|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 3940414243 146> |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez vecera ke si legnam
nema zosto da jadam, nema da go navijam casovnikot, nema zosto da stanam, ni zabi nema da mijam za smrdliviot zdiv nokeska da me guska. Dosta mi e od cuvstva i kulturi site knigi ke gi zapalam, dosta mi e od naviki sto me razgaluvaat od vojnicka sum loza dosta mi e od sledni utra kobozem nadez imalo. |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spustite me,zbunio sam zavesu!
Pardon! Zbunite me ,spustio sam zavesu! Pardon! Zbunite zavesu,spustio sam se! Pardon! Zvesa je zbunjeana,spustite me! Pardon! ZBUNJEN SAM,SPUSTITE ZAVESU!!! Uuuuh,ne znam sta mi je danas,nesto sam prvise zbunjen. HAHAHA! ...ova zbunet ni bese inspiracija |
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Просјак
Седната на плоштадот и гледајќи по излозите ја осетив вистинската глад. Пешаците ме одминуваа и фрлаа по еден долг студен поглед во мојот пакет. Музиката на мојата душа која одѕвонуваше не допре до ушите на ничие срце. Цветот кој го чував во стаклено ѕвоно и нежно го милував, почна да венее. Му недотигаа топли насмевки да го полеат, силни прегратки да го огреат. Ловци на сништа оставете ме со мојот сон, не гонете го, не убивајте го. Тој е моето најголемо богатство. Тој е мојот раскош. Но, за жал, во реалноста јас сум само обичен просјак кој проси за трошка љубов. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛОВ НА ЈАГУЛИ
На збунетото дете Содржините се како јагули – Препелкава, лизгава незадржливост Во возбудени раце на неопитно дете... Водата е брза И секогаш недоволно бистра За да ги најдеш повтор на грбот На речната песок како изгубени монети Чуму е тогаш формата Како празна рибарска мрежа Што чмаи крај речниот брег, Како свилено плико за старосват без дар Со срмен конец извезено... Содржините се како јагули – Препелкава, лизгава незадржливост... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majstorce,
, za ova dobivas 2 bileti gratis za 'trbusni ples' prvi red pretstavata se odrzuva vo tema 'Tradicionalni.....' |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dekoto na stihovite preferira da ostane anonimen,za da ne nastanat predrasudi,deka e tokmu toj
Познание (или: за гносеологијата на една душа?!) Да се тажи или да се радува кога убавите замислени именки, ќе прекинат да бидат мислими. На епитафот нека пишува: 100 катмера надолу низ душава и сега можат да ми ѕирнат... Никој не ме знае, ако неа не ја познал! Оставете ме, ве молам, сите! Вечерва сакам и самиот да се запознаам. Да... колку црви настрадале во геноцидниот појадок на преубавите птици? И, колку риби настрадале од вечно вљубените лебеди? Ете, толку нека ми го корнат срцево, не ви давам неа да ми ја земете! |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sodrizini se kako bockavi ezovi
peckavi i bolni jas sum eden od onie sto ne znaat da baraat a baraat. Lazice mi paga uste pred usni da dopram, nova bluza stara ja pravam so fleki i za prozorci spremna dur gledam vo casovnik i race mi se tresat so dlanki ispoteni darovi mi lizgaat krsejki se zaedno so moeto srce. Polovicnost cel zivot me prati cinam eden del od mene umren e ovulacija sterilna sum shega evolucijska. Jas sum samo obicen blef, karta vo rakav na sekogo vidliva, prikazna glupa na zevanje sto tera. Dur cekam na stanica bozja da me odnese od kade dojdov, se turkam za prv da se kacam do prozor da sednam niz prozor da plukam i gubre da frlam na sediste mastiki da lepam i na krajot samo ja da se smeam dur ne svatam deka nemalo zosto. Jebi ga zar i drugi kako mene ima ? dur ne svatam deka nemalo zosto |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОРИТО
Кога солзите ќе секнат, ќе замрат, ќе пресушат длапката во душата што до вчера корито и била свето ќе ја спознае сета бесмисла на постоењето свое и смешно ќе зјае во нечие гето како недопеано опело за вистината неродена, зборот, глеј го, забревтано кај ита со стапало да стапне на килимот светол, од лачи златни Аполон што го ткае над могилата на семето клето. што корито – длапка трајна издлаби во душата неспозната со длето на солза сјајна. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Морепловецот во нас
Морепловецот пробува да го спаси својот екипаж од големите бранови кои се обидуваат да го кутнат големиот брод, да го уништат. Сонцето сака да прозбори но, занемено е од сивите облаци, од тие демони кои демнеат, кои уништуваат се со своите копја, со грмотевици кои ја разоруваат кревката земја. Ќе победи ли Сонцето? Ќе успее ли со својата сончева мрежа да го зароби секој злобен облак? Ќе допре ли светлина до храбриот? Или се е само тоа лажна надеж, сонце-лицемер? Можеби сонцето е другар на злобниците, можеби ние сме тие заробени во неговата пеколна мрежа? Каде е сега Артур со својот ескалибур да ги расече тие конци кои не врзуваат, доволно долго време бевме марионети на небескиот пајак. Молитвите на морепловецот упатени кој Никој само го исполија празниот простор, тишината ја скршија оставајќи парчиња зборови... но, не најде спасение. Храбро пушти солза во морето, да остави дел од себе, и да докаже дека храбрите никогаш не умираат. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
haiku 8 Nie sme stakleni perli obeseni na golo drvo. So ehoto na nasiot dopir se hranime cekajki go vetrot. |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мила, стари слики будат спомен, сал тие - за тебе ми се помен. Се будат в час некои немири зли на другар ми му зборам: си ме љубела ти Змеј пијан, од оваˉ лаж к’о од фино, румено вино; Мила... Буица од чувства Мила, Светло(ст), залез, лето, зима. Со верба сум уште, (и) тоа е спас и често знам да смислам (и) љубов за нас, Само тогаш стварноста е стварност-ти не си виˉ-ла! Мила, не, не се сменив јас часкум, Мила, љубов платонска си била, Од ништо јас смев(шега) правам за миг но, те немам јас тебе, имам сал стих Секипат, Слушам шум на море к’о да е свила... Мила, ќе се сретнеме ли повтор?! До тогаш-јас ќе сум к’о в понор[2] и добро е кога крај нема знаен „Те љубам” не ќе речам, изговор краен[3]: Мила, ти за мене стих се стори и-љубов моја! |
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Papagalce moe dreme
so naduvani perduvcinja milijarda i so ednoto oko me poglednuva. Kakava ubavina, kakov soj, gusicka mekicka mu poceskav, za meseto go baciv ednas malku mi bese, a on na raka mi se posra, e sega ke vidis ti ! Baknezi za kazna dobi mnogu dur perduvi nakostreseni ne mu bidnaa i go ostaviv taka busav i smesen velejki si deka dosaden sum. Mojata ljubov gusi i bez prestan e, mi veli zosto tazen sum so baknezi mnogu i nea ja napadnav dur ne si zamina crvena od bocki moi nebriceni, a da zamine morase zosto koj znae sto ke se slucese da ostanese. I sega kako pijan se zanesuvam od rozevi boi zaslepen pipam pred sebe slika zamislena vozduhot baknuvajki go koj bega od mene zasramen. |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Te nema i se k*rcis
moclo edna, ke te skapam ako te nacekam, drogo edna. A tolku mi falat karanicite nasi i nati go daj mi go bez prestan i oset koj koga i kolku ke navredi. Krvta mi ja zovrivas i trpenieto mi e pri kraj koe ke go doznaes samo ako ti dojdam, puflo edna. Me igras kako sakas smeejki se koga sakas zosto znaes da me zbunis i mocko da me napravis i vo ogledalo magare da gledam. |
|
Внеси реплика | страница <1 3940414243 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |