дека не смеам да го видам името на истражниот судија “.

Според Раткоцери, по претресот во кој полицијата не пронашла ништо, на разговор во полициска станица биле одведени тој и неговиот татко, и им биле поставувани банални прашања.

„Акцијата ја презеле бидејќи имале информација, оти таа ноќ во мојата куќа ќе има осомничени лица. Ме прашуваа дали во нашата куќа доаѓаат осомничени лица и разни други банални прашања“.

Раткоцери, полициската акција ја оценува и како притисок врз слободата на изразување и најавува дека ќе побара одговорност од МВР. Тој не сака да прејудицира дали оваа акција има и поличка позадина.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:16
ne trebase da go objavis ova...ne gledas li deka ne im se dopagja?!?!?!?!...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:15
МВР вршеше претрес и приведуваше

Скршени врати и мебел, страв и револт кај граѓаните. Ова е денешната слика за многу албански семејства, кои беа цел на акција на припадниците на МВР.

За време на акцијата во раните утрински часови беа претресени неколку семејства во Арачиново и во Чаир, под сомнеж дека се инволвирани во случајот со убиството на еден припадник на единицата Алфи. Во Арачиново се уапсени три лица од кои двајца се од семејството Беќири, семејство во кое беше извршен претрес и минатиот пат, веднаш по нападот врз припадниците на алфите во близина на Природно математичкиот факултет во Скопје.

“Да, и двајцата ги земаа, и Мирсад и Ријад и излегоа дотаму и ги земаа, тие отидоа ние останавме тука. За случајот на убиениот од Алфите, овие немаат ништо со тоа, тие беа дома. Не знам што да правам, само да бегаме од оваа држава.“ изјави Хидуше Беќири, мајка на уапсените лица

Т
“Не знам што се случува со ова, колата ја наоѓаат во друго место, доаѓаат кај нас ја бараат, ќе се случи пак во друго место и пак кај нас ќе дојдат, семејството Беќири како да се најголемите криминалци во земјава. Јас на нив им личам ли на криминалец, не ме оставаат ни еден ден на мира да одам на училиште, тие само ме следат. Дојдено ми е да се откажам и од училиште од нив, што да правам“ рече Фуат Беќири, брат на уапсените.

Полициска акција е спроведена во исто време и во Чаир, каде е извршен претрес во домот на семејството Даути. Уапсени се три лица, меѓу кои и еден државјанин на Р. Косово.

“Брат ми и братучед ми ги тепаа и ги искрвавија, исто така и татко ми го видов на земја, полицијата ги стави брат ми и братучед ми во салонот, бидејќи тие спиеја во друга соба, тој смрзнуваше и не го оставија да се облече“изјави Лулјета Даути, сестра на уапсениот.

Полицијата извршила претрес и во многу други куќи, но во некои случаи по претресот се извинувале поради грешката. Едно од тие семејства е и семејството Јахија од Арачиново.

“Се слушна насилно отворање на вратата, ќерката и жена ми се исплашија многу, викаа тие, викаа и овие, кога се обидов да станам од кревет, влезе еден и ми ја впери автоматската пушка и ми рече да лежам. Му реков дека грешат, погрешно сте влегле. Не не претресоа, вратите ги скршија, потоа ми рекоа се извинуваме погрешно сме влегле, се извинуваме“изјави Рамиз Јахија, домаќин.

Во нападот врз полициската патрола на 26 ноември оваа година на паркингот на Природно математичкиот факултет во Скопје, беше убиен 39 годишниот Африм Арифи, припадник на специјалните сили, Алфи, додека двајца други полицајци беа ранети
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:06

zosto velis deka se nedolzni  збунетост ........ zarem nasekade niz svetot ne se apsat ludje pod somnenie za storeno krivicno delo ? ....... zarem toa ne e rabotata na policijata ? ....... da sproveduva istraga i prevzema soodvetni akcii vo tekot na akcijata ? ...... nemojte taka ...... ne e ubavo da odnapred sekoja akcija na policijata e osuduvate kako akcija nasocena isklucivo i samo protiv albancite ............. toa navistina ne e ubavo ......... sepak se raboti za ubistvo na sluzbeno lice i bez razlika od koja nacionalnost e ...........

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:05
Originally posted by nema sto nema sto напиша:

repriza?????????
bidi sigurna deka ovaa epizoda ja nemas videno...ke se smees...

...продолжи овака, со ова темпо и ке останеш насмеан...поздрав
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 23:05
Originally posted by cro cro напиша:

dragi sogradjani makedonci, gledam deka mnogu vi se prajt kejfot koga se maltretrirat i apsat nedolzni gradjani albanci, stvarno kaj vas e pogolem nacionalizmont nego humanost i realnost a ova e tragedija.
Bidejci neuspesite na vladata, fiskalni kasi, sekojdnevnoto siromastvo mora Gvujo da ja pokriva so nesto a toa se spektakularnite apsenja.
A so toa go prajt grobot na svojata drzava, bidejci sesto ima prag na tolerancija, a koga ce se pominuva crvenata linija nema vracanje.
Namesto da go osuduvate nastanot, bidejci se maltretirani celi semejstva a nisto nema od toa, i posle toa ne e provokoacija, sto e spored vas.

...каде се тие докази за малтретирање на цели семејства...?
...кој тоа кажува дека се малтретирани цели семејства и како тоа се малтретирани истите?
...зарем во полицијата немате од оние рамковните кои  btw се ваши...?...и вашите се против вас и малтретираат...?
...дали доколку полицијата не реагира, бидејки во случајов е убиен еден припадник на МВР, со албански префикс ке биде повторно провокација?
...и до кога секоја акција на МВР ке ја земате како акција против вас и провокација...што не се буните и тврдите дека МВР провоцира кога се прават слични акции и кај останатите...?
И што воопшто се буните кога се спроведуваат акции  со цел да се пронајдат убијци...дали се читате зошто се буните?

И ке ви повторам...не се заканувајте и не провоцирајте...доста е од закани.
Доколку сакате да дискутирате и да дадете свое мислење повелете...а коментари од типот кои ги давате подоле и закани нема да се толерираат.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:54
Originally posted by cro cro напиша:

dragi sogradjani makedonci, gledam deka mnogu vi se prajt kejfot koga se maltretrirat i apsat nedolzni gradjani albanci, stvarno kaj vas e pogolem nacionalizmont nego humanost i realnost a ova e tragedija.
Bidejci neuspesite na vladata, fiskalni kasi, sekojdnevnoto siromastvo mora Gvujo da ja pokriva so nesto a toa se spektakularnite apsenja.
A so toa go prajt grobot na svojata drzava, bidejci sesto ima prag na tolerancija, a koga ce se pominuva crvenata linija nema vracanje.
Namesto da go osuduvate nastanot, bidejci se maltretirani celi semejstva a nisto nema od toa, i posle toa ne e provokoacija, sto e spored vas.

uspesna akcija...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:54
repriza?????????
bidi sigurna deka ovaa epizoda ja nemas videno...ke se smees...

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:54

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:50
...хахаха...невини луѓе викаш...?!...интересно...
...и што тоа ке видиме...нешто претиш...?
...ако мислиш на реприза, не се надевај овојпат... :)))
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:45
Originally posted by moira moira напиша:

Зошто сметаш дека ова е провокација?
И повторно сте незадоволни и тврдите дека МВР си игра со огнот?...кој тоа е "оган"...?

И кои се тие "Гардата на војводите"?
Постојат?
Од кај знаеш дека зад тоа име не се кријат провокатори албанци и од кај знаеш дека тоа што го тврдат е точно?
ne e provokacija da im vleguvas po kuki na nevini lugje a posle da izlezes po mediumi i da tvrdis deka se raboti za greska???????...
more si igrate i toa kako,no nema da vi trae za dolgo,ke se fatite za glava posle,no ke bide kasno...

Кон врв
KING35 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
shadow...

Регистриран: 25.Ноември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 7624
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KING35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 22:16
Originally posted by nema sto nema sto напиша:

60-70 dusi se privedeni za edno ubivstvo...ove e provokacija...ne znam sto da kazam...si igraat so ogan...sto bitna so taa bugarskata garda na vojvodite...tie priznaa deka se izvrsiteli na toj akt,a na naseto MVR ne saka da slusne...sekoja cest,samo napred...

e ova tvoeto e provokacija
zivotot pisuva romani...a lugeto citaat stripovi
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4445464748 75>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.