IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Мали поуки за животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Мали поуки за животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 186>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
dreyk Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Октомври.2010
Статус: Офлајн
Поени: 41
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dreyk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 01:16
# Некои касно сваќаат дека изгубиле дијамант, додека собирале камења.

# Стравот на кој ти ќе му дозволиш да се наталожи во твојот ум е полош од стварноста.

# Луѓето ќе заборават што си рекол. Луѓето ќе заборават што си направил, но никогаш нема да заборават какви чуства во нив си разбудил.

# Добрите другари се како детелина со четири лисја

# Тоа што ние го сакаме најмногу е тоа што ние никогаш нема да го имаме

# Неможеш да откријаш нови океани ако ја немаш храброста да го изгубиш видикот на брегот

# Како ке лежам сам во гробот?!Па јас и сега живеам осамено!

# Имагинацијата е само едно оружје во војната против реалноста.

# Се што моментално сме, е резултат на она што сме размислувале

# Имај храброст да живееш. Секој може да умре.

# Немајќи ништо, ништо неможеш да изгубиш.

# Полесно е да му простиш на непријател, отколку на пријател.

# Доколку немаш цел во животот, никогаш неможиш да ја промашиш. Но неможиш и да ја погодиш.

# Кој би можел да ги определи границите каде сласта преоѓа во болка а каде е болката сеуште сласт.

# Пред доказите, и боговите молчат
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 02:13
„ оној што сее страв ќе жнее гнев,  затоа што во принцип страв сее само оној што се плаши од себе.“
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
stigma04 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2010
Поени: 2661
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 02:49
Bolkata e prijatel na covekot, zasto koga site ke te napustat taa ostanuva.
Koga ke go izgubis ona sto go sakas, ke prodolzis da zivees, no toj zivot e polos I od smrtta.
Daleku si ljubena moja, dolgi mi se temnite noki, ama ljubovta mi dava sila da ja izdrzam osamenosta...
Ako sakas nemoj da kries, zasto ne e zabraneto da si zaljuben.
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 03:31
-Nikogas nemoj nekomu da mu ja odzemas nadezta.Mozebi toa e se sto ima
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 03:32
Originally posted by stigma04 stigma04 напиша:

-Izvleci go najdoboroto od losite situaci
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 11:26

ee, vidish ,збунетост..a jas pa, budalata,...uvek kontra im idam,изненадување... i ne gi ostavam da si zievat ubavo vo....nea!

....jaz'k...jaz'k !тага
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 12:23
не си ја празни душата до крај.остави барем една голтка сопствена тајна во неа....засекогаш.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 12:40
Mudrite lugje si prilegaat na sebe!
always look on the bright side of the life!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2010 во 22:20
Vnimatelno procitaj go seto ona sto treba da go potpises.Zapomni deka dobrite raboti za tebe sekogas se napisani so krupni bukvi,a lositeso sitni.
-upotrebuvaj go svojot um i telo i ne dozvoluvaj da rgosas.
-Lugeto ceni gi po goleminata na nivnite srca,a ne po goleminata na nivnite smetki vo banka.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 00:18

Vnimatelno procitaj go seto ona sto treba da go potpises.Zapomni deka dobrite raboti za tebe sekogas se napisani so krupni bukvi,a lositeso sitni.
-upotrebuvaj go svojot um i telo i ne dozvoluvaj da rgosas.
-Lugeto ceni gi po goleminata na nivnite srca,a ne po goleminata na nivnite smetki vo banka.
ova e epten tochno да

,..osobeno vo ...poshtena zemja  kako shto e...ljubenava makedonija...намигнување

...me , potsekja na onaa aktuelnava reklama od "cosmofon"...deka kaj niv nemalo vekje   ...nikakvi finti,изненадување

samo, zal mi e shto vekje gi "frliv" nivnite broevi,..

..pa ne mozam da go proveram toa shto go ispopishale po gradov....тага
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2010 во 23:47
-Bidi popameten od drugite, no nikogas ne veli go toa pred drugite.

-Zapomni: i najdolgiot pat zapocnuva so prviot cekor.

-Nikogas ne prekrsuvaj go zlatnoto pravilo: ,,Postapuvaj so lugeto onaka kako sto sakas tie da postapuvaat so tebe...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2010 во 15:17

Кога сам си го пикаш носот кај што не му е место, не жали се отпосле кога ќе те удрат по него... ставајќи се во улога на невина жртва.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2010 во 01:45
Ona sto moze da go donese momentot, ne moze ni celiot zivot.

Najvazno od se e covek da znae da bide zadovolen so sebe i so ona sto go ima.

Koj ne e umen – nemu mu e srceto na jazikot, a koj e umen nemu mu e jazikot vo srceto.

Malo dete place so solzi, a covek so dusata.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2010 во 01:37
Vistinskiot prijatel sveti vo mrakot...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4142434445 186>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.