![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4344454647 67> |
Автор | ||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Крстови Крстови вшиени на челото. Смеа што преминува во плач. Ти го знаеш тоа. Јас го знам тоа. Нема да решиме ништо. (Станислава Х. Репар) |
||
![]() |
||
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
ПОСТОЈИ МЕСТО ГДЕ ЉУБАВ ПОЧИЊЕПостоји место где љубав почиње и место где љубав престаје. Постоји додир две руке који се опире свим речницима. Постоји поглед што букти ко велико витлејемско огњиште ил` мала ацетиленска лампа зеленог сјаја. Постоје једноставна и безбрижна тепања чудесна ко велика окука Мисисипија. Руке, очи, тепања - помоћу њих се љубав бори и гради. Постоје ципеле које љубав носи и њен је долазак тајна. Постоји упозорење које љубав шаље и цена његова зна се много касније. Постоје тумачења љубави на свим језицима и није нађено ниједно мудрије од овог: Постоји место где љубав почиње и место где љубав престаје - а љубав не тражи ништа. Карл СандбергИзменето од Andjelina - 28.Ноември.2010 во 02:35 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
|
"Dogjite do ruba", rece on.
Oni rekoshe: "Bojimo se". "Dogjite do ruba" reche on. Oni dogjoshe. On ih baci.... i one poletjeshe. G.Apllinaire |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
чекам да ми се појавиш во сеќавањата
кои сеуште ги немам заправо прво чекам да ми се појават сеќавањата потоа појави се ти во нив... |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
|
...pod nebom je ognjeno i snezno
al’ malo sta jos ume da ubije nezno da i ne primetis...ko rani mraz... Balasevic Изменето од Andjelina - 08.Декември.2010 во 16:53 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
.
Изменето од pagane - 03.Март.2011 во 14:38 |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Неколку кратки стихови, ама допираат до срж. |
||
![]() |
||
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
|
" Не можеш да го запреш времето,
не можеш да ја заробиш светлината. Можеш само да подигнеш лицето, и да оставиш дождот да го кваси" |
||
always look on the bright side of the life!
|
||
![]() |
||
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
|
Istinite rechi ne zvuche ugodno;
Rechi shto ugodno zvuche nisu istinite. Ispravan chovek ne nagovara nitu uverava; onaj ko nagovara i uverava, nije ispravan chovek. Mudrac ne zna mnoge stvari, onaj ko mnoga toga zna nije mudar Mudrac ne nagomilava za sebe: On zhivi za druge ljude I time postaje bogatiji; daje drugima i uzhiva veche obilje. Tao-Te-Ching |
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Честопати кога сме надвор од кафезот, мислиме дека сме внатре, па сакајќи да излеземе од него, всушнот правиме голема грешка и самите се заробуваме. Чудна се тие точки на перцепцијата. Драго ми е дека влегов во твојата душа со стиховите. ![]() |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
MyWay ![]() Сениор ![]() ![]() Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
|
Ех Да можам да го вратам времето
Ех да можам да те вратам со него Тогаш се би било знај совршено Јас и ти заедно..... |
||
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... ![]() |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
болат зборовите, тие, без букви создадени
|
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
СЕДМА МОЛИТВА НА МОЕТО ТЕЛО
Ацо Шопов |
||
|
||
![]() |
||
|
VOLIM TE
- Shta se kazhe kada nekoga volish? - Pa…”VOLIM TE” – reche on. - A ako se uplashi? - To znachi da nije spreman da ga volish. – reche on. - I shta se tada radi? - Chekash ga. – reche on. - Kako to? - Chekash ga dok ne bude spreman. – reche on. - A ako nikada ne bude spreman. - “Ako” su tri mala slova koja, postavljena ispred jedne rechenice, menjaju mnogo stvari… – reche on. - A shta mu onda kazhesh? Lazhesh li ga? - Ne, nastavljash da ga volish – reche on. - A shta se radi, kada volish nekoga? Zhenite li se? - Ne. – rece on. - A zashto se onda svi zhene? - Zato shto ne znaju, kako je kada se voli? – reche on. - Ko zna? - Ti znash! – reche on. - Zashto? - Zato shto nekoga volish… – rece on. - Zashto mislish tako? - Inache me ne bi pitala. – reche on. - A shta radish, kada ti neko kazhe “VOLIM TE”? - Vjerujesh mu! – reche on. - Zashto? - Razumjecesh, kada ti neko kazhe “VOLIM TE”! – reche on. - Zashto mislish, da mi nisu govorili? - On ti to nije rekao – reche on. - A ja, kada sam ga srela? - Kada su se izlazak i zalazak sunca spojili u jedno… – reche on. - Kako to? - Razumjecesh, kada ti neko kazhe “VOLIM TE”! – reche on. - A shta radish, kada te neko upita “VOLISH LI ME”? - Nishta. – reche on. - Zashto? - Zato shto, ako ga volish, on ce to znati…i nece imati potrebu da te to pita. – reche on. - A zashto onda svi jedni drugima stalno govore “VOLIM TE”? - Zato shto nisu sigurni… – rece on. - U shta? - U svoju ljubav! – reche on. - A shta se deshava kada ljubavi nestane? - Nishta. – reche on. - Zashto? - Zato shto ljubavi ne mozhe nestati! – rece on. - A zashto se onda ljudi razvode? - Ljubav i brak nemaju nishta zajednichko. – reche on. - Je li ti znash sve odgovore? - Ne… – reche on. - Pa kako mi onda odgovarash? - Sa velikom zheljom! – reche on. - Znash shta? - Shta? – reche on. - VOLIM TE! - Znam! – shapnu tiho on. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4344454647 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |