IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 443444445446447 824>
Автор
Порака
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 237
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:38
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Originally posted by да     бе да     бе напиша:

па пишуваj македонски и нема да те суспендираатнамигнувањетебе барем од внатре ти иде македонскиот - нема да се потиш како менеголема%20насмевка

Не е единствениот на кој од внатре му доаѓа македонскиот.
Многу ве има на форумов!

мене тракиjскиот ми е одвнатрешненнамигнување, македонскиот ми е надворешенплазење
Кон врв
_tanas__ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Март.2009
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _tanas__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:40

Јас јасно и гласно се изјаснив за тебе односно на која група и припаѓаш. Убаво е што самиот си кажуваш дека не си од оние димпломираните Бугари, а дали можеш да им бидеш директор без соодветни кавлификации, незнам, не ги познавам приликите во Бугарија. Обично во светот за да се држи раководно место потребни се соодветни квалификации и искуство.

Не е убаво сам за себе да зборувам, па редно е ти да си го кажеш своето мислење. Ќе ти дадам една мала сугестија, која верувам ќе ти помогне да дојдеш до правилна констатација, иако од моите 750 коментри требеше веќе да имаш формирно јасна претства на кои им припаѓам. НЕ СУМ ОД ТИЕ КОИ СЕ ВЕЛЕА БУГАРИ!

Зошто мислиш дека би требело да бидеш суспендиран? Што е тоа што ти имаш да се разјаснуваш со мене, зарем досега го немаш тоа сторено?!

Яз не казвам че се велиш бугарин! Казвам само че таткото и дедото и прадедото на Кръсте са се велили за бугари - поради неразбиране разбираш ли!
Та интересна ми е тази метаморфоза и цикъл на развитие на за една книга време как се става от бугарин- македонец! И в тая връзка кой всъщност е предавника в тая ситуация!!! Многу е интересно нали...?
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:40
Originally posted by Каснаковски Каснаковски напиша:

НЕ СУМ ОД ТИЕ КОИ СЕ ВЕЛЕА БУГАРИ!

За тебе е јасно, ти се роди, порасна и ќе си бидеш Македонец. Дали си сигурен дека по недоразберија некој од твоите претци не се велел Бугарин?
Знам ќе кажеш ДА и сам знаеш - ЌЕ ИЗЛАЖЕШ.

Морам да те рзочарам! Можам да се вратам 400-450 години назад и да кажам дека во моето семејство немло ниту еден Бугарин. За среќа моите предци биле многу разбрани!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:43

па пишуваj македонски и нема да те суспендираатнамигнувањетебе барем од внатре ти иде македонскиот - нема да се потиш како менеголема%20насмевка

Не е единствениот на кој од внатре му доаѓа македонскиот.
Многу ве има на форумов!
мене тракиjскиот ми е одвнатрешненнамигнување, македонскиот ми е надворешенплазење

Е де, како што вие сакате да кажете, внатрешен надворешен исто е тоа, нели?
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
да бе Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Март.2009
Поени: 237
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај да     бе Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:44

За тебе е јасно, ти се роди, порасна и ќе си бидеш Македонец. Дали си сигурен дека по недоразберија некој од твоите претци не се велел Бугарин?

Морам да те рзочарам! Можам да се вратам 400-450 години назад и да кажам дека во моето семејство немло ниту еден Бугарин. За среќа моите предци биле многу разбрани!

ке ти поверувам само ако дадеш доказ дека си австралиjски абориген

400 години са 12 поколениjа - 12! е голема цифра не ка кажа число даже
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _tanas__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:45

Сомневам се че можеш да се вратиш повеке от 30-40 години назад!
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:45

А дали ти си сигурен дека ниту еден од твоите предци никогаш не се велел Грк?

И зошто мислиш дека некој морал да се вели Бугарин?
Што е со Патријаршистите?! Во мојата фамилија имало многумина Патријаршисти, поточно сите предци и роднини од Егејска Македонија биле Патријаршисти. Сакаш да кажеш дека и Патријаршистите биле Бугари и со гордост се велеле Бугари?!?!

Изменето од macedon_alex - 27.Март.2009 во 15:47
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _tanas__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:53
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Што е со Патријаршистите?! Во мојата фамилија имало многумина Патријаршисти, поточно сите предци и роднини од Егејска Македонија биле Патријаршисти. Сакаш да кажеш дека и Патријаршистите биле Бугари и со гордост се велеле Бугари?!?!

Има една лека подробност дето не я кажуваш!
Преди некой бугарин патриаршист да се вели грък, татко му и дедо му или прадедо са се велили бугари!
А когато на Кръсте татко му и дедо му и прадедо му са се велели за бугари пред това не са били македонци!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:53
Originally posted by _tanas__ _tanas__ напиша:

Јас јасно и гласно се изјаснив за тебе односно на која група и припаѓаш. Убаво е што самиот си кажуваш дека не си од оние димпломираните Бугари, а дали можеш да им бидеш директор без соодветни кавлификации, незнам, не ги познавам приликите во Бугарија. Обично во светот за да се држи раководно место потребни се соодветни квалификации и искуство.

Не е убаво сам за себе да зборувам, па редно е ти да си го кажеш своето мислење. Ќе ти дадам една мала сугестија, која верувам ќе ти помогне да дојдеш до правилна констатација, иако од моите 750 коментри требеше веќе да имаш формирно јасна претства на кои им припаѓам. НЕ СУМ ОД ТИЕ КОИ СЕ ВЕЛЕА БУГАРИ!

Зошто мислиш дека би требело да бидеш суспендиран? Што е тоа што ти имаш да се разјаснуваш со мене, зарем досега го немаш тоа сторено?!

Яз не казвам че се велиш бугарин! Казвам само че таткото и дедото и прадедото на Кръсте са се велили за бугари - поради неразбиране разбираш ли!
Та интересна ми е тази метаморфоза и цикъл на развитие на за една книга време как се става от бугарин- македонец! И в тая връзка кой всъщност е предавника в тая ситуация!!! Многу е интересно нали...?

Убаво е штом те интересират тие циклуси, тогаш земи ја книгата на Мисирков, прочитај ја, ако треба и неколку пати. Обиди се да ја анализираш може ќе научиш како од Македонец се станувало Бугарин, па како потоа некои одкако станале Бугари виделе дека ја згрешиле работата, па си станале повотрно Македонци. Циклус бе!

Не ти е касно!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:57

Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Има една лека подробност дето не я кажуваш!
Преди некой бугарин патриаршист да се вели грък, татко му и дедо му или прадедо са се велили бугари!
А когато на Кръсте татко му и дедо му и прадедо му са се велели за бугари пред това не са били македонци!

Ова е многу јако, мора да е од институтот за словенобугаризација?!

Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _tanas__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 15:59

Убаво е штом те интересират тие циклуси, тогаш земи ја книгата на Мисирков, прочитај ја, ако треба и неколку пати. Обиди се да ја анализираш може ќе научиш како од Македонец се станувало Бугарин, па како потоа некои одкако станале Бугари виделе дека ја згрешиле работата, па си станале повотрно Македонци. Циклус бе!

Не ти е касно!

И когаш преди да станат Бугари са били македонци!? По Самуиловото царство ли!?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 16:01

Сомневам се че можеш да се вратиш повеке от 30-40 години назад!

Ти мора од искуство да зборуваш. Со оглед дека имаш 33 години, ти дури не си ги познаваш ни родителите!

Мора сирак да си бил!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 16:03

Не ти е касно!

И когаш преди да станат Бугари са били македонци!? По Самуиловото царство ли!?

Ти немој да се враќаш толку назад. Кажи ни само како ти си станал Бугарин?

Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај _tanas__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2009 во 16:05
О помна го прадедо ми се викаше че мрази московците!!! Бил е помощник воевода във ВМРО на четата на Тодор Хаджикостадинов в Пиринска Македония. ! Почина на 95 години!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 443444445446447 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,531 секунди.