IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
Автор
Порака
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 21:55

Kaza ?

E dozvoli sega jas da ti kazam nesto,ama da me citas.
Odma ke kazam deka ke se posluzam od knigata "Svestenickiot pat kon Islamot" Avtor na ovaa kniga e roden vo hristijanska familija vo Spanija,potocno Palma de Majorka pri krajot na 14 vek. Posle dolgogodisno skoluvanje i rabota kako hristijanski svestenik preogja vo Islam.

Da ti kazam sto veli toj:

Znajte,Allah da vi se smilova deka Luka vo svoeto Evangelie naveduva kako Isus rekol: "Koj ke bide krsten ke vleze vo rajot a koj ne bide krsten ke vleze vo pekolot"
Zaradi ovoj text tie svakjaat deka ne e mozno da vleze nekoj vo rajot ako ne e krsten.
Na ova bi mozelo da im se kaze:
Sto mislite za Abraham,Izak,Jakov kako i drugite Bozji pratenici,dali ke vlezat vo Rajot ? Ako kazat deka ke vlezat,togas ke gi prasame kako,koga ne se krsteni ???
Tie bi rekle deka nivnata zamena e obrezuvanjeto.
Togas,sto mislite,dali Noah i Adam ke vlezat vo Rajot,tie ne bile nitu obrezani. TE MOLAM ODGOVORI MI NA OVA,GOSPODINE "HANIBAL"

Prodolzuva:

Znajte deka ova pravilo na krstenje e LAZNO i izmisleno,zatoa sto mu prepisuvaat na Allah Vozviseniot i na negoviot pratenik Isa a.s.
Krstenjeto se vrsi taka sto vo sekoja crkva se postavuva posuda od mermer ili nesto slicno,koja svestenikot ja polni so voda pa na taa voda uci nesto od Evangelieto. Posle toa vo taa voda vrla sol i bazlimovo maslo....

Da ne ti zboruvam ponataka za krstenjeto... znaci trikovi duri i vo vodata,kako bi vi gi isprale podobro glavite a koe nema nikakva vrska so zamena za obrezuvanje.

Цитирај Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
Duri sega znam deka si covek so plitok mozok i covek koj dzaba go ima i toa parce mozok koga drug mu go koristi.
Prvo ke te prasam kade toa vide deka Allah dz.s od nas bara da se samoubivame (obavezno odgovori) i da se udirame so avioni vo zgradi... a  pred da mi repliciras na ova,ti preporacuvam da ja posetis slednava tema: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8187 bez da ja posetis ovaa tema i linkovite vo nea,ni slucajno ne pojavuvaj se.Koga ke najdes eden edinstven dokaz deka Muslimani izvrsile bilo kakov napad teroristicki,togas da dojdes i da si ja otvoris ustata pogana.

Za zenata vo Islamot,imas temi i temi tuka... odi citaj,ke vidis patem KAKO E MALTRETIRANA ZENATA SPORED BIBLIJATA voedno ke voidis KAKVI PRAVA I SLOBODA IMA ZENATA VO ISLAMOT.

SPOZNAJSIJA SVOJATA (NE)VERA PRVO POSLE ZBORUVAJ ZA DRUGITE.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Srcence Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Ноември.2007
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Srcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 22:53
Gospodine zbunet....ocigledno navistina ste zbunet pa ne znaete sto zboruvate......................................................................................................
Naucnik nasiot ne bil, bil obicen covek koj go sledel ona sto mu bilo objaveno od Allah dz.sh..................i kolku za informacija, pogresnoto interpretiranj na vaseto hristijanstvo eden den ke se odrazi na vas samite....a kolku azreti Isa e vas ke pokaze vremeto......:) a togas navistina ke si mnogu zbudet no kasno ke ti bide....i zal ke mi e za takvite ko tebe.....
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 22:58
So toa sto ti mene mi velis deka imam usta pogana i deka moeto parce mozok ne vredi za nisto dovolno mi kazuva kolku treba da se raspravam so tebe i kakov vernik musliman si sto Alah ti veli taka da me nareces!

Jas vidov na televizija deka muslimani bea tie sto se raduvaa koga gi srusija zgradite ili Alah ve uci da se sitite koga ke zaginat Lugje!

A koj veli deka ako si krsten deka si zasluzil da vlezes vo rajot ili ako si obrezan ke otides vo rajot.

NE ME RAZBRA KRSTENIETO E OCISTUVANJE OD PRVORODNIOT GREV NA ADAM I EVA ONA STO BILO OBREZANIETO ZA LUGJETO VO STARIOT ZAVET!

NE REKOV DEKA TAKA SE VLEGUVA VO RAJOT TOA E USLOV!!!ZNACI LUKA VELI DEKA AKO SI KRSTEN AKO SI OCISTEN OD PRVORODNIOT GREV MOZEBI KE VLEZES, ZASTO TI MOZE DA SI KRSTEN, A CEL ZIVOT DA UBIVAS LUGJE TOA NE ZNACI DEKA KE ODES VO RAJOT.ZATOA ONA STO NE GO ZNAETE NE SE OBIDUVAJTE DA GO TOLKIVATE KE ZGRESITE.

ILI TI SAKAS DA GI ISPREVRTUVAS RABOTITE ZATOA STO NEMAS VEKE TRIKOVI VO RAKAVOT????

A toj svestenikot sto ja smenal verata i sto stanal musliman e zatoa sto negovata vera vo Vistinskiot Bog bila slaba sto e zalno za nego.Pogresno gi tolkuval stihovite, bil izlazan od satanata, za denes vakvi kako vas da mislat deka postignale nesto so toa sto toj svestenik preminal vo Islamot.
Mozebi nekoj musliman mu se zakanal deka ke go ubie pa zatoa.Taka nas ni pravea 500 godini!!!
Mozebi si i ti eden od tie poturceni makedonci nikoj ne znae.
Sigurno tvoite potomci se makedonci ama ne sakas da priznaes zatoa sto stravot od toa deka ke zagines uste postoi potsvesno vo tebe.

Изменето од Hanibal_King - 01.Ноември.2007 во 23:08
BOGOSLOV
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Srcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 22:59

Vo Islamot se veli: Samo onoj koj iskreno saka, Allah go upatuva na praviot pat....a ako se ottrgne os toj pat Allah dz, sh. dozvoluva uste poveke da zaluta....................................................................................

Veruvajte vo oa sto vi e objaveno, veruvajte deka nema drug Bog osven Allah dz.sh ako sakate da bidete spaseni na Sudniot Den(kijametot)....Koj ke se pokae so vreme se spasil, a koj ne-neznae za kolku malku si ja prodal sopstvenata dosa.............................................................................

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Srcence Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 23:06
kolku za tvoja informacija....koga veke sakas da mesas politika na mesto kade sto ne i e mestoto tuka, samo poveli....no da ti kazam edna rabota....islamot e najmiroljubiva vera na svetot.....a so ke kazes ti sa bliznackite vo amerika e voe pravo i jas licno ne se soglasuvam deka toa islamski ernici koi navistina veruvaat vo allag go napravija....i sute nesto covekot ke odgovara za svoite grevovi....dali ke mu bide prosteno ili ne zavisi samo od zelbata, voljata i odredbata na Allah dz sh..........................
tvojata pogresna interpretacija na nestata ne pravi da si superioren nad drugite......i toa sto go kazuvas potrudise da go potkrepis so fakti.............................................................................................................
Vistinata e vo k*r'anot, veruvanjeto i potcinuvanjeto pred Allah dz sh ne gi pravi lugeto pomalku vredni, toa gi pravi poveke vozviseni i poliki do Gospoda
Кон врв
Bako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 23:20
Originally posted by Hanibal_King Hanibal_King напиша:

Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
MNOGU LUKSUZNO!SO AVION TREBALO

Sam si se pobivas Bako prvo velis nikoj nema obeseno zena za neverstvo a posle velis ako izvrsi neverstvo slobodno da se obesi i ic da ne se zali???

CEKAJ STO SI TI LADNOKRVEN UBIEC??????DA SI JA UBIES ZENATA ZARADI NEVERSTVO??????

KAZAV I PAK KE KAZAM

BOLNA RABOTA

AKO ZENATA TE IZNEVERUVA MOZEZ DA I DADEZ RAZVOD A BOG TOA KE GO OPRAVDA AMA AKO JA UBIES ILI OBESIS (isto) E TOA NE ZNAM!
VI REKOV DEKA TOA E VO STARIOT ZAVET I DEKA VIE SEUSTE ZIVEETE SPORED ONA STO UKRAL MUHAMED ODTAMU.A AKO STE UKRALE ZNACI STE NEMALE STO ZNACI KOI STE VIE VSUSNOST, NE POSTOITE.

Citaja Replikata Sto Ja Sodrzi Temava Mislam Ako Citas Vnimatelno Ce Svatis Se Kako Sto Bilo Nekogas Nemozam Da Ti Objasnam Nisto Normalno Deka Moderatorot Ke Zabelezi Greska Ako Ti Gi Kopiram Zborovite od Replikata Sto Ja Sodrzi Temava.

I Svati Covece Ova Ne E Mirc Samo Za Razgovor Ova E FORUM.
Ako Nesto Zabelezis Kazi A Ne Samo Da Si Kazuvas Deka Si Pravo.

Selam Na Site
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Hanibal_King Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Поени: 61
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Hanibal_King Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 23:26
bako a ti citas
ili ti si toj koj saka da bide pametniot
ok ti popustam
znaes zosto
moze da si kulirate

Изменето од Hanibal_King - 01.Ноември.2007 во 23:26
BOGOSLOV
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 23:48

Цитирај So toa sto ti mene mi velis deka imam usta pogana i deka moeto parce mozok ne vredi za nisto dovolno mi kazuva kolku treba da se raspravam so tebe i kakov vernik musliman si sto Alah ti veli taka da me nareces!

Vakov vid na provokacii da ti kazam pravo nekogas odavna mi vrvea niz ocite i usite,naviknav veke. Pa mozam komotno so pogore recenoto jas da ti recam deka ne si voopsto vreden da ti se komentira.

Цитирај Jas vidov na televizija deka muslimani bea tie sto se raduvaa koga gi srusija zgradite ili Alah ve uci da se sitite koga ke zaginat Lugje!
I jas na TV vidov deka ne se Muslimanite tuku Hristijanite... verovatno ne gledame ista TV. Osven toa,eve Hristijanski novinari sto velat za nastanot,otvori gi ocite slep ke si umres.
Цитирај

Ednas otvoriv edna tema,mi ja zatvorija oti temata bila za vo politika. Gledam imame edna tema "Islam i Terorizam" i taa tema "e za vo veroispoved" zosto da ne otvoram i jas edna vakva so ovoj naslov ?

Kako sto na sekoj od nas,poznato ni e deka Islamot za terorizam e narecen od 11/9 togas imame dosta interesni nastani koi treba i zasluzuvaat da se razgledaat.

Kako prvo,do pred toj den,nikoj na Islamot ne gledase taka,kako sto se gleda denes. Do pred toj den Al-kaeda ne postoese i nikoj za nea nemase slusnato. Sto znaci.........

Koja bese celta? Vo svetot postoi tajna vlada,sokriena raka,vladar koj rakovodi so celiot svet. Za da ne mi ja ponistite temata da vidime deka e tokmu za vo Veroispoved. Taa sokriena raka e zapravo dolgo ocekuvaniot Evrejski mesih Dedzdzal-atihrist,na kogo mu e za cel da gi ponisti site religii. Posto Islamot e CISTA RELIGIJA a se poveke i poveke vo svetot se sirese,za da go spreci ucenjeto na taa religija od pripadnicite na drugite,isplaniran e slucajot 11-9 . Od toj moment islamot e narecen kako terorizam a dali Muslimani bea organizatori na toj napad.Sekoj razumen i dobronameren covek go povikuvam da gi razgleda linkovite od Sajt koj ne e Islamski...

Napad na Pentagon,Fles prezentacija:

Pocudno od Fantazija od Dr. Albert D. Pastore Phd.:

Terorizam:

Posebno na Hristijanite im go nudam ovoj link,zapamtete,linkot ne e Muslimanski,tuku e dosta naucen i link od koj moze mnogu da se doznae:
Del od toj link:

“Mentalistima” možda ne bi bilo na odmet da pročitaju i k*ran, islamsku Svetu Knjigu. Vjerovatno bi se šokirali kad bi vidjeli da:

• Muslimani smatraju Isusa Svetim Prorokom rođenim od Djevice Marije (za razliku od jevrejskog Talmuda, koji  ga kleveće).

• k*ran takođe naziva hrišćanske i hebrejske narode “božjim ljudima” i nalaže da se da se njihove zajednice zaštite i respektuju po islamskim zakonima. (SARD,NE SLUCAJNO ISPADNA OVA... ETE KAKO PAMETNITE GI GLEDAAT RABOTITE... SAKAM DA TE POTSETAM NA TEXTOT Wink) (tako je stvarno i bilo u cijeloj Otomanskoj Imperiji, tokom mnogih vjekova)
  • Pogrešno interpretirani termini kao “džihad" i "tuci bezbožnike" pojavljuju se u kontekstu samoodbrane od brutalnih napada kojima su rani Muslimani bili izloženi od strane paganskih arapskih kraljeva.

Ali umjesto da koriste najveći božji dar, našu mogućnost da razmišljamo svojom glavom, “mentalisti” dozvoljavaju da jedan cionistički poltron, kao što je Jerry Falwell, razmišlja umjesto njih.

Tukmu i toa bese namerata,da se sprecat lugeto da go citaat Qur'anot,da napravat gnev vo srcata na lugeto. Poglednete... za Cionistite navistina sveto nisto ne im e.
E sea,razgledajte gi linkovite i dajte mi eden dokaz deka Muslimanite bile organizatori,barem malku slicen na navedenite deka Muslimanite ne go organizirale toj napad.

Eve gratis za tebe.... citaj go ova ke ti gi otvori ocite:

1-vo POGLAVLJE: UVOD

2-go POGLAVLJE:  Veseli Izraelci

3-će POGLAVLJE: Cionizam i Prvi Svjetski Rat

4-to POGLAVLJE: Cionizam i Drugi Svjetski Rat

5-to POGLAVLJE: Došao red i na Veliku Britaniju da bude prevarena

6-to POGLAVLJE: Amerika postaje glavna cionistička prostitutka

7-mo POGLAVLJE: Cionistička struktura moći u Americi

8-mo POGLAVLJE: Mesar Sharon

9-to POGLAVLJE: Prethodna upozorenja

10-to POGLAVLJE: Ples 11-tog septembra

11-to POGLAVLJE: Ko je stvarno pilotirao onim avionima?

12-to POGLAVLJE: Ko je obezbjedio zaštitni paravan za Operaciju 09-11?

13-to POGLAVLJE: Misteriozni kolaps tornjeva STC-a i zgrade br. 7

14-to POGLAVLJE: Čuda (jevrejskog) praznika Pasha

15-to POGLAVLJE: Lažna optužba Bin Ladena

16-to POGLAVLJE: Stotine Mossad-ovih agenata divljaju po Americi!

17-to POGLAVLJE: Uzbunjivači, Uzbunjivači, Uzbunjivači

18-to POGLAVLJE: Fox-manovi najpoznatiji lakeji

19-to POGLAVLJE: Antraks pisma: Još jedna lažna optužba Arapa

20-to POGLAVLJE: Praćenje lažnih tragova: Deduktivna logika otkriva prave vinovnike

21-vo POGLAVLJE: Cionisti pokušavaju da navedu Ameriku na Treći Svjetski Rat

22-go POGLAVLJE: Da li Amerika postaje policijska država?

23-će POGLAVLJE: Završni argumenti

ili tuka:

Za krstenjeto jas te razbrav... nemoj da mi vrtis sega odgovori mi na prasanjeto.
Priznaj deka ti e krivo i deka na ljubomorata zgora tvrdis deka Obrezuvanjeto ne e KORISNO.

A za toj svestenikot,ne e tvojata pogolema od Negovta veruvaj mi.
Covekot ja napisal cela negova biografija i gi pokazal site negovi svestenicki diplomi,covekot go IZUCUVAL hristijanstvoto,za razlika od tebe koj VRSKA NEMAS ZA NEGO.

Uste si vo koma bratce... se nadevam deka barem eden den svesno ke proziveete vo ovoj zivot.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
LouWeed Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
I AM THE KING OF ROCK&ROLL

Регистриран: 28.Мај.2005
Поени: 13012
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LouWeed Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 08:57
Originally posted by Bako Bako напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

Originally posted by Bako Bako напиша:

znaci evolucijata nikad ne se desavala {{{LouWeed}}}

Se Desavala Tocno E Tvoeto Mislejne.

Ama Sama Nemoze Da Se Desava.

Mora Da postoi Bog Koj Ja Sozdal Evolucijata.

Nemoze Evolucijata Samata Sebesi Da Si Se Sozdade.
znaci "nekoj" stisnal na kopceto "evolate"??? a koj??? gospod, allah, jehova, buddha, satan, lucifer, votan, zeus......????

LouWeed Ne Postavuvaj Prasanja Sto Ni Samiot Sebesi Nemozes Da Gi Odgovorish.

Ti Treba Da Gi Kazes Faktite Na Ateistite.

Ako Mislis Deka Ne Postoi Bog.

A za Toa Kako Sto Znam Ne Postojat Nikakvi Fakti.

Jas Kako Sto Znam Prviot Zbor Od Temava Se Vika "Fakti"

A Ne "Prashajna" голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

od kade donesuvas zaklucok za da me narekuvas ateist!!(bi rekol nevernik kako sto vlese najprvin mozda naj ke odgovara......)

znaci nemas "FAKTI" za da mi go odgovoris prasanjeto????pa zatoa trubas nesto bez veze.....????

Изменето од LouWeed - 02.Ноември.2007 во 08:59
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 12:45
Originally posted by Hanibal_King Hanibal_King напиша:

bako a ti citas
ili ti si toj koj saka da bide pametniot
ok ti popustam
znaes zosto
moze da si kulirate

Ne Se Pram Pameten Hanibal.
Jas Mislam Deka Replikata Na Temava E Sosema Jasna.
Ako Nesto Ne E Vo Red Kazi.
Jas Kako Sto Znam Temava Ne Se Vika Prasanja.
A Zosto Ti Ne mi Odgovaras Na Moite Prasanja?
Ili Ti Si Profesor Samo Postavjas?

Selam!!
Erhelle Meine Seele
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 12:49

od kade donesuvas zaklucok za da me narekuvas ateist!!(bi rekol nevernik kako sto vlese najprvin mozda naj ke odgovara......)

znaci nemas "FAKTI" za da mi go odgovoris prasanjeto????pa zatoa trubas nesto bez veze.....????

A V`selenata Sama Si Se Sozdade.
I Teknalo NA V`selenata Nekoj Den i Si Rekla Aj Da Si Se Sozdadam Jas?
Ti Si Izmesano So Pametot Skros.
Jas Ne Deka Sum Podobar od Tebe.
Dobro Si Mislis Ti Znam Jas Kako Ti E.
Samo Nesto Ti Mankat.
Sto Nemozes Da Svatis.
Ako Ne Postoese Bog Nemase Da Postoime Nitu Nie.
Ne Si Go Shilkaj Umot.

Selam!!

Изменето од ACELERA - 03.Ноември.2007 во 00:52
Erhelle Meine Seele
Кон врв
здраво Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2006
Поени: 253
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај здраво Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 00:46
Секој ден ќе си пишам по некој факт за исламот.

Да знаете дека во исламот е дозволено да убиваш луѓе.А ако убиениот не е муслим убиецот оди во рајот да пие од реките со вино(кое им е забрането да го пијат)/Која духовност ...немам зборови...шокантно...
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 15:59
Iskriveni ti se zborovite kako i krstot sto si go zakacil, kako i umot sto gluposti treska!!!!

Ako nekoj bezboznik nasrne kon nekoj musliman, pa muslimanot vo odbrana go ubie kutriot bezboznik, togas ne mu gine "vjecna vatra" na kaurot, no ako toj go ubie muslimanot, togas toj odi kaj Boga bezgresen, branejki ja svojata cest, imetok i zivot!!!

A nagradata za Bogu pokornite lugje e golema - neka ne vi bide krivo!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2007 во 16:19
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Iskriveni ti se zborovite kako i krstot sto si go zakacil, kako i umot sto gluposti treska!!!!

Ako nekoj bezboznik nasrne kon nekoj musliman, pa muslimanot vo odbrana go ubie kutriot bezboznik, togas ne mu gine "vjecna vatra" na kaurot, no ako toj go ubie muslimanot, togas toj odi kaj Boga bezgresen, branejki ja svojata cest, imetok i zivot!!!

A nagradata za Bogu pokornite lugje e golema - neka ne vi bide krivo!!!

Daija,neznam zosto mu repliciras.

Изменето од ACELERA - 03.Ноември.2007 во 16:21
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.