|
Бугарин,бугарофон,мак.Бугарин во Македони |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 81> |
Автор | ||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 07.Април.2010 во 12:13 | |||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Испратена: 07.Април.2010 во 12:31 | |||||
Че така кажи бе... ти од туристическа индустриjа не разбираш ли? Историско-етнографски комплекс Прабугарски населба Фанагориjа |
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Испратена: 07.Април.2010 во 12:35 | |||||
AAAAAAAA - па и Бугарите ли се туристи
Што слават тие во март таму,некој посебен месец бил,имало голема прослава |
||||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Испратена: 07.Април.2010 во 13:32 | |||||
Јас кажав што имав да кажам, а твое еда читаш и да препрочитуваш се додека не разбереш што авторот сакал да каже. Мојот космополитизам нетреба да ти биде цел, туку прерогатив треба да ти бидат последиците кои ги оставил бугарскиот општествено-политчки систем по втората светска војна. Зачауреноста е сериозен проблем. Зошто и по укажаната доверба Бугарија да стане дел од западните демократски општества таа избира и понматаму да талка по премрежијата од 19 век? Дали траумите се толку трајни што, дури и по 20 години по колапсот на тој систем, еноставно секоја промена во менталниот склоп е практично неизводлива? Некој што се излагал по рускиот морков и станал поборник по бугарштината е процес кој е завршен. Подгревањето на такви стратегии може да делува само интерно, а секој обид да таа стратегија се шири надвор од границите на руската творба е само докажан рецепт за пропаст. Таквите кои сонуваат ребугаризација веќе јасно покажале на кое ниво се и каде треба да останат. Меѓутоа има една болна вистина за таквите, постои поголема веројатност да бугаризираните конечно сватат дека сепак биле само бугаризирани. Треба само да созреат условите, а црното семе пак ќе никне. Изменето од Platenik - 07.Април.2010 во 13:36 |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Испратена: 07.Април.2010 во 13:34 | |||||
Морам да признам дека тоа е многу интересна општествена појава во Бугарија , многу интересна . Испарави ме ако грешам. Има период кога бугарот е антички - Раковски Има период кога Бугарот е Словен - Дринов Има период кога Бугарот е Бугар - номадска турска заедница . Секоја фаза во осознавањето на Бугаринот си има свои прврзаници , свои фанови . За која целна група се прават тие номадски населби , кореографија , амајлии, привезоци , разгледници , односно , кој би платил за такво нешто и секако , кого представуваат , бугарската култура , потекло , традиција ? Изменето од eptendosadno1 - 07.Април.2010 во 13:36 |
||||||
Platenik
Испратена: 07.Април.2010 во 13:39 | |||||
Им се воодушевувам на нивната снаодливост. Итри се тие, за се имаат одговор, само никако да најдат одговор дали словените се бугаризирале или Бугарите се словенизирале?! А да, заборавив, се измешале со Словените! |
||||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 07.Април.2010 во 13:40 | |||||
Тоа и јас прашав,эапоэнав такви луѓе преку нашето друштво на стрелци - во Бугарија стрелците и нивната школа претставуваат вистинско културно наследство од Аэија,тие тврдат дека се ТуркоМонголи и дури многу од нив не приэнаваат христијанство туку се горди на Танграта,носат такви симболи и вршат такви обреди.
Никој не ми објасни кои Бугари се тоа,не дека ме иэненадува |
||||||
Platenik
Испратена: 07.Април.2010 во 13:42 | |||||
Јас да кажам, јас да кажам! За туристите! Ем пари, ем историја. |
||||||
|
||||||
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Испратена: 07.Април.2010 во 13:42 | |||||
Мешане му е маjката! Генот ке биде по убав!
|
||||||
Platenik
Испратена: 07.Април.2010 во 13:44 | |||||
ОК, јас би ги пратил сите бугаризирани во Демир Хисар или Бардовци, ама не е до мене. |
||||||
|
||||||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Испратена: 07.Април.2010 во 13:53 | |||||
Бизнис и само бизнис... Варна е на морето... Ежегодно има милион или два туристи од сите делови на Европа. Тие сакат атракции. Штом сакат - ке ги получат... Те ти атракционен парк "Фанагориjа". Се разбира входот не е без пари. |
||||||
Platenik
Испратена: 07.Април.2010 во 13:57 | |||||
Така е! сега разбрав зошто сте вие многу убав народ, сте се мешале! |
||||||
|
||||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Испратена: 07.Април.2010 во 14:13 | |||||
Се мешале Се мешале а пак иэиграваат чиста нација Б'лгари |
||||||
tanas_1902
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Испратена: 07.Април.2010 во 14:17 | |||||
Зар има по чиста и древна нациа от македонската????
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 4142434445 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |