IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Hoc demonstrandum est!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Hoc demonstrandum est!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 15>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:09
PAVLIN:"ubavo napisano...no sto da pravime so 20000 bg pasosi i so toa sto sekoj 5 -ti visoko obrazuvan makedonec si odi od zemjava....mislis deka toj ne se cuvstvuva kako makedonec....i posebno kako potomok na ALEXANDER...kakvo licemerie e toa...potomcite na FILIP, so bg pasosi i argatat po svetot...zaradi toa, se dodeka ne se izgradi cuvstvo deka drzvata se grizi za nas i drzava e za nas, daleku e sonceto posebno za vakvi diskusii - dali nekoj ja prisvojuva nasata istorija...ako jas nemam sto da jadam ovde ako saka i maite neka bile ne mi egajle...me razbiras..a prodavanje demagogija deka nekoj NE E ili E makedonec ne ni treba...jas go pocituvam sekoe nase zalaganje za taa borba...megjutoa ako razmisluvame i obratno...STO POSLE PRIZNAVANJE NA IMETO OD STRANA NA GRCIJA?..ke dojdat nekoi kako orlov, ama MAKEDONCI KAKO ORLOV!! koi ne razbiraat sto e crno sto belo, PA ODI RAZBERI SE...ili povtorno ke gledame prenemaganje i kolku sme jaki na Bicikliski ili gorcev....kako nivna da e RM...ti se povekje kako da te obzema VMRO-dpmne cuvstvoto deka samo sto ne sme vlegle vo EU i NATO...vo sekojdnevnata rabota ne e taka, posebno koga samiot se boris...licno bi sakal grcite da ni bea malku poprijatelski nastroeni...zasto preku niv imame epten svetla idnina...vaka ne mozes na evropskiot pazar nitu eden nas proizvod da prodades iako e na smo 200 km od skopje...pz "

Vopsto ne me obzema VMRO-dpmne cuvstvoto deka samosto ne sme vlegle vo EU i NATO, toa e apsolutno pogresna opservacija. So otvaranjeto na temata, kako i moite postovi vo vrska so istata, se obiduvam vo ova vreme-nevreme za nas kako drzava, kako narod, da pottiknam za razjasnuvanje nekoi dilemi koi kako sto gledam ve macat poveketo od vas, kako tuka prisutni na forumov, taka i vo drzavata, sto od neznaenje, sto od nezainteresiranost, sto od nekoja "ekonomska nelogika". Negiranjeto na naseto ustavno ime od strana na juzniot sosed, ne moze taka lesno da go prifatam nitu pak da go ignoriram. Sekoj se imenuva so sopstvenoto, licno ime, pa taka i JAS i nikoj nema pravo da me preimenuva. Ne dozvoluvam nekoj ponesen od sopstvenoto ludilo i iskonstruiranite istoriski lagi, koj mizejki pred istoriskite fakti, da me negira, da ja negira mojata istorija, koja apsolutno ne e i negova, da mi bide kum zatoa sto neli spored DEMOSTEN, ne samo sto ne sme im ni bliski rodnini na Helenite, tuku ne sme ni od nitu edna barbarska zemja, za koja bi se kazalo nesto ubavo, tuku sme MAKEDONCI-GIBEL i MAKEDONCI ZLODEJCI.
A poradi pari i ekonomija da si go prodadam moeto ime, NE, NIKOGAS.
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 18:57
Originally posted by moira moira напиша:

A poradi pari i ekonomija da si go prodadam moeto ime, NE, NIKOGAS.

vo ekonomijata nikoj ne bara da si go prodavas imeto ili gazeto...baraat samo dobra biznis zdelka...ama normalno NIE - makedoncite povazno ni e imeto prvo da go isprcime pa posle ke razgovarame kakov biznis....da ti kazam sega se vrativ od Svajcarija, bev da razgovaram za vlez na edna stranska investicija, edna golema komopanija...znaes sto prvo me prasaa koj ste i kaj se naogjate...istoto i vo Germanija...mi otvori Wikipedia i me prasa imate li vie kapacitet za ova da go rabotite...sto trebase jas da mu kazam...izvini nie prvo da znaes treba da se dogovorime so grcite ako ni go priznaat imeto pa posle ke go koristime solunskoto pristaniste....me boli mene za grcite dali ne priznavaat ili ne mene me interesira g-din Kokolopoitis koj sto treba da me snabdi so germanski proizvodi od grcija i tocka...me razbiras, a jas ako go zavlecam kako nasive prostotilaci od vlasta togas do kade stignav moite deca ke recat Bravo be tato makedonci sme si, a sto mi kupi???...zatoa velam gubime dragoceno veme imame golema nevrabotenost, imame gladni lugje imame potreba od rabota kako nikogas dosega...pa ne znaes kolku e tesko koga se pretstavuvas od RM i treba na site da im pokazuvas deka imas kapacitet evropski da se odnesuvas....inaku veruvam deka sme na ista strana i barem so tebe nema da vlezam vo bescelen razgovor koj e vo pravo ili merenje na ... iako go nemasголемо%20гушкање
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 13:16
Sega totalno gi izmesa rabotite i ja razvodenuvas temata. Ne rabotis ti samo so stranci, i drugi rabotat so niv, megutoa koga se vo prasanje biznis interesi nikoj ne spori za nametnatiot problem od strana na Elinite vo vrska so imeto, voopsto ne gi ni interesira, najprost primer e VERO i COSMOFON.
Pozdrav
Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 22:45
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

ne se soglasuvam so tebe, a si ja sakam zemjava i si ja pocituvam...no dobro jas ke go pocituvam tvoeto mislenje љубов

Си ја сакаш земјата или татковината??
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 02:07
Originally posted by VIZANTEL VIZANTEL напиша:

ne se soglasuvam so tebe, a si ja sakam zemjava i si ja pocituvam...no dobro jas ke go pocituvam tvoeto mislenje љубов

Bravo be kakvo prasnje si smislil....koja e razlikata vo zemjata i tatkovinata...aj prasajme збунетостзбунетост
Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 22:48

Originally posted by VIZANTEL VIZANTEL напиша:

Bravo be kakvo prasnje si smislil....koja e razlikata vo zemjata i tatkovinata...aj prasajme збунетостзбунетост

Државата или татковината наша Р. Македонија одбележана територија на  на земја за која се бориме да ја зачуваме. 
Ништо не беше зло намерно. 
Мислам дека се разбираме.
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 16:01
...i sega sto ke komentirame po frlenata rakavica od g-din. neutralen medijator Nimic, ke ostaneme deka NE PRIFAKAME DRUGO IME, SEM MAKEDONIJA, i bez nikakvi argumenti ke stoime na toj stav ili ke elaborirame ZOSTO VELIME NE NA PREDLOGOT, i dali konecno nekoj ke im objasni na gospodata od belosvetskite demokratii KOI SME, STO SME I ZOSTO SI GO SAKAME I BRANIME IMETO-MAKEDONIJA!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 16:24
Originally posted by moira moira напиша:

...i sega sto ke komentirame po frlenata rakavica od g-din. neutralen medijator Nimic, ke ostaneme deka NE PRIFAKAME DRUGO IME, SEM MAKEDONIJA, i bez nikakvi argumenti ke stoime na toj stav ili ke elaborirame ZOSTO VELIME NE NA PREDLOGOT, i dali konecno nekoj ke im objasni na gospodata od belosvetskite demokratii KOI SME, STO SME I ZOSTO SI GO SAKAME I BRANIME IMETO-MAKEDONIJA!!!

eeeeeee a jas sto zboruvav....sega samo ke se inaetime i ke velime deka nas NATO ne nitreba ako go menuvame imeto...mnogu porazitelno i daleku od seriozna diplomatija...ne smeeme inat da pokazuvame sega koga USA i povekjeto zemji ne priznaa...pokazuvame mnogu losa nervoza...ajde kade e tvojata profesorka da debatira na javni raspravi i kade se akademcite od MANU da zastanat zad R.MAKEDONIJA...gi nema zasto vo drzava se znae koj e glaven ....abe sramota...лутиналутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 16:34
Mojata profesorka i te kako debatira i pisuva za ovoj nametnat problem, uste mnoooooogu poodamna, no za zal i ti kako i mnogu drugi poveke ve interesirale drugi raboti, a ne istorijata i faktite pred koi neli i BOGOVITE MOLCAT. Sto se odnesuva do MANU, sto ocekuvas ti od edna zatvorena ednoumna asocijacija koja nikogas, ama bas nikogas ne istapi so jasna misla i stav ne samo za imeto, tuku za se ona sto se slucuva vo Makedonija i opkruzuvanjeto.

A mojot post mislam deka ne si go razbral bas tocno. Mislam deka ne treba so goli gazinja da branime stav, tuku dobro stokmeni i verbalno naoruzani, sekako so istoriski fakti i argumenti.

Изменето од moira - 05.Ноември.2007 во 16:35
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 16:35

eeeeeee a jas sto zboruvav....sega samo ke se inaetime i ke velime deka nas NATO ne nitreba ako go menuvame imeto...mnogu porazitelno i daleku od seriozna diplomatija...ne smeeme inat da pokazuvame sega koga USA i povekjeto zemji ne priznaa...pokazuvame mnogu losa nervoza...ajde kade e tvojata profesorka da debatira na javni raspravi i kade se akademcite od MANU da zastanat zad R.MAKEDONIJA...gi nema zasto vo drzava se znae koj e glaven ....abe sramota...лутиналутина
Според овде кажаното..ти како да ме подсетуваш на еден ептен „мудрец„ ...кој во минатото ни го смени името (а знамето го продаде) ...само за 2 месеца...а еве минаа 14 годиниииии..
тагаизненадување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 17:10
Originally posted by novace novace напиша:

Според овде кажаното..ти како да ме подсетуваш на еден ептен „мудрец„ ...кој во минатото ни го смени името (а знамето го продаде) ...само за 2 месеца...а еве минаа 14 годиниииии..
тагаизненадување

a ti me potsetuvas na edna porazena politicka partija i nejzinite nacionalisti koi dozvolija da se smeni ustavot...ama sega Bg e vaseto skrivaliste ... kazi mi koj e tvojot stav....ne samo da davas oceni za nekogo kogo voopsto ne go znaes....a ti blagodaram sto me smetas za pretsedatel задоволство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 01:14

Originally posted by novace novace напиша:

тагаизненадување

a ti me potsetuvas na edna porazena politicka partija i nejzinite nacionalisti koi dozvolija da se smeni ustavot...ama sega Bg e vaseto skrivaliste ... kazi mi koj e tvojot stav....ne samo da davas oceni za nekogo kogo voopsto ne go znaes....a ti blagodaram sto me smetas za pretsedatel задоволство

Само да потпрашаше во меѓувреме нели...со каков тоа прецедател те споредив???!!!.
Ама ...сега е доцна..и заклучокот..ќе мораш сам да си го дадеш..
голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 01:30
ako  mislis deka so tebe ke si go meram si se zaebal....ako vodis diskusija vodi normalno ako ne ne go drvi i ne mi pokauvaj kolkav golem makedonec si ti ....skrien pozadi svoeto mizerno ime 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2007 во 01:42

ako  mislis deka so tebe ke si go meram si se zaebal....ako vodis diskusija vodi normalno ako ne ne go drvi i ne mi pokauvaj kolkav golem makedonec si ti ....skrien pozadi svoeto mizerno ime 
Формулацииве ти се од тебе лично измислени...или некој „одозгора„ ти ги сугерира(л) ??
голема%20насмевкаизненадување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.