IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 229>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 19:03
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Нетреба ни толку...
Но неверувам дека платите доцнат зата што нема пари во буџетот...
Сепак колку да сме ОТЕПАНИ имаме некој резерви...

Страшна е демагогијата- ако приватниците каснат- следува казни. А кога општеството-државата касни не се зборува за казни.
И се дава простор за шпекулации дека парите се ротираат, дека е празен буџетот, дека се чека да се наполни, дека пак ке с епродаваат обврзници....
Ако се има пари, прво платите на народот, па после градбите. Така треба да биде.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 19:13
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ако се има пари, прво платите на народот, па после градбите. Така треба да биде.

Веројатно мислиш прво платите на државните службеници...
кои, рака на срце, не се баш мали...
особено во образованието...
па сега ако некој сака убав главен град...
мала жртва од дестина дена доцнење плата...
не е ништо нели...
или господ прво себеси си создал брада...
па после на другите...а...??
by the way...
основците треба да се финансираат од општинските каси...
а средношколците од министерството...
нели...

Изменето од којсумјас - 17.Февруари.2010 во 19:13
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 19:16

Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Нетреба ни толку...
Но неверувам дека платите доцнат зата што нема пари во буџетот...
Сепак колку да сме ОТЕПАНИ имаме некој резерви...
Страшна е демагогијата- ако приватниците каснат- следува казни. А кога општеството-државата касни не се зборува за казни.И се дава простор за шпекулации дека парите се ротираат, дека е празен буџетот, дека се чека да се наполни, дека пак ке с епродаваат обврзници....Ако се има пари, прво платите на народот, па после градбите. Така треба да биде.

Напишав и погоре, платите не треба да каснат еден саат а не 15 дена...Ако државата сака да воведе ред тогаш треба од себе да почне...
Превработеноста исто така е проблем со кој државата треба да се справи во догледно време зошто навистина нема никаква смислам да плаќаме само колку да ја издржаваме администрацијата а притоа ништо да не се гради...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 19:30
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Веројатно мислиш прво платите на државните службеници...
кои, рака на срце, не се баш мали...
особено во образованието...
па сега ако некој сака убав главен град...
мала жртва од дестина дена доцнење плата...
не е ништо нели...
или господ прво себеси си создал брада...
па после на другите...а...??
by the way...
основците треба да се финансираат од општинските каси...
а средношколците од министерството...
нели...

Незнам како треба, знам како е.збунетост
А за брадата на господ и за мотиката на друга тема.
Ваму за спомениците и за жртвитенамигнување
Ај нека се дадат како жртви, ама ќе има ли место за 36 000 (се шегувам, знам дека не мислеше на таква жртва)
Не давам ни денар, ни евро. Прво нека дадат самопридонес за спомениците на 2014 оние со плата над 500 евра. После и сиротињате со под 500 и оние без ичтага.
И нели концептот БРУТО не толерира каснење?
Кон врв
blagorodna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Декември.2007
Поени: 568
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blagorodna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 19:49
ja se cuda sco im jet gajle na ljugevo od provincija kakvo ce bidit skopjevo ubo ce bidit u sekoj slucaj a nastavnicive sco se zala za plati pa usce pomalu moza da gi razbera, azdisani sa rabota od 8 do 1 i zimski i letni raspusti slobodni se prcaa so direktori cel den i malu im sa 15 iljadi im kasnele, kakva vrska imet tija sos skopje 2014, a
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 22:03
Originally posted by blagorodna blagorodna напиша:

ja se cuda sco im jet gajle na ljugevo od provincija kakvo ce bidit skopjevo ubo ce bidit u sekoj slucaj a nastavnicive sco se zala za plati pa usce pomalu moza da gi razbera, azdisani sa rabota od 8 do 1 i zimski i letni raspusti slobodni se prcaa so direktori cel den i malu im sa 15 iljadi im kasnele, kakva vrska imet tija sos skopje 2014, a
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2010 во 23:29
Мунгос, воздржувај се од навредливи квалификации кон членовите!
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 00:31
„Зар навистина парите се од кредити„

Не не се парите од кредити туку од џебот на ВМРО_ДПМНЕ сите пратеници ќе дадат по една месечна плата за народот на Македонија да не ги почуствува тие милиони.

“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 10:28
Ако пратениците на ВМРО имаат толку големи плати што ќе ги покриваат парите кои нема да ги осетат граќаните тогаш навистина во Македонија моментално е најисплатливо да се биде пратеник на ВМРО па по цена да мора да се даде и една плата за споменици.изненадување
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 10:52
Треба да се покрене иницијатива, за  споменициве пари да издвојат само оние што ја подржуваат идејата на Mr. Рејтинг ......а не од буџетот на сите граѓани.....голема%20насмевка

Ќе излезе дека ја подржуваат 1% граѓани....газење%20од%20смеење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 11:00
тоа би било навистина вистинско решение ............ газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 11:12
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Треба да се покрене иницијатива, за  споменициве пари да издвојат само оние што ја подржуваат идејата на Mr. Рејтинг ......а не од буџетот на сите граѓани.....голема%20насмевка

Ќе излезе дека ја подржуваат 1% граѓани....газење%20од%20смеење

Па и јас ќе бидам во тие 1%намигнување
Мене искрено ова со платите ме збунизбунетост
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 11:14

Па и јас ќе бидам во тие 1%намигнување
Мене искрено ова со платите ме збунизбунетост

Ако има право на избор....јас сигурно ќе бидам во мнозинството....голема%20насмевка
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12852
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2010 во 12:27
..abe sto se bunite,pogotovo onie od drugite gradovi..doagate vo Skopje i tuka go gledate celiot svet..doduse malku izvitoperen ama ..za tie pari ..taman.
.....eee,koga ke gi napravat toa palatite..sudskata ..finansisko policiskata..abe da ti e merak da vlezes vo niv.studen mermer onaka ke te oblazi po stceto...ubaini...
samo edno ne mi se dopaga...kako jas ke se soncam na toa plazata i ke se banjam vo Vardar ,a od kancelariite odsprotiva da me gleda nekoja devojka i da raboti ..ne ide nekako..ne ke moze da se skoncentrira na predmetot...nekako nema smisla..nekoj da raboti jas da se banjam i da prcam....
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.