|
Поддршка за А1 Телевизија? |
Внеси реплика | страница <1 3940414243 84> |
Автор | ||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nastrana od nevkusnoto komentiranje, dali mozhesh da go dokumentirash onoa shto go tvrdish? Ne deka e relevantno toa shto veli nekoj nadvor od Makedonija (neka si gi gledaat svoite soptstveni problemi doma), tuku zatoa shto jas barajkji potvrda za tvoite zborovi naidov samo na ovoj komentar na Doris Pak, chen na Evropskiot Parlament: - There is no violation of media freedom by the government but a normal judicial procedure against the owner of a TV channel and of a lot of other businesses in Macedonia because of supposed tax fraud involving millions of Euros - and this in a country where any Euro is needed! I therefore appeal on the Social democratic colleagues to rethink their protests and return to parliament. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
aLkINOr
Група Регистриран: 16.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
toj gorjan i cadikomski gi rasture grjebski mnogu ubao im gi kaza aktograskite podadotici
|
||||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Прво....единствената поврзаност е оти се осомничени за исто дело. Тоа шо некој е осомничен за осиромашување на општеството за пари е според мене барем помалку виновен од колку осиромашување на општеството за еден човечки живот. Пари се трошат пари се прават , кој украл ќе врати . Ова е пренесено.... „Морале да водат грижа и да внимаваат на таквата околност, исто како што се работи за друг притвореник кој има потреба од здравствена контрола, здравствен преглед надвор од институцијата каде што е згрижен“ Трудниците во истражниот затвор „Скопје“ не можат да имаат посебен третман како што предвидува законот. Дури, како што вели поранешниот директор на Управата за извршување санкции Виктор Цветановски, условите се полоши отколку оние во затвор: „Сместени се некаде 5-10 луѓе во една просторија. Законот за кривична постапка обезбедува нивно мимимално присуство надвор од максимум еден час. Тоа не е доволно свеж воздух на една бремена жена. Посебно што бременоста на една жена од 40 години гинекологот ја води како ризична. Овој случај е апсолутен преседан и не смее да се повтори“, рече Цветановски. И покрај утврдената бременост, пред некој ден судот по втор пат и изрече мерка притвор на трудницата. Како тоа не постоеле околности за домашен притвор пред губењето на бебето, а сега одеднаш се смени мислењето на судиите, е прашањето што го поставува Маргарита Цаца Николовска, поранешна судика во Судот за човекови права во Стразбур. „Европската конвенција за човекови права членот 3 го третира прашањето и за нехуманото однесување тортура и понижувачко однесување во однос на праговите на однесување и во однос на оценката за што станува збор“ Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:53 |
||||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
||||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koga nesto kje pises treba da ocekuvas i odgovor, a ne paranoi da spomnuvas... A i vo sklop na temata e posto A1 manipuliraat so necija sudbina. Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:53 |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
На друг кажуваш а ти шо правиш....одговараш или...?
Со чија судбина манипулираат А1 ?
Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:52 |
||||
|
||||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A1 ja nemaat mojata poddrska...
Odnosno Jas NE sum A1 |
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Супер за тебе
А одоговор....нема ?
|
||||
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A, tuka lezhel zajakot! Znachi ako gi ubedime lugjeto deka drzhavata mozhebi ne postapila najsoodvetno so bremenata zhena, toa e dokaz deka ne postapila soodvetno i so Velija Ramkovski i zamrznuvanjeto na smetkite na inkriminiranite firmi. Mnogu providno i eftino. Patem, imash edna kardinalna greshka - zhenata i Velija ne se osimnicheni za isto delo. Zhenata e osumnichena za drugo delo, a toa e onoa shto mozhebi taa go napravila vo ovozmozhuvanjeto na Velija Ramkovski da go ostvari SVOETO delo. Ja gledash ochebijnata razlika megju dvete dela?
Navistina? Kje pravime sporedbi edno delo so drugo delo? I pari se kradat, pari se vrakjaat, neli? Pa eventualno kje se vratat ako kradcite se fatat i im se istresat ukradenite pari, a tokmu toa go pravi drzhavata so inkriminiranite lichnosti. Tuka barem se slozhuvame. Onoa shto ochigledno ne se slozhuvame e toa shto za tebe, barem kolku shto mozham da razberam od replikata, ukradenite parite ne se nishto posebno, a za mene tie pretstavuvaat lugje osudeni na nedobivanje socijalna podrshka, nedovolno ili neredovno plateni zdravstveni i prosvetni rabotnici, lugje koi ne mozhat da dobijat dijaliza, citostatci i zrachenje za kancerogenite zaboluvanja, kako i hrushki intervencii koi spasuvaat zhivoti. Shto mislish, tie neshta pagjaat od nebo kako nekakva Bozhja milost ili se plakjaat so pari? Parite mozhebi eden den kje bidat vrateni, no unishetnite i zagubenite zhivoti poradi nivniot nedostatok koga najmnogu trebale nema da bidat nikogash povrateni! Ili mozhebi vo shirenje na propagandata polesno e pred javnosta da se istakne eden tragichno izguben zhivot od spontan abortus otkolku da se posochuvaat site onie na prv pogled prikrieni chovechki tragedii poradi navodniot besramen kriminal od eden chivek i medijumskata podrshkja shto ja uzhiva od negoviot lichen biznis A1 ??? I ako sakash natamoshno senilno diskutiranje konkretno vo vrska so temava (Поддршка за А1 Телевизија?) restriktiraj se od moraliziranje, emotivnosti, malodrami i demoniziranje na site onie koi ne se slozhuvaat so tvoeto mislenje. Site souchestvuvame so bolkata na zhenata i nema potreba grupno ili poedinechno da se prozivame i preispituvame shto chuvstvuvame, kako chuvstvuvame i zoshto ne chuvstvuvame kako shto misli zenmaster ili messenger deka mora da se chuvstvuva. Koncentriraj se na argumentite i faktite vo vrska so navodniot ekonomski kriminal na Velija Ramkovski, zamrznuvanjeto na smetkite na firmite kako posledica na toa i ulogata na A1 televizijata vo ovoj sluchaj. Ako smetash deka sluchajot so trudnicata e tolku vazhen, togash posveti i soodvetno vnimanie i otvori nova tema za nea kade shto kje mozheme da diskutirame po toj sluchj, da veshtachime za sudskata praktika, da ponuduvame amandmani na zakonot i da raspravame za moralot na opshtestvoto. Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:54 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
zenmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кај лежи зајакот мене не ме интересира . Јас никаде не повлеков компарација за да се спореди криминалот на Рамковкси со губење на плодот .
Неколку пати јасно кажав дека сум категорично Рамковски да го добие тоа шо го заслужува и ако му се придодаде плус немам против.
Ама никаде не прочитав дека ТИ го осудуваш спонтаниот абортус предизвикан од притворот !
Ти како Христијанин можеш ова да го напишеш и да се чувстуваш Ок.
За тебе пари и живот на едно неродено бебе ако кажеме дека се исто тогаш не сме реални....парите се многу поважни од животот.
ЈАс кажав за пари е нај мал проблем , кој украл ќе врати само ако го фатат.
Е па messenger нема да може така , јас никаде не реков дека украдени пари не се ништо посебно.
Ако продолжиш ми ставаш зборови во уста кои не сум ги кажал поинаку ќе разговараме.
Не знам од каде да почнам...
Прво јас лично сум засегнат од овој проблем . Имам тешко болен родител и верувај ми МНОГУ ПОВЕЌЕ ОД ТЕБЕ знам како е !
Трошењето за Скопје 2014 е далеку поголем кримминал од тој на Велија .
А за патриоти и праведници како тебе мило ми е шо навреме си се одселил од тука па сега овака од далеку ТИ да ми држиш лекции за буџет за правда за устав и да не редам .
колку за информација...
Мојот родител зема домашна нега пред два дена а претходно последен пат зема во август. Боледување зема во средина на јануар за месец октомври.
Претпоставувам дека Велија е крив оти не платил данок.
Не би сакал да ја проституирам мојата приватност за им покажам на патриотиве колку сум горд шо сум Македонец . Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:57 |
||||
|
||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
НЕМА ПРИТИСОЦИ??? |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
im zaviduvam na onie shto se gragjai na na vistinski demokratski zemji ...iache ,.ovoj glasnikov... zaborava deka tuka ne vazat zakonite,...osobeno za onie shto ,kobajagi, ja vodat drzavata, ... iako gi ima kolku sakash za se i seshto ..... Изменето од Анастеа - 06.Февруари.2011 во 17:04 |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Homo homini lupus est...
|
||||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
12 Мај 2008
Од ова место отворено јас и одговарам на Радмила Шеќеринска дека за таквото влегување во НАТО, за какво што тие се залагаат треба да излезат пред народот, да го прашаат народот дали треба да прифатиме име какво што сакаат други, дали треба да се откажеме од нашата историја и култура, од нашиот јазик и идентитет, од се што е македонско...... 05 Фебруари 2011 Во 2 депеши лиферувани од Викиликс а објавени денеска од британскиот The Telegraph пишува дека пред Самитот на НАТО во Бук*решт, Македонија го прифатила предлогот на Нимиц, но притисоците врз Грција биле залудни..... |
||||
Homo homini lupus est...
|
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
''Кадија те тужи кадија те суди''
...zemjava ( i narodot) kako da ne mrdnale od turskoto, ...edvaj polovina prochitav,...mi se smachi vekje od takvi i slichni raboti vo zemjava ,.. |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
Внеси реплика | страница <1 3940414243 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |