Испечати | Затвори го прозорот

ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: право на избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9956
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 20:18
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
Постирано од: Bako
Наслов: ФАКТИ ЗА ИСЛАМОТ-ШОК ЗА НЕВЕРНИЦИТЕ
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 14:36

Islamot Fakt

- Spored site Religii imame po nekoja kniga kako na primer kaj Islamot K`uranot,
 kaj Hristianstvoto Biblija, I taka natamu.
Sekoja od tie Knigi kazuva kako da go zivees svojot zivot i vo kogo da Veruvas.
Do den denes postojat mnogu religii i sekoj si veruva vo onaa shto si go prochital.
Kako na primer vo islamot ima dva vida na vernici toa Se Suniti I Dervishi.
No Sepak Kaj Muslimanite (ili Vo Islamot) Postoi samo edna kniga Toa E K`uran,

- Dodeka Kaj Hristijanite I kaj niv se delat na dva vida Vernici I Toa Katolici i Pravoslavni.
No kaj dvata vida ima poseben vid na kniga.
Katolicite Veruvaat vo Biblijata na Prviot Zaved, Dodeka Pravoslavnite Veruvaat vo
Biblijata na Vtoriot Zavet.
No sto moze da se svati spored ovie Tri knigi (K`uranot, Biblija 1-Zaved,
 Biblija 2-Zaved).

- K`uranot ni dokazuva deka Allah E Bog, A Moohamed e negoviot posleden Pratenik.
vo site tie pratenici vo K`uranot postoi i Isa.A.S. koj mnogu od narodot Neverniciki
se buntova deka toj e Bog.
no vo K`uranot i toj e eden od Allahovite Pratenici koj bil ispraten na zemjata za da
 dokaze deka Allah.D.S. e Bog.

- Imame I k*ranski Ajet Koj Ni Go Dokazuva Slednoto : "I Nie Vi Go Isprativme Isa
 Koj Ke Ozivi Od Mrtvo I Koj Ke Umrti Od Zivo.
No Sto se slucuva So Rimjanite I Site Nevernici
koj do togas veruvale -
Vo nekoja Zvezda,Vo Kipovi, Vo Drva, i vo Krstot<-(Posebno Za Hristijanite).
Tie gi mrazele site Allahovi Pratenici i Gi ubivale.

- Rimjanite So nivnoto neverie sakale da go ubiat Isa.A.S No koga toj
 go doznal toa.
Izvikal Ezan na nekoe mesto Vo Erusalim Tokmu Posle Tajnata
 Vecera Koga Site Apostoli
Spiele I Pustil Molitva Do Negoviot Bog Allah.D.S.Da Go Spasi.
Na Toa Allah.D.S Go Krenal Na Isa.A.S.
A negoviot Lik go frlil na Carot na Rimjanite I Taka Evreite
 Si Go Ubile Nivniot Car.
So Toa Mozeme Da Svatime Deka Allah.D.S. E Bog.

- Dodeka Katolickata Biblija ni dokazuva deka Isa.A.S Bil Mesija
 (So Negovite Allahovi Chuca.)
 Zatoa Sto toj gi Lekuval Na lugeto.
Isto taka Katolickata Biblija Dokazuva Deka Rimjanite go mrazele na Isa.A.S.
 I Go Gonele I Ubivale.

- No Na Tajnata Vecera Toj Na negovite 12 Ucenici
 (Apostoli<-(Bibliski Zbor)) Im Rekol
 (Spored Katolicka Biblija : Nekoj Od Vas Ke Me Predade No Neplasetese
 Spasitel Ke Dojde
Koj Ke Ja Propoveda Vistinskata Vera (So Ogled Na Toa Se Znae Deka
 Dokazuva Za Moohamed.A.S.).).

- (Spored Pravoslavna Biblija Im Rekol : Nekoj Od Vas Ke Me Predade,
 Site Se Prasuvale Koj,
 Isa.A.S Im Rekol Ke Me Predade Toj Sto Prv Ke Se Napie Od Casata Vino(A Vo K`uranot
 Dokazuva Deka Isa.A.S Nepiel Vino. Abe Pravoslavna Religia Navistina Cudno Isprevrtena).
 So Zaborav Na Toa Po Nekolku Minuti Juda Prv Se Napil Od Casata So Vino.
I Hristijanite Ni Kazuvaat Deka Juda Go Predade na Isa.A.S. I Isa.A.S E Bog.).

- (I Spored K`uranot Jasno Se Dokazuva Deka Im Rekol Ne Plasetese Pratenik
 Ke Dojde
 Koj Ke Ja Propoveda Vistinskata Vera.).

- Sledno Sto Ni e dokazano Od Dvata Vida Na Biblija e Deka :
Isa.A.S.(Spored k*ranot Namesto Isa.A.S
Nivniot Car Na Koj Allah.D.S Mu Ispratil Dva Meleka (Angela) Koj Go Macele
 Da odi So Apostolite.) Koga
Se Iskacil Na Planinata So negovite Ucenici (Apostoli<-Bibliski Zbor)
I Toj Celo Vreme Stoel Chudno (Spored k*ranot Nivniot Car).
(Spored Biblijata Isa.A.S. Zatoa Sto Neznaele Deka Toj Bil Krenat Od Strana
 na Allah Tokmu Posle Tajnata Vecera.).

- (Spored Katolicka Biblija) :Koga Odednas Doaga Juda So Nekoja Nevernicka Ceta
(So Feneri I Sveki.)
I Go Baknal Za Da Dokaze Deka Toj E Isa.A.S : (Spored K`uranot Nivniot Car,
 I Tie Go Zedoa Tepajkigo I
Macejcigo Se Do Naredniot Den Koga Go Obesile Na Krst ili Na Nesto
Sto Vo Toa Vreme Veruvale Evreite, Neznaejki Deka toa e nivniot Car.)

- (Spored Pravoslavnata Biblijata): I Odejki Rimjanite Na Planinata
 So Feneri I Sveki So Niv Bese I Juda Predavnikot Rimjanite Rekoa : Go Barame
 Isa Nazarecot Toj Im Rekol Jas Sum ,
 Se Povlekoa I Padnaa ( Za EvAngelos , Pa Normalno Padnaa Koga Go Slusnaa
 Glasot Na Nivniot Car. HEHE Pa Melekite (Angelite) So Naredbata
Od Allah.D.S vo Toa Vreme Go Menale I Negoviot Glas.) I Uste Ednas
 Rekoa Go Barame Isa Nazarecot Toj Im Rece "Jas Sum" (No So Drug Glas.)
 Go Zedoa So Niv Tepajkigo I
 Macejcigo Se Do Naredniot
Den Koga Go Raspnale<-(Bibliski Zbor) Na Krst.

- Potoa Postojat Uste Buntovanja Od Strana Na Nevernicite.
K`uranot nisto Ne Ni Dokazuva Potoa, Zatoa Sto Vo K`uranot Se Veli Deka
 Allah.D.S. Go Krenal Na Isa.A.S. I Normalno Ne Ne Interesira Za Carot Na
 Evreite I Na Rimjanite.

- Katolickata Biblija Go Veli Slednovo : (Po Raspnuvanjeto Na Krstot Eden Den Stoejki
 Na Krstot I Go Probodile So Kopje (Denes Nareceno Djavolovoto Kopje.) Da Vidat
 Dali E Ziv, Isa.A.S No Toj
Bil Mrtov Padna Edna Kapka Dozd Koja Ja Potresi Zemjata I Togas
 Rimjanite I Evreite Svatile Deka Isa.A.S. Bil Bog A Ne Pratenik (Glupavi Luge.)
Se Plasele I Se Pokajuvale Go Simnale Od Na Krst I Negovoto Telo Go Stavija Vo Grob.
Naredniot Den go Zedoa Negovoto Telo I Go Odnesoa Vo Rim Neznaejki Deka Toa E
Nivniot Car, I Go Stavile Vo Grobnicata Kade Sto Gi Stavale Telata Na Site Nivni Carevi, Kralevi, I Drugi.

- Pravoslavnata Biblija Go Veli Slednovo : (Po Raspnuvanjeto Na Krstot Eden Den
Stoejki Na Krstot I Go Probodile So Kopje (Denes Nareceno Djavolovoto Kopje.)
 Da Vidat Dali E Ziv, Isa.A.S Bil
Mrtov Padna Edna Kapka Dozd Koja Ja Potresi Zemjata I Togas
Rimjanite I Evreite Svatile Deka Isa.A.S. Bil Bog A Ne Pratenik , Se Plasele I
 Se Pokajuvale Go Simnale Od Na Krst I Negovoto Telo Go Stavija Vo Grob.
Naredniot Den Kon Negoviot Grob Otioda Majkamu Merjem I Drugata Merjem
(Maria I Drugata Ana Maria Na Bibliski.(ili Negovata Zena.) Inace Drugata Merjem
 (Ili Drugata Ana Maria) Sho ke Barala
Taa Na Negoviot Grob ?.).
Prasuvajkise Dvete Koj Li Ke Go Trgne Kamenot Da Vlezat I Da Go Vidat Teloto
Na Isa.A.S.Koga Pristignale Go Vidoa Kamenot Trgnat (So Ogled Na Toa Deka Rimjanite Go
 Zedoa Teloto Na Isa.A.S.
(Ili K`uranski Na Nivniot Car.) I Se Prasaa Koj Li Go Trgna Kamenot? Vlegoa Vnatre
Vo Grobot I Vidoa Edno Momce Sto Stoese Potpreno Na Kamenot Kade Sto
Bese Staveno Teloto Na Isa.A.S. (K`uranski Na Nivniot Car.)
I Momceto I Reklo Go Barate Isa.A.S Nazarecot? Tie Odgovorija Da.
I Momceto Povtorno I Reklo Toj Ne E Tuka Voskresna<-(Bibliski Zbor).
(Moja Misla Mozebi Toa i Go Rece Za Da Ne Se Natazi Negovata Majka,
Mozebi Momceto Znaelo Deka Teloto Negovo E Odneseno Vo Rim.).
A Negovata Majka Povtorno So Solzi Vo Ocite No Barem Malku Radosna
 Izleze Od Grobot Znaejki Deka Toj e Bozjo Cudo.

- Spored K`uranot Site Pratenici Se Allahovi Cuda.
k*ranski Ajet : Neli Koga Musa.A.S. (Mojsej Na Bibliski) Se Borel Protiv Faraonot
Da Mu Dokazi Deka Allah.D.Z Bil Bog I Faraonot Mu Rekol Togas Napravi Nekoe Cudo Da
Vidime Dali Ti Si Pratenik Allahov.
Toj Go Frli Negoviot Stap I Toj Se Pretvori Vo Zmija No
Faraonot Seuste Ne Veruvase I Go Narece Volsebnik Na Musa.A.S. (Mojsej Na Bibliski).

- Isto Taka Vo K`uranot Imame Ajet Sto Glasi : Ne Pridruzuvajmugo
Na Allah.D.S Za Bog Onoj Koj Ne E Sposoben da Se Zastiti Za Sebesi Ili Da Si Napravi
 Nekakva Korist Za Sebe.
Ova Isto Taka E Fakt Deka Allah.D.S E Bog A Ne Isa.A.S Kako Sto Kazuvaat Site
 Hristijani.

- Isto Taka Vo K`uranot, Biblijata, I Site Drugi Verski Knigi, Pisuva
"Bog Nitu Raga A Nitu E Roden". Epa Ako Isa.A.S Bese Bog Ne Ke Rodese Tuku Ke Slezese
 Na Zemjata Kako Nepobedliv.

- I Ne Narekuvajtea Biblijata Za Bozja Kniga Zatoa Sto Taa Kniga
Ne Ja Pisuval Bog Tuku Ucenicite (Apostolite<-Bibliski Zbor) Na Isa.A.S Koj Bil Allahov
Pratenik.

- Vo Biblijata Isto Taka Pisuva Deka Isa.A.S Bil Bog I Deka Nema Nitu Zena Nitu Dete.
No Ima Dokaz. Zosto Nitu Edna Od Slikite Na Leonardo Davinci Nebese Zemana Vo Crkvite.
Zatoa Sto na Site Sliki Koj Leonardo Davinci Gi Crtase So Isa.A.S Nemase Krst A
Imase Zena Na Slikata Na Tajnata Vecera (Vsushnost Toa Bila Merjem (Ana Marija Na Bibliski)
 Negovata Zena.

- Samo Narodot Nevernicki Toa Ne Go Dokazuvase Zatoa Sto Sakase Site Luge Da
Veruvaat Deka Isa.A.S Bil Bog (Koj Vsushnost Bil Allahov Pratenik.).

- I Da Znae Deka Islamot E Pravilna Religija I Deka Do Den Denes
Nikoj Nema Da Ja Ponizi Kako Vie Sto Se Obiduvate Da Ja Ponizite No Nemozete
Zatoa Sto Nemate Zborovi So Koj Mozete Da Dokazete
Nekoja Greska Na Islamot Kako Sto Nie Vam Vi Gi Kazuvame Greskite Na Biblijata
(Vasata Bozja Kniga Pisuvana Od Apostoli<-(Bibliski Zbor) Namesto Od Bog) HeHe.

- So Ova Se Dokazuva Deka Islamot E Posledna Izjava Od Allah I Pravedna Religija.

- Se Izvinuvam ako Nekoj Se Najde Vo Navreden Vo Ovaa Tema I Nesakam Da Go
Navredam Na Nikoj Sakam Samo Da Ja Dokazam Vistinata Na K`uranot I Na Islamot.

***************************************END*******************************************

- Posledna Poraka Od Bako: Neidam Poveke na "FORUM" Bidejki Ova E Fakt I Nema Sto Da
Se Dokaze Poveke.
Posebno Selam Do Miralem Koj Navistina Saka Da Vi Objasni No Vie Ne Svakate.
Pozdrav Do Site Na FORUM-Ov, I Selam Isto Taka Do Site Muslimani.

-------------
Erhelle Meine Seele

Коментари:
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 14:48

najmladata vera koja bese????a koja vera nemoze da se okupira so segasnoto moderno vreme? a sto imate trite "golemi" veri zadnicko????......da poteknuvat od pustinata.......sigurno imalo dobar materijal pa halucinirale malce na ednio mu se cinelo deka ide preku voda, na drugiot mu dojde angel, a pa tretiot epten se otkaci i si go skrati polovniot organ za da ima neso da jade........poso takov e efektov, napuseniot!

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 19:52
Dzvakale pejotl i pusele marihuana i koa ke padnele u koma : - A !...lah...koa ke se ispovratele...

Постирано од: the king
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:19
more zbunet ti navistina si zbunet!!!
koj se tie sto se drogiraat?????

tie koi ne veruvaat bratce!!!!!

vo islamot drogata e strogo zabraneta!!!!!!

a za prethodniov:

nisto od toa sto kaza ne drzi mesto no ke ti kazam za poslednovo sto najpoveke me razgnevi!!!!

ti preporacuvam da pojdes kaj nekoj doktor i da go zaprasas za potsekuvanjeto pa ce ti kaze deka toa e zdravo za coveckoto telo a ako ostane predizvikuva bolesti koi po sebe predizvikuvaat kriticna sostojba duri i smrt kako na primer sidata!!!

ako mene ne mi veruvas prasaj doktor koj pripaga na bilo koja religija pa ke se uveris!!!

i te molam da ne kazuvas vakvi gluposti za nesta koi navistina ti e od golema korist ne go pravis nemoras no nemoj i pokraj toa sto znaes deka e dobra koristna rabota da se igras!!!!

-------------
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:34
A od kaj vi se onie raketi, ako ne se falusen simbol, sto se ?
Porano ne ni ja prepoznavale drogata i zatoa si ja dzvakale ili pusele i imale vizii, aj neka imaat vizii sega, odma u ludnica ke gi strpaat...tuku togas sve bilo zostanato togas i ludacite vladeele so maloumnite...ke promumla nesto nerazbirlivo i prostata masa...iii ama rece. Postoelo veruvanje deka vo ludacite se naselil duh i zatoa ne gi utepuvale...

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 20:55
mislis ti deka od drogata doagaat visiite???

-------------

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 21:08
Pa od sto be more, od sto imate pamet t.e. onoj Muhamed bil pameten ? Naucnik da ne bil, nesto izmislil ?

Ovoj nasiov barem stolar bil, prael masi i stolici, a vasive od sto se glupi sedat na zemja od inat koga nasiov veke naprail. Ili pa ne bile ni sposobni ni da gi koristat ?

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: Miralem1
Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 21:11

Ateistive koi otpadnale od Hristijanstvoto,nemozat da napravat razlika pomegju Qur'anot i Biblijata zatoa sto Qur'an i ne procitale nekogas a vo biblijata srekjavale citati deka prorocite pusele treva (gi ima premnogu) pa sega mislat deka vo sekoja religija isti se sluckite.

Od druga strana nemozat da si prebolat i da priznaat deka BEZGRESNATA KNIGA-QUR'ANOT E ALLAHOVO-BOZJE DELO,pa se ke kazat samo nema da go priznaat toa. Ke kazat deka bilo pisuvano so inspiracija po pat na narkoticni sredstva (posto ocigledno e deka Qur'anot e BEZGRESNA KNIGA,zemajki vo predvid deka Muhammed a.s bim nepismen,odgovorot e jasen),drugi pak tvrdat deka Muhammed bil inspiriran od satanata,treti kazuvaat deka religiite se izmisleni od Illuminatite.... Znaci od edna strana priznavaat deka e Qur'anot e nesto nad prirodno a od druga strana ne priznavaat (a znaat) deka e Allahovo-Bozje delo.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 21:16
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Pa od sto be more, od sto imate pamet t.e. onoj Mudamed bil pameten ? Naucnik da ne bil, nesto izmislil ?

Ovoj nasiov barem stolar bil, prael masi i stolici, a vasive od sto se glupi sedat na zemja od inat koga nasiov veke naprail. Ili pa ne bile ni sposobni ni da gi koristat ?

Eve vprocem gledame kolku se bolni luge...  Znae toj mnogu ubavo kako mu e IMETO,no pokvarenosta nemoze covek da si ja pokrie nikogas i nikako...
I ajde sega razgovaraj so vakov "covek" ?

A od druga strana ke ni zboruvaat za kultura za tolerancija za pravda za demokratija.... 
Se kaza za "nivniot" izgleda samo neznae toa kako toj se ponasal,kolku ubavo,kolku gi pocituval drugite,duri i onie sto go mrzele... znae deka e stolar,,,, a neznae da mu zavidi na nesto sto go Krasele osobinite,pa da bide i toj takov ili da se trudi barem da bide takov.

Vakvi "luge",zbuneti,propast se,ne samo za nivnata familija,tuku za celiov svet.

-------------
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 21:34
Me diraat u emocija, me ubeduvaat deka vodata e otrovna, a otrovot korisen ...ke si odam...uzivajte, ja ne mozam da gi svaram...

Датум на внесување: 26.Октомври.2007 во 22:59

Zbunet... imase edna tema "Pridones na Islamot kon covestvoto" kade sto imase prilika da vidis sto Islamot ti donel da se sluzis kako slep,osven stolce i masicki.....  Siguren sum deka si dzirnal i tamu,no tamu verovatno nemase sto da napises,pa sega setas naokolu i gluposti pisuvas.

-------------

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 00:15
Bidi siguren deka ne sum ni ja otvoril taa tema zosto naslovot mi bese strasno smesen...veke nema da ti uspee da me isprovociras da napisam nesto...zbogum...

Постирано од: Tiesto
Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 17:27
Abe se so i da kazete se gleda deka e samo od zavist,inaet....Temava e super i se so i da kazete dzabe e.Ve molam citajte vnimatelno i se ke vi se razjasni

-------------
La illahe illalah

Датум на внесување: 27.Октомври.2007 во 18:23
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Bidi siguren deka ne sum ni ja otvoril taa tema zosto naslovot mi bese strasno smesen...veke nema da ti uspee da me isprovociras da napisam nesto...zbogum...

Dovolno se iskaza... uste treba da se isprovociras. A i naj malku namera mi e da isprovociram.
Ti kazav,ima tema vo koja imase prilika da vidis sto osven masicki i stolcinja izmislija muslimanite... ke vidis deka da ne bea muslimanite so kamen ke si ja triese kozhata na tusiranje (a prasanje i dali ke se tusirase).

Ostani mi i ti so zdravje i ne buni se mnogu,otvori gi ocite i bidi REALEN.

-------------

Постирано од: Mutant
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 16:17

Mislam deka ovaa e tema koja nema nikoj koj sto e tvrdoglav da ja prifati bidejki ova tema vi e rusi potpolno vasata vera i dokolku postoi nekoj pameten sigurno bi razmislil malku poveke no toa e toa sto ste vie hristijanite mnogu tvrdoglavi i site ostanati religii.Isto taka ja ne gi potcenuvam drugite religii ama treba da znaete deka vo ovoj zivot ziveeme za religija

Постирано од: emilijana
Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 20:03
Spored mene za bog postojat mnogu verzii i za nego se pisuvaat mnogu knigi ama vie muslimanite morate da gi otvorite drugite knigi za nego i da ja procitate istorijata prvo kolku sto jas znam muhamed bil sin na bogat trgovec i patuval po mediteranot i bil prilicno skoluvan i imal poznanstvo od drugi monoteisticki religii(judaizam i hristijanostvo) i go skoval k*ranot od niv dve.Kako vtoro kako licnost koja gi pocituva religiite i ima citano za niv vie ste edinstvenata koja veli ubij go nevernikot a ne prosti mu ili ne se druzi so nego.Taka da jas licno ne ja pocituvam ovaa religija i spored mene ne moze da bide dadena od boga bidejki veli za ubivanje na nevini luge poradi licen izbor ili vera do sega vo site religii sto sum citala bilo ili ptosti ili ne sedi so niv no nikogas ubij!Kako treto vie ste edinstvenite "intelegentni" bitija koi napagaat nevini deca ubivaat nevini nemazeni majki i devojki poradi seks pred brak koi ubivaat nevini luge poradi hula i toa ako nekoi 4 luge svedocat i edinstvenite sovinisti  koi poradi svojata neflekksibilnost i nesposobnost da se prilagodat vo ovoj moderen svet se vrakaat nazad vo sigurnosta na mracniot sreden vek i razmislete malce za ovie fakti 

-------------
porano se borev so moite demoni,sega poveke ne....sega sme na ista strana

Датум на внесување: 28.Октомври.2007 во 21:41

Emilijana,pozdrav do tebe.

Nie bez problem gi citame i drugite knigi i toa se BARA od nas OD SAMIOT SOZDATEL.
Problem e kaj vas sto vam Jahve mozebi ke vi se naluti ako pipnete druga kniga,zatoa sto mozebi se somnevate намигнување

-------------

Постирано од: DAIJA
Датум на внесување: 29.Октомври.2007 во 12:39
Originally posted by emilijana emilijana напиша:

Spored mene za bog postojat mnogu verzii i za nego se pisuvaat mnogu knigi ama vie muslimanite morate da gi otvorite drugite knigi za nego i da ja procitate istorijata prvo kolku sto jas znam muhamed bil sin na bogat trgovec i patuval po mediteranot i bil prilicno skoluvan i imal poznanstvo od drugi monoteisticki religii(judaizam i hristijanostvo) i go skoval k*ranot od niv dve.Kako vtoro kako licnost koja gi pocituva religiite i ima citano za niv vie ste edinstvenata koja veli ubij go nevernikot a ne prosti mu ili ne se druzi so nego.Taka da jas licno ne ja pocituvam ovaa religija i spored mene ne moze da bide dadena od boga bidejki veli za ubivanje na nevini luge poradi licen izbor ili vera do sega vo site religii sto sum citala bilo ili ptosti ili ne sedi so niv no nikogas ubij!Kako treto vie ste edinstvenite "intelegentni" bitija koi napagaat nevini deca ubivaat nevini nemazeni majki i devojki poradi seks pred brak koi ubivaat nevini luge poradi hula i toa ako nekoi 4 luge svedocat i edinstvenite sovinisti  koi poradi svojata neflekksibilnost i nesposobnost da se prilagodat vo ovoj moderen svet se vrakaat nazad vo sigurnosta na mracniot sreden vek i razmislete malce za ovie fakti 

Mnogu dolgi i prazni recenici, Emili!!!!

Se gleda deka mnogu gledas TV i deka ne poznavas nekoj musliman koj go praktikuva islamot, pa zatoa, ne se brukaj vo narod!!!

Eve posluzi se: http://www.makislam.info - www.makislam.info

-------------
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!

Датум на внесување: 29.Октомври.2007 во 15:56

Emilija Samo Za Dzabe Si Zboruvas.
Gledas Deka I Samata Sebesi Si Se Lazes.
Kako Sto Kazuvas Deka Moohamed.A.S Bil Skolovan.
Vo Toa Vreme Nemalo Nikakva Skola.
Moohamed.A.S Bil Nadaren Od Allaha So Um I So Razum.
I Nemu Nemoze Da Mu Se Zdruzi Obicen Covek Kako Nas.
Zatoa Sto Toj Bil Allahovo Nadaren.
Nemoj Da Mislis Deka Zabludata E Pravilna Religija.

A Da Se Rodis Nitu Musliman Nitu Hristijanin Nitu Kakov Bilo Vernik,
Zemaj Gi Togas Site Knigi Spored Religiite I Citajgi,
I Ke Svatis Koj e Bog Barem Se Nadevam.

Se Nadevam Deka Mnogu Luge Kako Poznati Licnosti Primaja Islam.
Will Smith (Akter), Frank Ribery(Fudbaler), Eric Abidal(Fudbaler).
I Uste Mnogu Drugi Samo Ne Mi Pagaat Na Um Da Gi Kazam.

Sto Mislis Zosto Tie Od Hristijani Primale Islam.
Zatoa Sto Svatile Deka K`uranot E Bozja Kniga.
Nemozes Da Sporeduvas Nitu Edna Knika So K`uranot.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 15:59
Dokaz Br.2

Dali Znaete Deka Teloto Na Faraonot "Ramzes" Koj Sakal Da Go Ubie Na Musa.A.S (Mojsej) E Pronajdeno Vo Atlanskiot Okean (South Atlantic Ocean) I Toa Padnato Na Sedze Kako Sto Ni Kazuva K`uranot.
A Ne Kako Sto Kazuvate Vie "Faraonot Se Zakrstil".
I Denes Negovoto Telo se Naoga Vo Najgolemiot Muzej Vo Velika Britanija.
Spored Ova Imame I k*ranski Ajet Sto Glasi :
I Koga Faraonot I Golemcite Negovi Go Baraa Musa.A.S Da Go Ubijat.
A Toj Stigna Do Krajot Na Drzavata Na Faraonot I Dogleda Voda I Rece :
O Allah Kazimi Sto Da Napravam.
A Allah Mu Rece Udri So Stapot Vo Vodata.
I Koga On (Musa.A.S) Udri Vo Vodata Odednas Vodata Se Razdeli.
I Musa.A.S Trgna Niz Vodata.
A Faraonot Sledejkigo So Negovite Golemci I Rece : Koga Ovaj Volsebnik Moze A Zasto Da Nemozam Jas.
I Faraonot Trgna Niz Vodata Kade Sto stoese Faraonot Padna Vrznego I On Pocna Da Se Davi Vo Nea.
I Rece : O Musa Ti Si Bog navistina Jas Sum Trgnal Vo Zabludata.
Kazi Kako Da se Spasam.
Pa Ke Veruvam Vo Allah.D.S
I On (Musa.A.S) Rece : Padni Na Sedze (Na Kolenici).
Pa Neka Ti Oprosti Allah.D.S.
I Taka On (Faraonot Ramzes) Umira Vo Vodata Se Do Denot Koga Negovoto Telo Bese Pronajdeno Od Strana Na Naucnicite.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 16:20
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Moderatorke aj trgni go ova, zasto taka gi navredi site Bozji pratenici!!!
Obrezuvanjeto e cin na poboznost vtemlen uste vo Stariot Zavet!!!

TI AKO SI VERNIK, KE GO POSTUES MOETO MISLENJE I KE MI GO PRUZIS I DRUGIOT OBRAZ< TAA PRIKAZNA POLNA E SO SARKAZAM, ako ne sfakjas tvoj problem i izgleda poentata ne ni ja sfati???

-------------

Датум на внесување: 30.Октомври.2007 во 23:06

A licno smetam deka zalis sto samo vo hristijanstvoto obrezuvanjeto ne se praktikuva.

Doduse,,, polovina hristijanski svet "pola" organ si skina,,,,  ama toa pocna malku so zakasnuvanje da go praktikuva.

Vasite postovi se ustvari slika na vasiot (necist) zivot.

Znaci,siguren sum deka ti e poznato kolku e pozitivno i korisno za covekovata higiena i zdravje obrezuvanjeto,no problemot e vo toa sto ti e dusata jako pokvarena,pa nemozes toa da si go prizbnaes zatoa sto e MUSLIMANSKI VERSKI ZADOLZITELNO ! Kako sto na primer znaete deka svinskoto e STETNO no toa ne go priznavate samo zatoa sto e zabraneto kaj Muslimanite.
Imas srekja sto ne treba tolku napomena i nauka za da se dokazuva deka izmetot ne treba da se jade,koga bi trebalo i ako vo nekoj slucaj so zbor vo Islamot bi bilo zabraneto,togas vie za inat i Izmetot ke si go jadevte.

-------------

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 10:02
mislam deka dosta e kazano za ova LouWeed ako sakas da vidis nesto poveke za ova mozes uste ednas da se navratis na temata "verata i higienata" pa mozes da si procitas uste ednas a ne samo da gi rasipuvas temite so tvoite glupavi postovi koi zastapuvaat mislenja koi mnogu odamna se razreseni!!!

pojdi na gorenavedenata tema pa ke vidis kako tvoite istovernici go priznae toa deka obrezuvanjeto e koristna rabota bidejki i samiot isa a.s(isus) bil obrezen!!!!

-------------

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 10:18
Originally posted by the king the king напиша:

mislam deka dosta e kazano za ova LouWeed ako sakas da vidis nesto poveke za ova mozes uste ednas da se navratis na temata "verata i higienata" pa mozes da si procitas uste ednas a ne samo da gi rasipuvas temite so tvoite glupavi postovi koi zastapuvaat mislenja koi mnogu odamna se razreseni!!!

pojdi na gorenavedenata tema pa ke vidis kako tvoite istovernici go priznae toa deka obrezuvanjeto e koristna rabota bidejki i samiot isa a.s(isus) bil obrezen!!!!

epa aj i za tebe uste ednas poleka, za da i ti razberes......mozda treba i poleka da kucam ako ne citas brzo....
ali ete znaci ne ni ti ja sfati poentata, prasanjeto bese zasto trite veri poteknuvat od pustina, zasto islamot nemoze da se okupira na denesnoto moderno vreme, a i zasto e najmladata vera......????

a i ti samiot ja rasipuvas temata so replika koja nisto ne sodrzuva konstruktivno......

-------------

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 19:19
Kolku sto pamtam vo sredniot vek postoele uciteli i pismenost vo toa podracje.taka da ne me smejгазење%20од%20смеење
A toa za menjane vera kolku sto pamtam votoa vreme menjale pod prisila kako sto se slucuva denes vo  nekoi muslimanski drzavi inaku se prasuvam kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata da ne bea strogite zakoni vo nekoi muslimanski drzavi i pritisocite od opstestvoto i familijata?ајде
Bas me interesira?!!!

-------------
porano se borev so moite demoni,sega poveke ne....sega sme na ista strana

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 19:43

Kolku sto pamtam vo sredniot vek postoele uciteli i pismenost vo toa podracje.taka da ne me smejгазење%20од%20смеење
A toa za menjane vera kolku sto pamtam votoa vreme menjale pod prisila kako sto se slucuva denes vo  nekoi muslimanski drzavi inaku se prasuvam kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata da ne bea strogite zakoni vo nekoi muslimanski drzavi i pritisocite od opstestvoto i familijata?ајде
Bas me interesira?!!!
 голема%20насмевка

Dali Nekoj Od Vasite Poznati Licnosti (Kako Na Primer Will Smith, Eric Abidal, Frank Ribery, I Drugi.) Primale Islam So Sila Ili Nekoj Gi Prisilil.
Normalno Site tie Sakale Da Znaat Koja Religija E Vistinski I Fatkna I Normalno Svatile Deka K`uranot E Vistinska Religia.

A Za Toa Vo Vrska So skolata Muhamed Ne Bil Skolovan Toj Bil Allahovo Nadaren Vo Toa Vreme Zatoa Sto Bil Allahov Posleden Pratenik..

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 19:49
Emilijana. Uste Nesto Da Te Prasam Citas Li Ti Nekakva Kniga.
I Mozes Li Nekogas Da ja Priznaes Vistinata Od Nevistinata.
I Koga Naskoro Ke Svatis Deka Islamot E Posledna Izjava I Najjpravedna.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 21:51

Seuste ne mi odgovori kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata posebno zenite ako ne posotoea pritisoci i zakani po nivniot zivot?da ne postoea zakoni koi predviduvaat smrtna kazna za tie sto ja menjaat verata?I uste nesto da ne bese masko dali voopsto ke bese tolku religiozen i za islamot(bidejki e edinstvenata religija vrz koja se donesuvaat ustavi,zakoni koi im gi skratuvaat osnovnite prava na lugeto osobeno zenite i koi zenite gi stavaat vo uzasno podredena pozicija bez skoro nikakvi prava ia dodeka na vas mazite vi se davaat prava da gi maltretirate i ubivate vasite zeni bez pritoa da ne odgovarate za toa i slobodno mozete da gi tretirate kako masini za roganje i sluginki isto taka vi dava sigurnost i pravo da vladeete kako apsoluten gospodar vo vasiot dom prava koi vo sovremeniot svet se smetaat za del od srednovekovnoto minato)

P.S.Toa bese za srednovekovieto znam deka deneska se preobraakaat hristijani vo muslimani no isto taka znam deka organizacii koi se finaansirani od arapi i fundamentalisti plakaat na nemuslimani za da smenat vera i finansiraat kampovi vo koi na mali deca im gi polnat mozocite i tie istite deca koga ke porasnat vrsat seriozni prestapi kako ubivanje nevini luge poradi povtorno licen izbor koj ni e zagarantiran so raganje narecen druga religija

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 22:13

Seuste ne mi odgovori kolku luge od vasata vera bi ja smenile verata posebno zenite ako ne posotoea pritisoci i zakani po nivniot zivot?da ne postoea zakoni koi predviduvaat smrtna kazna za tie sto ja menjaat verata?I uste nesto da ne bese masko dali voopsto ke bese tolku religiozen i za islamot(bidejki e edinstvenata religija vrz koja se donesuvaat ustavi,zakoni koi im gi skratuvaat osnovnite prava na lugeto osobeno zenite i koi zenite gi stavaat vo uzasno podredena pozicija bez skoro nikakvi prava ia dodeka na vas mazite vi se davaat prava da gi maltretirate i ubivate vasite zeni bez pritoa da ne odgovarate za toa i slobodno mozete da gi tretirate kako masini za roganje i sluginki isto taka vi dava sigurnost i pravo da vladeete kako apsoluten gospodar vo vasiot dom prava koi vo sovremeniot svet se smetaat za del od srednovekovnoto minato)

P.S.Toa bese za srednovekovieto znam deka deneska se preobraakaat hristijani vo muslimani no isto taka znam deka organizacii koi se finaansirani od arapi i fundamentalisti plakaat na nemuslimani za da smenat vera i finansiraat kampovi vo koi na mali deca im gi polnat mozocite i tie istite deca koga ke porasnat vrsat seriozni prestapi kako ubivanje nevini luge poradi povtorno licen izbor koj ni e zagarantiran so raganje narecen druga religija

Odgovorot E :
Nitu Eden Hristijanin Ne Ja Smenal Verata Se Dodeka Ne Si Svatil.
Imas Nekakov Dokaz Za ova Prasajne So Go Postavuvas : ?
So Sila Se Smenuvase Verata Koga Turcite Osmanlii Bea Na Vlast.
Togas Ne Gi Ubivaa Lugeto, Tuku Gi Macea Za Da Ja Prifatat Islamskata Religija.
A Za Ona Sto ti Kazuvav Deka Vo Vremeto Na 1-Vek Nitu Eden Hristijanin Ne Ja Smenal Verata Bidejki Togas Gi Ubivaa Lugeto Nemase Nikakvo Macenje Od Strana Na Muslimanite.
Togas Samo Imase Ubivanje I Nikoj Nebese Prisilen Da Prima Islam?
Tuku Sekoj Eden Od Nevernicite Bese Ubien.
Sega Svakas ?трепкање

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 22:25

.....Sega Ti Si Na Red Emilijana.

Zosto Koga Bese Sniman Filmot "Pasijata Na Hristos" Koj Bese Sniman Vo 2004 Godina.
Se Bese Dokazano Kako Vo K`uranot? Ili Vratise Na Prvata Stranica Od Repliki I Procitaja Replikata Sto Ja Sodrzi Temava.
Ako Seuste Ne Veruvas Zemaj Go Filmot I Gledajgo.
Zosto potoa Will Smith Prima Islam?
I Zosto Od Ednas Hristijanite I Evreite Zabranija Da Se Gleda I Izdava Toj Film?

Odgovori Ti :

-------------
Erhelle Meine Seele

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 31.Октомври.2007 во 22:27
SHOKIRAN SUM- OD SAMIOT NASLOV

1. NEKOI FAKTI OD ISLAMOT BI SHOKIRALE NEKOI VERNICI OD DRUGI RELIGII
2. NEVERNICITE NE GI SHOKIRAT GACKI. DEVETINI I LEGENDI OD NITU EDNA RELIGIJA

NO ZNAEJKI DEKA VIE ZA SITE NEMUSLIMANI VIKATE NEVERNICI TOGAS
VAZI  TOCKA 1. I SHOKIRATE MAXIMALNO NEKOJ PAPAGAL AKO POGLASNO KJE GI PROCITATE TIE FAKTIголема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: Секташ
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 02:01
Од оваа тема се шокираат само муслиманиве.
А гледам нема никаков интерес од другите,зашто не вреди да се
дискутира воопшто за исламот.Многу сте смешни.голема%20насмевка
Прво што ме насмеа е толкавото непознавање на христијанството-
Католиците биле по стариот завет а православниве биле по новиот завет.Пази ти се молам констатација.
Второ за менувањето на верата во муслиманска-за пример беше даден вил смит и незнам уште кој.И сега тоа било доказ дека к*ранот била божја книга.А се знае дека во америка се се прави за популарност,како што том круз отиде во хабардов центар и многу други каде не отидоа по разни религии и верувања.(пример ричард гир будиста.) Па има милиони други примери каде што муслимани преоѓаат во христијанство.Последен пример беше во русија каде што 200.000 муслимани станаа христијани.
Друго што ме насмеа е тоа што тврдите дека во времето на мухамед немало учени луѓе и немало школи.
А тамам емилија ви го пофали пратеникот дека бил многу школуван иако не е точно со сигурност тврдам дека бил неписмен,а вие одма ја нападнавте со фактот дека немало школи во тоа време и дека бил многу паметен зашто алах го водел.голема%20насмевка
Пази молим те во 6 век немало школи и писмени луѓе.големо%20гушкање
Па ова не заслужува да се коментира,дај немојте да се брукате.
Ова е само бегло што го поминав така читајки ве,кој знае уште какви се бисери немате истресено.
И да ви кажам искрено дека на оваа тема моја нога веќе не стапнува,ова е вистинска жабокречина.Чаос другари муслимани.големо%20гушкањеголема%20насмевкаголемо%20гушкање

-------------
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5

Постирано од: Ebu-Hurejre
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 02:16

niedna zena koja go ima razbrano Islamot ne bi ja smenil Islamskata religija ...... a za toa deka nie zenite so sila gi drzime vo islamot nema nikakva vistina no tebe ke te prasam :

KAKVI ISLAMSKI ZAKONI GI PRINUDEA SITE OVIE ZENI DA KONVERTIRAT OD HRISTIJANSKATA VO ISLAMSKATA RELIGIJA?!!!!

EVE LINK POGLEDNIнамигнување

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9699 - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=9699

SAMO DA NAVEDAM DEKA NEMAS BLAGA VRSKA SO ISLAMOT tvoeto poznavanje za islamot e 0големо%20гушкање

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 08:48
Originally posted by Bako Bako напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

znaci evolucijata nikad ne se desavala {{{LouWeed}}}

Se Desavala Tocno E Tvoeto Mislejne.

Ama Sama Nemoze Da Se Desava.

Mora Da postoi Bog Koj Ja Sozdal Evolucijata.

Nemoze Evolucijata Samata Sebesi Da Si Se Sozdade.

znaci "nekoj" stisnal na kopceto "evolate"??? a koj??? gospod, allah, jehova, buddha, satan, lucifer, votan, zeus......????

-------------

Постирано од: Hanibal_King
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 18:25
Vie muslimanite ziveete vo stariot zavet i toa strogo!
Muhamed sE ukral od tamu a vie cekavte na gotovo i na tie zakoni.

Toa e faktot sto si gi besite zenite za neverstvo ili gi palite ili ubivate na kakov i da e GROZOMOREN nacin; im gi kinete ku....te na mazite za neverstvo.

A toa da vi kazam e BOLNA rabota. Sum gledal na internet

Ej slobodno mozete da si bidete muslimani posto mene mlad ne mi se umira ako ima nekoj da mi kaze koga ke umram toa e Bog sto vie ocigledno i ne go pocituvate toa pravilo i im odreduvate na tie sto ke zgresat, koga de umrat?

A koi vi se ovie sto rushat zgradi vo Amerika so avioni???I tie se od vasite mislam ako ne se lazam sto nema sansi da se izlazam!
Tie toa go pravea vo imeto na vasiot ALAH taka?

dadadadadadada

Toa e navistina COOL da se samubies zatoa sto nekoj mi go napumpal umot deka taka saka ALAH.

BOLNA RABOTAизненадување

LELELE

TREBA LI USTE DA SE DISKUTIRA VE MOLAM????!!!!!!

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 20:24
Originally posted by Hanibal_King Hanibal_King напиша:

Vie muslimanite ziveete vo stariot zavet i toa strogo!
Muhamed sE ukral od tamu a vie cekavte na gotovo i na tie zakoni.

Toa e faktot sto si gi besite zenite za neverstvo ili gi palite ili ubivate na kakov i da e GROZOMOREN nacin; im gi kinete ku....te na mazite za neverstvo.

A toa da vi kazam e BOLNA rabota. Sum gledal na internet

Ej slobodno mozete da si bidete muslimani posto mene mlad ne mi se umira ako ima nekoj da mi kaze koga ke umram toa e Bog sto vie ocigledno i ne go pocituvate toa pravilo i im odreduvate na tie sto ke zgresat, koga de umrat?

A koi vi se ovie sto rushat zgradi vo Amerika so avioni???I tie se od vasite mislam ako ne se lazam sto nema sansi da se izlazam!
Tie toa go pravea vo imeto na vasiot ALAH taka?

dadadadadadada

Toa e navistina COOL da se samubies zatoa sto nekoj mi go napumpal umot deka taka saka ALAH.

BOLNA RABOTAизненадување

LELELE

TREBA LI USTE DA SE DISKUTIRA VE MOLAM????!!!!!!

Hanibal Ne Veruvav Deka Tolku Ke Stresis.
Do Den Denes Nikoj Musliman Ne Ja Obesil Zenata Zaradi Neverstvo.
A Jas Mislam Deka Treba Sekoj Covek Koj Sto Ke Go Izneveri Svojata Sopstvena Zena Neka Ja Obesi. I Ic Nek Ne Zali.

Da Te Prasam Nesto :
Dali Ti Nekogas Dozvoluvas Tvojata Zena Da Ima Seksualen Odnos So Drugi?
Vo Takva Smisla Ni Kazuva K`uranot.
I Zosto Vikas Deka Na Muslimanite I Gi Secat Polovite Organi.
Neli I Na Vasiot Bog Isus (Isa.A.S Allahoviot Pratenik) Mu Bil Izvrsen Toj Obred.
I Samite Ne Znaete Zosto E Prekinat Toj Obred Vo Hristijanstvoto.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 20:26

znaci "nekoj" stisnal na kopceto "evolate"??? a koj??? gospod, allah, jehova, buddha, satan, lucifer, votan, zeus......????

LouWeed Ne Postavuvaj Prasanja Sto Ni Samiot Sebesi Nemozes Da Gi Odgovorish.

Ti Treba Da Gi Kazes Faktite Na Ateistite.
Ako Mislis Deka Ne Postoi Bog.

A za Toa Kako Sto Znam Ne Postojat Nikakvi Fakti.

Jas Kako Sto Znam Prviot Zbor Od Temava Se Vika "Fakti"
A Ne "Prashajna" голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 20:30
Originally posted by Секташ<>< Секташ<>< напиша:

Од оваа тема се шокираат само муслиманиве.
А гледам нема никаков интерес од другите,зашто не вреди да се
дискутира воопшто за исламот.Многу сте смешни.голема%20насмевка
Прво што ме насмеа е толкавото непознавање на христијанството-
Католиците биле по стариот завет а православниве биле по новиот завет.Пази ти се молам констатација.
Второ за менувањето на верата во муслиманска-за пример беше даден вил смит и незнам уште кој.И сега тоа било доказ дека к*ранот била божја книга.А се знае дека во америка се се прави за популарност,како што том круз отиде во хабардов центар и многу други каде не отидоа по разни религии и верувања.(пример ричард гир будиста.) Па има милиони други примери каде што муслимани преоѓаат во христијанство.Последен пример беше во русија каде што 200.000 муслимани станаа христијани.
Друго што ме насмеа е тоа што тврдите дека во времето на мухамед немало учени луѓе и немало школи.
А тамам емилија ви го пофали пратеникот дека бил многу школуван иако не е точно со сигурност тврдам дека бил неписмен,а вие одма ја нападнавте со фактот дека немало школи во тоа време и дека бил многу паметен зашто алах го водел.голема%20насмевка
Пази молим те во 6 век немало школи и писмени луѓе.големо%20гушкање
Па ова не заслужува да се коментира,дај немојте да се брукате.
Ова е само бегло што го поминав така читајки ве,кој знае уште какви се бисери немате истресено.
И да ви кажам искрено дека на оваа тема моја нога веќе не стапнува,ова е вистинска жабокречина.Чаос другари муслимани.големо%20гушкањеголема%20насмевкаголемо%20гушкање

HEHEHEHEHHE Tale Borofkin голема%20насмевкаголема%20насмевка
Nikoj Nemoze Da ja Svati Tvojata Replika.
Vas Nikoj Nemoze Nitu Da Vi objasni.
I Ti Ako Voopsto Znaes Koj E Bog Jas Uste Ednas Ke Se Prerodam голема%20насмевкаголема%20насмевка
Kazi Koj E Vasiot Bog.
Isus ( Bibliski Narecen Bozji Sin (A Toa E Strogo Zabraneto Vo Islamot Da Se Kazuva),
Otecot, Svetiot Duh, Bozji Sin Koj Od Niv E Bog.?
Odgovori :
Bidejki Mnogu Prashajna Postavuvas.
Odgovori Barem Na Edno od ovie

-------------
Erhelle Meine Seele

Постирано од: khaleefah
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 20:31
Brate  veruj mi jas sum mnogu poveke shokiran odtebe nego nevernicite.
Jas sum iskreno vo shok kako mislese taka ednostavno vo eden post
od 10 recenici da  gi shokiras  site изненадување

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 21:17
Bako kuliraj
NE ZNAES KAKO DA SE ODBRANIS PA KE VELIS DEKA DRUGITE SE NEPISAMENI I VAKVI I TAKVI

A sega da ti kazam zasto Gospod Isus Hristos se obrezal i zosto e toa ukinato?
Gospod Isus Hristos se obrezal za da ni pokaze na site nas deka ne go poreknuva Stariot Zavet onoj koj im bil daden na nasite pratatkovci!
(i koj muhamed go ukral)
A zosto e ukinat?Zatoa sto e Gospod Isus Hristos go najavuva Noviot Zavet i namesto obrezanieto go dava KRSHTENIETO so Svet Duh.
Krstevanjeto na rekata Jordan e pocetokot.

Ete gledas deka znaeme zosto!!!
Drugo prasanje ??????
Nesto nejasno???????????????
??????????????
????????????

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 21:20
Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
MNOGU LUKSUZNO!SO AVION TREBALO

Sam si se pobivas Bako prvo velis nikoj nema obeseno zena za neverstvo a posle velis ako izvrsi neverstvo slobodno da se obesi i ic da ne se zali???

CEKAJ STO SI TI LADNOKRVEN UBIEC??????DA SI JA UBIES ZENATA ZARADI NEVERSTVO??????

KAZAV I PAK KE KAZAM

BOLNA RABOTA

AKO ZENATA TE IZNEVERUVA MOZEZ DA I DADEZ RAZVOD A BOG TOA KE GO OPRAVDA AMA AKO JA UBIES ILI OBESIS (isto) E TOA NE ZNAM!
VI REKOV DEKA TOA E VO STARIOT ZAVET I DEKA VIE SEUSTE ZIVEETE SPORED ONA STO UKRAL MUHAMED ODTAMU.A AKO STE UKRALE ZNACI STE NEMALE STO ZNACI KOI STE VIE VSUSNOST, NE POSTOITE.

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 21:31
A ZA PRVA NAJCITANA KNIGA VO SVETOT E BIBLIJATA SLOBODNO PROVERI KAJ SAKAS PRASAJ KOJ SAKAS.

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 21:55

Kaza ?

E dozvoli sega jas da ti kazam nesto,ama da me citas.
Odma ke kazam deka ke se posluzam od knigata "Svestenickiot pat kon Islamot" Avtor na ovaa kniga e roden vo hristijanska familija vo Spanija,potocno Palma de Majorka pri krajot na 14 vek. Posle dolgogodisno skoluvanje i rabota kako hristijanski svestenik preogja vo Islam.

Da ti kazam sto veli toj:

Znajte,Allah da vi se smilova deka Luka vo svoeto Evangelie naveduva kako Isus rekol: "Koj ke bide krsten ke vleze vo rajot a koj ne bide krsten ke vleze vo pekolot"
Zaradi ovoj text tie svakjaat deka ne e mozno da vleze nekoj vo rajot ako ne e krsten.
Na ova bi mozelo da im se kaze:
Sto mislite za Abraham,Izak,Jakov kako i drugite Bozji pratenici,dali ke vlezat vo Rajot ? Ako kazat deka ke vlezat,togas ke gi prasame kako,koga ne se krsteni ???
Tie bi rekle deka nivnata zamena e obrezuvanjeto.
Togas,sto mislite,dali Noah i Adam ke vlezat vo Rajot,tie ne bile nitu obrezani. TE MOLAM ODGOVORI MI NA OVA,GOSPODINE "HANIBAL"

Prodolzuva:

Znajte deka ova pravilo na krstenje e LAZNO i izmisleno,zatoa sto mu prepisuvaat na Allah Vozviseniot i na negoviot pratenik Isa a.s.
Krstenjeto se vrsi taka sto vo sekoja crkva se postavuva posuda od mermer ili nesto slicno,koja svestenikot ja polni so voda pa na taa voda uci nesto od Evangelieto. Posle toa vo taa voda vrla sol i bazlimovo maslo....

Da ne ti zboruvam ponataka za krstenjeto... znaci trikovi duri i vo vodata,kako bi vi gi isprale podobro glavite a koe nema nikakva vrska so zamena za obrezuvanje.

Цитирај Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
Duri sega znam deka si covek so plitok mozok i covek koj dzaba go ima i toa parce mozok koga drug mu go koristi.
Prvo ke te prasam kade toa vide deka Allah dz.s od nas bara da se samoubivame (obavezno odgovori) i da se udirame so avioni vo zgradi... a  pred da mi repliciras na ova,ti preporacuvam da ja posetis slednava tema: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8187 - http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8187 bez da ja posetis ovaa tema i linkovite vo nea,ni slucajno ne pojavuvaj se.Koga ke najdes eden edinstven dokaz deka Muslimani izvrsile bilo kakov napad teroristicki,togas da dojdes i da si ja otvoris ustata pogana.

Za zenata vo Islamot,imas temi i temi tuka... odi citaj,ke vidis patem KAKO E MALTRETIRANA ZENATA SPORED BIBLIJATA voedno ke voidis KAKVI PRAVA I SLOBODA IMA ZENATA VO ISLAMOT.

SPOZNAJSIJA SVOJATA (NE)VERA PRVO POSLE ZBORUVAJ ZA DRUGITE.

-------------

Постирано од: Srcence
Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 22:53
Gospodine zbunet....ocigledno navistina ste zbunet pa ne znaete sto zboruvate......................................................................................................
Naucnik nasiot ne bil, bil obicen covek koj go sledel ona sto mu bilo objaveno od Allah dz.sh..................i kolku za informacija, pogresnoto interpretiranj na vaseto hristijanstvo eden den ke se odrazi na vas samite....a kolku azreti Isa e vas ke pokaze vremeto......:) a togas navistina ke si mnogu zbudet no kasno ke ti bide....i zal ke mi e za takvite ko tebe.....

-------------
Iskreno-od Mene

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 22:58
So toa sto ti mene mi velis deka imam usta pogana i deka moeto parce mozok ne vredi za nisto dovolno mi kazuva kolku treba da se raspravam so tebe i kakov vernik musliman si sto Alah ti veli taka da me nareces!

Jas vidov na televizija deka muslimani bea tie sto se raduvaa koga gi srusija zgradite ili Alah ve uci da se sitite koga ke zaginat Lugje!

A koj veli deka ako si krsten deka si zasluzil da vlezes vo rajot ili ako si obrezan ke otides vo rajot.

NE ME RAZBRA KRSTENIETO E OCISTUVANJE OD PRVORODNIOT GREV NA ADAM I EVA ONA STO BILO OBREZANIETO ZA LUGJETO VO STARIOT ZAVET!

NE REKOV DEKA TAKA SE VLEGUVA VO RAJOT TOA E USLOV!!!ZNACI LUKA VELI DEKA AKO SI KRSTEN AKO SI OCISTEN OD PRVORODNIOT GREV MOZEBI KE VLEZES, ZASTO TI MOZE DA SI KRSTEN, A CEL ZIVOT DA UBIVAS LUGJE TOA NE ZNACI DEKA KE ODES VO RAJOT.ZATOA ONA STO NE GO ZNAETE NE SE OBIDUVAJTE DA GO TOLKIVATE KE ZGRESITE.

ILI TI SAKAS DA GI ISPREVRTUVAS RABOTITE ZATOA STO NEMAS VEKE TRIKOVI VO RAKAVOT????

A toj svestenikot sto ja smenal verata i sto stanal musliman e zatoa sto negovata vera vo Vistinskiot Bog bila slaba sto e zalno za nego.Pogresno gi tolkuval stihovite, bil izlazan od satanata, za denes vakvi kako vas da mislat deka postignale nesto so toa sto toj svestenik preminal vo Islamot.
Mozebi nekoj musliman mu se zakanal deka ke go ubie pa zatoa.Taka nas ni pravea 500 godini!!!
Mozebi si i ti eden od tie poturceni makedonci nikoj ne znae.
Sigurno tvoite potomci se makedonci ama ne sakas da priznaes zatoa sto stravot od toa deka ke zagines uste postoi potsvesno vo tebe.

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 22:59

Vo Islamot se veli: Samo onoj koj iskreno saka, Allah go upatuva na praviot pat....a ako se ottrgne os toj pat Allah dz, sh. dozvoluva uste poveke da zaluta....................................................................................

Veruvajte vo oa sto vi e objaveno, veruvajte deka nema drug Bog osven Allah dz.sh ako sakate da bidete spaseni na Sudniot Den(kijametot)....Koj ke se pokae so vreme se spasil, a koj ne-neznae za kolku malku si ja prodal sopstvenata dosa.............................................................................

-------------
Iskreno-od Mene

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 23:06
kolku za tvoja informacija....koga veke sakas da mesas politika na mesto kade sto ne i e mestoto tuka, samo poveli....no da ti kazam edna rabota....islamot e najmiroljubiva vera na svetot.....a so ke kazes ti sa bliznackite vo amerika e voe pravo i jas licno ne se soglasuvam deka toa islamski ernici koi navistina veruvaat vo allag go napravija....i sute nesto covekot ke odgovara za svoite grevovi....dali ke mu bide prosteno ili ne zavisi samo od zelbata, voljata i odredbata na Allah dz sh..........................
tvojata pogresna interpretacija na nestata ne pravi da si superioren nad drugite......i toa sto go kazuvas potrudise da go potkrepis so fakti.............................................................................................................
Vistinata e vo k*r'anot, veruvanjeto i potcinuvanjeto pred Allah dz sh ne gi pravi lugeto pomalku vredni, toa gi pravi poveke vozviseni i poliki do Gospoda

-------------
Iskreno-od Mene

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 23:20

Ne mi odgovori zosto vasiot Alah vi veli da se samoubivate i da rusite zgradi so avioni?
MNOGU LUKSUZNO!SO AVION TREBALO

Sam si se pobivas Bako prvo velis nikoj nema obeseno zena za neverstvo a posle velis ako izvrsi neverstvo slobodno da se obesi i ic da ne se zali???

CEKAJ STO SI TI LADNOKRVEN UBIEC??????DA SI JA UBIES ZENATA ZARADI NEVERSTVO??????

KAZAV I PAK KE KAZAM

BOLNA RABOTA

AKO ZENATA TE IZNEVERUVA MOZEZ DA I DADEZ RAZVOD A BOG TOA KE GO OPRAVDA AMA AKO JA UBIES ILI OBESIS (isto) E TOA NE ZNAM!
VI REKOV DEKA TOA E VO STARIOT ZAVET I DEKA VIE SEUSTE ZIVEETE SPORED ONA STO UKRAL MUHAMED ODTAMU.A AKO STE UKRALE ZNACI STE NEMALE STO ZNACI KOI STE VIE VSUSNOST, NE POSTOITE.

Citaja Replikata Sto Ja Sodrzi Temava Mislam Ako Citas Vnimatelno Ce Svatis Se Kako Sto Bilo Nekogas Nemozam Da Ti Objasnam Nisto Normalno Deka Moderatorot Ke Zabelezi Greska Ako Ti Gi Kopiram Zborovite od Replikata Sto Ja Sodrzi Temava.

I Svati Covece Ova Ne E Mirc Samo Za Razgovor Ova E FORUM.
Ako Nesto Zabelezis Kazi A Ne Samo Da Si Kazuvas Deka Si Pravo.

Selam Na Site

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 23:26
bako a ti citas
ili ti si toj koj saka da bide pametniot
ok ti popustam
znaes zosto
moze da si kulirate

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 01.Ноември.2007 во 23:48

Цитирај So toa sto ti mene mi velis deka imam usta pogana i deka moeto parce mozok ne vredi za nisto dovolno mi kazuva kolku treba da se raspravam so tebe i kakov vernik musliman si sto Alah ti veli taka da me nareces!

Vakov vid na provokacii da ti kazam pravo nekogas odavna mi vrvea niz ocite i usite,naviknav veke. Pa mozam komotno so pogore recenoto jas da ti recam deka ne si voopsto vreden da ti se komentira.

Цитирај Jas vidov na televizija deka muslimani bea tie sto se raduvaa koga gi srusija zgradite ili Alah ve uci da se sitite koga ke zaginat Lugje!
I jas na TV vidov deka ne se Muslimanite tuku Hristijanite... verovatno ne gledame ista TV. Osven toa,eve Hristijanski novinari sto velat za nastanot,otvori gi ocite slep ke si umres.
Цитирај

Ednas otvoriv edna tema,mi ja zatvorija oti temata bila za vo politika. Gledam imame edna tema "Islam i Terorizam" i taa tema "e za vo veroispoved" zosto da ne otvoram i jas edna vakva so ovoj naslov ?

Kako sto na sekoj od nas,poznato ni e deka Islamot za terorizam e narecen od 11/9 togas imame dosta interesni nastani koi treba i zasluzuvaat da se razgledaat.

Kako prvo,do pred toj den,nikoj na Islamot ne gledase taka,kako sto se gleda denes. Do pred toj den Al-kaeda ne postoese i nikoj za nea nemase slusnato. Sto znaci.........

Koja bese celta? Vo svetot postoi tajna vlada,sokriena raka,vladar koj rakovodi so celiot svet. Za da ne mi ja ponistite temata da vidime deka e tokmu za vo Veroispoved. Taa sokriena raka e zapravo dolgo ocekuvaniot Evrejski mesih Dedzdzal-atihrist,na kogo mu e za cel da gi ponisti site religii. Posto Islamot e CISTA RELIGIJA a se poveke i poveke vo svetot se sirese,za da go spreci ucenjeto na taa religija od pripadnicite na drugite,isplaniran e slucajot 11-9 . Od toj moment islamot e narecen kako terorizam a dali Muslimani bea organizatori na toj napad.Sekoj razumen i dobronameren covek go povikuvam da gi razgleda linkovite od Sajt koj ne e Islamski...

Napad na Pentagon,Fles prezentacija:
http://www.galaksija.com/pentagonflas.htm - http://www.galaksija.com/pentagonflas.htm

Pocudno od Fantazija od Dr. Albert D. Pastore Phd.:
http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm - http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm

Scenario911
http://www.galaksija.com/planeta/scenario911.htm - http://www.galaksija.com/planeta/scenario911.htm

Terorizam:
http://www.galaksija.com/terorizam.htm - http://www.galaksija.com/terorizam.htm

Posebno na Hristijanite im go nudam ovoj link,zapamtete,linkot ne e Muslimanski,tuku e dosta naucen i link od koj moze mnogu da se doznae:
http://www.galaksija.com/cof8.htm - http://www.galaksija.com/cof8.htm
Del od toj link:

“Mentalistima” možda ne bi bilo na odmet da pročitaju i k*ran, islamsku Svetu Knjigu. Vjerovatno bi se šokirali kad bi vidjeli da:

• Muslimani smatraju Isusa Svetim Prorokom rođenim od Djevice Marije (za razliku od jevrejskog Talmuda, koji  ga kleveće).

• k*ran takođe naziva hrišćanske i hebrejske narode “božjim ljudima” i nalaže da se da se njihove zajednice zaštite i respektuju po islamskim zakonima. (SARD,NE SLUCAJNO ISPADNA OVA... ETE KAKO PAMETNITE GI GLEDAAT RABOTITE... SAKAM DA TE POTSETAM NA TEXTOT Wink) (tako je stvarno i bilo u cijeloj Otomanskoj Imperiji, tokom mnogih vjekova)
  • Pogrešno interpretirani termini kao “džihad" i "tuci bezbožnike" pojavljuju se u kontekstu samoodbrane od brutalnih napada kojima su rani Muslimani bili izloženi od strane paganskih arapskih kraljeva.

Ali umjesto da koriste najveći božji dar, našu mogućnost da razmišljamo svojom glavom, “mentalisti” dozvoljavaju da jedan cionistički poltron, kao što je Jerry Falwell, razmišlja umjesto njih.

Tukmu i toa bese namerata,da se sprecat lugeto da go citaat Qur'anot,da napravat gnev vo srcata na lugeto. Poglednete... za Cionistite navistina sveto nisto ne im e.
E sea,razgledajte gi linkovite i dajte mi eden dokaz deka Muslimanite bile organizatori,barem malku slicen na navedenite deka Muslimanite ne go organizirale toj napad.

Eve gratis za tebe.... citaj go ova ke ti gi otvori ocite:

http://www.galaksija.com/cof1.htm - 1-vo POGLAVLJE: UVOD

http://www.galaksija.com/cof2.htm - 2-go POGLAVLJE:  Veseli Izraelci

http://www.galaksija.com/cof3.htm - 3-će POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof3.htm - : Cionizam i Prvi Svjetski Rat

http://www.galaksija.com/cof4.htm - 4-to POGLAVLJE: Cionizam i Drugi Svjetski Rat

http://www.galaksija.com/cof5.htm - 5-to POGLAVLJE: Došao red i na Veliku Britaniju da bude prevarena

http://www.galaksija.com/cof6.htm - 6-to POGLAVLJE: Amerika postaje glavna cionistička prostitutka

http://www.galaksija.com/cof7.htm - 7-mo POGLAVLJE: Cionistička struktura moći u Americi

http://www.galaksija.com/cof8.htm - 8-mo POGLAVLJE: Mesar Sharon

http://www.galaksija.com/cof9.htm - 9-to POGLAVLJE: Prethodna upozorenja

http://www.galaksija.com/cof10.htm - 10-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof10.htm - : Ples 11-tog septembra

http://www.galaksija.com/cof11.htm - 11-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof11.htm - : Ko je stvarno pilotirao onim avionima?

http://www.galaksija.com/cof12.htm - 12-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof12.htm - : Ko je obezbjedio zaštitni paravan za Operaciju 09-11?

http://www.galaksija.com/cof13.htm - 13-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof13.htm - : Misteriozni kolaps tornjeva STC-a i zgrade br. 7

http://www.galaksija.com/cof14.htm - 14-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof14.htm - : Čuda (jevrejskog) praznika Pasha

http://www.galaksija.com/cof15.htm - 15-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof15.htm - : Lažna optužba Bin Ladena

http://www.galaksija.com/cof16.htm - 16-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof16.htm - : Stotine Mossad-ovih agenata divljaju po Americi!

http://www.galaksija.com/cof17.htm - 17-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof17.htm - : Uzbunjivači, Uzbunjivači, Uzbunjivači

http://www.galaksija.com/cof18.htm - 18-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof18.htm - : Fox-manovi najpoznatiji lakeji

http://www.galaksija.com/cof19.htm - 19-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof19.htm - : Antraks pisma: Još jedna lažna optužba Arapa

http://www.galaksija.com/cof20.htm - 20-to POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof20.htm - : Praćenje lažnih tragova: Deduktivna logika otkriva prave vinovnike

http://www.galaksija.com/cof21.htm - 21-vo POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof21.htm - : Cionisti pokušavaju da navedu Ameriku na Treći Svjetski Rat

http://www.galaksija.com/cof22.htm - 22-go POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof22.htm - : Da li Amerika postaje policijska država?

http://www.galaksija.com/cof23.htm - 23-će POGLAVLJE http://www.galaksija.com/cof23.htm - : Završni argumenti

ili tuka:
http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm - http://www.galaksija.com/cofsadrzaj.htm

Za krstenjeto jas te razbrav... nemoj da mi vrtis sega odgovori mi na prasanjeto.
Priznaj deka ti e krivo i deka na ljubomorata zgora tvrdis deka Obrezuvanjeto ne e KORISNO.

A za toj svestenikot,ne e tvojata pogolema od Negovta veruvaj mi.
Covekot ja napisal cela negova biografija i gi pokazal site negovi svestenicki diplomi,covekot go IZUCUVAL hristijanstvoto,za razlika od tebe koj VRSKA NEMAS ZA NEGO.

Uste si vo koma bratce... se nadevam deka barem eden den svesno ke proziveete vo ovoj zivot.

-------------

Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 08:57

LouWeed Ne Postavuvaj Prasanja Sto Ni Samiot Sebesi Nemozes Da Gi Odgovorish.

Ti Treba Da Gi Kazes Faktite Na Ateistite.

Ako Mislis Deka Ne Postoi Bog.

A za Toa Kako Sto Znam Ne Postojat Nikakvi Fakti.

Jas Kako Sto Znam Prviot Zbor Od Temava Se Vika "Fakti"

A Ne "Prashajna" голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

od kade donesuvas zaklucok za da me narekuvas ateist!!(bi rekol nevernik kako sto vlese najprvin mozda naj ke odgovara......)

znaci nemas "FAKTI" za da mi go odgovoris prasanjeto????pa zatoa trubas nesto bez veze.....????

-------------

Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 12:45

bako a ti citas
ili ti si toj koj saka da bide pametniot
ok ti popustam
znaes zosto
moze da si kulirate

Ne Se Pram Pameten Hanibal.
Jas Mislam Deka Replikata Na Temava E Sosema Jasna.
Ako Nesto Ne E Vo Red Kazi.
Jas Kako Sto Znam Temava Ne Se Vika Prasanja.
A Zosto Ti Ne mi Odgovaras Na Moite Prasanja?
Ili Ti Si Profesor Samo Postavjas?

Selam!!

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 02.Ноември.2007 во 12:49

od kade donesuvas zaklucok za da me narekuvas ateist!!(bi rekol nevernik kako sto vlese najprvin mozda naj ke odgovara......)

znaci nemas "FAKTI" za da mi go odgovoris prasanjeto????pa zatoa trubas nesto bez veze.....????

A V`selenata Sama Si Se Sozdade.
I Teknalo NA V`selenata Nekoj Den i Si Rekla Aj Da Si Se Sozdadam Jas?
Ti Si Izmesano So Pametot Skros.
Jas Ne Deka Sum Podobar od Tebe.
Dobro Si Mislis Ti Znam Jas Kako Ti E.
Samo Nesto Ti Mankat.
Sto Nemozes Da Svatis.
Ako Ne Postoese Bog Nemase Da Postoime Nitu Nie.
Ne Si Go Shilkaj Umot.

Selam!!

-------------
Erhelle Meine Seele

Постирано од: здраво
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 00:46
Секој ден ќе си пишам по некој факт за исламот.

Да знаете дека во исламот е дозволено да убиваш луѓе.А ако убиениот не е муслим убиецот оди во рајот да пие од реките со вино(кое им е забрането да го пијат)/Која духовност ...немам зборови...шокантно...

-------------

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 15:59
Iskriveni ti se zborovite kako i krstot sto si go zakacil, kako i umot sto gluposti treska!!!!

Ako nekoj bezboznik nasrne kon nekoj musliman, pa muslimanot vo odbrana go ubie kutriot bezboznik, togas ne mu gine "vjecna vatra" na kaurot, no ako toj go ubie muslimanot, togas toj odi kaj Boga bezgresen, branejki ja svojata cest, imetok i zivot!!!

A nagradata za Bogu pokornite lugje e golema - neka ne vi bide krivo!!!

-------------
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 16:19

Iskriveni ti se zborovite kako i krstot sto si go zakacil, kako i umot sto gluposti treska!!!!

Ako nekoj bezboznik nasrne kon nekoj musliman, pa muslimanot vo odbrana go ubie kutriot bezboznik, togas ne mu gine "vjecna vatra" na kaurot, no ako toj go ubie muslimanot, togas toj odi kaj Boga bezgresen, branejki ja svojata cest, imetok i zivot!!!

A nagradata za Bogu pokornite lugje e golema - neka ne vi bide krivo!!!

Daija,neznam zosto mu repliciras.

-------------

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 17:14
Da ne rece na Sudniot Den - ne znaev, pogresno sum videl.....

Eve gledaj pravo i fino napisano, vistinito i cisto, a za na Sudniot Den nema da imas opravdanie!!!

-------------

Постирано од: Azrael
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 17:21
Fakti koi najmnogu bunat se onie za zivotot na prorokot Mohamet, od toa sto moze da se dobie kako informacija moram da zaklucam deka ne bil bas impresiven.no za nego ima na drugo mesto da pisuvam

-------------
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 17:42
Originally posted by FALKON FALKON напиша:

Fakti koi najmnogu bunat se onie za zivotot na prorokot Mohamet, od toa sto moze da se dobie kako informacija moram da zaklucam deka ne bil bas impresiven.no za nego ima na drugo mesto da pisuvam

Znaes sto.....ocigledno deka nisto ne znaes i za toa do nekade mi e milo!
A za zivotot i deloto na Muhammed s.a.v.s prijatelce NE SI I NIKOGAS NEMA DA BIDES KOMPETENTEN DA ZBORUVAS!

Zatoa pronajdi si nekoja pointeresna tema...ptimer sport ili nesto drugo i tamu zanimavajse so raboti za koi mozebi znaes nesto!
i neznam kako go definiras poimot "impresiven"??? i neznam kako ja tolkuvas impresivnosta.......Samo faktot deka toj e izbranikot na allah dz sh da gi prenese Allahovite zborovi napisani vo k*r;anot zboruva za negovata golemina! Impresivnot.....hehehзбунетост

-------------
Iskreno-od Mene

Постирано од: brza
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 22:58
mene edinstveno me shokira,...samo vasheto slepo veruvanje ,...vo vash*te ,..gospodi,..

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: AK47
Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 00:05
brza, a zosto se kocis nesto , ne mozes da se doiskazes ??
Nie veruvame vo vistinskiot Allah, toj e eden , nema sinovi, nitu drugi deca, nema semejstvo , eden e nasiot Allah, a vo sto veruvas ti ???

Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 15:32
Originally posted by brza brza напиша:

mene edinstveno me shokira,...samo vasheto slepo veruvanje ,...vo vash*te ,..gospodi,..

Sto Te Shokira Bre Tebe. Moze Nekogas Covek Da Voskresni?
Ma Da I Da Voskresna Isus So Cije Pravo Voskresnal?
I Zosto Katolicite Velat Deka Teloto Na Isus Bilo Vo Grobnicata Vo Rim?
I Zosto Vo Biblijata Pisuva Vo Eden od Desete Zapovedi Veruvaj Vo Eden Bog.
A Vie Nam Ni Kazuvate Trojno Bogstvo.
I Koj Od Tie Tri Na Vam Vi E Bog.
Otecot , Svetiot Duh , Bozjiot Sin , ?
Vo Islamot Se Postapapuva Mnogu Pravilno Za Razlika Od Hristijanstvoto I Drugite Religii.
Zosto Kaj Vam Hristijanite E Prestanat Obredot Sunet Iako Mu Bil Izvrsen na Vasiot Takanareceniot Bog Isus.
I Uste Ednas Vi Kazuvam Citajteja Replikata Sto Ja Sodrzi Temava.
I Se Ke Vi Se Razjasni.
I Kako Sto Znam Prviot Zbor Na Temava E Fakti.
A Ne Prashajna.
Ako Imate Nekoj Fakt Kazete.
A Ne Da Postavuvate Prashajne Koi I Samite Neznaete Da Mi Odgovorite.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 21:43
ISLAMOT = VERA VO ZIVIOT I VISTINITIOT BOG, KOJ SE SLUSA I GLEDA!!!!

RISJANSKITE SEKTI = VERI VO GROBOVI, MRTOVCI, SLIKI, KIPOVI I BEZZNACAJNI PREDMETI!!!

-------------

Датум на внесување: 05.Ноември.2007 во 17:39
За време на "аџилакот"во мека,секоја година гинат луѓе.ЗОШТО?(без она дека е благословено да умреш во мека)

On http://en.wikipedia.org/wiki/January_12 - January 12 , http://en.wikipedia.org/wiki/2006 - 2006 , a stampede during the ritual  http://en.wikipedia.org/wiki/Stoning_of_the_Devil - ramy al-jamarāt on the last day of the http://en.wikipedia.org/wiki/Hajj - Hajj in http://en.wikipedia.org/wiki/Mina%2C_Saudi_Arabia - Mina killed at least 346 http://en.wikipedia.org/wiki/Pilgrim - pilgrims and injured at least 289 more. The stoning ritual is the most dangerous part of the pilgrimage because the ritual can cause people to be crushed.

-------------

Датум на внесување: 05.Ноември.2007 во 19:40
Originally posted by здраво здраво напиша:

За време на "аџилакот"во мека,секоја година гинат луѓе.ЗОШТО?(без она дека е благословено да умреш во мека)

On http://en.wikipedia.org/wiki/January_12 - January 12 , http://en.wikipedia.org/wiki/2006 - 2006 , a stampede during the ritual  http://en.wikipedia.org/wiki/Stoning_of_the_Devil - ramy al-jamarāt on the last day of the http://en.wikipedia.org/wiki/Hajj - Hajj in http://en.wikipedia.org/wiki/Mina%2C_Saudi_Arabia - Mina killed at least 346 http://en.wikipedia.org/wiki/Pilgrim - pilgrims and injured at least 289 more. The stoning ritual is the most dangerous part of the pilgrimage because the ritual can cause people to be crushed.

Si Bil Ti Nekogas Vo Meka Pa Mi Kazuvas Deka Umiraat Luge ?
Ti Vistina Si "NovoRodence" Aj Da Ti Recam Zdravo(Kako I Tvojot Nickname)
Normalno I Makedonija Ginat Luge, I Vo Sekoja Drzava.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 09:02

Da Te Prasam Nesto Kratko I Jasno. Seto Ova Sto Go Gledas So Oci Mada I Sto Ne Go Gledas, Koj Go Sozdade? Nisto Samo Ne Se Sozdava.

Taka Da Mora Nekoj Da Postoi Nekoj Sto Ja Soszdade Evolucijata.

aha, znaci po tvoe nekoj covek, ili covecko sustestvo (posto ako nekoj nesto sozdadel, moral da bide "realen" posto inace ne ke moze da sozdava) ja sozdaval evolucijata......
aj bas me interesira koj po tvoe ja sozdal??
znaci ne veruvas vo naucnici, fakti tuku vo adam i eva?(ili pak kako se vikat kaj "vas")

-------------

Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 09:21

Da se soberat na edno mesto povekje od 2 000 000 lugje, a da umrat, odnosno zaginat, samo 300 - 400 lugje i ne e nekoja katastrofa, bidejki mnogumina od niv ne gi pocituvaat bezbednosnite naredbi i znaci. Imeno se dvizat kade ne treba i so sto ne treba, se turkaat, a ima mesto za site, taka sto samite si se vinovni za nesrekjite, a ne vlasta koja sto maksimalno pruza sekakov vid zastita i organizacija na najvisoko nivo.

Za podetalni informacii poglednete go filmot od National Geographic - Inside Mecca, odnosno, Meka odvnatre, prevedeno na makedonski jazik, pa se kje vi se razjasni.

A, ti zosto mislis deka umiraat "tolku" lugje????

-------------

Датум на внесување: 06.Ноември.2007 во 19:59
Dalija dobro ti kaza no da dodadam deka ia mnogu haxhii koi na starosni godini i iznemosteni odat da si go obavaat haxhot  pa tie isti haxhii prestojuvaat vo Meka i Medina nekolku dena pa ti koj smetas deka e katastrofa da umirat po tolku luge vo axhilak jas ke ti dadam sporedba :
vo axhilak godisno odat tolku luge kolku sto ima Makedonija ziteli....... mozam da kazam duri i deka ima poveke haxhii odkolku ziteli vo Makedonija........pa odete i pobarajte statistika kolku luge vo Makedonija umrele vo vremeto koa se obavel haxhot pa ke vidite deka brojot na umrenite vo haxh  e sosema normalen ............ inaku covek ne umira pred vreme a nitu ke moze da ja izbegne smrta koa vremeto ke mu dojde ......i ne se postavuva prasanjeto zosto umirame tuku kako umirame ..... a kamo li jas da sum eden od tie koi umirat vo tekot na obavuvanjeto na haxhot......... no toa za vas e nesvatlivoнамигнување

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 09:52
Zamisli Ebi Hurejre,
 da ti ja zeme Allah dusata koga kje bides vo Mesdzidul Haram, vo prviot saff do Kjaba, na sedzda, niz solzi iskreno molejki Go da ti prosti i da te vnese vo rajot pokraj Negoviot Milenik, Muhammed, neka e Bozjiot mir nad nego!!!!!!!!!???

-------------

Постирано од: Реакт
Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 12:08

Zamisli Ebi Hurejre,
 da ti ja zeme Allah dusata koga kje bides vo Mesdzidul Haram, vo prviot saff do Kjaba, na sedzda, niz solzi iskreno molejki Go da ti prosti i da te vnese vo rajot pokraj Negoviot Milenik, Muhammed, neka e Bozjiot mir nad nego!!!!!!!!!???

Оти му велиш на другар ти да замислува Алах да му ја земе душата? Ај замисли тебе да те земе намигнување!
Ете, тоа ќе биде вистински шок! Факт за неверниците!

-------------
Без коментар

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 13:05
Reakt fala

se skinav od smeenje

mi go prodolzi zivotot
(dobro de sum slusnal negde deka smeenjeto go prodolzuval o zivotot)
ova e za tie bukvalistite objasnato vo detali za da ne zabeguvaatголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
BOGOSLOV

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 14:49
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Zamisli Ebi Hurejre,

Оти му велиш на другар ти да замислува Алах да му ја земе душата? Ај замисли тебе да те земе намигнување!
Ете, тоа ќе биде вистински шок! Факт за неверниците!

PeakT .

Kako Ke Bide Shok Koga Allah Ke Mu Ja Zeme Dushata.
Ke Bide Shok Za Vas. Bidejki Ke Doznaete Deka Allah E Bog.
I Zosto Mu Citiras Tebe Ne Te Prasuvase DAIJA.

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 14:51

Reakt fala

se skinav od smeenje

mi go prodolzi zivotot
(dobro de sum slusnal negde deka smeenjeto go prodolzuval o zivotot)
ova e za tie bukvalistite objasnato vo detali za da ne zabeguvaatголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Ti Samo Se Smees.
Zosh Nishto Neznaesh
Davash Nekoj Repliki Bez Veza.
Ako Beshe Podobar Ke Mi odgovorese Na Prasajnata.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 16:00
Кога то би ми се случило мене, можеби би бил најсреќниот човек на светот во моментот, но тоа вие не сте способни да го разберете.

Не може еден човек да биде муслиман ако не му го посака на својот брат она што си го сака себе си.

Вие смејте се и понатму.....

-------------

Датум на внесување: 07.Ноември.2007 во 21:30

Zamisli Ebi Hurejre,

jas na ova ne mozam nisto drugo da si kazam osven AMINсреќа inshallah ALLAH takvite molitvi na site nas da ni gi primi , a toj komu takvata molitva ke mu bide preimena e megu naj sreknite vo ovoj svet i vo Ahiret.

Постирано од: Реакт
Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 11:23
PeakT .

Kako Ke Bide Shok Koga Allah Ke Mu Ja Zeme Dushata.
Ke Bide Shok Za Vas. Bidejki Ke Doznaete Deka Allah E Bog.
I Zosto Mu Citiras Tebe Ne Te Prasuvase DAIJA.
[/QUOTE]

Па не мора некој да ме праша. Ова е слободен форум.
А ако шокот е во тоа - Алах да му ја земе душата, тогаш кажи им го ова на неговите најблиски, па ќе видиш кој ќе биде шокиран тогаш.

-------------
Без коментар

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 17:49
Ne e sikot vo toa, drug bese muabetot, ne se prai g....v so sila....

-------------

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 18:13
mislis na glupav?
голема%20насмевка
pogodiv

so stana so shokot za nevernicite??????--- deka ima tamu nekade nesto
se prasuvam kade odat tie so aktiviraa bomba i se raznesoa
ostanuva li dushata cela
ili i taa e na milioni parcinja

e pa shok e na nevernicite toj sto se shokirani vo se sto veruvate

zapravo ne se shokiram vekje големо%20гушкање
aleluja akbar

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:17
Originally posted by anakin anakin напиша:

mislis na glupav?
голема%20насмевка
pogodiv

ostanuva li dushata cela

aleluja akbar

Ona boldiranoto ke go doznaes tokmu togas koga ke svati tvojata glava sto se nim im se slucuva sto se odlucile na toj potek. Za da go svatis toa,treba da gi otvoris siroko ocite i da razmisluvas sam so svojata glava a ne da ti ja koristi drug. ;)

-------------

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:29
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

mislis na glupav?
голема%20насмевка
pogodiv

ostanuva li dushata cela

aleluja akbar

Ona boldiranoto ke go doznaes tokmu togas koga ke svati tvojata glava sto se nim im se slucuva sto se odlucile na toj potek. Za da go svatis toa,treba da gi otvoris siroko ocite i da razmisluvas sam so svojata glava a ne da ti ja koristi drug. ;)

slusaj politikantu
jas ne sum pisal za nekoi nivni slucuvanja ( a i bash me briga))))
nego dali dusata im e na milioni parcinja

a ti - kako i site tvoi pajtasi- vo se pravis politika
proziren si mnogu
znaes za vakvi postovi treda sepak da si umen
no so da ti kazam
vo se gledas politika----- vasata vera e politikantska
pak me uveri

-------------

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:36

ostanuva li dushata cela

aleluja akbar

e VALLAHI ke te briga i toa kako samo sto uste ne si svesen za toa ......no ne e problem pocekaj i ti kao sto cekame i nie pa denot ni se priblizuva na site намигнување

-------------

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:39
sekogas pretite?
uzivate vo toa?
zasto neostavite mirnite da si ziveat
nekoi sakat da ne gi interesira
no toa ti nemozes da sfatis

a baska me bole za toj tvoj den

ako dojde kje dojde

mi puka za nego

-------------

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:39

mislis na glupav?
голема%20насмевка
pogodiv

ostanuva li dushata cela

aleluja akbar

Prvo Neznaes Koj E Bog. Vtoro Neznaes Da Se Odnesuvas Treto Dokazano Ti E Deka Allah E Bog. Chetvrto Duri Ni Samiot Ne Ja Priznavas Vistinata. A Sto Mislis Ti Ako Isus Bese Bog Ke Dozvolese Da Go Ubijat Lugeto Sto Toj Gi Sozdal Kako Sto Pisuva Vo Biblijata. Ili Vo k*ranot Ni Kazuva Deka Isa.A.S Bil Pratenik Toa Moze Da Bide Tocno. Duri Slepi Se Pravite Neli Koga Toj Bil Raspnat<-(Bibliski Zbor) Ka Krstot Se Molel I Vikal Boze Zosto Me Zaboravi , Boze Zosto Me Ostavi. I Seuste Nisto Ne Vi E Jasno. Dali Isus Ili Apostolite Nekogas Se Zakrstile Kako Sto Se Krstite Vie? Ili Pak Krstejneto Od Um Vi Padna. Imate Dokazi. Il Pak I Ti Si Nekoj Ateist?

Selam!!

-------------
Erhelle Meine Seele

Датум на внесување: 09.Ноември.2007 во 19:41
Originally posted by Реакт Реакт напиша:

Па не мора некој да ме праша. Ова е слободен форум.
А ако шокот е во тоа - Алах да му ја земе душата, тогаш кажи им го ова на неговите најблиски, па ќе видиш кој ќе биде шокиран тогаш.

Znam Sto Sakas Da Kazes, Deka Na Vam Hristijanite Mada I Ostalo Vi E Strav Dane Umrete Zatoa Sto Neznaete Koj E Bog Vsushnost Znaete Ama Ne Sakate Da Priznaete. Procitajte K`uran I Se Ke Vi Se Objasni.

-------------
Erhelle Meine Seele

Постирано од: stargirit
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 23:14
treba da se ima smirenie vo srceto za da se spasime-taka li Bako?

Постирано од: Fazli
Датум на внесување: 14.Ноември.2007 во 17:58

Muhammed vo Biblijata ?

بسم الله الرحمن الرحيم

Bismil-lahir-Rahmanir-Rahim

PRVATA OBJAVA VO (Džebelu'n-Nur) PLANINATA HIRA

Edna noќ,nasproti poslednite deset dena na mesecot Ramazan,pred Muhammed s.a.v.s.,zamislen i zadlabočen vo dlaboki misli,odednaš blesnalo Svetlo,se osvetli pešterata........Muhammed s.a.v.s.,zatreperi,gi podignal racete,da gi zaštiti očite.

Svetlinata se prêtvorila vo lik.Muhammed s.a.v.s.,gi slušnal jasno zborovite:

,,O Muhammede,sin na Abdullah! Jas melekot Xibrail ti nosam od Allah, Gospodarot na Svetovite,Radosna Vest.Izbran si za Allahov Pratenik!,,

Potoa Xibrail a.s.,mu rekol;

اقرأ باسم ربك الذي خلق خلق الإنسن من علق

اقرأ وربك الأكرم الذي علم بالقلم علم الإنسن ما لم يعلم

"Ikre Bismi Rabbikellezi Halek.Halekal Insane Min 'Alek....." Uči,plemenit e Gospodarot tvoj,Koj što podučuva na pero,Koj go podučuva čovekot toa što ne go znae”. (Sura El-Alek 96:1-5)

Pejgamberot s.a.v.s.,odgovoril;"Me ene bi kari'in."”Jas ne znam da čitam”Xibrail a.s.,go povtoril povikot,a Muhammed s.a.v.s.,odgovoril deka ne znae da čita.Toa se povtorilo tri pati.Potoa Xibrail a.s.,mu se približi,go pregrna i go stegna okolu gradite tolku jako,što Pejgamberot s.a.v.s.,pomisli deka ќe umre.

Potoa melekot Xibrail (Gabriel) a.s.,mu pokažal na Muhammed s.a.v.s,kako da zeme abdest.

Koga Svetloto Xibrailovo počnalo poleka da gasne,a likot da isčeznuva.

Muhammed s.a.v.s.,celiot so tresenje,vo čudna groznica od pešterata pobrzal da si dojde doma,so Hatixa r.anha,vernata sopruga,da ja podeli vozbudlivata Golema Vest.
Hatixa r.a.,vo početokot se isplašila,gledajќi go pokrieniot vozbuden i zadišan soprug.
No,koga Muhammed s.a.v.s.,i raskažal što videl i slušnal,Hatixa r.a.,se izraduvala,radosna poradi golemata milost koja go osvetli plemenitiot i dobar Muhammed s.a.v.s.,Ni za moment ne se posomneva vo vistinitosta na Golemata Vest.

Vrz osnova na toj nastan,Vozvišeniot Allah s.v.t.,objavi: يأيها المدثر قم فأنذر 

O ti,pokrien! Stani i opomenuvaj! http://www.ummah.net/what-is-islam/quran/noble/nobe074.htm - (Sura El-Muddessir 74:1-2)

Po objaveniot ajet,Hatixa r.a.,mu reče na Muhammed s.a.v.s.:,,Žimi Onoj vo čija moќ e mojot život,jas sum celosno sigurna deka ti navistina si dobil Objava i deka si stanal Božji Pratenik.,,i Muhammed s.a.v.s,vo Hatixa go dobil prviot predaden sledbenik,ja dobil prvata muslimanka vo novo vreme.

Nastanot vo pešterata Hira potpolno go okupiral Muhammed s.a.v.s.,celiot bil voznesen vo,,plamen”.

,,Uči vo imeto na Allah...,,Zvonelo vo ušite na Muhammed s.a.v.s.,Allahoviot zbor go obzela celoto suštestvo.

Muhammed s.a.v.s.,sinot na Abdullah obdaren e so Allahovo prateništvo so sveta misija Islamot da go objavi na celiot čovečki rod.,,

BIBLIJATA GO POTVRDUVA PROROČANSTVOTO NA MUHAMMED S.A.V.S.

Koga Pejgamberot s.a.v.s.,mu odgovoril na Xibrail a.s.,;"Me ene bi kari'in." ”Jas ne znam da čitam”,se ispolni proročanstvoto kako što stoi vo Biblijata:“Ќe im izdignam Prorok od srede nivnite braќa,kako što si ti,Ќe gi položam svoite zborovi vo negovata usta,za da im kaže se što ќe mu zapovedam”

Vidi vo Biblijata; (Stariot Zavet) (Vtorozakonie Petta Kniga Mojseeva Glava18 pasus 18

Argument;
MK - Библијa 1999 - Ис. 29:12

Vo knigata na Izaija 29 stih 12,čitame:“A ako mu bide dadena na nekoj što ne znae da čita,velejќi:”Čitaj go toa”! – toj ќe odgovori:”Ne znam da čitam”

Argument;
MK - Библија 1990 - Јов. 16:12

Vo Noviot Zavet,Isa a.s. (Isus) neka e Allahoviot mir nad nego,na svoite apostolic im rekol:“Imam ušte mnogu da vi każuvam,no sega ne możete da nosite”.

Argument;
MK - Библијa 1999 - Јов. 16:13

“A koga ќe dojde Toj,Duhot na Vistinata,ќ eve upati vo seta vistina,zašto nema da zboruva Sam od Sebe,a ќe zboruva ona što sluša,I ќe vi navesti za neštata što ќe dojdat”.

Argument;
Vozvišeniot s.v.t.,vo k*r’anot veli:

وما ينطق عن الهوى إن هو إلا وحي يوحى علمه شديد القوى

'Ve ma jentiku’anil-heva.In huve illa vahjun juha,’allemehu šedidul-kuva'. Što vo prevodot znači:“I ne zboruva po żelba svoja,tuku toa e samo Objava što se objavuva! Go poučuva Silniot i Moќniot” (k*r’an-Sura En-Nexm 53:3-5)

VOZVIŠENIOT ALLAH S.V.T. NI DAVA DO ZNAENJE DEKA OVA PROROČANSTVO E VO TEVRAT (STARIOT ZAVET), I VO INDŽIL (NOVIOT ZAVET)

ARGUMENT; Vozvišeniot s.v.t.,vo k*r’anot veli:

الذين يتبعون الرسول النبي الأمي الذي يجدونه مكتوبا عندهم في التورية والإنجيل يأمرهم بالمعروف وينهيهم عن المنكر ويحل لهم الطيبت ويحرم عليهم الخبئث ويضع عنهم إصرهم والأغلل التي كانت عليهم فالذين ءامنوا به وعزروه ونصروه واتبعوا النور الذي أنزل معه أولئك هم المفلحون
“Onie koi go sledat glasnikot pejgamber (Muhammed),koj ne znae da pišuva i da čita,kogo go naogjaat zaveden kaj niv-i vo Tevrat i vo Inxil- “Vidi; (k*r’an Sura El-A’raf 7:Ajet 157)

Muharem ibn Shaban ibn Fazli

Melbourne - Australia.

Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 02:16
Леле со вашите факти ме шокиравте.

-------------

Постирано од: medeno
Датум на внесување: 16.Ноември.2007 во 22:39
Originally posted by Секташ Секташ напиша:

Леле со вашите факти ме шокиравте.

posto gledam deka na site temi imas po edno oskudno komentarce deka muslimanite ova pa muslimanite ona....aj te molam koga veke zboruvas za nekoi fakti prvo ti istakni pa ke istakneme i nie! A onie sto veke se postirani prijatelce jas mislam deka se poveke od dovolni!
Ako nesto ne ti e jasno samo prasajнамигнување pozdravce

-------------
Neka tvoi koraci ostavjaju iskrenih trag stazama vjerom,neka u dusi ti vlada vjecni mir i zadovoljstvo,a u srce ti gori sjaj vjecnom radosti i sreci...Neka Vozviseni je uvjek uz nama-Amin Allah!

Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 19:10
Како мислиш доволни?
Дека се на арапски напишани,па затоа мисиш дека се кој знае што.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 21:21

Како мислиш доволни?
Дека се на арапски напишани,па затоа мисиш дека се кој знае што.голема%20насмевка

Aj molimte, sto e napisano na Arapski???? Ti rekov i pak ke ti recam, prasaj ako nesto ne ti e jasno, i ne zafakajse mnogu za faktite za koi sto ti ne si stavil ni komentar a uste pomalku nekoj fakt sto ti go znaes...лутина

-------------
Neka tvoi koraci ostavjaju iskrenih trag stazama vjerom,neka u dusi ti vlada vjecni mir i zadovoljstvo,a u srce ti gori sjaj vjecnom radosti i sreci...Neka Vozviseni je uvjek uz nama-Amin Allah!

Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 22:45
Извини медена,ама многу долги постови имате и на човек му треба цела вечност да ги прочита.Затоа пишувајте кратко и концизно ако сакате и другите да ве играат.Јас верувам дека и сами меѓу себе не си ги читате.
И те молам немој одма да се љутиш на малку шала.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 15:32
ha ha

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 21:16
Сакам да ме шокирате со еден одговор.
1,ислам наводно учи да не се убиваат луѓе и да не прават самоубиства.
Ако е тоа така зошто бомбашите самоубици се разнесуваат и убиваат луѓе во најголема мера муслимани?голема%20насмевка

P.S.
Само несакам одговор дека биле угнетени и  дека им бил тежок животот

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:00
Originally posted by здраво здраво напиша:

Сакам да ме шокирате со еден одговор.
1,ислам наводно учи да не се убиваат луѓе и да не прават самоубиства.
Ако е тоа така зошто бомбашите самоубици се разнесуваат и убиваат луѓе во најголема мера муслимани?голема%20насмевка

P.S.
Само несакам одговор дека биле угнетени и  дека им бил тежок животот

Или одговор како-девојката му раскина.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:24

Извини медена,ама многу долги постови имате и на човек му треба цела вечност да ги прочита.Затоа пишувајте кратко и концизно ако сакате и другите да ве играат.Јас верувам дека и сами меѓу себе не си ги читате.
И те молам немој одма да се љутиш на малку шала.голема%20насмевка

Ne moze da me naluti sekoj nekojголема%20насмевка i kolku za tvoja informacija ako sakas vistinski fakti procitaj barem nekolku strani od Kor'anot pa ke vidis mnogu vistini koi se zapisani kratko i jasno! i kolku za informacija tvoite shali ne se nimalku interesni!

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:26
Сега ме утепа во поим.плачење

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:33

Сега ме утепа во поим.плачење
Steta...ama za takvite ko tebe se znae kade e mestoto! Allah neka ti se smilova...ako ima seuste na sto da se smilova!!!!

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:39
Медена не се пали толку жити се најмило.
Се гледа дека си нова на форумов и полна со енергија за ширење на исламот.
Да ти кажам дека и пред тебе имаше такви ама ништо не направија само им ги потврдија размислувањето на другите форумџии.А тоа е Ислам-Бог да чува.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 22:41
odlicno mi se vrati ova shok temata
samo cekam sekoj den na sum po i po i po shokiranголемо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 23:00
Абе шок до шок.
На крај да не искочи шокен тито рокен мандолина.голема%20насмевкагазење%20од%20смеењесмеењегазење%20од%20смеење

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk