![]() |
|
СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 229> |
Автор | ||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Страшна е демагогијата- ако приватниците каснат- следува казни. А кога општеството-државата касни не се зборува за казни. И се дава простор за шпекулации дека парите се ротираат, дека е празен буџетот, дека се чека да се наполни, дека пак ке с епродаваат обврзници.... Ако се има пари, прво платите на народот, па после градбите. Така треба да биде. |
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Веројатно мислиш прво платите на државните службеници... кои, рака на срце, не се баш мали... особено во образованието... па сега ако некој сака убав главен град... мала жртва од дестина дена доцнење плата... не е ништо нели... ![]() или господ прво себеси си создал брада... па после на другите...а...?? by the way... основците треба да се финансираат од општинските каси... а средношколците од министерството... нели... Изменето од којсумјас - 17.Февруари.2010 во 19:13 |
||
![]() |
||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
|
Напишав и погоре, платите не треба да каснат еден саат а не 15 дена...Ако државата сака да воведе ред тогаш треба од себе да почне... Превработеноста исто така е проблем со кој државата треба да се справи во догледно време зошто навистина нема никаква смислам да плаќаме само колку да ја издржаваме администрацијата а притоа ништо да не се гради... |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Незнам како треба, знам како е. ![]() А за брадата на господ и за мотиката на друга тема. Ваму за спомениците и за жртвите ![]() Ај нека се дадат како жртви, ама ќе има ли место за 36 000 (се шегувам, знам дека не мислеше на таква жртва) Не давам ни денар, ни евро. Прво нека дадат самопридонес за спомениците на 2014 оние со плата над 500 евра. После и сиротињате со под 500 и оние без ич ![]() И нели концептот БРУТО не толерира каснење? |
||
![]() |
||
blagorodna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
|
ja se cuda sco im jet gajle na ljugevo od provincija kakvo ce bidit skopjevo ubo ce bidit u sekoj slucaj a nastavnicive sco se zala za plati pa usce pomalu moza da gi razbera, azdisani sa rabota od 8 do 1 i zimski i letni raspusti slobodni se prcaa so direktori cel den i malu im sa 15 iljadi im kasnele, kakva vrska imet tija sos skopje 2014, a
|
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
![]() |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Мунгос, воздржувај се од навредливи квалификации кон членовите!
|
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
„Зар навистина парите се од кредити„
Не не се парите од кредити туку од џебот на ВМРО_ДПМНЕ сите пратеници ќе дадат по една месечна плата за народот на Македонија да не ги почуствува тие милиони. |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
|
Ако пратениците на ВМРО имаат толку големи плати што ќе ги покриваат парите кои нема да ги осетат граќаните тогаш навистина во Македонија моментално е најисплатливо да се биде пратеник на ВМРО па по цена да мора да се даде и една плата за споменици.
![]() |
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Треба да се покрене иницијатива, за споменициве пари да издвојат само оние што ја подржуваат идејата на Mr. Рејтинг ......а не од буџетот на сите граѓани.....
![]() Ќе излезе дека ја подржуваат 1% граѓани....
![]() |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
тоа би било навистина вистинско решение ............
![]() |
||
![]() |
||
|
Па и јас ќе бидам во тие 1% ![]() Мене искрено ова со платите ме збуни ![]() |
||
![]() |
||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
|
Ако има право на избор....јас сигурно ќе бидам во мнозинството....
![]() |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
![]() |
||
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
|
..abe sto se bunite,pogotovo onie od drugite gradovi..doagate vo Skopje i tuka go gledate celiot svet..doduse malku izvitoperen ama ..za tie pari ..taman.
.....eee,koga ke gi napravat toa palatite..sudskata ..finansisko policiskata..abe da ti e merak da vlezes vo niv.studen mermer onaka ke te oblazi po stceto...ubaini...
samo edno ne mi se dopaga...kako jas ke se soncam na toa plazata i ke se banjam vo Vardar ,a od kancelariite odsprotiva da me gleda nekoja devojka i da raboti ..ne ide nekako..ne ke moze da se skoncentrira na predmetot...nekako nema smisla..nekoj da raboti jas da se banjam i da prcam....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4243444546 229> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |