IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 62>
Автор
Порака
Pavlito®© Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2011
Статус: Офлајн
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavlito®© Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 03:08
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by plavush_mkd plavush_mkd напиша:

Здраво дечки,се надевам дека ке ми помогнете во проблемот зошто не знам навистина што да правам.
Веке подолго време не сум имал девојка, и знам дека проблемот е во мене и сакам да сменам нешто со мене, да ми кажите каде грешам и да ми дадете некој совет.
1. Секогаш кога ке бендисам некоја девојка и кога ке почннам да чувствувам нешто за неа, иако мислам дека и таа ме бендисува секогаш се наоѓа некој трет и ке ми ја фати. Сум се мувал со повеке девојчиња, ама онака чисто ради реда и кога ке сакам со некоја нешто повеке ме одбива или ке ми ја фати некој друг иако знае дека ја бендисувам
2. Не дека не сум убаво дете (плав сум со плави очи), секогаш сум убаво облечен, знам дека ме бендисуваат многу девојчиња само не сакаат да ми го признаат тоа. Малку сум срамежлив и не знам како да ја задржам и да ја освојам. Ве молам да ми дадете неко совет.

Ќе се задржам на ова црвеново...

1. Кога ќе ти се допадне некоја треба веднаш да и' го кажеш тоа, не треба премногу да чекаш да ти проработуваат чувствата, т.е. копнежот по неа... така ако те одбие, помалку ќе бидеш разочаран и полесно ќе можеш да се сконцентрираш на друга... тој другиот што ти ја ,,превземал,, сигурно не чекал толку време и сигурно настапил посигурно бидејќи не му било толку гајле дали ќе го одбие.

2. Велиш дека си убав, уреден, убаво облечен... но девојките во денешно време најмногу ги интересира дали си богат, дали возиш скапа кола, дали си вработен... т.е. сакаат материјална сигурност, за дотерување, убавина, култура и духовни вредности баш ги заболе.

-Se soglasuvam so dvete tocki ali sepak bi nadopolnil deka vo pogolemite slucaevi e taka no ne i vo site , po nekogas ide i ona pravilono "Kola nemam, pari nemam , imam *** i dobro e***" ...
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 10:50
Плавуш, колку години имаш? Многу е тоа битно...

Глеј да ти кажам нешто... ако бараш девојка (а не шемење или сл) тоа значи дека сакаш да ОДИШ со неа, а не само да се муваш. За тоа , брат, треба да најдеш асолно чупе, а не некоја што заминува со било кој.

И јас последно долго време пребирав и конечно си најдов тоа што барав... така да , стварно, за секое грнче има поклопче среќа

Ако и таа чувствува нешто спрема тебе нема да замини со некој трет...

Тоа за парите ...не е правило... 
Девојка ми прво ме запозна како човек со Застава, па тек потоа разбра дека имам и поубава кола. Сме излегле и кога сум бил убаво облечен , уреден , и кога сум бил батал излезен од работа... Па никогаш немаше прокоментирано нешто околу тоа или пак сменила однесување намигнување

Ај вака... ко ќе најдиш некоја наредно, пиши овде конкретен случај и ќе пробаме да ја опрајш работата со наша помош...

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 11:24
Originally posted by plavush_mkd plavush_mkd напиша:

Здраво дечки,се надевам дека ке ми помогнете во проблемот зошто не знам навистина што да правам.
Веке подолго време не сум имал девојка, и знам дека проблемот е во мене и сакам да сменам нешто со мене, да ми кажите каде грешам и да ми дадете некој совет.
Секогаш кога ке бендисам некоја девојка и кога ке почннам да чувствувам нешто за неа, иако мислам дека и таа ме бендисува секогаш се наоѓа некој трет и ке ми ја фати. Сум се мувал со повеке девојчиња, ама онака чисто ради реда и кога ке сакам со некоја нешто повеке ме одбива или ке ми ја фати некој друг иако знае дека ја бендисувам
Не дека не сум убаво дете (плав сум со плави очи), секогаш сум убаво облечен, знам дека ме бендисуваат многу девојчиња само не сакаат да ми го признаат тоа. Малку сум срамежлив и не знам како да ја задржам и да ја освојам. Ве молам да ми дадете неко совет.

Не си секогаш ти виновен за нешто.

Секогаш се наоѓа некој трет бидејќи не си доволно брз во искажување на чувствата...

Тоа што ти го пишале погоре во врска со материјалната состојба, многу ретко се покажува како точно. Но доколку си во добра материјална состојба, возиш добра кола, излегуваш на места каде што излегуваат луѓе од високата класа, не значи дека ќе најдеш некоја што ќе те сака. Голема е веројатноста баш тогаш да најдеш некоја што ќе си помине месец - два лудо и незаборавно со тебе, а после тоа ќе те откачи затоа што си и се здосадил.
Не е се ниту во убавината. Има нешто и во душатанамигнување
Не го рекле за џабе она дека убавината привлекува, а карактерот задржува. Не мора да бараш некоја Мис на светот за женска. Најди си нормално девојче кое ќе те почитува и сака, а за другото е баш лесно.
Мислам дека најголемиот дел од луѓево имаат чудни критериуми за пронаоѓање на идеален партнер. Затоа и остануваат сами. 

I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 22:22
Ако не можете да се одлучите помеѓу две личности, изберете ја втората...Бидејќи ако Ви била првата личност важна, втората никогаш не би постоела...!
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
plavush_mkd Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Ноември.2011
Поени: 0
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plavush_mkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2011 во 04:59
Вака сега, то довојчето шо пред некое време ми замина со друг иако знаеше дека ја бендисвам, од ко виде дека во последно време сум многу оладен кон неа и дека излегвам со др девојчиња, некако ко поинаку се однесува почнува да ме гази на нозете демек ненамерно, заминав јас да земам нешто и та иди и демек ејј ти дојде да го земиш ? и ред др работи   ...
Е сега дајте ми совет шо да прам дали да се надевам на неа или да си барам друга? :)
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2011 во 15:05
A da ja prashash nea namesto nas ?
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2011 во 15:21
Originally posted by Pavlito®© Pavlito®© напиша:

Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

[QUOTE=plavush_mkd]

2. Велиш дека си убав, уреден, убаво облечен... но девојките во денешно време најмногу ги интересира дали си богат, дали возиш скапа кола, дали си вработен... т.е. сакаат материјална сигурност, за дотерување, убавина, култура и духовни вредности баш ги заболе.
-Se soglasuvam so dvete tocki ali sepak bi nadopolnil deka vo pogolemite slucaevi e taka no ne i vo site , po nekogas ide i ona pravilono "Kola nemam, pari nemam , imam *** i dobro e***" ...

Целосно се согласувам со се што кажа, одличен совет освен ова последново. И да немаш пари, верувај во себе, во својата уникатност и изјасни си ја личноста. Секогаш има многу повеќе во внатрешноста одколку у парите и тоа жениве горе-долу го знаат. И ги привлекува.
Само ти биди си природен, таков каков што си
Кон врв
blizard Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Декември.2011
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blizard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 06:08
Hmm pa vaka jas sum interaktiven kreativen decko koj gleda od dobrata strana na site raboti.. ama imam edna maana ne znam kakoa da ja narecam dali maana ili ne znam kako.. Epa da pocnam.
Mozebi za movie godini bi bilo sram ova no sakam da znam kakvio muabeti treba da se pravat na prv sostanok so devojka Kazete mi konkretni temi jas ednostavno se sramam i ne znam kako da pocnam... ako sakasm da mu se pustam na devojka so treba da kazvuvam toa me maci mene :// HELP!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 06:56
Па сега, да кажеше колку години имаш за да не барамзбунетост

Не можеш да имаш ист муабет со некоја 16 год девојка и со некоја 25 годсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 07:06
Ахам, најдов. Ако е точно 19 години.

Дај и некој комплимент, почнете со општи теми .. нешто од секојдневието. Од кај да знам за што се интересираш и што следиш. biggrin
Можете да продолжите со некој муабет за музика, филм...што сака да гледа, слуша...juhuuu

Тууу, немаш ништо немаш пишаноsljac. Дали ја знаеш девојката или допрва треба да испиташ се за неа:hekla:
Во секој случај, остави разговорот да тече без некои посериозни теми. Немој да наметнуваш муабет што е далеку од темата на која моментално зборитеnowink, гледај што и привлекува внимание и задржи се на тие теми

Се чувствувам како психијатарdeda
Кон врв
blizard Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Декември.2011
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blizard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 20:04
devojkata ja znam samo onaka od fb i znam samo ona osnovnite raboti... kolkava e kaj uci so uci... No kako da znam sto saka taa kako da otkrijam toa me maci mene ://
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 20:23
sho ima da i prais muabet...

kazi i direktno : Zenska ti mi svigjas, daj mi...
Incredible Blue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2011 во 22:07
Originally posted by blizard blizard напиша:

devojkata ja znam samo onaka od fb i znam samo ona osnovnite raboti... kolkava e kaj uci so uci... No kako da znam sto saka taa kako da otkrijam toa me maci mene ://

Па во муабет, како инаку

Релаксирано

Помисли што сакаш тебе да те прашаат, тоа и прашај.
Се што не би сакал да те прашаат, избегнувајнамигнување
Кон врв
merrow Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Декември.2011
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај merrow Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2011 во 23:51
Originally posted by blizard blizard напиша:

Hmm pa vaka jas sum interaktiven kreativen decko koj gleda od dobrata strana na site raboti.. ama imam edna maana ne znam kakoa da ja narecam dali maana ili ne znam kako.. Epa da pocnam.
Mozebi za movie godini bi bilo sram ova no sakam da znam kakvio muabeti treba da se pravat na prv sostanok so devojka Kazete mi konkretni temi jas ednostavno se sramam i ne znam kako da pocnam... ako sakasm da mu se pustam na devojka so treba da kazvuvam toa me maci mene :// HELP!!

мОЈ совет биди искулиран ама биди и свој. Од женска гледана точка ти велам, многу пази на тоа да не се преправаш. Понатаму, за муабет пример прашај ја за нејзини активности, кај излегува и слично, ако имате заеднички теми и хобија разговарај за тоа. Битно е да се почне , потота понатаму сам ке си тече конверзејшнот :)
If you sh*t bout me.. Im gonna make you eat your sh*t bout me!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4243444546 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,295 секунди.