![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 443444445446447 824> |
Автор | |||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
мене тракиjскиот ми е одвнатрешнен ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
_tanas__ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
||
Яз не казвам че се велиш бугарин! Казвам само че таткото и дедото и прадедото на Кръсте са се велили за бугари - поради неразбиране разбираш ли! Та интересна ми е тази метаморфоза и цикъл на развитие на за една книга време как се става от бугарин- македонец! И в тая връзка кой всъщност е предавника в тая ситуация!!! Многу е интересно нали...? |
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Морам да те рзочарам! Можам да се вратам 400-450 години назад и да кажам дека во моето семејство немло ниту еден Бугарин. За среќа моите предци биле многу разбрани! |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
||
Е де, како што вие сакате да кажете, внатрешен надворешен исто е тоа, нели? |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
![]() |
|||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 237 |
||
ке ти поверувам само ако дадеш доказ дека си австралиjски абориген 400 години са 12 поколениjа - 12! е голема цифра не ка кажа число даже |
|||
![]() |
|||
_tanas__ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 9 |
||
Сомневам се че можеш да се вратиш повеке от 30-40 години назад! |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
А дали ти си сигурен дека ниту еден од твоите предци никогаш не се велел Грк? И зошто мислиш дека некој морал да се вели Бугарин? Што е со Патријаршистите?! Во мојата фамилија имало многумина Патријаршисти, поточно сите предци и роднини од Егејска Македонија биле Патријаршисти. Сакаш да кажеш дека и Патријаршистите биле Бугари и со гордост се велеле Бугари?!?! Изменето од macedon_alex - 27.Март.2009 во 15:47 |
|||
![]() |
|||
||
Има една лека подробност дето не я кажуваш! Преди некой бугарин патриаршист да се вели грък, татко му и дедо му или прадедо са се велили бугари! А когато на Кръсте татко му и дедо му и прадедо му са се велели за бугари пред това не са били македонци! |
|||
![]() |
|||
||
Убаво е штом те интересират тие циклуси, тогаш земи ја книгата на Мисирков, прочитај ја, ако треба и неколку пати. Обиди се да ја анализираш може ќе научиш како од Македонец се станувало Бугарин, па како потоа некои одкако станале Бугари виделе дека ја згрешиле работата, па си станале повотрно Македонци. Циклус бе! Не ти е касно! |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ова е многу јако, мора да е од институтот за словенобугаризација?! |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
И когаш преди да станат Бугари са били македонци!? По Самуиловото царство ли!? ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ти мора од искуство да зборуваш. Со оглед дека имаш 33 години, ти дури не си ги познаваш ни родителите! Мора сирак да си бил! |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ти немој да се враќаш толку назад. Кажи ни само како ти си станал Бугарин? |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
О помна го прадедо ми се викаше че мрази московците!!!
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 443444445446447 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |