![]() |
|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 75> |
Автор | |
Pacifist ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imer Selmani vecerva bese vo Alsat ...Emisija "Kontrast"...taka da eden covek na dve mesta nema sansi...
|
|
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
ne znaev kade da go napisam ova, no ete ovde ...
sednuvam da gledam X-0 na Robert Popovski kade kako gostin bese najaven Selmani .... koga mesto najaveniot Selmani, Zoran Stefanovski, ptviot covek na radiodifuzna kontrola ili kako se vika , ne znam tocno ... i se raboti za zakon so koj se zabranuva mediumsko predstavuvanje na site izborni kandidati od denes do datumot koga zvanicno ke pocne izbornata kampanja , duri ni koga ne bi zborele nisto vo vrska so kampanjata, tie ne smeat da se pojavat na TV, bidejki so samoto pojavuvanje se vrsi nivna reklama.... na prasanjeto sto da pravi i koi gosti da gi povikuva Robert, so obzir deka negovata emisija e takva , so gosti politicari , mu bese odgovoreno da se obrati do Sobranieto, kade vprocem e izglasan ovoj zakon... dosega mi se sozdavase revolt i bes koga ke gi slusnev zakonite koi se nosat , no sega so ovoj zakon, a uste i ako dojde na dneven red i predlog zakonot za zabrana na abortusot, koj isto ke bide izglasan dokolku se najde vo Sobranie.... mi se povraka od cela ovaa vlada so se site parlamentarci od VMRO |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
pa,..ako podobro razmislish,..i ne veruvam deka toj ,..abdalot,..ima zavsheno povekje od ,..osnovno,...mozam da se kladam vo toa!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Еј, па ти сега волумен... Во шесто одделение не се учи виша математика.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
...stavi kolku sakash...
![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
aaa,..ne moi,..stalno ste mi vo ,..mislite,..
![]() tuku,.ako klaam nekoe smajliche povekje,..nemoj da mi se ,.nalutish.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
BREAKING NEWS....................!!
...brza i back...kaj si ti...?...ne zaboravi... ![]() |
|
![]() |
|
ajde be!,...mnogu mu e,a?!
a, shto saka pa toj?!,...ako jas za peesetina M2 ,.plakjam sekoj mesec (cela godina!) po 51 evro,...izleguva deka i malku treba da plati!,...ne moze abdalot , samo kvadraturata da ja rachuna.,..stanovite se visoki okolu 2.60m,...a ,salata mu e,..sigurno15-tina i povekje , pa, sega ,..ako nekoj nema popametna rabota,..neka mu smeta!,...kolkav volumen ima eden stan,..a ,kolkav salata!,...
inache,...tie lopovi tamu ,..ich ne gi "mirisam",
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Ova e vest na godinata...
![]() МЕСЕЧНА СМЕТКА ЗА ПАРНО ОД 55.000 ЕВРА Топлификација ја „изгоре“салата „Борис Трајковски“ ќе тужи за сметка од 55.000 евра Раководството на но0вата сп-ортска сала „Борис Трајковски“ ќе ја тужи „Топлификација“ бидејќи добхила мкесечна сметка од 55.000 евра.Со ова, управата на салата се придружи на незадоволните граќани кои добија огромни декемвриски сметки. - Ако не најдам заеднички јазик со „Топлификација“ да ја спушти цената за потрошената топлинска енергија на разумна сума - кога велам разумна, мислам на нормална бројка, која секој здрав човек ќе разбере дека е точно пресметана според каква било методологија за мерење на енергијата, тогаш ќе поднесам тужба, па нека докажува пред суд по каква методологија дошла до таа астрономска сума - вели Борис Змејковски, директор на спортската сала „Борис Трајковски“. Тој смета дека ова е сума истресена од ракав бидејќи нема мерни инструменти според кои некој би докажал дека, навистина, е толку потрошено. - Кога ми стигна сметката за потрошена топлинска енергија не можев да верувам во тоа што го гледам. Мора да е некоја грешка - си помислив и веднаш се јавив во „Топлификација“. Оттаму ми рекода дека не е направен никаков пропуст и дека нејзините мерачи измериле дека е толку потрошено само за 16 дена, колку што траеше Европското првенство во ракомет. Ве уверувам дека во овие две недели тренинзите и натпреварите во салата вкупно траеја шест часа. Зар е можно за само 96 часа да ми стигне толку висока фактура за греење за површина од 9.000 квадратни метри - прашува Змејковски и додава дека „Топлификација“ не сакала да пушти греење додека однапред не и плати 8.000 евра. Инженерите и стручните лица од овој објект се во постојани контакти со претставници од „Топлификација“. На нивното прашање по која методологија е пресметана оваа сума од 55.000 евра ниту самите стручни лица од скопска „Топлификација“ не знаат да објаснат. - Споменуваат некои паушали од ангажирана моќ што ги плаќале задолжително компаниите. Јас тоа не го прифаќам и немам намера да платам толку висока фактура. Поднесов барање до Регулаторна комисија да направи експертиза и да види според кои критериуми „Топлификација“ пресметала толку потрошена енергија - вели Змејковски. Според него, ако просечната сметка за греење за стан од 50 квадратни метри чини 40 евра, за 9.000 квадратни метра би требало да се платата околу 7.000 евра. Тој нагласи дека ќе постави индивидуална котларница, која на водена пареа ќе го грее објектот и сигурно ќе го чини помалку од самоволието на скопска „Топлификација“. Во Пазарната инспекција велат дека се запознати со овој случај и дека и тој е содржан во прекршочната пријава, заедно со тие што ги пријавиле граѓаните. По поднесувањето на прекршочната пријава до Комисијата на Министерството за економија се остава период од 20 дена за да се види дали „Топлификација“ ќе ги врати парите од натплатените сметки. - Ако и натаму си тера по свое, без докази, тогаш ние повторно ќе поднесеме прекршочна пријава со која ќе бараме „Топлификација“ да се казни парично, а истовремено ќе ја ангажираме и Регулаторна комисија да испита по која методологија се направени сметките за греење - велат од Државниот пазарен инспекторат. Ehe pa nie obicnite smrtnici prashuvame 100 godini po koja metodologija ni presmetuvaat... ama nikoj ne reagira... |
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
МАКЕДОНИЈА ВО СРЦЕ ЗАСЕКОГАШ
|
|
![]() |
|
А тек мене...ух...и Русија е на колена и елиминирана...јессссссс...
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Makedonija ja pobedi Rusija i ne mozete da zamislite kolku mi go napraija kefot...
|
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
ovaa vlada e vlada na cudata... |
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
koga ke pomislam deka veke nema sto da ne iznenadi, naprosto sum impresionirana od necii idei.... ne samo sto gospod ni go simnaa vo Makedonija, tuku toj i ni prozbore.... dal da placam il se smeam...
Господ на МТВ Маја Јовановска Коментари (60) 21.01.2009 18:52 „Господе, премили Боже кој си на небото, ги гледаш ли макиве наши македонски?“ Господ се симна меѓу Македонците. Се сожали на Македонија, земја пролеана со крв и солзи и ја благослови да ја докаже вистината. Оваа македонска молитва во името на сите Македонци е емитувана на државната телевизија, а во неа се слушна гласот на Севишниот. „Божји благослов за нас Македонци мои. Илјадници години чекам да ме повикате“, се вели во молитвата. Чија е оваа молитва во која името на Господ се вулгаризира и злоупотребува во пропаганда и дневна политика? На крајот на 9-минутната македонска голгота стои потписот на режисерот Владо Денчов и сценаристот Ниче Димовски. Раководството на МРТВ бегаше од А2 и не сака да одговори која е целта на молитвата. Томиќ: Без молитва немаме успех, каде и да одиме Делови од неа се емитувани во емисијата „Гласот на народот“ на Слободан Томиќ. Без молитва, немало блаженство. „Ако имаме молитва, наша македонска, тоа е најсвето нешто што постои, бидејќи без молитва немаме успех, каде и да одиме. Верувам дека ќе се согласите со мене, пред да започнеме било што, ќе се помолиме за да успееме“, изјави Слободан Томиќ, „Гласот на народот“. Но, во молитвата не се молиме, туку и проповедаме. Македонците се зачеток на белата раса, а соседите се обидуваат да ја сменат вистината. „Илјадници книги по целиот свет соседиве наши поделија, со лажна историја и искривена вистина за Македонија. Од нас Македонските, потомците на Македон, белата раса ја зачнав и од кај вас е започнато се, до Јапонското Море“, се вели во молитвата. Оние кои му се посветени на Бога и го пренесуваат неговиот глас - молчат. Црковните великодостојници не го чуле Божјиот глас. Македонската молитва не ја виделе ни оние на кои им е работа се да видат. Од Советот за радиодифузија само слушнале за чудната молитва. Чекаат копија и официјално објаснување од МРТВ за содржината, иако веќе се убедени дека во неа немало ни збор спротивен на законот. Стефановски: Програмскиот сектор ќе ја разгледа и ќе направи анализа на материјалот „Тие се должни во законски рок да ни ја достават снимката, би требало во текот на оваа недела, програмскиот сектор ќе ја разгледа и ќе направи анализа на материјалот“, рече за А2 Зоран Стефановски, претседател на Советот за радиодифузија. „Според она што го чув, се работи за потенцирање на одредена нација и одредена раса којашто е над другите. Не би сакал да коментирам нешто што не сум го гледал“, додаде Стефановски. Оние што ја пишувале молитвата, случајно или намерно, заборавиле дека еден од десетте божји заповеди гласи: „Не си го изговарај напразно името Господово, твојот Бог, зашто Господ не ќе го остави неказнет оној кој напразно го кажува неговото име.“ Но, Господ е милостив и им простува на грешниците. Но, за оние кои го прекршиле законот им следува казна. Молитвата сега е во рацете Советот за радиодифузија. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3940414243 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |